forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Veseli četvrtak Zagor Kolekcionarsko izdanje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 213

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 16/08/2009 : 01:00:28  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
I mene strahovito nervira ovo sa riknom, ne samo sto te korice nemaju veze sa onim sto je unutra, vec sad imamo i "Zamke i otrovi" koja je skroz crvena spram ove koja je bila u plavim tonovima. Bice vam taj kolekcionarski Zagor saren do ludila.
Go to Top of Page

Skappy
New Member

229 Posts

Member since 07/09/2008

Posted - 16/08/2009 : 02:27:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Skappy's Homepage  Send Skappy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ---dp---

I mene strahovito nervira ovo sa riknom, ne samo sto te korice nemaju veze sa onim sto je unutra, vec sad imamo i "Zamke i otrovi" koja je skroz crvena spram ove koja je bila u plavim tonovima. Bice vam taj kolekcionarski Zagor saren do ludila.

Taman sam se ponadao da ovo sad ima smisla dalje kupovati.

Jel' moze neko da uslika kicmu nove knjige pored starih?

http://theauthority.ws/
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 16/08/2009 : 03:16:16  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Ima, ako ti treba. Ja imam i i VC i SD i "Ludens" i "Dnevnik" a i "Bonelli" originale, pa mi ne treba jos jedno izdanje Zagora. A i sta ima da se slika, samo ce se svi kojima je stalo do ovoga jos vise nervirati.

Ja bih, kad bih ga kupovao, napravio svoje omote koje bih navikao na ove, nalik onim sto su imala HC izdanja enciklopedija i knjiga nekada
Go to Top of Page

Skappy
New Member

229 Posts

Member since 07/09/2008

Posted - 16/08/2009 : 04:09:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Skappy's Homepage  Send Skappy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ---dp---

Ima, ako ti treba. Ja imam i i VC i SD i "Ludens" i "Dnevnik" a i "Bonelli" originale, pa mi ne treba jos jedno izdanje Zagora. A i sta ima da se slika, samo ce se svi kojima je stalo do ovoga jos vise nervirati.

Ja bih, kad bih ga kupovao, napravio svoje omote koje bih navikao na ove, nalik onim sto su imala HC izdanja enciklopedija i knjiga nekada

Najradije bih uzeo Bonellijeve originale ali mi je postarina prevelik izdatak (a i pitanje je kakvom stanju bi stigli, italijanska posta je gora i od nase).

A ovo za dustwrapper-e ti nije losa ideja. Samo ako su otisak i koricenje napokon ok...i sva slova na broju

http://theauthority.ws/
Go to Top of Page

stefa
New Member

Serbia
111 Posts

Member since 04/11/2007

Posted - 16/08/2009 : 08:38:02  Show Profile Show Extended Profile  Send stefa an ICQ Message  Send stefa a Private Message  Reply with Quote
Bruce, da je bilo kao što je Sloba obećao, 18 knjiga za godinu dana sada bi isčekivali ''Zagor priču'', i verujem to bi bio dodatni motiv za mnoge kolekcionare. Sad verujem da bi mnogi napravili raskid sa Zext da bi izdržali ritam kolekcionarskog. Ipak mislim da ne vredi rasparčati taj određeni broj epizoda koji nije originalan u potpunosti, i kome nedostaju stranice, jer serijal vredi.

Vredi u potpunosti jer je jedini serijal koji je uspeo da zaseni Zagorove stripove u ZS, koji su nestali iz mnogih kolekcija jer nemaju hronologiju, naslovnice, nedostaju im stranice itd.Otud su jeftini na aukcijama , mala je potražnja za njima i svi se mogu lako naći!

Stefanovic Igor
Go to Top of Page

stefa
New Member

Serbia
111 Posts

Member since 04/11/2007

Posted - 16/08/2009 : 08:41:24  Show Profile Show Extended Profile  Send stefa an ICQ Message  Send stefa a Private Message  Reply with Quote
Sviđa mi se opcija što Zagor ima blizu 400 stranica , ali me zabrinjava kakva će izdavačka politika biti kada se pojave stripovi poput ''Zagor priča'' sa 150 strana, ''Molok''sa 140 strana ili ''Džimi gitara'' sa 130 strana, biće glupo da ih pripajaju epizodama ispred njih, ali će delovati i poprilično siromašno ako budu objavljeni sami.

