Author |
Topic |
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 23/10/2008 : 12:59:06
|
I dalje sam mišljenja da SF i fantasy nisu mainstream i nikad neće biti. Pod onaj pravi fantasy mislim sword i sorcery, dungeons&dragnons i sl. Malo se popravilo sa ekranizacijom Gospodara Prstenova, no to je i dalje stvar fanova. Imam poznanike koji su ludi za SF-om i gutaju sve i svašta, a imam i one koje SF uopće ne zanima i čim se spomene bilo kakva futuristička riječ tipa robot, svemirci, svemir, zvjezdane staze itd., ne žele dalje ni slušati.
Ja sam isto mišljenja da SF i fantasy zanimaju ljude sa puno mašte, kreativnosti, originalnosti; no kako sam se kasnije susratao s ljudima, sve više vidim da fantasy svrstavaju u bajke za djecu, a SF kao neke tamo gluposti koje ne postoje pa zašto bi oni to gledali. To je mišljenje ostatka moje familije (osim brata, njega sam isto zarazio) i brojne familije može žene. Ajd pa sada zamislite koliko se ja moram dokazivati da nisam neki geek, freak, ili marginalac povučen u svijet mašte jer obožavam SF i fantasy...
Dakako, slažemo se s darkraverom da ima SF za fanove, za mase, itd. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 23/10/2008 : 13:03:50
|
quote: Originally posted by THeMiSFiT
šalu na stranu, koliko od tih 80% ljudi zapravo doista čita ili prati ikakve serije i filmove? ili prati išta što nije kladionica?
E pa tu si u pravu... Prate se sapunice, gledaju ljubići i komedije, reality-showovi, akcija, horror, kladionica i ne čitaju se knjige. Barem ne previše. No, takav je prosječan odrastao čovjek u Hrvatskoj... Što su starije generacije, sve ih manje zanima ono što ne spada u domenu svakodnevnog, "normalnog" života i onoga što postoji. Zato, velim, da kad pogledaš u globalu cjelokupno stanovništvo Hrvatske, mi smo ti koji smo čudaci. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
zleki
Starting Member
Croatia
69 Posts
Member since 07/10/2007 |
Posted - 23/10/2008 : 22:30:04
|
[quote][i]Originally posted by darkraver
HC SF za geekove(čitaj: većinom SF knjige i tek poneka ekranizirana,tog u stripu, bar kolko ja znam, nema)
tebi su stanislav lem, arthur clarke, isaac asimov, j.r.r. tolkien, philip k. dick itd. itd. hc sf za geekove i to nitko osim njih ne čita? i cijela cyberpunk kniževnost? solidno rista. stripova tipa nadzirači, metabaruni, tehnopape, brad barron, hrpa zagor epizoda, skoro cijeli marvel, pola mangi itd. itd. nema? presolidno rista |
|
|
THeMiSFiT
Average Member
Croatia
686 Posts
Member since 02/07/2006 |
|
darkraver
Senior Member
Croatia
1346 Posts
Member since 17/06/2002 |
Posted - 24/10/2008 : 01:16:09
|
quote: Originally posted by zleki
[quote][i]Originally posted by darkraver
HC SF za geekove(čitaj: većinom SF knjige i tek poneka ekranizirana,tog u stripu, bar kolko ja znam, nema)
tebi su stanislav lem, arthur clarke, isaac asimov, j.r.r. tolkien, philip k. dick itd. itd. hc sf za geekove i to nitko osim njih ne čita? i cijela cyberpunk kniževnost? solidno rista. stripova tipa nadzirači, metabaruni, tehnopape, brad barron, hrpa zagor epizoda, skoro cijeli marvel, pola mangi itd. itd. nema? presolidno rista
ne,ne krivo si shvatil,msilih reč kako HC SFa postoji većinom u obliku knjiga,nema toga u stripu (uopće) il na filmu (rijetko)
cyberpunk npr. subkulturološki smjer, je dobar primjer pun HC SFa...
