forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Veseli četvrtak Zagor Kolekcionarsko izdanje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 213

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 14/02/2010 : 11:51:06  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Ne, nista ne otkacinjem, sve cuvam...
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 14/02/2010 : 12:50:11  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by docA

Nisam siguran baš da ti je sve potrebno... Ovo kolekcionarsko izdanje je ok, treba samo odraditi naslovnice u boji, odštampati ih i naći načina da se ubace unutra a da izgleda lepo, ništa ti više nije potrebno...
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 14/02/2010 : 12:59:58  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by profesor-inz

quote:

Nisam siguran baš da ti je sve potrebno... Ovo kolekcionarsko izdanje je ok, treba samo odraditi naslovnice u boji, odštampati ih i naći načina da se ubace unutra a da izgleda lepo, ništa ti više nije potrebno...

Ne skupljam ovog DD, ali video sam kako to moj drugar radi, odštampa originalne italijanske naslovnice na lasreskom štampaču i ubaci unutar knjige, izgleda fantastično.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 14/02/2010 : 13:21:54  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tako radi pravi kolekcionar i zaljubljenik!!!
ACTA,NON VERBA!!!
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 14/02/2010 : 13:32:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srdjandj

Ne skupljam ovog DD, ali video sam kako to moj drugar radi, odštampa originalne italijanske naslovnice na lasreskom štampaču i ubaci unutar knjige, izgleda fantastično.

Gde je naso naslovnice u visokoj rezoluciji? Ove na SBE i nisu bas nesto.
Kako ih ubaci,daj malo pojasnjenje,hocu i ja to da uradim
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 14/02/2010 : 13:36:00  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:

Ne znam odakle ih skida, ali radi to perfektno.
A ubaciti naslovnicu u strip je jako jednostavno, dovoljno je izrezati je tačno da slučajno ne viri iz stripa, onda otvoriti knjigu pažljivo, a pre toga na tom delu gde ide unutra, staviti tanak sloj oho lepka i onda ubaciti unutra, zatvoriti knjigu i gotovo, tako ja radim sa Odabranim pričama!

Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 14/02/2010 : 13:44:56  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

A ubaciti naslovnicu u strip je jako jednostavno, dovoljno je izrezati je tačno da slučajno ne viri iz stripa, onda otvoriti knjigu pažljivo, a pre toga na tom delu gde ide unutra, staviti tanak sloj oho lepka i onda ubaciti unutra, zatvoriti knjigu i gotovo, tako ja radim sa Odabranim pričama!

Odlicno resenje kolega Srdjane! Tako cu i ja uraditi sa Odabranim pricama! Kakovo je tvoje misljenje o KI Zagoru u izdanju "Veselog cetvrtka",posto se oko toga povela prilicna rasprava? Pozdrav od Pravednog!
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 14/02/2010 : 14:51:53  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

@pravedni & profesor-inz

Evo da se i ja nadovežem na vas dvojicu najvećih Zagorovaca na forumu i uopšte (još da se jave King i Ultras) i da se složim sa obojicom ZS i LMS jesu skrnavili i potpuno uništavali originalnost pojedinih priča, ali isto tako to su legendarna izdanja i svakako razumem Nedeljka kad kaže da su to stripovi njegovog života koje je lično na kioscima kupovao još od početka, od '68
Moja odluku da nadalje uzimam samo pojedine knjige jeste takva, ali naravno ukoliko krenu reprinti od broja jedan i budu na nivou tehničke izrade kao knjige od br. 6 pa nadalje, verovatno ću se odlučinti da imam sve knjige

Dragi prijatelju Zorane,iz urodjene skromnosti si propustio da u ovo odabrano drustvo znalaca Zagora ubacis i sebe,pa to ja radim. Covek koji ostavi toliko studioznog materijala i otvori toliko topica o "Duhu sa sekirom"mora biti velik strucnjak za tu problematiku. Postujem tvoje velike napore da prikupis ogromnu kolicinu informacija o nasem opmiljenom strip junaku,da to razradis i izlozis izuzetno pregledno,da se cak i manje upucenio mogu lako snaci!!!
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 14/02/2010 : 15:02:26  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pravedni

Odlicno resenje kolega Srdjane! Tako cu i ja uraditi sa Odabranim pricama! Kakovo je tvoje misljenje o KI Zagoru u izdanju "Veselog cetvrtka",posto se oko toga povela prilicna rasprava? Pozdrav od Pravednog!

Nisam Srđan, nego Dragan, ostao mi nick od sina, ali nije važno.
Što se tiče Zagora KI, pa ja sam u suštini zadovoljan, prvenstveno što takvo izdanje ide na srpskom jeziku i što se radi u Srbiji i samim tim je jeftinije, šta da ti kažem, skupljam sve i svašta, pa tako i ovog Zagora, zadovoljan sam i želim da istraju do kraja!

Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 14/02/2010 : 15:12:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Što se tiče Zagora KI, pa ja sam u suštini zadovoljan, prvenstveno što takvo izdanje ide na srpskom jeziku i što se radi u Srbiji i samim tim je jeftinije, šta da ti kažem, skupljam sve i svašta, pa tako i ovog Zagora, zadovoljan sam i želim da istraju do kraja!

Bre zemo, od cega je jeftinije kad nemaju konkureniju Bas zbog toga si "u suštini zadovoljan", a nisi odusevljen.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 14/02/2010 : 15:41:47  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kit Carson

quote:

Bre zemo, od cega je jeftinije kad nemaju konkureniju Bas zbog toga si "u suštini zadovoljan", a nisi odusevljen.

Jebaga zemo, pa zar ne mogu da kupim 2 Zagora i da mi još ostane para ili jednog Texa u boji, mislim glupo je poređenje, ali meni je 1400 dinara jeftino(sa popustom), plus na srpskom jeziku je, mnogo bitno za Zagora, isto kao što mi je AF idealan sa Briksijevim prevodom.

