forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Veseli Cetvrtak 06.11.2008.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

hua
Average Member

Serbia
768 Posts

Member since 04/01/2003

Posted - 07/11/2008 : 12:21:24  Show Profile Show Extended Profile  Send hua a Private Message  Reply with Quote
Hrvatsko pismo je latinica.
Srpsko pismo je ćirilica.

Zato jer je postojao srpsko-hrvatski jezik dugo, zato da bi se svakojaka roba, a naročito knjige prodale u Hrvatskoj, Bosni, Sloveniji, na zapadu, zbog eto slobodne volje ljudi, a i možda da bi stranci lakše razumeli Srpski jezik u Srbiji se latinica koristi masovno. Jedino pravo srpsko Đ ili DJ je

Nemam ništa protiv latinice.
Nemam ništa protiv latinice u stripovima, naročito što mi Zagor ne bi lepo izgledao kao ,
a glavni logo je dizajniran originalno u latinici.
Nemem ništa protiv toga da neko piše latinicom, ali ne volim da neko latinicu zove srpskim pismom.

Kao što pri kuckanju SMS-ova mi koristimo nekih 25 slova koja nisu srpska, a njima menjamo naših 30, jer samo njih ima u ponudi, tako i nesvesno koristimo hrvatsko pismo gde se potrefilo da svih 30 slova ima zamenu.

JEDINO SRPSKO PISMO JE ĆIRILICA.
Ja ću kuckati latinicom još bezbroj puta.

Edited by - hua on 07/11/2008 12:31:18
Go to Top of Page

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 07/11/2008 : 12:51:33  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message  Reply with Quote
Izgleda da se, ipak, slušaju kritike forumaša, jer je na ovom broju Martija uklonjen glow ispod cene i logoa Veseli četvrtak.
Promena u odnosu na ranija izdanja je i ta što nema slike naslovnice idućeg broja na poleđini stripa. Pretpostavljam, zato što još nije odrađena.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25331 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 07/11/2008 : 12:58:23  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
@hua: rasprave o pismu/ jeziku smo imali više puta.

@ostali: ovime se završava svaka rasprava u tom pravcu.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 07/11/2008 20:52:40
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 07/11/2008 : 13:31:15  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ponki

Grijesis, ja sam naveo u mail-u da me interesuje narudzba u Srbiji posto imam adresu tamo... znaci da to sto nisam iz Srbije nije razlog sto nije odgovoreno na moj mail...mada cak i kada mi iz inostranstva postavimo pitanje ili se javimo,bar po meni,stvar osnovne kulture je odgovoriti mu se,naravno ukoliko se procitalo sta je napisao...

Naravno da se pročitalo. Svaki mali se čita, a ima ih par u zadnjih desetak dana na koji nije poslat odgovor, zato što se čeka odluka nadležnih šta će biti sa inostranim porudžbinama. Glupo je odgovoriti: 'Ne znamo još ništa.', kad će se za par dana znati. Strpljen spašen.
Nisi bio onda dovoljno jasan u mailu. Biće ti odgovoreno danas.
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3112 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 07/11/2008 : 14:18:34  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DusMan

quote:
Originally posted by ponki

Grijesis, ja sam naveo u mail-u da me interesuje narudzba u Srbiji posto imam adresu tamo... znaci da to sto nisam iz Srbije nije razlog sto nije odgovoreno na moj mail...mada cak i kada mi iz inostranstva postavimo pitanje ili se javimo,bar po meni,stvar osnovne kulture je odgovoriti mu se,naravno ukoliko se procitalo sta je napisao...

Naravno da se pročitalo. Svaki mali se čita, a ima ih par u zadnjih desetak dana na koji nije poslat odgovor, zato što se čeka odluka nadležnih šta će biti sa inostranim porudžbinama. Glupo je odgovoriti: 'Ne znamo još ništa.', kad će se za par dana znati. Strpljen spašen.
Nisi bio onda dovoljno jasan u mailu. Biće ti odgovoreno danas.

Hvala unaprijed na odgovoru a izvinjavam se ako nisam bio dovoljno jasan u mail-u...te ako sam pretjerao sa kritikom ovdje...

Be yourself; everyone else is already taken.
Go to Top of Page

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 07/11/2008 : 14:31:57  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message  Reply with Quote
Da li je ovo samo kod mene slučaj ili je sa ostalim primercima isto?

[url=http://www.freeimagehosting.net/image.php?b5b2491bdc.jpg][/url]

A evo kako izgleda vrh.

[url=http://www.freeimagehosting.net/image.php?1ba884ecae.jpg][/url]

Za one koji nisu kupili, slika zadnje korice.

