Author |
Topic |
Ferri
Senior Member
Montenegro
1821 Posts
Member since 10/01/2004 |
Posted - 06/11/2008 : 03:22:55
|
Koliko nepotrebne polemike oko slova i cijene..sad se bavimo i literalno-gramatickom-pravopismenim sranjima koji uopste nisu bitni u ovom slucaju..Dosta vise ljudi okanite se toga nicemu ne vodi..kome to sta smeta..Otvorili novi topic i ovaj je poceo jos gore od prvog..3 starnice oko DJ..DZ..itd |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 06/11/2008 : 03:49:55
|
dj se sasvim regularno moze koristiti umesto đ ukoliko se ispisuje na pisacim masinama na kojima ne postoji slovo đ. Kao sto Nemci koriste ue, ae, oe, ss po potrebi umesto takozvanih "umlaut" znakova koji se ispisuju sa sve tacke iznad slova i znaka za s koji lici na starogrcko "beta". |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 06/11/2008 : 04:16:56
|
Mozhe se koristiti za shtampanje spiska za samoposlugu. Nigde necesh pronaci nijedan primer toga u profesionalnom izdanju, knjizi, stripu ili chasopisu, a da nije nenamerna greshka. |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17028 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 06/11/2008 : 09:33:32
|
Poslije oda- branih priča ovo DJ u naslovu je najveća glupost. Ne mogu da shvatim kakav je razlog mogao imati taj čovjek da napiše DJ umjesto Đ. A i zašto to onda neko drugi nije ispravio? A kriv je i lektor, ako se potpisuje da je lektorisao strip onda je odgovoran i za naslov. |
Edited by - delboj on 06/11/2008 09:35:42 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25304 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 06/11/2008 : 10:11:43
|
U nekim slucajevima moze da se koristi DJ, ali ne u knjizevnom delu, gde bi ipak trebalo sve da bude po pravopisu. Inace, razumem predstavnike VC kada se nerviraju ovde na forumu, na zalost, komentarisemo samo stvari na koje oni (kako rekose), nemaju uticaja. Prevod je odlican, predgovori i zanimljivosti takoDJe, mogu da zamislim koliko truda treba da se ova silna izdanja organizuju (DVA svakog cetvrtka!), tako da mislim da su zasluzili sve pohvale. Sve ostale kritike vezane za dizajn, i, evo sada pravopis/ lekturu ostaju i sasvim su opravdane. Nadam se da ce se i to jednom promeniti. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Going-Going
Senior Member
Serbia
1040 Posts
Member since 05/11/2001 |
Posted - 06/11/2008 : 10:41:17
|
Kao sto sam vec rekao ja se samo nerviram zato sto sam uradio onako kako je "vecina trazila". Da se ja pitam, ja bih stavio samo naslovnicu (mozda ni to), jer ih vec saljem Marku i on ih postavlja na prvoj strani, a u pretrazivanju imate sva ta izdanja do sada po brojevima i sa datumima. Pa je onda bilo "sto ne stavljate izdanja u izdavacki izlog", kada sam poceo tamo da ih stavljam bilo je "pa mogao bi da nastavis da ih postavljas i tamo i vamo" pa je bilo "hocemo sve na jednom mestu" sada je "samo popis sa linkovima" a dobri Pavel mi je predlozio i male slicice (jer to i covek sa tri razreda mozga i malo osnovne u glavi, ili obrnuto, vec zna). I naravno poslednji predlog je "ako moze ko crta, pise, da li je crno belo ili ne daj boze u boji i na koliko strana ide i koja mu je cena (koliki mu je format i ako moze mali siže (imam ž, mali korak za mene ali veliki ...) o zivotu glavnih junaka (dobro de ovaj deo u zagradi sam karikirao (oprostite))) |
ŠumhiljduhANAN |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25304 Posts
Posted - 06/11/2008 : 11:01:31
|
@Going- Going: pa svi ti zahtevi, molbe i pitanja samo pokazuju kolika je zainteresovanost ljudi za izdanjima VC, pa cak bi trebalo da vam imponuje :-) Da moze da nervira i da ne mozes svima da udovoljis se podrazumeva. To ti je cena slave! :-) |
|
Edited by - manhunter on 06/11/2008 11:09:36 |
|
|
Going-Going
Senior Member
Serbia
1040 Posts
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 06/11/2008 : 12:04:03
|
quote: Originally posted by Going-Going
Kao sto sam vec rekao ja se samo nerviram zato sto sam uradio onako kako je "vecina trazila". Da se ja pitam, ja bih stavio samo naslovnicu (mozda ni to), jer ih vec saljem Marku i on ih postavlja na prvoj strani, a u pretrazivanju imate sva ta izdanja do sada po brojevima i sa datumima. Pa je onda bilo "sto ne stavljate izdanja u izdavacki izlog", kada sam poceo tamo da ih stavljam bilo je "pa mogao bi da nastavis da ih postavljas i tamo i vamo" pa je bilo "hocemo sve na jednom mestu" sada je "samo popis sa linkovima" a dobri Pavel mi je predlozio i male slicice (jer to i covek sa tri razreda mozga i malo osnovne u glavi, ili obrnuto, vec zna). I naravno poslednji predlog je "ako moze ko crta, pise, da li je crno belo ili ne daj boze u boji i na koliko strana ide i koja mu je cena (koliki mu je format i ako moze mali siže (imam ž, mali korak za mene ali veliki ...) o zivotu glavnih junaka (dobro de ovaj deo u zagradi sam karikirao (oprostite)))
Pa dajte 50 eura mjesečno nekom studentu da vam to sve redovito ažurira i bok.
