Author |
Topic  |
REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41125 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
Cholo
Starting Member
.gif)
Serbia
45 Posts
Member since 16/04/2008 |
Posted - 12/02/2009 : 22:42:50
|
Vako...raport i od mene hronoloski 23.01. zvao, nikog nema 26.01. zvao, nikog nema...vise puta 27.01. zvao i dobio....susret trece vrste. Porucio knjige, uclanio se u neki klub????? Dao konfekciski broj????? dobio smernice za uplatu. 29.01. uplatio 04.02. zvao...i zamislite...dobio...ali...devojka na bolovanju. .....mrzelo me vise da zivkam...citao ovde postove 12.02 stigle knjige I sada se preispitujem... pa ovo uopste nije sporo. Eto ko da je juce bilo kada sam narucio :)) Knjige pogledao i odlozio ih. Lepe su na oko, valjda. Vise ih volim zbog...onog osecaja kada se drze u ruci nega da ih citam...uh...cek odoh opet da ih malo vidim... sad cu ja....
|
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 12/02/2009 : 23:33:07
|
quote: Originally posted by sawitch
Hvala na informacijama.. To skupljam od sad, pa ako neko ima i raspolozen je za menjazu neka se javi.. Imam preko 1000 stripova za menjanje... Kolekcionarski Zagor je po meni promasaj.. Tolika cena za takvo izdanje... Doslo mi je da pocupam stranice iz knjige i da sam ukoricim u stampariji..
Pa tek je klasik shit nad shitovima. Zasto ne skupis SD/"Ludens" redovne i ekstra brojeve i eto ti prave kolekcije bez razmisljanja kad ce klasik to sve objaviti. Uz to:
-klasik nema kolor naslovnice (a kolekcionarski Zagor ih, naravno, ima) -klasik je povukao sve nedostatke koje je imalo i originalno SD izdanje (los sken), prakticno kao da je skeniran SD strip pa pusten u stampu (ovo nisam video licno ali tako se pricalo na forumu kad je izasao prvi broj).
Dakle, ja se slazem da je kolekcionarski Zagor prepun mana i ja se takodje neckam hocu li nastaviti sa kupovinom, ali klasik je jos gori. Dakle, alternativa nije klasik vec SD/"Ludens" extra serija. |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 12/02/2009 : 23:40:23
|
I ja kazem isto... Za tu cenu je kvalitet odlican... Fucka mi se za predgovore, pogovore, tekstove i onu nakaznu Laurentijevu ilustraciju... Strip je bitan..
To za Laurentija se i ja slazem. Pohvalno je sto su posebno platili coveka za tu namenu, ali ubedjen sam da bi bilo vise zadovoljnih kupaca da su stavili Ferrijeve naslovnice i na tvrde korice. Da ne govorim da mi nije jasno zasto su menjali naslovnice to jest skinuli veliki "Zagor" logo koji je bio na tutto seriji. Ili su trebali staviti naslovnice originalne serije ili tutto serije, a ovako imamo nesto izmedju i to izmedju je znatno losije od originala (opet profa) |
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 12/02/2009 : 23:47:21
|
Ajde ovako onda. Strip je bitan? Najbitniji? Ajde da vidimo od chega je strip sastavljen:
1. Crtezh? Kolekcionarski Zagor ima ubedljivo i povremeno za dve duzhine bolji i sken i shtampu i papir od svih drugih dosadashnjih izdanja. 2. Tekst? Kolekcionarski Zagor ima josh ubedljivije bolji prevod od svih izdanja (mozhda izuzimajuci Dnevnikovo) 3. Naslovnice? Tu su sve, u koloru i kvalitetnom papiru.
Ne kazhem ja da svi moraju da uzimaju ovo izdanje, i mislim da cena jeste previsoka ukoliko ne smatrash izdanje savrshenim, ali nemojmo lagati sebe da je to zbog toga shto je strip najvazhniji, nego upravo zbog toga shto su ti rikna, dizajn, lepak, korice i ostale periferne stvari najvazhnije. I to je potpuno u redu, nema razloga to tako ne reci. |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41125 Posts
Posted - 13/02/2009 : 00:08:59
|
@Le Samourai U pravu si za sve.. Ali ja sam uzeo kolekcionarski Zagor zato sto sam hteo da je kolekcionarski kao sto je Libellus MN kog imam.. Tu sam picajzla i kad dam 15 eura, hocu da je sve perfektno. Od glavnih do sporednih stvari. A ako uzmem kiosk izdanje, tu su propusti dozvoljeni.. I sto dp kaze, extra serija je super za te pare.. I lepsa sto puta od kolekcionarske kad se postavi na policu.. Mortimer na rubu, ej, pa to nema veze s mozgom.. Ja nikad nisam procitao nista sa Mortimerom, a procitao sam tonu Zagora.. (Nisam citao samo redovnu seriju SD/Ludens).. Bolje da su stavili lepo nazive epizoda i broj knjige.. Ne znam.. @dp Uzimacu klasik, jer mi naslovnice nisu toliko bitne koliko strip u njima.. I bar ce lepo da stoje na polici, da se vidi da je komplet, a nece svaka biti razlicita.. Ideja VC-a u vezi k. Zagora je vrh, ali sprovodjenje ideje u delo je dno.. Ne slazem se sa tobom da je klasik shit, jer sam imao SC klasike i video sta je to.. Prodao sam ih racunajuci da ce k. Zagor da zaseni sve to.. Ali nije.. Sad cu da nabavim te HC-e pa neka stoje.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
Edited by - sawitch on 13/02/2009 00:11:20 |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 13/02/2009 : 00:31:30
|
Ma ok, svako ce kupiti ono sto zeli, ali zar nije extra serija kvalitetnija, a uz to i jeftinija, da ne spominjem da je 100 brojeva ispred klasika. Jedino sto ces uzimati HC, pa mozda samo zbog toga... Svakako, tvoj je izbor i sam ces odluciti |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41125 Posts
Posted - 13/02/2009 : 00:57:58
|
Jeste kvalitetnija.. Slazem se, ali po meni samo zbog naslovnica i zato sto je milion brojeva ispred klasika.. Ostalo je sve isto.. Ali HC ce trajati.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
culfis
Advanced Member

