forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Veseli četvrtak Zagor Kolekcionarsko izdanje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 213

teller
Advanced Member

Slovenia
19112 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 03/11/2008 : 11:47:02  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
jebe me malo tehnika, a ovako www.editorialemercury ide to?

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19112 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 03/11/2008 : 11:48:11  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
ajde netko pametniji, meni je za danas dosta bruke.

Go to Top of Page

BiDi
Senior Member

Slovenia
2444 Posts

Member since 06/05/2002

Posted - 03/11/2008 : 11:54:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit BiDi's Homepage  Send BiDi an ICQ Message  Send BiDi a Private Message  Reply with Quote
http://www.editorialemercury.it/html/spc/spczagor.php

Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19112 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 03/11/2008 : 11:58:13  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Hvala prijatelju, ko če kome nego svoj svome.Uživaj.

Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 03/11/2008 : 12:17:33  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BiDi

http://www.editorialemercury.it/html/spc/spczagor.php

Ovo vec lici na nesto.

itsyourworldyoucanchangeit
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19112 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 03/11/2008 : 12:29:51  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
da bar zagolica kojeg izdavača.

Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 03/11/2008 : 12:54:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Ti stripovi koji su pravljeni za crno-belo a naknadno kolorisani su mi kao kada kolorishu Kazablanku. Shta ce mi kolor gde nije nameravano da bude? Isto kao shto ne volim kad mi kolor albume shtampaju crno-belo.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 03/11/2008 : 14:36:38  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Da, ni meni nisu privlacni to kolori, mnogo su bolji u crno-beloj tehnici.
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 03/11/2008 : 17:26:12  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Le Samourai

Ti stripovi koji su pravljeni za crno-belo a naknadno kolorisani su mi kao kada kolorishu Kazablanku. Shta ce mi kolor gde nije nameravano da bude? Isto kao shto ne volim kad mi kolor albume shtampaju crno-belo.

Vaistinu!!!!!

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2237 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 03/11/2008 : 19:09:45  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
Jučer sam dobio prve dvije knjige o kojima se toliko priča na ovom sajtu. I osobno ja sam jako jako zadovoljan jer Zagor definitivno zaslužuje ovakvo izdanje. Razumijem nezadovoljstvo nekih sa sitnim tiskarskim propustima (famozno ž ,ponegdje slabiji otisak, pomješan tekst u balonima) i to su primjedbe na mjestu jer svaki pravi kolekcionar teži perfekciji stripova u kojima uživa. Ja vjerujem da su te greške uzrokovane brzinom da knjige budu spremne za sajam stripa u Beogradu i da će se ubuduće svesti na minimum, odnosno da ih neće ni biti.
Stvari koje su me oduševile su popratni tekstovi od strane uredništva, pregled svih naslovnica u kojima su te epizode prije izlazile, ocjena epizoda od strane uredništva (s kojima se nitko ne mora slagati:)), čak mi ni Laurenti nije loš po pitanju naslovnica.
Sve u svemu ja zadovoljan:))
Jedino što mi nije jasno zašto je na hrbatu naslovnica od Mortimerovog povratka?? nebi li bilo logičnije da se stavila neka upečatljiva naslovnica od prvih epizoda??

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 04/11/2008 : 12:51:19  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
Ne znam da li je neko postavio vec ovo pitanje, ali sta je falilo da se tvrdi uvez izvede kao sto to radi Libellus sa svojim izdanjima. Mislim da je ovaj tvrdi uvez u najmanjem slucaju druga liga za Libellus. zasto Zagor ne moze da bude u kvalitetu Magicnog Vetra?

Voleo bih da me neko od onih koji brane veseli cetvrtak uveri u suprotno, a ovde ih ima dosta. Ako su vec zurili mogao je da izadje jedan broj ali valjano.

Mislim da je ovaj posao oko kolecionarskog izdanja morao da radi neko ko ce to uraditi savrseno tj. neko ko je od malena stvarni zaljubljenik u Zagora, a po onome sto smo dobili to bas i ne izgleda tako.
Svak cast pojedincima kao sto je Sloba (za koga znam samo iz price ljudi sa sajma) ali cela ekipa mora da bude dovoljno zagrejana da bi stvar izveli savrseno.