Stefanovic Igor
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 16/08/2009 : 09:24:13  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stefa

Sviđa mi se opcija što Zagor ima blizu 400 stranica , ali me zabrinjava kakva će izdavačka politika biti kada se pojave stripovi poput ''Zagor priča'' sa 150 strana, ''Molok''sa 140 strana ili ''Džimi gitara'' sa 130 strana, biće glupo da ih pripajaju epizodama ispred njih, ali će delovati i poprilično siromašno ako budu objavljeni sami.

a i ako budu objavljeni sami bice puno skuplji.sto deblji strip manja cena.
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 16/08/2009 : 09:59:07  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
Sesta knjiga se po dimenzijama lepo naslanja na petu,samo eto sada ide druga slika na hrbatu i korice su cvrsce,jace i lepse.Jeste da se i meni ne svidja izbor slike slagalice na hrbatu,ali ne vidim kakve to veze ima sa samim kvalitetom knjige?Po meni,ova sesta knjiga ima zavidan kvalitet.Najvise nedostataka je nekako bilo u prve dve knjige(mada je i tu bilo boljih i losijih primeraka,to jest i onih sa manje gresaka),zatim i treca nije bila bas idealna,ali cetvrta i peta su vec bile bolje,a sada sa novom stampom stvari su u potpunosti dosle na svoje mesto.Ko zna mozda ce jednom dostampati prve dve-tri knjige,pa ce pojedincima biti zao sto na vreme nisu kompletirali serijal.

Edited by - tumen on 16/08/2009 10:57:09
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 16/08/2009 : 10:08:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tumen

Ko zna mozda ce jednom dostampati prve dve-tri knjige,pa ce pojedincima biti zao sto na vreme nisu kompletirali serijal.

Zato ja uzimam ove a nadam se reprintu
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 16/08/2009 : 10:10:10  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
Sto se tice italijanskih originala,lepo je sve to,ali oni su ipak na italijanskom jeziku,pa sve i da neko rastura italijanski,ti stripovi na ovim prostorima za vecinu ljudi nisu ono sto predstavljaju u maticnoj drzavi.
Opet,vidimo kolike cene dostizu neki stari Zagorovi Dnevnikovi stripovi,a ako neka izdanja nisu bliska originalu(sve sa domacim i cak i nekim izmenjenim naslovnicama),onda su to ta Dnevnikova.Ne razumem kako neko moze toliko da hvali te stare Dnevnikove stripove,a pljuje po ovim knjigama od Veselog cetvrtka?
Go to Top of Page

andjelt
Senior Member

Serbia
2217 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 16/08/2009 : 10:40:17  Show Profile Show Extended Profile  Send andjelt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

@ srdjandj
@ andjelt

U potpunosti se slažem sa vama, ali kad bi se skupljao samo Zagor Ovako ima puno toga šta treba drugo kupiti, pa svako veće dupliranje jednog je uskraćivanje drugog
Inače što se tiče "starije garde" Tozo ti si više u "mlađoj gardi" u odnosu na nas ostale koji postujemo na ovoj strani ovog topika

... u pravu si , zanemario sam cinjenicu da sam ja orijentisan i zaokupljen samo zagorom ... sto se tice garde , u pravu se kad pricamo o stazu na ovom forumu ... sto se tice "vremenskog perioda druzenja sa zagorom" rekao bih da je tu situacija malo drugacija ( pricam napamet , na osnovu nekih tvoji postova stekao sam utisak da si mladji od mene ... )
Go to Top of Page

andjelt
Senior Member

Serbia
2217 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 16/08/2009 : 10:54:37  Show Profile Show Extended Profile  Send andjelt a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sto se tice italijanskih originala,lepo je sve to,ali oni su ipak na italijanskom jeziku,pa sve i da neko rastura italijanski,ti stripovi na ovim prostorima za vecinu ljudi nisu ono sto predstavljaju u maticnoj drzavi.
Opet,vidimo kolike cene dostizu neki stari Zagorovi Dnevnikovi stripovi,a ako neka izdanja nisu bliska originalu(sve sa domacim i cak i nekim izmenjenim naslovnicama),onda su to ta Dnevnikova.Ne razumem kako neko moze toliko da hvali te stare Dnevnikove stripove,a pljuje po ovim knjigama od Veselog cetvrtka?

