forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Veseli četvrtak Zagor Kolekcionarsko izdanje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 213

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 02/04/2010 : 17:24:35  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

quote:
Originally posted by mladjo

Trebala je svaka slika na hrbatu ići na jednak broj izdanja. Ovako nije baš najsretnije riješenje. Prva slika ima pet brojeva, a druga šest, a možda i sedam

Valjda neće docrtavati za sedmu. Ovako izgleda i u originalu. Prvih pet je malo odrezano ( prva knjiga ) u odnosu na original.

A onda dobro
Makar, trebali su to stisnuti na 5 rikni kao i prvu sliku. Ovako to nije ispalo najsretnije rješenje

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 02/04/2010 : 19:58:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message  Reply with Quote
Ma ovo je trebalo da izadje u Boji i tu nema greske.

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 02/04/2010 : 19:59:34  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
Da li je neko pomislio koliko je u celoj ovoj priči sporedno to koja je slika na hrbatu?
Mogli su i da ne stave ništa i niko im to ne bi mogao zameriti.Po meni to je samo još jedan plus za četvrtak ma kako ta slagalica na hrbatu izgledala.
A zamislite da nešto slično postoji u Extra seriji,a ovde ne,kakve bi tu tek kritike bile zašto i Veseli nije tako nešto uradio sa ovim izdanjem?
Sve mi se čini da ovo isuviše liči na onu priču o lisici i kiselom grožđu.
Naravno,niko ne poriče da je u početku bilo problema,a da se i danas nađe po koje falično izdanje.Ali ništa nije savršeno.Ovo je po meni izvanredna kolekcija koja će biti sve bolja kako više knjiga bude bilo u njoj.
A za kritike Laurentija nemam komentar.Naslovnice su jednostavno prelepe,imaju svoj poseban šmek i odličnu atmosferu na njima,a ne treba na kraju krajeva zaboraviti da se unutra nalaze i originalne u boji.

Edited by - tumen on 02/04/2010 20:02:51
Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 02/04/2010 : 20:09:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message  Reply with Quote
Nije mi samo jasno zasto su prve tri knjige imale taj savrseni otisak a ostale razmuceni debeli.
Ja sa izdrzao da kupim 5 knjiga ali nisam mogao da tolerisem stoti duplikat u istom stanju.Da su nastavili kao u prva 3 otiska i danas bih kupovao Kolekcionarskog Zagora bez obzira sto imam Extra Zagora iz Ludensa.

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 02/04/2010 : 20:31:24  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tumen
...A za kritike Laurentija nemam komentar.Naslovnice su jednostavno prelepe,imaju svoj poseban šmek i odličnu atmosferu na njima,a ne treba na kraju krajeva zaboraviti da se unutra nalaze i originalne u boji.

Ti si ocigledno jedinstven sa ovakvim razmisljanjem, ili jedan od vrlo, vrlo retkih.
Laurenti -
Al' sta da se radi...
Dobro je samo to sto su unutra ogiginalne u boji.
I sigurno da bi bilo bolje da su hrbati bili kao kod DD, veseli cetvrtak logo pri vrhu, dole Zagor logo, a popis epizoda sa originalnom numeracija oko sredisnjice..sigurno bi bilo daleko harizmaticnije. . .
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 02/04/2010 : 21:15:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by profesor-inz

Zaisat je dobro, ali pitanje je šta sada raditi sa extra serijom, prodavati ili bespotrebno duplirati?

Ja te dileme nemam,prodao sam SD/LU Extra do broja 92 cim je krenulo KIZ jer je i takvo bilo najkmopletnije od svih izdanja izaslih u Ex-YU,najbolji sken...
Sa reprintom keca i nadam se uskoro i dvojke,daleko najbolje izdanje.
Sto se tice slike na rikni i Laurentija ne pogadja me ni najmanje,samo da nema onih tehnickih propusta ubuduce i ja zadovoljan
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 02/04/2010 : 21:31:44  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
Laurenti možda nije među najboljim crtačima kada su u pitanju ljudske figure,ali što se tiče ostalog nije loš.A što se tiče ovih naslovnica,one su i zamišljene kao nešto specifično,a nema potrebe da se otkriva topla voda jer unutra već postoje originalne.
U vezi slike na hrbatu,sve je stvar ukusa,ne može se reći da je Veseli četvrtak sa time zabrljao.Može nekome da se ne sviđa,ali reći da je to brljotina ne stoji.
I ako je brljotina,otkud onda toliko interesovanje forumaša za sledeću sliku?
A i sam ovaj topik je jedan od najpopularnijih i to dosta toga kazuje.
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 02/04/2010 : 21:39:18  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Trebala je svaka slika na hrbatu ići na jednak broj izdanja. Ovako nije baš najsretnije riješenje. Prva slika ima pet brojeva, a druga šest, a možda i sedam