|
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Going-Going
Senior Member
Serbia
1040 Posts
Posted - 06/11/2008 : 12:09:41
|
Pa nije problem u azuriranju vec u zeljama i ispunjenju istih. Evo sada ide ovako, ali dokle, pitam se... |
ŠumhiljduhANAN |
|
|
ponki
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3112 Posts
Member since 20/09/2008 |
Posted - 06/11/2008 : 12:24:14
|
Ja bi volio da znam da li iko u redakciji VC cita mail-ove i odgovara na njih,te ako citaju koliko im vremena treba da bi odgovorili na njih??? Ja sam im poslao mail 31.10. i jos uvijek nisam dobio odgovor... Mozda im nije dosta vremena da odgovore na jedno jednostavno pitanje a mozda pitanja svojih citalaca smatraju za spam??? |
Be yourself; everyone else is already taken. |
|
|
henry
Senior Member
Serbia
1491 Posts
Member since 20/09/2005 |
Posted - 06/11/2008 : 14:33:49
|
quote: Originally posted by ponki
Ja bi volio da znam da li iko u redakciji VC cita mail-ove i odgovara na njih,te ako citaju koliko im vremena treba da bi odgovorili na njih??? Ja sam im poslao mail 31.10. i jos uvijek nisam dobio odgovor... Mozda im nije dosta vremena da odgovore na jedno jednostavno pitanje a mozda pitanja svojih citalaca smatraju za spam???
A možda jednostavno ima previše jednostavnih pitanja, pa jednostavno ne stižu ljudi... |
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 06/11/2008 : 15:28:41
|
Ja bi volio da znam da li iko u redakciji VC cita mail-ove i odgovara na njih,te ako citaju koliko im vremena treba da bi odgovorili na njih??? Ja sam im poslao mail 31.10. i jos uvijek nisam dobio odgovor... Mozda im nije dosta vremena da odgovore na jedno jednostavno pitanje a mozda pitanja svojih citalaca smatraju za spam???
Na pocetku smo ih hvalili zbog dobrog odnosa prema citaocima, ali sad i oni polako postaju bahati kao i "Ludens". |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 06/11/2008 : 15:31:31
|
quote: Originally posted by Going-Going
Kao sto sam vec rekao ja se samo nerviram zato sto sam uradio onako kako je "vecina trazila". Da se ja pitam, ja bih stavio samo naslovnicu (mozda ni to), jer ih vec saljem Marku i on ih postavlja na prvoj strani, a u pretrazivanju imate sva ta izdanja do sada po brojevima i sa datumima. Pa je onda bilo "sto ne stavljate izdanja u izdavacki izlog", kada sam poceo tamo da ih stavljam bilo je "pa mogao bi da nastavis da ih postavljas i tamo i vamo" pa je bilo "hocemo sve na jednom mestu" sada je "samo popis sa linkovima" a dobri Pavel mi je predlozio i male slicice (jer to i covek sa tri razreda mozga i malo osnovne u glavi, ili obrnuto, vec zna). I naravno poslednji predlog je "ako moze ko crta, pise, da li je crno belo ili ne daj boze u boji i na koliko strana ide i koja mu je cena (koliki mu je format i ako moze mali siže (imam ž, mali korak za mene ali veliki ...) o zivotu glavnih junaka (dobro de ovaj deo u zagradi sam karikirao (oprostite)))
Dovoljno je videti kako to radi Tromislawski za "Ludensova" izdanja, pa ako njemu niko nista ne zamera i ne trazi, nece ni tebi. A ubedjen sam da bi ti tako bilo lakse nego ovako. S druge strane, zasto se nerviras zbog raznih komentara? Sto ljudi, sto cudi, ma kako da uradis, nikada neces svima udovoljiti i moras se s time pomiriti. |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 06/11/2008 : 15:34:57
|