Molim VC da shvati ovo kao dobronameran komentar, jer to u stvari i jeste
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 04/11/2008 : 16:30:09  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
U kom pogledu je tvrdi uvez los? Los je zato sto se ne uklapa u debljinu stripa i zato sto je drugi broj visi od prvog. Izbor Laurentija za crtaca je mozda za neke losa odluka, ali nije problem u Laurentijevim koricama, ko ga voli voli, ko ne, ne mora, imamo originalne korice i to je veliki plus. Za mene je problem samo taj glow oko logoa "veseli cetvrtak" i sto su logoi po pitanju pozicije nepromenjivi, ostalo je ok. Mozda ti se vise svidja sto je plastifikacija kod "Libellusa" sjajna. Ovde je plastifikacija mat i meni je kao takva privlacnija od "Libellusove" jer izgleda luksuznije i ozbiljnije a crtez na naslovnici je vidljiviji i ne ometa ga cesto neprijatno presijavanje koje postoji kod sjajne plastifikacije kad se gleda pod odredjenim uglovima u odnosu na izvor svetla.
Go to Top of Page

Sandman.
New Member

Serbia
209 Posts

Member since 21/10/2008

Posted - 04/11/2008 : 19:07:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Sandman. a Private Message  Reply with Quote
Procitao sam celu knjigu i imam par zamerki:
-na oko 70 mesta(da brojao sam) fali slovo Ž
-ima nekih 10-ak sitnijih stamparskih gresaka(tipa,kinez na brodu kaze "KonfuĆija mi" :)
-sto je strip tanji nego korice

A kvalitet izdanja uopste,na solidnom je nivou,i sve su ovo neke sitnije zamerke koje su erovatno zurbom napravljene.
Jedina veca zamerka je sto bas na toliko mesta fali to famozno ž.
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1957 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 04/11/2008 : 19:19:00  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sandman.

Procitao sam celu knjigu i imam par zamerki:
-na oko 70 mesta(da brojao sam) fali slovo Ž
-ima nekih 10-ak sitnijih stamparskih gresaka(tipa,kinez na brodu kaze "KonfuĆija mi" :)
-sto je strip tanji nego korice

A kvalitet izdanja uopste,na solidnom je nivou,i sve su ovo neke sitnije zamerke koje su erovatno zurbom napravljene.
Jedina veca zamerka je sto bas na toliko mesta fali to famozno ž.

Pročitao sam ovaj post. Fali slovo V na jednom mestu.
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 04/11/2008 : 19:34:58  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
Mene samo zanima hoće li treći biti visok kao prvi ili kao drugi...?

Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 04/11/2008 : 19:45:33  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kico

Mene samo zanima hoće li treći biti visok kao prvi ili kao drugi...?

Pa viši, vidiš da ga Mortimer gleda od gore!

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 04/11/2008 : 19:54:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Mozhda sve vreme ide nagore, a od srednjeg broja nadole, pa da sve zajedno izgleda kao piramida.
Go to Top of Page

ozasloscena_sovuljaga
Junior Member

420 Posts

Member since 11/10/2005

Posted - 04/11/2008 : 20:04:20  Show Profile Show Extended Profile  Send ozasloscena_sovuljaga a Private Message  Reply with Quote
za hrbat su mogli nac i neku bolju naslovnicu
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5546 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 04/11/2008 : 20:59:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ozasloscena_sovuljaga

za hrbat su mogli nac i neku bolju naslovnicu

Slažem se, prvo ova naslovica je novijeg datuma, drugo ako se već ide sa naslovicama na hrbatu trebalo je staviti naslovicu iz tog perioda, odnosno recimo najbolju originalnu naslovicu jedne od epizoda koja će se pojaviti u prvih 4-6 knjiga koliko i treba da bi jedna naslovica bila celovita. Za mene najbolja naslovica iz tog perioda je prva naslovica "Šuma zamki" i "Stara vetrenjača".
Lično ja sam ipak za standardni hrbat i to žute boje (šta ću nostalgija ZS, LMS)!!!
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4684 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 04/11/2008 : 21:12:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
Kad smo vec kod nostalgije,mogli su staviti neku Mikicinu. Recimo,"Ciko zavodnik"...
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5546 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 04/11/2008 : 22:55:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pajtos

Kad smo vec kod nostalgije,mogli su staviti neku Mikicinu. Recimo,"Ciko zavodnik"...

Mogli bi, kad izdaju tu epizodu u knjizi broj ....
Go to Top of Page

Sandman.
New Member

Serbia
209 Posts

Member since 21/10/2008

Posted - 04/11/2008 : 23:32:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Sandman. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by goksi

Pročitao sam ovaj post. Fali slovo V na jednom mestu.

