forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Veseli Cetvrtak 06.11.2008.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

Ferri
Senior Member

Montenegro
1821 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 06/11/2008 : 03:22:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message  Reply with Quote
Koliko nepotrebne polemike oko slova i cijene..sad se bavimo i literalno-gramatickom-pravopismenim sranjima koji uopste nisu bitni u ovom slucaju..Dosta vise ljudi okanite se toga nicemu ne vodi..kome to sta smeta..Otvorili novi topic i ovaj je poceo jos gore od prvog..3 starnice oko DJ..DZ..itd
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 06/11/2008 : 03:49:55  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
dj se sasvim regularno moze koristiti umesto đ ukoliko se ispisuje na pisacim masinama na kojima ne postoji slovo đ. Kao sto Nemci koriste ue, ae, oe, ss po potrebi umesto takozvanih "umlaut" znakova koji se ispisuju sa sve tacke iznad slova i znaka za s koji lici na starogrcko "beta".
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 06/11/2008 : 04:16:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Mozhe se koristiti za shtampanje spiska za samoposlugu. Nigde necesh pronaci nijedan primer toga u profesionalnom izdanju, knjizi, stripu ili chasopisu, a da nije nenamerna greshka.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17028 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 06/11/2008 : 09:33:32  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Poslije oda-
branih priča ovo DJ u naslovu je najveća glupost. Ne mogu da shvatim kakav je razlog mogao imati taj čovjek da napiše DJ umjesto Đ. A i zašto to onda neko drugi nije ispravio? A kriv je i lektor, ako se potpisuje da je lektorisao strip onda je odgovoran i za naslov.

Edited by - delboj on 06/11/2008 09:35:42
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25304 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 06/11/2008 : 10:11:43  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
U nekim slucajevima moze da se koristi DJ, ali ne u knjizevnom delu, gde bi ipak trebalo sve da bude po pravopisu. Inace, razumem predstavnike VC kada se nerviraju ovde na forumu, na zalost, komentarisemo samo stvari na koje oni (kako rekose), nemaju uticaja. Prevod je odlican, predgovori i zanimljivosti takoDJe, mogu da zamislim koliko truda treba da se ova silna izdanja organizuju (DVA svakog cetvrtka!), tako da mislim da su zasluzili sve pohvale. Sve ostale kritike vezane za dizajn, i, evo sada pravopis/ lekturu ostaju i sasvim su opravdane. Nadam se da ce se i to jednom promeniti.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Going-Going
Senior Member

Serbia
1040 Posts

Member since 05/11/2001

Posted - 06/11/2008 : 10:41:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Going-Going a Private Message  Reply with Quote
Kao sto sam vec rekao ja se samo nerviram zato sto sam uradio onako kako je "vecina trazila". Da se ja pitam, ja bih stavio samo naslovnicu (mozda ni to), jer ih vec saljem Marku i on ih postavlja na prvoj strani, a u pretrazivanju imate sva ta izdanja do sada po brojevima i sa datumima. Pa je onda bilo "sto ne stavljate izdanja u izdavacki izlog", kada sam poceo tamo da ih stavljam bilo je "pa mogao bi da nastavis da ih postavljas i tamo i vamo" pa je bilo "hocemo sve na jednom mestu" sada je "samo popis sa linkovima" a dobri Pavel mi je predlozio i male slicice (jer to i covek sa tri razreda mozga i malo osnovne u glavi, ili obrnuto, vec zna). I naravno poslednji predlog je "ako moze ko crta, pise, da li je crno belo ili ne daj boze u boji i na koliko strana ide i koja mu je cena (koliki mu je format i ako moze mali siže (imam ž, mali korak za mene ali veliki ...) o zivotu glavnih junaka (dobro de ovaj deo u zagradi sam karikirao (oprostite)))

ŠumhiljduhANAN
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25304 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 06/11/2008 : 11:01:31  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
@Going- Going: pa svi ti zahtevi, molbe i pitanja samo pokazuju kolika je zainteresovanost ljudi za izdanjima VC, pa cak bi trebalo da vam imponuje :-) Da moze da nervira i da ne mozes svima da udovoljis se podrazumeva. To ti je cena slave! :-)