[url=http://www.freeimagehosting.net/image.php?f153bf993d.jpg][/url]

P.S. Slikano je mobilnim telefonom, zbogo toga kvalitet nije Bog zna, ali se može videti.

Edited by - mezzano on 07/11/2008 14:33:43
Go to Top of Page

Road_warrior
New Member

Serbia
158 Posts

Member since 21/04/2008

Posted - 07/11/2008 : 16:54:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Road_warrior a Private Message  Reply with Quote
I meni je tako...

My life fades the vision dims. All that remains are memories. I remember a time of chaos ruined dreams this wasted land. But most of all, I remember the Road Warrior the man we called Max.
Go to Top of Page

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 07/11/2008 : 17:08:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message  Reply with Quote
sitnica, sigurno je bolji nego sto izgleda. treba uslikati rendgenom.

the bird is the word
http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk

Edited by - Pavel01 on 07/11/2008 17:10:42
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 07/11/2008 : 17:23:47  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mezzano

Da li je ovo samo kod mene slučaj ili je sa ostalim primercima isto?

[url=http://www.freeimagehosting.net/image.php?b5b2491bdc.jpg][/url]

A evo kako izgleda vrh.

[url=http://www.freeimagehosting.net/image.php?1ba884ecae.jpg][/url]

Za one koji nisu kupili, slika zadnje korice.

[url=http://www.freeimagehosting.net/image.php?f153bf993d.jpg][/url]

P.S. Slikano je mobilnim telefonom, zbogo toga kvalitet nije Bog zna, ali se može videti.

Nakon ispravljanja, moj je savrseno ravan
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 07/11/2008 : 17:25:22  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ned_lynx

...što se može videti ovde.

http://www.dafont.com/wilfried-ignalka.d1554

ONda im ni originalni dizajn nije bas nesto uspesan jer takvi "Đ" pomalo podseca na "a". Trebali su uraditi "D" malo drugacije pa onda na iosnovi njega bi imali vise prostora za "Đ"
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 07/11/2008 : 17:25:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
moj je marginalno nakrivljen, ali trenutno stoji ispod gomile Libellus MM-ova, gde ce se neizbezhno ispraviti
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 07/11/2008 : 17:45:23  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Le Samourai

moj je marginalno nakrivljen, ali trenutno stoji ispod gomile Libellus MM-ova, gde ce se neizbezhno ispraviti

Mozda ce se ispraviti od stida
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2131 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 07/11/2008 : 20:54:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ---dp---

quote:

Mozda ce se ispraviti od stida

https://www.instagram.com/wanderereclectic/ // https://abadon.hr/
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 07/11/2008 : 21:54:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
Mezzano, meni se slicna stvar desila sa MM br.1. Kada sam ga izvadio iz kesice bio je ulepljen lepkom i upropastio se hrbat (rikna). Posto je u kesici niko nece ti dati da zamenis i onda ti ostane takav kakav je, A ZA KOLEKCIJU NIJE. Realno.
Necu kupovati MM jer ne bih da se ponovo tako iznenadim za strip koji bi i onako kupovao po inerciji (kao sto kupujem Dampyra). Ne svidjaju mi se ovi novi brojevi MM, mada bih sigurno nastavio sa kupovinom da nije bilo ovog peha sa prvim brojem.
Ako MM krene od pocetka moracu kupiti najvecu "Milku" onoj prodavacici koja ispunjava moje "sulude" zelje za glanc primerkom. Kada kupujem Texa, Zagora specijal i Oda-brane price, takodje pazim na moguce i nemoguce mane.
To je problem kada je strip u kesici. Kada strip ima dodatnu knjizicu onda u redu, ovako je nepotrebno.
Nego, da se manemo detaljisanja i sitnicarenja.... novi MISTER NO JE ODLICAN !
Pohvalio sam kvalitet korica i stripa u celini, proslog Dampyra, a novi Mister No je po kvalitetu otisao korak dalje. Da mu nije "Gvadalkanal" gurnut pod nos, bio bi cista desetka.
Generalno, gde ima mesta za kritiku, treba kritikovati a kada je nesto dobro treba to i pohvaliti.
Zakljucak: Samo napred Veseli Cetvrtak !
Strip za 150 dinara ???
Pa gde to ima ?!