Nema sedam sigurno,i ovu sestu su nesto produzili,evo uporedjujem tu naslovnu od veselog i ova na knjigama je definitivno sira.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 02/04/2010 : 21:41:55  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
naravno da je topic popularan, radi se o Zagoru.
I da nema naslovnica, ljudi bi kupovali, nije ti to dobar argumenat.
Nove naslovnice su dobra ideja, Laurenti otprilike jedna od najgorih koje je VC mogao da ima.
Ako vec nije bio neko iz Bonellija ko ce odraditi naslovnice, onda je mogao mozda i neko nas.
Pogledajte Libellusov MV i Parlova.
Laurentijev stil podsjeca na Mikicu i njegove naslovnice, poznato je koliko je njegov rad na naslovnicama bio "omiljen".
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 02/04/2010 : 21:43:03  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by okiboki

quote:

Nema sedam sigurno,i ovu sestu su nesto produzili,evo uporedjujem tu naslovnu od veselog i ova na knjigama je definitivno sira,ali evo vidim da je originalna bas ovakva kao na hrbatu.

Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 02/04/2010 : 21:48:23  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Inace slazem se sa Tumenom meni se isto svidja sto su na hrbatu naslovne ali je problem kod mene sto mi se ne svidja izbor istih,po meni trebali su staviti najbolju od ovih unutra na 5 ili 6 knjiga.Recimo Knjige 6-11 Nasilje u darkvudu.Mislim da nisu stavljali naslove epizoda zato sto ne bi islo,kako da stave to kad neka knjiga pocinje od 15 epizode 56 strane a zavrsava se sa 17 epizodom na 43 strani.
naslovne Laurentija su mi takodje ok mada bih voleo mozda nekog drugog crtaca ali nikako ponovo Ferijeve originalne.

Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 02/04/2010 : 21:51:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
Laurentijev Zagor pored Zagora meni licno izgleda kao Java pored Zagora. Eto.
Interes nas koja ce sledeca naslovnica na rikni je vise zbog straha da ne stoji
neka glupost na knjige i zbog nade da ce sledeci izbor biti puno bolji.
@King - ovo sa Mikicom si sporedio tako dobro, da bolje nije moglo.
Jos uvek mi pred ocima Blek kako se penje na karpi i Rodi ga drzi za vrat, a
ja se pitam kada ce lep ponovo olepsati :).

so it shall be written, so it shall be done
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 02/04/2010 : 21:53:44  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rgorgiev

Laurentijev Zagor pored čijeg Zagora? Ferrijevog?

Inače, ne kupujem ovu biblioteku ali mi je drago da su se stvari popravile.

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 02/04/2010 : 21:57:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by flamboyant soul

quote:

Za mene je Zagor Ferrijev i Donattelijev. Sve ostalo do sada
je cisti promasaj. Moje misljenje. Ali sad sa Nuccijem nada se
opet javlja.

Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 02/04/2010 : 21:58:10  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Ma da batalimo naslovne.Kakva je knjiga ima li nekih zamerki,kakva je stampa,uvez?Ima li neki dodatak?

Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 02/04/2010 : 22:05:16  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

naravno da je topic popularan, radi se o Zagoru.
I da nema naslovnica, ljudi bi kupovali, nije ti to dobar argumenat.
Nove naslovnice su dobra ideja, Laurenti otprilike jedna od najgorih koje je VC mogao da ima.
Ako vec nije bio neko iz Bonellija ko ce odraditi naslovnice, onda je mogao mozda i neko nas.
Pogledajte Libellusov MV i Parlova.
Laurentijev stil podsjeca na Mikicu i njegove naslovnice, poznato je koliko je njegov rad na naslovnicama bio "omiljen".

Laurentijev stil podseća na Mikicin,ali uglavnom samo što se tiče ljudskih figura.Meni se Laurentijev Zagor ne sviđa,ali mislim da se svi hvataju nekako za to,a treba se na primer setiti onih epizoda koje je on crtao poput Aljaske i Otočke skupine.Ne može se nikako reći da nije živopisno oslikao predele i dočarao njihovu atmosferu.

A Vesli četvrtak je napravio lep potez što je uopšte uspeo da privoli nekog Bonelijevog crtača da crta za njih.Tu se vidi trud.

I jeste ovo topik o Zagoru,ali ovde se najmanje raspravlja o samim epizodama unutra,a pogledajte broj stranica,preko 150.Rekao bih da je tu malo reč i o tome što je ovo izdanje nešto specijalno i veoma privlačno na ovim prostorima,a tek će vreme to još više da potvrdi.
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 02/04/2010 : 22:21:17  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma da batalimo naslovne.Kakva je knjiga ima li nekih zamerki,kakva je stampa,uvez?Ima li neki dodatak?