Edited by - manhunter on 06/11/2008 11:09:36
Go to Top of Page

Going-Going
Senior Member

Serbia
1040 Posts

Member since 05/11/2001

Posted - 06/11/2008 : 11:13:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Going-Going a Private Message  Reply with Quote

ŠumhiljduhANAN
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 06/11/2008 : 12:04:03  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Going-Going

Kao sto sam vec rekao ja se samo nerviram zato sto sam uradio onako kako je "vecina trazila". Da se ja pitam, ja bih stavio samo naslovnicu (mozda ni to), jer ih vec saljem Marku i on ih postavlja na prvoj strani, a u pretrazivanju imate sva ta izdanja do sada po brojevima i sa datumima. Pa je onda bilo "sto ne stavljate izdanja u izdavacki izlog", kada sam poceo tamo da ih stavljam bilo je "pa mogao bi da nastavis da ih postavljas i tamo i vamo" pa je bilo "hocemo sve na jednom mestu" sada je "samo popis sa linkovima" a dobri Pavel mi je predlozio i male slicice (jer to i covek sa tri razreda mozga i malo osnovne u glavi, ili obrnuto, vec zna). I naravno poslednji predlog je "ako moze ko crta, pise, da li je crno belo ili ne daj boze u boji i na koliko strana ide i koja mu je cena (koliki mu je format i ako moze mali siže (imam ž, mali korak za mene ali veliki ...) o zivotu glavnih junaka (dobro de ovaj deo u zagradi sam karikirao (oprostite)))

Pa dajte 50 eura mjesečno nekom studentu da vam to sve redovito ažurira i bok.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Going-Going
Senior Member

Serbia
1040 Posts

Member since 05/11/2001

Posted - 06/11/2008 : 12:09:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Going-Going a Private Message  Reply with Quote
Pa nije problem u azuriranju vec u zeljama i ispunjenju istih. Evo sada ide ovako, ali dokle, pitam se...

ŠumhiljduhANAN
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3112 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 06/11/2008 : 12:24:14  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
Ja bi volio da znam da li iko u redakciji VC cita mail-ove i odgovara na njih,te ako citaju koliko im vremena treba da bi odgovorili na njih??? Ja sam im poslao mail 31.10. i jos uvijek nisam dobio odgovor... Mozda im nije dosta vremena da odgovore na jedno jednostavno pitanje a mozda pitanja svojih citalaca smatraju za spam???

Be yourself; everyone else is already taken.
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1491 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 06/11/2008 : 14:33:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ponki

Ja bi volio da znam da li iko u redakciji VC cita mail-ove i odgovara na njih,te ako citaju koliko im vremena treba da bi odgovorili na njih??? Ja sam im poslao mail 31.10. i jos uvijek nisam dobio odgovor... Mozda im nije dosta vremena da odgovore na jedno jednostavno pitanje a mozda pitanja svojih citalaca smatraju za spam???

A možda jednostavno ima previše jednostavnih pitanja, pa jednostavno ne stižu ljudi...

Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti.
Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve!
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 06/11/2008 : 15:28:41  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:

Na pocetku smo ih hvalili zbog dobrog odnosa prema citaocima, ali sad i oni polako postaju bahati kao i "Ludens".
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 06/11/2008 : 15:31:31  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Going-Going