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter

Edited by - Ultras on 07/11/2008 21:56:54
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 07/11/2008 : 23:22:09  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Slazem se sa pohvalama, ali za razliku od tebe, MM mi je odlican, a prvi broj ko prvi broj, drugi i naredni brojevi ce sve to nadoknaditi
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 07/11/2008 : 23:30:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Ja jos ne kupih drugi, ali prvi broj MM mi je odlican.
Go to Top of Page

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 07/11/2008 : 23:58:38  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message  Reply with Quote
quote:

Slazem se sa pohvalama, ali za razliku od tebe, MM mi je odlican, a prvi broj ko prvi broj, drugi i naredni brojevi ce sve to nadoknaditi

Takođe. Drugi broj mi se više sviđa od prvog. Što se tiče MNoa, možda, za nijansu, bolji od prethodnih, ali, ipak, slab. Pola stripa je u onim borbama, u kojima su svi u šlemovima i nemam pojma ko je od njih Džeri, a ko su oni njegovi drugovi.
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 08/11/2008 : 00:15:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Steta sto se Mister No ovako pokvario u odnosu na LMS epizode... Nije cudo sto se serijal ugasio.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 08/11/2008 : 00:24:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Meni nije jasno zashto svi misle da su nove epizode Mister Noa loshe. Gledajuci dosadashnja izdanja VC, Mister Noove epizode su mi najbolje do sada, iako mi sam junak nije omiljeni. Prvih par epizoda su nastavak MN maxija, jedne od najboljih epizoda, onda ima par zabavnih i neopterecujucih mada sasvim korektno napisanih/nacrtanih jednoepizodnih, i sad ova ratna koje manje-vishe sve valjaju.
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 08/11/2008 : 00:37:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:

Meni nije jasno zashto svi misle da su nove epizode Mister Noa loshe. Gledajuci dosadashnja izdanja VC, Mister Noove epizode su mi najbolje do sada, iako mi sam junak nije omiljeni. Prvih par epizoda su nastavak MN maxija, jedne od najboljih epizoda, onda ima par zabavnih i neopterecujucih mada sasvim korektno napisanih/nacrtanih jednoepizodnih, i sad ova ratna koje manje-vishe sve valjaju.

Slažem se!
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 08/11/2008 : 02:22:22  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne slazem se, epizode koje su izlazile u LMS su za tri klase bolje od ovih
Go to Top of Page

SlajeR
New Member

Yemen
251 Posts

Member since 10/06/2003

Posted - 08/11/2008 : 02:41:28  Show Profile Show Extended Profile  Send SlajeR a Private Message  Reply with Quote
LMS je puno siroko polje.. Normal da tamo ima puno boljih epizoda, al isto ima i puno losijih epizoda od ovih sad? Meni licno su vecina prvih epizoda Mister Noa koje je crtao Diso posebno,u sam vrh bonelija uopste! ove od VC su osrednje epizode.. nikako da se odvojim od utiska da danasnji scenaristi jednostavno ne umeju da efektivno zavrse pricu? vec koriste neka klisea..( u svakom slucaju od odlicnih uvoda u 1 i 5om broju,kraj sasvim amaterski..

Opusti misli i uci plivati..
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 08/11/2008 : 03:53:29  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Pa, kvalitet price uglavnom nema mnogo (ili cak nimalo) veze sa time ko je pricu crtao, vec sa scenaristom, da ne imenujemo glavnog scenaristu iz tog vremena sa ovim danasnjim, mislim da su apsolutno neuporedivi.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 08/11/2008 : 04:00:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Premda su neke Mister No LMS epizode mnooogo bolje od ovih, najveci deo su zapravo loshije. A meni je kao klincu Mister No bio omiljeni heroj, bez premca. Ali, i kod nostalgije treba zadrzhati malo objektivnosti i priznati da ni jedan solidan deo tadashnjih epizoda nisu bile nikakva remek-dela, kao ni ove sadashnje. Ali, i ove koje sada izlaze, zadrzhale su lik Mister Noa, njegovu duhovitost i pravdoljubivost, kao i taj osecaj avanture kojom su obojene sve njegove epizode koje valjaju. Takoreci, imaju sve shto jedna epizoda Mister Noa treba da ima. Meni je od 95% Bonelija dovoljno da me dobro zabavi, a skoro sve dosadashnje VC Mister No epizode su taj uslov ispunile.
Go to Top of Page

SlajeR
New Member

Yemen
251 Posts

Member since 10/06/2003

Posted - 08/11/2008 : 06:11:55  Show Profile Show Extended Profile  Send SlajeR a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa, kvalitet price uglavnom nema mnogo (ili cak nimalo) veze sa time ko je pricu crtao, vec sa scenaristom, da ne imenujemo glavnog scenaristu iz tog vremena sa ovim danasnjim, mislim da su apsolutno neuporedivi.

uh,ne bih se slozijo sa tobom u vezi crtaca nikako.U najmanju ruku pola-pola bitno za kvalitet stripa!jer cemu dobra prica u stripu ako sam crtac nije sposoban da je vizualizuje na papiru?al ne bitno.. fakt je da su epizode koje je on crtao iz tog perioda za koplje ispred ostalih..

Opusti misli i uci plivati..
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000