Evo upravo sam prelistavao MM br.2 i MNO br.10, i mogu stvarno pohvaliti nove lakirane korice, stripovi izgledaju luksuznije a cena ista. Ono šta sam još primetio da je dužina odnosno visina stripa MM br.2 bonellijevska tj.21cm, tako da sada imamo MM br.1 kraći za 3mm. Takođe na unutrašnjoj naslovnoj strani, i na bilo koje drugo mesto ne piše koliki je tiraž i kod MM br.2 i MNO br.10, mada to nije pisalo ni kod KM specijal!!! |
|
|
goksi
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 06/11/2008 : 16:18:55
|
Na tvoj mail jos nije odgovoreno zato sto nemamo konkretnu informaciju da ti damo. Narucivanje iz inostranstva je problematicno, pa se ceka da vrh firme donese odluku sta ce biti sa tim. Hvala na strpljenju. |
|
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Posted - 06/11/2008 : 16:19:43
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Takođe na unutrašnjoj naslovnoj strani, i na bilo koje drugo mesto ne piše koliki je tiraž i kod MM br.2 i MNO br.10, mada to nije pisalo ni kod KM specijal!!!
Nova politika firme. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 06/11/2008 : 16:24:41
|
quote: Originally posted by DusMan
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Takođe na unutrašnjoj naslovnoj strani, i na bilo koje drugo mesto ne piše koliki je tiraž i kod MM br.2 i MNO br.10, mada to nije pisalo ni kod KM specijal!!!
Nova politika firme.
Znaci da je pao tiraz nekog od izdanja? Sumnjam za MM jer je tek prvi broj povucen iz prodaje, a MN je taman povecao tiraz na 12.000. Veci tiraz moze biti samo dobra reklama, pa samo pitam da li su mi strahovanja opravdana. Ako jesu, predlozi tamo u nase ime: "Mister No od prvog broja"
P.S. Hvala za ono |
|
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Posted - 06/11/2008 : 16:52:10
|
quote: Originally posted by delboj
Poslije oda- branih priča ovo DJ u naslovu je najveća glupost. Ne mogu da shvatim kakav je razlog mogao imati taj čovjek da napiše DJ umjesto Đ. A i zašto to onda neko drugi nije ispravio? A kriv je i lektor, ako se potpisuje da je lektorisao strip onda je odgovoran i za naslov.
Pošto lektorka nije članica ovog foruma, zamolila me je da prenesem da ona sa koricama nema ništa. Kompletan lay-out korica radi Blažina design studio, pa čak i sam naslov. Niko iz redakcije nema moć da utiče da se bilo šta promeni na Blažininom delu.
Lektorka srdačno pozdravlja sve članove foruma. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 06/11/2008 : 17:01:09
|
quote: Originally posted by DusMan
quote: Originally posted by delboj
Poslije oda- branih priča ovo DJ u naslovu je najveća glupost. Ne mogu da shvatim kakav je razlog mogao imati taj čovjek da napiše DJ umjesto Đ. A i zašto to onda neko drugi nije ispravio? A kriv je i lektor, ako se potpisuje da je lektorisao strip onda je odgovoran i za naslov.
Pošto lektorka nije članica ovog foruma, zamolila me je da prenesem da ona sa koricama nema ništa. Kompletan lay-out korica radi Blažina design studio, pa čak i sam naslov. Niko iz redakcije nema moć da utiče da se bilo šta promeni na Blažininom delu.
Lektorka srdačno pozdravlja sve članove foruma.
Pozdravi i ti lektorku. BTW, koliko lektorka ima godina? |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25304 Posts
Posted - 06/11/2008 : 17:25:02
|
quote: Originally posted by DusMan Kompletan lay-out korica radi Blažina design studio, pa čak i sam naslov. Niko iz redakcije nema moć da utiče da se bilo šta promeni na Blažininom delu.
|
|
|
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 06/11/2008 : 17:34:20
|
quote: Originally posted by mladjo
Pa dajte 50 eura mjesečno nekom (bivšem) studentu da vam to sve redovito ažurira i bok.
|
Dobro i šta mi sada treba da uradimo? |
|
|
Topic |
|