Author |
Topic  |
dzoni
Advanced Member

Serbia
4364 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 28/05/2012 : 22:57:12
|
meni je ovaj serijal fenomenalan...uzivam....zao mi je sto uskoro stizemo italijane pa cemo onda i mi morati cekati po pola godine ne nov broj... |
 |
|
tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts
Member since 29/12/2008 |
Posted - 29/05/2012 : 00:18:36
|
Dobar ritam ima Lilit, šteta što će usporiti kada se stignu Italijani jer u Italiji izlazi samo 2 puta godišnje. Čekam da se nakupi još koji broj pa da počnem da čitam, no vidim da su kritike uglavnom pozitivne i da je strip malo nekarakterističan za Boneli po nekim reakcijama.Naslovnice su zaista moćne.
Tema koju obrađuje ovaj šesti broj je jako teška i tiče se nekih od najvećih gadosti u istoriji čovečanstva.Zapravo, to što se tamo desilo je bilo samo uvod u sve ono što je radila po zlu čuvena japanska jedinica "unit 731" tokom Drugog svetskog rata (jedno od sedišta joj je bilo baš u Nankingu) .Zaista, Hitler i nacisti sa njihovim koncentracionim logorima su bili "mala deca" naspram toga šta su ućinili ovi japanski zločinci, a malo se o tome zna.Što je najgore od svega, malo ko je od njih bio i kažnjen za sve to uglavnom zaslugom Amerikanaca koji su te takozvane "naučnike" doveli u Ameriku da rade za njih.U Rusiji je održan Habarovski proces za deo tih zločinaca, osuđeni su, ali su ih i Rusi kasnije pustili za neke političke ustupke.Pre par godina je o tome snimljen i ruski film "Filozofija noža", sve u svemu najgrozomorniji film u istoriji kinomatografije koji retko ko može da odgleda do kraja, a traje 4 sata. |
Edited by - tumen on 29/05/2012 00:21:33 |
 |
|
kasper
Advanced Member

10924 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 30/05/2012 : 16:25:36
|
Dobra je ova sestica. Kako je vec receno, zanimljiv istorijski milje, al on uzima ogromnu vecinu stripa, dok samog Lilit sveta ima u tragovima (ranije mi je to vise smetalo nego li sada). Mogao bi autor malo da poradi na ovom drugome u narednim brojevima, inace ce serijal postati istorijski putopis. |
Edited by - kasper on 30/05/2012 16:36:45 |
 |
|
plavi
Junior Member

432 Posts
Member since 10/05/2002 |
Posted - 31/05/2012 : 00:40:35
|
quote: Originally posted by kasper
Dobra je ova sestica. Kako je vec receno, zanimljiv istorijski milje, al on uzima ogromnu vecinu stripa, dok samog Lilit sveta ima u tragovima (ranije mi je to vise smetalo nego li sada). Mogao bi autor malo da poradi na ovom drugome u narednim brojevima, inace ce serijal postati istorijski putopis.
Potpuno si u pravu, i meni smeta ista stvar. Pretpostavljam da ce se, kada se budemo priblizili kraju serijala, teziste prebaciti na lilit i sumornu buducnost. Ili se barem nadam  |
 |
|
morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
Posted - 03/06/2012 : 17:15:30
|
Nakon prethodne otkrovenjima krcate 5ice, sledi jedna zaista teska, uzasna prica, prica koja bolje nego ijedna u dosadasnjem serijalu pokazuje svu svirepost coveka prema drugom coveku...
SPOJLER: Inace ne volim ratne price, zbog toga sto su izuzetno bolne, i svako od nas se bez problema moze vrlo zivo identifikovati sa njinim uzasima...sam pocetak price, ulazak neprijateljske vojske u grad, prepusten na milost i nemilost zverima u uniformama, je prikazan sa punim uzasom situacije...susret 'ljudi' cija je jedina misao preziveti, sa ljudima cija je glavna ideja vodilja ubiti. Ovde nema Korova, Trnovcev sluga je apsolutno nebitan, jer je humanoidnih negativaca i previse. "Lika superheroj" je izvanredna ideja, a moram priznati da me prosto plasi toliko poklapanje Likinih avantura sa stvarnim dogadjajima prikazanim u Ukroniji, gotovo da poverujem u istinitost situacije...sjajno Enoh to radi  Siro, nosilac, je verovatno najveci necovek koga ce ovaj serijal izroditi, i sa te strane gledano, tesko da cemo zasluzeniju smrt nekog od Trnovcevih domacina videti do kraja serijala. Takodje je izvrstan i upecatljiv detalj kada se Lilit susrece sa Lejfrovom zaostavstinom...vrlo dirljivo. Uvodnik je odlican, i pogadja u centar sa isticanjem tuznih sudbina pozitivnih likova iz ove price spram mirne smrti u poznim godinama pojedinaca koji su odgovorni za uzasna razaranja, masakre i nasilje koje je Nanking pretrpeo. I da, nesrecni Fukuda...videcemo ga jos svakako. |
There ain't no grave gonna hold my body down. |
 |
|
pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 07/06/2012 : 23:45:08
|
Ja sam gledao i citao teze stvari o tome sta se desilo u Nankingu, pa mi je Lilith nekako nedorecena. Znajuci Enocha - ocekivao sam da ce zesce da se suoci sa zlocinom i masakrom kakav je Nanking (zaista, Auschwitz je buranija za ono)...no ni ovo nije lose.
Ono sto jeste lose je sto se Japanci danas prave da se ovo nije desilo, uglavnom.
Shiro Ishii je istorijski lik, inace. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
 |
|
Zagooor
New Member

Croatia
255 Posts
Member since 13/04/2012 |
|
dzoni
Advanced Member

Serbia
4364 Posts
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 27/09/2012 : 16:33:32
|
Osmica je najavljena, i stiglo se Italijane (tamo devetica izadje u decembru, u DW januara ). A sigurno ce ubrzo i "ofisl" najava by Djole.
.....................................................................................................................................