Johhny Mnemonic je dobar primjer HC SFa Neuromancer isto
nedavno pročitah i Vatru nad Dubinom od Vingea npr...u globali isto HC makar djeluje kao popularno...
jako komplicirana štiva puna SF slenga spadaju pod HC...nemaju sve knjige taj epitet
nisu sve knjige navedenih pisaca mainstream SF
npr. Clarke...serijal Odiseja je postala mainstream... ali kolko ljudi zna za serijal Ramu?
il Enders Game?il Simmonsova djela? to makar znano u SF krugovima, nije mainstream SF to ti većina ljudi koja voli ST ,Odiseju, BladeRunnera ipak ne čita...
na drugu bandu imaš popularni SF jednostavnih premisa tipa filmova Rat Svjetova, Dan Nezavisnosti za mase
što se stripova tiče da...nema HCa osim u naznakama recimo MetaBaroni,Tehnopapae su odlični ali vrlo podsječaju na mješavinu Dine i Ratova Zvijezda...koji su mainstream
mišljenja se razlikuju al...Zagora svrštavat u HC SF je ipak neozbiljno
|
Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim! |
Edited by - darkraver on 24/10/2008 01:24:40 |
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 24/10/2008 : 01:48:07
|
quote: Originally posted by darkraver ... al...Zagora svrštavat u HC SF je ipak neozbiljno
Zagor objedinjuje SVE žanrove. Zagor JE žanr!
|
|
|
zleki
Starting Member
Croatia
69 Posts
Posted - 24/10/2008 : 07:59:06
|
znam dosta ljudi koje nikad ne bi svrstao u sf fanove, pa im je johny memnonik predobar (bio kad je izašao), te ih znam puno koji vole cyberpunk djela iako za cp kao pojam uopće ne znaju da to postoji. a kako je steampunk podvrsta cyberpunka, a to je podvrsta sf kako bi ti nazvao npr. one epizode zagora sa onim heligenom ili kako se već zvao, znaš ono roboti na divljem zapadu tj. u darkvudu, let u svemir sa raketom prije američkog građanskog rata itd. itd. čovječe kad bolje razmislim zagor je bio steampunk prije steampunka |
|
|
Bruce Wayne
Senior Member
Serbia
1060 Posts
Member since 03/09/2008 |
Posted - 25/10/2008 : 00:22:01
|
quote: Originally posted by Windwalker
quote: Originally posted by darkraver ... al...Zagora svrštavat u HC SF je ipak neozbiljno
Zagor objedinjuje SVE žanrove. Zagor JE žanr!
Ti si kralj |
Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.
|
|
|
Bruce Wayne
Senior Member
Serbia
1060 Posts
Posted - 25/10/2008 : 00:25:26
|
znam dosta ljudi koje nikad ne bi svrstao u sf fanove, pa im je johny memnonik predobar (bio kad je izašao), te ih znam puno koji vole cyberpunk djela iako za cp kao pojam uopće ne znaju da to postoji. a kako je steampunk podvrsta cyberpunka, a to je podvrsta sf kako bi ti nazvao npr. one epizode zagora sa onim heligenom ili kako se već zvao, znaš ono roboti na divljem zapadu tj. u darkvudu, let u svemir sa raketom prije američkog građanskog rata itd. itd. čovječe kad bolje razmislim zagor je bio steampunk prije steampunka
Sto se tice odredivanja zagorovog zanra,cini mi se da je to tesko a i neizvodivo.Serijal je prosto toliko dugacak da su se manje ili vise provukli i potkrali svi zanrovi.Osim erotike naravno,gole zenske grudi u tom stripu nikad necemo videti |
Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.