6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 13/02/2009 : 01:54:25
|
@Le Samourai U pravu si za sve.. Ali ja sam uzeo kolekcionarski Zagor zato sto sam hteo da je kolekcionarski kao sto je Libellus MN kog imam.. Tu sam picajzla i kad dam 15 eura, hocu da je sve perfektno. Od glavnih do sporednih stvari.
I to je potpuno u redu. Ja uzimam ovu ediciju iako me Zagor mnogo (chitaj ni malo) ne zanima, da bih podrzhao izdavacha, a i zato shto zapravo ove epizode nikada nisam ni chitao niti ih imam, pa su mi fina razonoda da razvetrim mozak od stripova koji zapravo valjaju.
Da su Libelusova izdanja na vishem tehnichkom nivou, to mislim da samo slep chovek bez chula dodira mozhe da ne misli, ali, retko koja izdanja bilo chega su na nivou Libelusovih. |
 |
|
culfis
Advanced Member

6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
Posted - 13/02/2009 : 02:18:09
|
quote: Originally posted by Le Samourai pa su mi fina razonoda da razvetrim mozak od stripova koji zapravo valjaju.
      |
Jel to štos iz Minhena? |
Edited by - culfis on 13/02/2009 02:19:19 |
 |
|
morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
Posted - 13/02/2009 : 09:58:16
|
13 dana nakon uplate, stigao mi je treci broj. Zadovoljan sam, jer za razliku od vecine prisutnih, nisam ni ocekivao neka spektakularna poboljsanja. U pravu ste, sken i kvalitet papira su bolji, a ja bih dodao i povez. Nema onog neprijatnog krckanja i pucketanja, pri otvaranju knjige. Nego, zar nije trebalo da stigne i neka clanska karta, kako se najavljivalo u red. Zagoru i Teksu? |
There ain't no grave gonna hold my body down. |
 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 13/02/2009 : 18:23:06
|
E pa evo posle smaranja vas svih kako mi nije stigao,agoniji je dosao kraj.Danas sam dobio trecu knjigu i nastavicu da uzimam,jako mi se svidja(to mi je prva 1 i 2 nemam...jos uvek).I sad tako,jedva cekam cetvrtu. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 13/02/2009 : 18:37:41
|
quote: Originally posted by okiboki
E pa evo posle smaranja vas svih kako mi nije stigao,agoniji je dosao kraj.Danas sam dobio trecu knjigu i nastavicu da uzimam,jako mi se svidja(to mi je prva 1 i 2 nemam...jos uvek).I sad tako,jedva cekam cetvrtu.
Čestitam  |
 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 13/02/2009 : 18:40:15
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
E pa evo posle smaranja vas svih kako mi nije stigao,agoniji je dosao kraj.Danas sam dobio trecu knjigu i nastavicu da uzimam,jako mi se svidja(to mi je prva 1 i 2 nemam...jos uvek).I sad tako,jedva cekam cetvrtu.
Čestitam 
Pa hvala,hvala.Stvarno sam vec mislio da su je negde zagubili,ali eto,ipak je to nasa postena posta. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
 |
|
djukak
Senior Member