ta stara dnevnikova izdanja su na ceni jer je sve teze pronaci lepo ocuvane primerke , pa zbog toga predstavljaju trofej za kolekcionare , zato im je cena visoka (nekad fantasticna ...) . Bez obzira na sve oni su ipak 30 godina izlazili na ovim prostorima (imaju najduzi kontinuitet) i kad pricamo o Bonelli-jevim junacima ZS je i dalje prvo na sta ja pomislim
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 16/08/2009 : 10:54:41  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

@ srdjandj
@ andjelt

U potpunosti se slažem sa vama, ali kad bi se skupljao samo Zagor Ovako ima puno toga šta treba drugo kupiti, pa svako veće dupliranje jednog je uskraćivanje drugog
Inače što se tiče "starije garde" Tozo ti si više u "mlađoj gardi" u odnosu na nas ostale koji postujemo na ovoj strani ovog topika

Zemo, skupljam ja sve moguće i ne dupliram samo Zagora, nego i puno toga drugog, naravno, ne može se sve kupiti, nema se baš toliko para, ali uglavnom ono što mi je prioritet, to i kupim.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 16/08/2009 : 11:29:05  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by andjelt

quote:

ta stara dnevnikova izdanja su na ceni jer je sve teze pronaci lepo ocuvane primerke , pa zbog toga predstavljaju trofej za kolekcionare , zato im je cena visoka (nekad fantasticna ...) . Bez obzira na sve oni su ipak 30 godina izlazili na ovim prostorima (imaju najduzi kontinuitet) i kad pricamo o Bonelli-jevim junacima ZS je i dalje prvo na sta ja pomislim

Da sam ja sad mlađi i da sam početnik u skupljanju stripova, nikad ne bih davao pare za te stare stripove, ma koliko oni bili lepo očuvani, jer recimo za jednog tog dobro očuvanog Zagora, možeš kupiti svih 6 knjiga kolekcionarskog Zagora, a i više!

Go to Top of Page

stefa
New Member

Serbia
111 Posts

Member since 04/11/2007

Posted - 16/08/2009 : 12:09:49  Show Profile Show Extended Profile  Send stefa an ICQ Message  Send stefa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:

Ko zna mozda ce jednom dostampati prve dve-tri knjige,pa ce pojedincima biti zao sto na vreme nisu kompletirali serijal.

Zato ja uzimam ove a nadam se reprintu

Ma mogu da ih optoče i dijamantima, za mene su prve dve nešto najdraže, nisam verovao da će mi Gallieno Ferri ikada napisati posvetu... Mon amici...
Pogotovu što je tog 25.10.2008. za štandom bio raspoložen, bilo je manje ljudi pa je pisao kompletne posvete. Na samoj konferenciji za štampu nije imao vremena pa je stavljao samo svoj potpis.
Otuda za mene reprint prvih knjiga ne bi imao ama baš nikakav značaj!

Stefanovic Igor
Go to Top of Page

stefa
New Member

Serbia
111 Posts

Member since 04/11/2007

Posted - 16/08/2009 : 12:11:59  Show Profile Show Extended Profile  Send stefa an ICQ Message  Send stefa a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tu si u pravu, iako sam veliki ljubitelj Zagora i iako sam sa tim stripovima rastao, nisam opsednut njima, najverovatnije zato što je dnevnik loše isprati Zagora. Otud me to više ne interesuje da imam kao komplet, isuviše je sečeno, izostavljano, prekrajano.

Stefanovic Igor
Go to Top of Page

stefa
New Member

Serbia
111 Posts

Member since 04/11/2007

Posted - 16/08/2009 : 12:14:36  Show Profile Show Extended Profile  Send stefa an ICQ Message  Send stefa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srdjandj

quote:
Originally posted by andjelt

quote:

Da sam ja sad mlađi i da sam početnik u skupljanju stripova, nikad ne bih davao pare za te stare stripove, ma koliko oni bili lepo očuvani, jer recimo za jednog tog dobro očuvanog Zagora, možeš kupiti svih 6 knjiga kolekcionarskog Zagora, a i više!

