Author |
Topic |
Markos
Webmaster
Croatia
29327 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 29/03/2009 : 21:35:45
|
Slazem se da je ovaj drugi dio "prikladniji" mitteleuropskom čitatelju, (mada ima poveznica i s nama - brodogradilišta, politika) ali, srećom, ipak je veći dio stripa intimne naravi (otac, majka, cura/zena, dijete) s cim se vecina ljudi moze poistovjetiti. Meni osobno je taj dio puno, puno drazi i bolji, mada, nakon dva tri čitanja i ovaj politički dio mi je postao bolji nego sto sam u prvi mah pomislio (iskreno, bio sam cak razocaran tim političarenjem nakon prvog čitanja, iako sam ideološki na istoj strani kao i autor). |
Trouble will find me |
|
|
dino alic
Junior Member
Croatia
363 Posts
Member since 23/01/2003 |
Posted - 29/03/2009 : 23:40:13
|
[quote]Originally posted by Markos
Slazem se da je ovaj drugi dio "prikladniji" mitteleuropskom čitatelju, (mada ima poveznica i s nama - brodogradilišta, politika) ali, srećom, ipak je veći dio stripa intimne naravi (otac, majka, cura/zena, dijete) s cim se vecina ljudi moze poistovjetiti. Meni osobno je taj dio puno, puno drazi i bolji, mada, nakon dva tri čitanja i ovaj politički dio mi je postao bolji nego sto sam u prvi mah pomislio (iskreno, bio sam cak razocaran tim političarenjem nakon prvog čitanja, iako sam ideološki na istoj strani kao i autor). [/quote
taj dio intimne naravi ga cini posebnim i kod mene.sto se tice ideologije apsolutno sam na autorovoj strani i vjerojatno da sam francuz bio bih odusevljen.ovako sam samo zadovoljan posebno prvom knjigom. |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 29/03/2009 : 23:47:33
|
U politickom delu Svagdanje se opisuju i uzrocnici sadasnje krize. Francuzi zbog jeftine radne snage sele proizvodnju u druge zemlje, a njihovi radnici ostaju bez posla. |
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
|
|
Obelix
Average Member
Serbia
537 Posts
Member since 06/04/2009 |
Posted - 12/04/2009 : 13:57:29
|
Oba dela sam kupio pre nekog vremena, a juce tek procitao prvi.
Svaka cast za strip, fantastiican je i sve cestitke izdavacu za odabir.
Nadam se da drugi nije daleko kvalitetom od prvog? Vidim podeljana misljenja, ali srecom vecinski pozitivna |
Teorije nam pomazu da podnesemo nepoznavanje cinjenica |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29327 Posts
|
JefCostello
New Member
257 Posts
Member since 02/09/2008 |
Posted - 30/04/2009 : 20:20:30
|
quote: E, pa gotovo. Prelomih i uzeh prvu. Bolje bi vam bilo da valja.
which means da je stigla nova posiljka... Darkwood here I come... |
"Comics will be the culture of the year 3794" Salvador Dali |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Posted - 01/05/2009 : 23:12:44
|
Evo, i ja prochitah, pa cu samo kratko:
Osvojio me je.
Svagdanja Borba nije revolucionaran strip koji pomera granice i koji je podlozhan nekoj prekompleksnoj analizi. On je jednostavno jedan saosecajni, mali, lepi, prisni, iskreni, ljudski strip o nekim univerzalnim zhivotnim stvarima koje se tichu valjda manje-vishe bilo koga. Pretpostavljam da sam imao dodatni stepen identifikacije buduci da se bavim aj da kazhemo umetnichkim stvarima (pa povremeno i fotografijom), kao i da zhivim dosta daleko od svojih roditelja, i, pa, josh gomila drugih stvari gde sam mogao da se prepoznam.
Chitanjem privjua, stekao sam utisak da se u stripu radi o pariskim twentysomethings koji ceo dan sede okolo, pushe gandzu i lupetaju, te me je to (uz crtezh koji me nije odushevio) jako destimulisalo da oprobam ovaj naslov. Ispostavilo se da taj (uistinu sporedni) element konzumacije marihuane zapravo i jeste, po meni, mozhda i najveca boljka stripa. Ne jer imam neshto protiv toga (daleko bilo ), vec zato shto mi, u odnosu na sve ostalo u stripu, to pushenje deluje nekako previshe lako, kao jedna pomalo lazhna tendencija da se bude kul, mada jebem li ga, to bi se isto za tu istu radnju moglo reci u zhivotu.