U svim vekovima koje je posetila, Lika je uspevala da se izbori sa slugama Trnovca, Korovima... Ali u Japanu, dok se dve velike vojske spremaju za okršaj koji će odlučiti sudbinu nacije, a društvo joj pravi mladić koji bi jednog dana trebalo da postane čuveni samuraj Mijamoto Musaši - stvari će krenuti naopako. Vrlo, vrlo naopako...
Samurajski privju:
http://www.darkwood.co.rs/assets/files/pdfdownloads/Lilit08privju.pdf
Na Bonelijeve stripove, nažalost, nismo u mogućnosti da dajemo pretplatne cene (ali će prodaja na rate važiti i za njih, kad krene), pa je cenovna situacija sledeća:
* promotivna - 350 dinara * konačna - 400 dinara
Promotivna cena će važiti dva meseca od izlaska, za koji se očekuje da će biti do Sajma.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
dzoni
Advanced Member

Serbia
4364 Posts
|
pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
|
Dr. Zistis
Advanced Member

.jpg)
5575 Posts
Member since 06/10/2011 |
|
Antracit
Average Member

Croatia
509 Posts
Member since 09/08/2002 |
Posted - 12/11/2012 : 10:02:51
|
Ne mogu vjerovati da sam pred koju godinu bio pisao negativno o Lilith. Još jednom - moje isprike i posipanje golemom količinom pepela - strip je izvrstan! |
Of all the things I've lost, I miss my mind the most |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 12/12/2012 : 15:16:13
|
Pročitao jučer i osmicu i devetku... Odličan je serijal, nešto malo drugačiji od ostale Bonelli produkcije, a i volim ove ukronijske priče s različitim vremenskim razdobljima. Ukratko:
#7 "Gospodarica igra", Komodovo razdoblje starog Rima, sviđa mi se kako Lika vodi igru od početka do kraja napreduje kroz razne gladijatorske krugove sve do vađenja Trnovca u dramatičnom finalu. Na taj način se postaje božica, svaka čast! Dobar presjek kroz gladijatorske igre i termine iz miljea.
#8 "Velika bitka", Japan iz 17.st., bitka kod Sekigahare, moram priznati da sam se malo gubio u suprotstavljenim stranama vojski i japanskim imenima, a da ne spominjem dinamičnu makljažu iz stranice u stranicu. Konačno i Korov kreće u akciju, a i imamo prvu dvodijelnu epizodu i pravi izazov za Liku... A tu je i mladi i nadobudni Miyamoto Musashi!
NIšta, čekamo devetku s nestrpljenjem! |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 12/12/2012 : 15:20:38
|
Interesantna sličica iz devetke, što u biti Korovko zapravo radi i koja je njegova uloga, pitanje je sad.
 |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Posted - 07/02/2013 : 23:44:47
|
Malo toga sto sleduje...
http://sergiobonellieditore.it/news/comics_gen013/img/lilith2013_1_g.jpg
http://sergiobonellieditore.it/news/comics_gen013/img/lilith2013_2_g.jpg
http://sergiobonellieditore.it/news/comics_gen013/img/lilith2013_3_g.jpg
http://sergiobonellieditore.it/news/comics_gen013/img/lilith2013_4_g.jpg
"In the first adventure of this year, Lilith will face the dangers of the equatorial jungle of the Belgian Congo in the late nineteenth century, where it is starting the brutal exploitation of the land and the enslavement of the natives. It is also the era of the great Western explorers who mapped for the first time this vast undiscovered country, the road of Lilith, in fact, that crosses the famous Henry Morton Stanley, engaged in the ill-fated expedition to rescue Emin Pasha, governor of Equatoria threatened by the uprising of the Mahdi. Alongside our time traveler will find a young Polish captain, Konrad Korzeniowski, better known by the stage name of Joseph Conrad, at the command of the steamboat "Roi des Belges" in navigation on the Congo River. In the second adventure of 2013, Lilith will jump a century back in time and finds himself in the sands of the Egyptian desert in the middle of the Napoleonic campaign, during which the French Army of the East collides with no holds barred with the Mamluks faithful the Ottoman Empire, while "savant", led by General Bonaparte with his troops, and catalog depict the architectural wonders of Egypt Eternal."
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 11/03/2013 : 17:11:14
|
quote: Originally posted by DeeCay
Odličan je serijal, nešto malo drugačiji od ostale Bonelli produkcije, a i volim ove ukronijske priče s različitim vremenskim razdobljima.
U potpunosti se slažem! |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
|
Topic  |
|