Pa isto k'o u knjizi,greska napravljena zurbom.
Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 05/11/2008 : 00:02:03  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ---dp---

U kom pogledu je tvrdi uvez los? Los je zato sto se ne uklapa u debljinu stripa i zato sto je drugi broj visi od prvog. Izbor Laurentija za crtaca je mozda za neke losa odluka, ali nije problem u Laurentijevim koricama, ko ga voli voli, ko ne, ne mora, imamo originalne korice i to je veliki plus. Za mene je problem samo taj glow oko logoa "veseli cetvrtak" i sto su logoi po pitanju pozicije nepromenjivi, ostalo je ok. Mozda ti se vise svidja sto je plastifikacija kod "Libellusa" sjajna. Ovde je plastifikacija mat i meni je kao takva privlacnija od "Libellusove" jer izgleda luksuznije i ozbiljnije a crtez na naslovnici je vidljiviji i ne ometa ga cesto neprijatno presijavanje koje postoji kod sjajne plastifikacije kad se gleda pod odredjenim uglovima u odnosu na izvor svetla.

Nisam ni mislio na lepotu spoljnjeg izgleda koja mi nije toliko bitna.
Zasto kazem da je ovo druga liga u odnosu na Libellus (upravo drzim prvu knjigu kolekcionarskog izdanja i MM:Panovu Frulu od Libellus-a):
1.Ivice tvrdih korica kod Zagora se tako lako mogu izdeformisati da je to smesno. Potreban je mali pritisak na bilo koje mesto i napravite grbu na korici. Zasto ne moze da se uradi cvrsta korica kao kod Libellus=a
2.Kad otvorite i listate Zagor-a mozete naci na gomili mesta neravnomerno vezivanje izmedju stranica koje izgleda ruzno i neprofesionalno
3.U velikom broju primeraka naslovnice strce u odnosu na ostale stranice tj. krivo su uvezane
4.Ja na sajmu nisam mogao da nadjem primerak kod koga stranica sa naslovnicama na kraju knjige nije malo slepljena sa poslednjom belom stranicom pa da kad to odlepite ne ostavi ruzni beli trag na stranici u boji. Nisam mogao je zato sto mi je posle treceg primerka dosadilo da preturam svaki broji prosto me je bilo sramota. Izem ti kolekcionarsko izdanje ako moram svaki primerak da preturim da bi nasao nesto sto je stvarno kolekcionarsko
5.Kriv povez i strip razlicite visine bas ruzno izgleda na polici ali to je vec pomenuto sto puta

Samo bih voleo da se na ovaj forum javi neko iz VC-a pa da objasni sve ove stvari. Ne mora da se ugleda na Libellus-a moze da ode i do izdanja System Comics-a.

Ali sto bi oni brinuli dok prodaja ide, brinuce kad prodaja stane.
Ljubitelji stripa iz Srbije (neka me niko pogresno ne razume ja sam iz Novog Sada) koji zu bili bez stripa 20 godina zadovoljice se i ovakvim izdanjima koja su druga liga. O SC izdanjima da ne govorim.

Kao i u svakoj sferi zivota mi Srbi smo majstori da nista ne uradimo savrseno i do kraja, vec da otaljamo. Malo je falilo da upotrebim neku tezu rec, ali to mozda uradim kad budem slao email redakciji

Jedini dobitak ovog kolekcionarskog izdanja je to sto je krenulo i ponovicu, nemojte mi samo lansirati pricu o tome kao zurilo se. Ko vas je terao da radite dva broja. Uradite samo jedan ali valjano.
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2237 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 05/11/2008 : 00:59:45  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
Istina je da su Libellusova izdanja Bonellijevih junaka vrh vrhova u svakom pogledu, al ne vidim razlog da se odma oblati pokušaj nekog drugog. Da se razumijemo ne držim ja nikome stranu (osim svoje:)) i draže mi je prvo vidit pozitivne stvari pa nekako konstruktivnom kritikom govorit o propustima.
I ja bi volio da se netko iz VČ obrati nama kupcima u ovom topicu i kaže riječ dvije o ovim prpoustima jer se ipak radi o jednom lijepom izdanju koje mnogima i nije jeftino.

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 05/11/2008 : 01:32:09  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote
Za 1800 dinara sve mora biti bitno! Nije u redu sto se niko nadlezan i zvanican nije obratio ...nama...
Ferijev potpis mi anulira sve propuste i nedostatke i cini mi ove Zagore `ponosom` kolekcije! Cak i da prgutamo ono `radi svih godina bez stripova`, ali zar VC nije izdavacka kuca okrenuta profitu, a ne humanitarna organizacija koja poklanja stripove jer ih deceniju i po nije bilo...?
Meni licno najvise smeta ova zavera cutanja od nama drage redakcije VC-a. O cemu li se ovde radi...? Verovatno da nismo cilj(a)na populacija?

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page
Page: of 213 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.52 seconds. Snitz Forums 2000