Bilo kako bilo, izuzetno sam zadovoljan, mada ne mislim da je najbolji strip u poslednjih pet, deset ili koliko vec godina. Ono shto svakako jeste je odlichan strip. I, koliko god ljudi potencirali cmizdrenje nad ovim stripom (i sam sam mozhda malo zamaglio na mestu il' dva), mnogo vishe puta sam se naglas i grohotom nasmejao. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29327 Posts
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Posted - 01/05/2009 : 23:33:52
|
quote: Originally posted by Markos
Obozavam ovo raditi: JESAM LI TI REKAO?:)
Znam, znam... :D
Chak sam izbegao i da kazhem kako mi je od pola prvog albuma i crtezh postao dobar, da ti makar uskratim tu satisfakciju, ali evo, bio mi lep dan pa sam darezhljiv. :p |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29327 Posts
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Posted - 01/05/2009 : 23:41:03
|
quote: Originally posted by Markos
A ništa, sad, za kaznu, moraš pročitati kompletne avanture Karabine Slima ;)
Chim VC objavi kolekcionarsko koje im trazhe preko maila (true fact) bacam se na odradjivanje kazne. :D |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29327 Posts
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18842 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 27/05/2009 : 15:06:52
|
...preporučam... koga? ....ženu ili strip? |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29327 Posts
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 27/05/2009 : 16:22:44
|
quote: Originally posted by globinjo
šta je ovo došlo,da mene žena prisiljava pročitati jedan strip.
Prvi put sam razgovarao s gospođom globinjo ove godine, i ako takva inteligentna žena preporuča, onda se niko nema više šta pitati. I drugi dio sam pročitao, i nisam nimalo razočaran u odnosu na prvi, s obzirom da se Manu nije držao već oprobanih recepata da privuče čitača nego se trudio svakom stranicom privući i uvući me još dublje u život tih malih ljudi. S druge strane, čini jednu sjajnu cjelinu i ne sjećam se da je išta ostavio nedorečeno, tako da mi uopće ne bi smetalo ni da je ovo integral umjesto 2puta2 alibuma, ali eto. |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 23/10/2009 : 17:29:52
|
Samo da se pohvalim da sam danas dobio Svagdanju borbu 1 i 2 i sad jedva čekam da počnem sa čitanjem! |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 23/10/2009 : 19:59:28
|
quote: Originally posted by Gand
quote: Originally posted by srdjandj
Samo da se pohvalim da sam danas dobio Svagdanju borbu 1 i 2 i sad jedva čekam da počnem sa čitanjem!
Zvucis kao tip u cijeoj se sobi skida zgodna cura, a ti trcis na internet kako bi nam to obznanio!
Pa šta se može... Eto, da se i ja malo ulizujem izdavačima. |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 30/10/2009 : 01:22:27
|
Pročitao keca, uskoro pazarim i dvojku...
Prvi utisak kada sam uzeo ovaj strip u ruke bio je da se radi o jednom od tehnički najsavršenijih izdanja koje sam ikada video. Svako je na svoj način dobar, bilo BP, Libellus, Fibra, a odnedavno i VČ albumi, ali Svagdanja borba je bez greške. Bravo, Markose, za to!
Glede samog stripa, pada mi na pamet nešto što sam skoro pročitao na mom omiljenom sajtu, vezano za izbor sadržaja koje su ljudi voleli kao mlađi: "Nothing could be more boring than reading an ordinary novel where ordinary people do ordinary things." E, uz ovakve priče se to menja.
Meni se recimo (donekle slična tema) daleko, daleko više dopala Autocesta Sunca, ali u svakom slučaju - SB je jako dobar strip. Jedva čekam i drugu knjigu da nabavim... |
Edited by - Gil-galad on 30/10/2009 01:23:20 |
|
|
Archy
stripovi.com suradnik
Croatia
1448 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 07/03/2010 : 21:29:53
|
Upravo sam pročito oba djela i mogu slobodno reći da me nije već dugo vremena jedan strip ovako oduševio.
Na prvi pogled, crtež je u teškoj banani, ali se pri čitanju to uopće ne primjeti.
Neću puno filozofirati, jer postoji već brdo recenzija, ali strip je fenomenalno fantastičan! |
No sikiriki |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 07/03/2010 : 21:31:49
|
quote: Originally posted by Archy
Upravo sam pročito oba djela i mogu slobodno reći da me nije već dugo vremena jedan strip ovako oduševio.
Na prvi pogled, crtež je u teškoj banani, ali se pri čitanju to uopće ne primjeti.
Neću puno filozofirati, jer postoji već brdo recenzija, ali strip je fenomenalno fantastičan!
To je jedan od onih stripova gdje jednostavno nije potreban drugačiji crtež. Priča je dominantan element... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Topic |
|