Realno jeste lep taj osećaj držati neko lepo izdanje recimo Nasilja u Darkvudu(iako iskasapljenog), ali budimo realni mnogo je lepše za te pare uzeti 30 kolekcionarskih potpunih Zagora...To se ne može porediti!

Stefanovic Igor
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 16/08/2009 : 12:49:55  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stefa

Realno jeste lep taj osećaj držati neko lepo izdanje recimo Nasilja u Darkvudu(iako iskasapljenog), ali budimo realni mnogo je lepše za te pare uzeti 30 kolekcionarskih potpunih Zagora...To se ne može porediti!
[/quote]

Veruj mi da mi je lepši osećaj da držim u ruci najnoviju knjigu Zagora, nego "Nasilje u Darkvudu" ili "Blago crvene planine", veruj mi ni ne setim se da te stare stripove uzimam u ruke, jedino ako neko dođe kod mene, pa ih želi videti.
A ove nove knjige prelistavam, jako često!
I ne samo Zagore, nego ni stare AF, nikad ih više ne pregledavam, stoji složeno, za ko zna koje vreme!

Edited by - srdjandj on 16/08/2009 12:51:19
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 16/08/2009 : 13:01:58  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote
quote:
I ne samo Zagore, nego ni stare AF, nikad ih više ne pregledavam, stoji složeno, za ko zna koje vreme!

Da se proda, dok jos moze, `leba da se kupi..., a i neki nov lep strip pride...

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 16/08/2009 : 13:04:07  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote
@ stefa
Stize li sokole s` Malte?
Planiram uskoro voznju biciklom do Pozarevca, pa mozemo da se isplaniramo,a kako da nafatamo i profu?
pozz

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 16/08/2009 : 13:11:15  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by culfis

quote:

Ne, to će da prodaju kad mene više ne bude, za sada, neka ih, neka budu složeni, ne traže ni leba, ni vode...

Go to Top of Page

kohorta
Starting Member

77 Posts

Member since 26/11/2007

Posted - 16/08/2009 : 13:17:44  Show Profile Show Extended Profile  Send kohorta a Private Message  Reply with Quote
Ja sam se isto lomio, uzimati ili ne, na kraju sam poceo skupljati i nije mi zao bez obzira na odredjene mane.

Ipak mi je najveca zelja Zagor u boji, jedva cekam da vidim Texa u boji od Libellusa, pa ce se viditi kako bi Zagor izgledao da krene u takvom izdanju.
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 16/08/2009 : 13:21:50  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ne, to će da prodaju kad mene više ne bude, za sada, neka ih, neka budu složeni, ne traže ni leba, ni vode...

svaka cast srdjandje,to je pravo kolekcionarstvo.cak i samog sebe ne ubrajam u kolekcionare,jer sve sto mi je visak stavljam na aukcije,a posle mi krivo.dupliranje i viskovi sve je to stripofilija.jos jednom bravo za pravog kolekcionara.
Go to Top of Page

stefa
New Member

Serbia
111 Posts

Member since 04/11/2007

Posted - 16/08/2009 : 16:15:19  Show Profile Show Extended Profile  Send stefa an ICQ Message  Send stefa a Private Message  Reply with Quote
quote:

@ stefa
Planiram uskoro voznju biciklom do Pozarevca, pa mozemo da se isplaniramo,a kako da nafatamo i profu?
pozz

Culfis, trenutno sam u Češkoj, inače kad budeš dolazi u Požarevac javi se, tu je profa živi u mojoj zgradi , samo sprat niže, ponesi aparat možeš da napraviš reportažu, odavno nisi pravio ništa!

Stefanovic Igor
Go to Top of Page

stefa
New Member

Serbia
111 Posts

Member since 04/11/2007

Posted - 16/08/2009 : 16:24:25  Show Profile Show Extended Profile  Send stefa an ICQ Message  Send stefa a Private Message  Reply with Quote
quote:

@ stefa
pozz

Na taj način možeš da demistifikuješ činjenicu da se iza ovog nica nalazi profesor-inz!

Stefanovic Igor
Go to Top of Page
Page: of 213 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.58 seconds. Snitz Forums 2000