2981 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 13/02/2009 : 18:42:25
|
quote: Originally posted by ---dp---
Pa tek je klasik shit nad shitovima. Zasto ne skupis SD/"Ludens" redovne i ekstra brojeve i eto ti prave kolekcije bez razmisljanja kad ce klasik to sve objaviti. Uz to:
-klasik nema kolor naslovnice (a kolekcionarski Zagor ih, naravno, ima) -klasik je povukao sve nedostatke koje je imalo i originalno SD izdanje (los sken), prakticno kao da je skeniran SD strip pa pusten u stampu (ovo nisam video licno ali tako se pricalo na forumu kad je izasao prvi broj).
Dakle, ja se slazem da je kolekcionarski Zagor prepun mana i ja se takodje neckam hocu li nastaviti sa kupovinom, ali klasik je jos gori. Dakle, alternativa nije klasik vec SD/"Ludens" extra serija.
Ne vidim da klasiku išta nedostaje. Tačno je da nema svih naslovnica, ali ih ionako možeš sam odštampati. Sken je odličan. Jedino u prvom broju, u drugom delu epizode sken je očajan. U svim ostalim brojevima je odličan. Cena je pristupačna, pogotovo za kiosk izdanja. Računica je prosta. |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
 |
|
Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 13/02/2009 : 19:06:48
|
Vec sam se zabrinuo za tebe.   |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 13/02/2009 : 19:27:52
|
quote: Originally posted by djukak
Ne vidim da klasiku išta nedostaje. Tačno je da nema svih naslovnica, ali ih ionako možeš sam odštampati. Sken je odličan. Jedino u prvom broju, u drugom delu epizode sken je očajan. U svim ostalim brojevima je odličan. Cena je pristupačna, pogotovo za kiosk izdanja. Računica je prosta.
Tacno je i da je kod VC falilo slovo Z, ali ga ionako mozes sam dopisati....    |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
Edited by - Lord Vader89 on 13/02/2009 19:28:08 |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 13/02/2009 : 22:05:14
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
quote: Originally posted by djukak
Ne vidim da klasiku išta nedostaje. Tačno je da nema svih naslovnica, ali ih ionako možeš sam odštampati. Sken je odličan. Jedino u prvom broju, u drugom delu epizode sken je očajan. U svim ostalim brojevima je odličan. Cena je pristupačna, pogotovo za kiosk izdanja. Računica je prosta.
Tacno je i da je kod VC falilo slovo Z, ali ga ionako mozes sam dopisati....   
        Bas sam nesto slicno hteo da napisem, ali jos drasticnije, evo na primer: prodajem ja celu kolekciju Zagora za 1000 dinara, ali dam ti samo spisak, a ostalo mozes sam odstampati jer cena je ionako jako povoljna |
 |
|
darkwoodski kralj
Advanced Member

USA
3652 Posts
Member since 10/01/2004 |
Posted - 13/02/2009 : 22:27:40
|
quote: Originally posted by ---dp---
A sta bi drugo bili?
Pa sto ja znan, zato pitan ka covik. Mislia sam da ce to biti vise interesantno izdanje posveceno Zagoru, a ne prijasnje epizode. Nerazumno mi je kupovati te knjige i klasike ako te brojeve vec imam    |
Only God will judge me! |
 |
|
nebody
Average Member

Fed Rep Yugoslavia
598 Posts
Member since 04/01/2005 |
Posted - 13/02/2009 : 22:34:06
|
Zagor VC HC izlazi po italijanskom redosledu, i to je jedino sto je meni bitno i zasto ga kupujem. Mogu da ga stampaju sa milion gresaka, i na guz papiru, ja cu da ga kupujem zbog ovoga. Gresaka ima i kod drugih, samo vidim da je ovde dosta ljudi previse razmazeno.
Smanjite kuknjavu, nije mi jasno kako vas zene trpe takve? Sve seka perse. |
 |
|
Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts
Member since 23/01/2009 |
Posted - 13/02/2009 : 22:45:54
|
quote: Originally posted by nebody
Smanjite kuknjavu, nije mi jasno kako vas zene trpe takve? Sve seka perse.
      |
You heard it too, didn`t you? The voice of the divine wind. |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 13/02/2009 : 22:52:53
|
Zagor VC HC izlazi po italijanskom redosledu, i to je jedino sto je meni bitno i zasto ga kupujem. Mogu da ga stampaju sa milion gresaka, i na guz papiru, ja cu da ga kupujem zbog ovoga. Gresaka ima i kod drugih, samo vidim da je ovde dosta ljudi previse razmazeno.
        Dobro kazes nebody |
Edited by - ---dp--- on 13/02/2009 22:53:12 |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 13/02/2009 : 22:57:59
|
Pa mene bi žena, automatski, ubila ovog trena, kad bi znala koliko trošim na stripove.   |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
 |
|
Topic  |
|