|
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 25/10/2008 : 01:43:11
|
quote: Originally posted by Bruce Wayne
znam dosta ljudi koje nikad ne bi svrstao u sf fanove, pa im je johny memnonik predobar (bio kad je izašao), te ih znam puno koji vole cyberpunk djela iako za cp kao pojam uopće ne znaju da to postoji. a kako je steampunk podvrsta cyberpunka, a to je podvrsta sf kako bi ti nazvao npr. one epizode zagora sa onim heligenom ili kako se već zvao, znaš ono roboti na divljem zapadu tj. u darkvudu, let u svemir sa raketom prije američkog građanskog rata itd. itd. čovječe kad bolje razmislim zagor je bio steampunk prije steampunka
Sto se tice odredivanja zagorovog zanra,cini mi se da je to tesko a i neizvodivo.Serijal je prosto toliko dugacak da su se manje ili vise provukli i potkrali svi zanrovi.Osim erotike naravno,gole zenske grudi u tom stripu nikad necemo videti
Mislim da su autorima tog serijala mushke grudi dosta interesantnije, shto se mozhe ilustrovati primerima. |
|
|
Bruce Wayne
Senior Member
Serbia
1060 Posts
|
mali od palube
Advanced Member
Mali
3136 Posts
Member since 16/09/2007 |
Posted - 25/10/2008 : 16:04:58
|
quote: Originally posted by Le Samourai
Sto se tice odredivanja zagorovog zanra,cini mi se da je to tesko a i neizvodivo.Serijal je prosto toliko dugacak da su se manje ili vise provukli i potkrali svi zanrovi.Osim erotike naravno,gole zenske grudi u tom stripu nikad necemo videti
Mislim da su autorima tog serijala mushke grudi dosta interesantnije, shto se mozhe ilustrovati primerima.
POGAN!
Grudi nema(Ne prikazuju ih) jer ih Zagor ne želi dijeliti sa drugima kao Dylan...
Zagor je stvorio Chuck Norrisa!!!
|
|
|
zleki
Starting Member
Croatia
69 Posts
Posted - 25/10/2008 : 19:50:58
|
Sto se tice odredivanja zagorovog zanra,cini mi se da je to tesko a i neizvodivo.Serijal je prosto toliko dugacak da su se manje ili vise provukli i potkrali svi zanrovi.Osim erotike naravno,gole zenske grudi u tom stripu nikad necemo videti [/quote] nisam pokušao odrediti cjelokupni zagorov žanr što se slažem da je nemoguće, već samo nekih epizoda |
|
|
Mac
Average Member
Bosnia and Herzegovina
576 Posts
Member since 28/09/2008 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1821 Posts
Member since 10/01/2004 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
Member since 19/11/2008 |
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
|
Archy
stripovi.com suradnik
Croatia
1448 Posts
Member since 27/11/2008 |
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 21/10/2009 : 00:11:53
|
quote: Originally posted by Archy
Meni ipak izgleda interesantno. Ja bi da izađe i to odmah tri broja, tako da budemo ukorak sa talijanima
Jasta,samo da ne izlazi kao Bred Baron na 3 meseca kod VC |
|
|
aleksa crnobrnja
New Member
276 Posts
Member since 19/02/2009 |
Posted - 21/10/2009 : 13:56:18
|
Ne baš naročito interesantno koncipirane naslovnice. Junakinja u jednakoj pozi, ali sa drugačijim vremenskim backgroundom.
|
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
|
drakulloni
Senior Member
1317 Posts
Member since 25/09/2009 |
Posted - 21/10/2009 : 14:15:18
|
Interesantno...zanaci u Boneliju su krnuli stazom 21.veka.
Nema vise usamljenih jahaca koji se bore sa danasnjicom. Sve vise je likova koji putuju kroz vreme...ili svoje borbe vode u nekoj dalekoj buducnosti...
Za jedno 20godina sa setom cemo prelistavati Zagora i ostale...
Ipak lepo bi bilo da se ovo pojavi kod nas na trafikama. Ako nista drugo, kupovao bih zbog buducih narastaja. Ovaj strip ce sigurno biti popularan kad ja budem imao klince, pa da im na vreme obezbedim kompletnu kolekciju |
Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek. |
|
|
Topic |
|