Dovoljno je videti kako to radi Tromislawski za "Ludensova" izdanja, pa ako njemu niko nista ne zamera i ne trazi, nece ni tebi. A ubedjen sam da bi ti tako bilo lakse nego ovako. S druge strane, zasto se nerviras zbog raznih komentara? Sto ljudi, sto cudi, ma kako da uradis, nikada neces svima udovoljiti i moras se s time pomiriti.
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 06/11/2008 : 15:34:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
Evo upravo sam prelistavao MM br.2 i MNO br.10, i mogu stvarno pohvaliti nove lakirane korice, stripovi izgledaju luksuznije a cena ista. Ono šta sam još primetio da je dužina odnosno visina stripa MM br.2 bonellijevska tj.21cm, tako da sada imamo MM br.1 kraći za 3mm. Takođe na unutrašnjoj naslovnoj strani, i na bilo koje drugo mesto ne piše koliki je tiraž i kod MM br.2 i MNO br.10, mada to nije pisalo ni kod KM specijal!!!
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 06/11/2008 : 15:37:37  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
Uh, ja sam mislio da je samo moj MM višlji i iznervirao se.
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 06/11/2008 : 16:18:55  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Na tvoj mail jos nije odgovoreno zato sto nemamo konkretnu informaciju da ti damo. Narucivanje iz inostranstva je problematicno, pa se ceka da vrh firme donese odluku sta ce biti sa tim. Hvala na strpljenju.
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 06/11/2008 : 16:19:43  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

Takođe na unutrašnjoj naslovnoj strani, i na bilo koje drugo mesto ne piše koliki je tiraž i kod MM br.2 i MNO br.10, mada to nije pisalo ni kod KM specijal!!!

Nova politika firme.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 06/11/2008 : 16:24:41  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DusMan

quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

Takođe na unutrašnjoj naslovnoj strani, i na bilo koje drugo mesto ne piše koliki je tiraž i kod MM br.2 i MNO br.10, mada to nije pisalo ni kod KM specijal!!!

Nova politika firme.

Znaci da je pao tiraz nekog od izdanja? Sumnjam za MM jer je tek prvi broj povucen iz prodaje, a MN je taman povecao tiraz na 12.000. Veci tiraz moze biti samo dobra reklama, pa samo pitam da li su mi strahovanja opravdana. Ako jesu, predlozi tamo u nase ime: "Mister No od prvog broja"

P.S. Hvala za ono
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 06/11/2008 : 16:32:47  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
Tiraž, naravno, nije pao ni za jedno izdanje. Nema potrebe za panikom. Sve će biti u redu. :)
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 06/11/2008 : 16:52:10  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by delboj

Poslije oda-
branih priča ovo DJ u naslovu je najveća glupost. Ne mogu da shvatim kakav je razlog mogao imati taj čovjek da napiše DJ umjesto Đ. A i zašto to onda neko drugi nije ispravio? A kriv je i lektor, ako se potpisuje da je lektorisao strip onda je odgovoran i za naslov.

Pošto lektorka nije članica ovog foruma, zamolila me je da prenesem da ona sa koricama nema ništa. Kompletan lay-out korica radi Blažina design studio, pa čak i sam naslov. Niko iz redakcije nema moć da utiče da se bilo šta promeni na Blažininom delu.

Lektorka srdačno pozdravlja sve članove foruma.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 06/11/2008 : 17:01:09  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by delboj

Poslije oda-

Pošto lektorka nije članica ovog foruma, zamolila me je da prenesem da ona sa koricama nema ništa. Kompletan lay-out korica radi Blažina design studio, pa čak i sam naslov. Niko iz redakcije nema moć da utiče da se bilo šta promeni na Blažininom delu.

Lektorka srdačno pozdravlja sve članove foruma.

Pozdravi i ti lektorku. BTW, koliko lektorka ima godina?
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25304 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 06/11/2008 : 17:25:02  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Kompletan lay-out korica radi Blažina design studio, pa čak i sam naslov. Niko iz redakcije nema moć da utiče da se bilo šta promeni na Blažininom delu.

Go to Top of Page

Bardho
Senior Member

1943 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 06/11/2008 : 17:28:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Bardho a Private Message  Reply with Quote

Možda je taj vaš profesor zabrijao da mu vizuelno bolje izgleda dj nego đ.
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 06/11/2008 : 17:34:20  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Pa dajte 50 eura mjesečno nekom (bivšem) studentu da vam to sve redovito ažurira i bok.

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000