Edited by - srdjandj on 14/02/2010 15:44:50
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 14/02/2010 : 15:52:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jebaga zemo, pa zar ne mogu da kupim 2 Zagora i da mi još ostane para ili jednog Texa u boji, mislim glupo je poređenje, ali meni je 1400 dinara jeftino(sa popustom), plus na srpskom jeziku je, mnogo bitno za Zagora, isto kao što mi je AF idealan sa Briksijevim prevodom.

Tu se slazemo, ali nije ti adekvatno poredjenje. Poredis Texa u boji i KIZ. Da ga uporedis sa MM recimo ili Fibrinog KP video bi da i nije to jeftino sto se cene tice, a o kvalitetu necu ni da pricam.

Elem, kad sam rekao poredjenje, mislio sam takodje na Zagora tj da postoji jos jedno takvo izdanje i da je uradjeno kako treba, verujem da bi kupovao to drugo (kao i ja ), pa taman da je i skuplje.

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 14/02/2010 : 15:55:07  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:

Elem, kad sam rekao poredjenje, mislio sam takodje na Zagora tj da postoji jos jedno takvo izdanje i da je uradjeno kako treba, verujem da bi kupovao to drugo (kao i ja ), pa taman da je i skuplje.

Naravno, kupovao bih, ali iskreno ti kažem, ne zameram im puno, samo neka teraju!

Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 14/02/2010 : 16:01:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Naravno, kupovao bih, ali iskreno ti kažem, ne zameram im puno, samo neka teraju!

Ma kupujem i ja, ali samo iz razloga sto nema konkurenciju. Jbm mu mater kad imamo "Miskovica" i za stripove.

Mada, znajuci tebe ti bi kupovao i jedno i drugo.

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 14/02/2010 : 16:05:27  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mada, znajuci tebe ti bi kupovao i jedno i drugo.

A ne, varaš se zemljače, nije više kao pre, opametih se i ja najzad pa sad kupujem samo prioritete(mislim na ova skupa izdanja), a kiosk izdanja i dalje skoro sve.

Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 14/02/2010 : 16:07:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
E tu te podrzavam. i ja sam takav.

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 14/02/2010 : 16:09:46  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:

E tu te podrzavam. i ja sam takav.

Pa takvi smo svi mi sa južnu prugu...

Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 14/02/2010 : 16:56:31  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Posto vidim da pricate o lepljenju,imam par ludensovih koji su se komplet odlepili od korice pa me zanima kojim lepkom je najbolje to uraditi?Cuo sam da rade i drvofiksom?

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 14/02/2010 : 17:00:18  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by okiboki

Posto vidim da pricate o lepljenju,imam par ludensovih koji su se komplet odlepili od korice pa me zanima kojim lepkom je najbolje to uraditi?Cuo sam da rade i drvofiksom?

Ja sve lepim OHO lepkom.

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 14/02/2010 : 17:05:08  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rgorgiev
Dali vam se ne cini da ljepljenju dopunskih strana se gubi originalna vrednost stripa kao kolekcionarskog predmeta???
Po meni je on bio kakav bio, sa greskama ili bez kolekcionarski predmet i kraj. Mislim (ipak ovo je po meni) to bi bilo isto kao Mona Lizi nacrtati ostre crte jer takve zene volite. Ja to nikad ne bih ucinio. Ako se tera tako, moze se stripu i drugi kraj staviti

Pa ko te tera da ti lepiš originalne naslovnice, mene baš briga da li takav strip gubi vrednost, jer ja to ubacujem zbog sebe, a ne da razmišljam o tome da ću ga jednog dana prodati, takav strip je deo lične kolekcije!
I baš si našao da strip upoređuješ sa Mona Lizom!
Mi koji to radimo, na taj način ispravljamo propust ljudi iz VČ!

Edited by - srdjandj on 14/02/2010 17:10:31
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 14/02/2010 : 17:05:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pravedni

quote:

quote:

quote:

Dali vam se ne cini da ljepljenju dopunskih strana se gubi originalna vrednost stripa kao kolekcionarskog predmeta???
Po meni je on bio kakav bio, sa greskama ili bez kolekcionarski predmet i kraj. Mislim (ipak ovo je po meni) to bi bilo isto kao Mona Lizi nacrtati ostre crte jer takve zene volite. Ja to nikad ne bih ucinio. Ako se tera tako, moze se stripu i drugi kraj staviti

so it shall be written, so it shall be done
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 14/02/2010 : 18:33:33  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by profesor-inz

quote:

Da to je prava stvar, možda čak treba intervenisati i ubaciti i naslov na naslovnici pre štampanja...
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 14/02/2010 : 18:39:27  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
Ma strip ubacivanjem originalnih naslovnica (recimo u odabranim pričama ili Dilanu Dogu)ne gubi ama baš ništa od originalnosti, naprotiv samo dobija. Ne verujem da bi iko pri kupovini ovaj potez procenio kao zamerku, već samo kao plus više.Ja sam pokušao da ubacim nešto u jednu knjigu i tu nema problema, samo oho lepak i precizna obrada i kao izvornik.
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 14/02/2010 : 18:40:34  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
Texe, svojevremeno si obećao da ćeš prepakovati Zagora, odnosno napraviti svoje kolekcionarsko izdanje, šta bi sa tim, da li si odustao, ili možda već odradio to?
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 14/02/2010 : 18:47:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Mozda bi strip bio i jeftiniji od 1400 kada bi VC stampao samo bele strane a vi naknadno ubacivali one prave... i to je kolekcionarstvo.
Go to Top of Page
Page: of 213 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.42 seconds. Snitz Forums 2000