Knjiga je veoma dobra,bar ona koju sam ja kupio.Odmah sam je i pročitao i nisam primetio neko pomanjkanje kvaliteta štampe,zaista crtež blista.Uvez takođe veoma dobar,knjiga se slobodno može stalno uzimati sa police i ponovo listati,čitati,pokazivati drugima.
Rekao bih da su ove zadnje dve knjige odlične,deveta je za nijansu bila slabija na primer,ali ove zadnje su perfektne zaista,bolje ne može(ako zanematimo raniju priču oko izbora nekih stvari).
Što se tiče dodataka,tu je sada već standardni Burattini sa svojim komentarima epizoda iz knjige.Zanimljivo je baš kako je ove zadnje prokomentarisao.
Neka još novina za ovu zadnju knjigu je i to što je logo Zagor malo drugačiji,to se na slici ne vidi,ali ko kupi knjigu primetiće i sam.
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 02/04/2010 : 22:30:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

opet javlja.

Tako je Rudi. Ja bih tu dodao i Vernija.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 02/04/2010 : 23:01:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kit Carson

quote:

quote:

quote:

opet javlja.

Moze, prihvatam

Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 02/04/2010 : 23:07:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:

Knjige su trenutno besprekorne,i možda se sve to ne sviđa onima koji večito kritikuju Veseli četvrtak,a možda ih hvata i nervoza jer ih žulja što neku nisu i kupili(a jednoga dana to će puno vredeti).

Evo ja kritikovao,ali i kupovao
Docekao reprint keca,sad jos i dvojka i sasvim korektna kolekcija
Popravili se oni,pa i ja menjam stav za KIZ
Ali,kiosk izdanja i...(da ne stuca covek) su i dalje daleko od odlicnih izdanja

Zaisat je dobro, ali pitanje je šta sada raditi sa extra serijom, prodavati ili bespotrebno duplirati?

Odmah je prodaj i kupi albume.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10047 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 02/04/2010 : 23:10:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

opet javlja.

Moze, prihvatam

Espozitovci su bolji od svih, videcete

Samo da se razmahnu i nacrtaju sto vise epizoda

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 02/04/2010 : 23:15:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ultras

quote:

quote:

quote:

opet javlja.

Moze, prihvatam

Upravo citam MM Gigant 3 "Ljudi u crnom" i crtez me potseca na Laurentija. Znaci nije los, ali ne za Zagora. Mada mozda tamo "braca" iznenade. Ipak sam u tome pogledu skeptik.

Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 02/04/2010 : 23:29:31  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Knjiga je veoma dobra,bar ona koju sam ja kupio.Odmah sam je i pročitao i nisam primetio neko pomanjkanje kvaliteta štampe,zaista crtež blista.Uvez takođe veoma dobar,knjiga se slobodno može stalno uzimati sa police i ponovo listati,čitati,pokazivati drugima.
Rekao bih da su ove zadnje dve knjige odlične,deveta je za nijansu bila slabija na primer,ali ove zadnje su perfektne zaista,bolje ne može(ako zanematimo raniju priču oko izbora nekih stvari).
Što se tiče dodataka,tu je sada već standardni Burattini sa svojim komentarima epizoda iz knjige.Zanimljivo je baš kako je ove zadnje prokomentarisao.
Neka još novina za ovu zadnju knjigu je i to što je logo Zagor malo drugačiji,to se na slici ne vidi,ali ko kupi knjigu primetiće i sam.

Hvala na opisu knjige,raduje me sve sto si izneo.Nadam se da ce ostati na tom nivou!

Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 02/04/2010 : 23:30:47  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ultras

quote:

quote:

quote:

opet javlja.

Moze, prihvatam

Slazem se za Espozitovce,ove table koje sam video su perfektne.
Cudi me da niko nije spomenuo Dela Moniku,koji je meni mozda odmah posle Ferija.

Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 03/04/2010 : 08:58:04  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:

Ja te dileme nemam,prodao sam SD/LU Extra do broja 92 cim je krenulo KIZ jer je i takvo bilo najkmopletnije od svih izdanja izaslih u Ex-YU,najbolji sken...
Sa reprintom keca i nadam se uskoro i dvojke,daleko najbolje izdanje.
Sto se tice slike na rikni i Laurentija ne pogadja me ni najmanje,samo da nema onih tehnickih propusta ubuduce i ja zadovoljan

U najgorem slučaju ako kolekcionarski stane možeš ukoričiti ludensovo extra izdanje po istom receptu, čak i staviti na hrbat nešto i kompletirati Zagora.
Go to Top of Page
Page: of 213 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.41 seconds. Snitz Forums 2000