Author |
Topic |
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 08/11/2008 : 00:35:09
|
Jeste da je čovek Norvežanin, ali ga u Americi izdaje Fantagraphics, pa zato topic stoji ovde (a i ne postoji pod-forum 'Noveška scena'). Sve što sam čitao od njega je bilo u Q-u i sve me je bilo vrlo dobro do odlično.
Fantagrpahics je izdao 12 njegovih knjižica i to:
Hey, Wait... Sshhhh! The Iron Wagon Tell Me Something You Can't Get There From Here Why Are You Doing This? Meow, Baby! The Left Bank Gang The Living and the Dead I Killed Adolf Hitler The Last Musketeer Pocket Full of Rain
Zanima me da li se neko susretao sa ovim izdanjima i da li može eventualno da da kritičko mišljenje o njima. Čitao bih Jasona, ali ne bih da uzmem bilo šta ako kvalitet varira.
Hvala.
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 08/11/2008 : 00:41:13
|
Hey, Wait...
Vrlo dobro.
Sshhhh!
Odliccno.
The Iron Wagon
Odliccno.
Tell Me Something
To mi se manje svidjelo.
You Can't Get There From Here
Ovo isto mislim da je bilo manje dobro.
Why Are You Doing This?
Jebali ga glupi naslovi, to mi je sve ukategoriji manje dobrog, ono 4-. Osim ako ovo nije oanj bolji od tri, onda je 4+. :)
Meow, Baby!
To ne znam.
The Left Bank Gang
Do pola je bilo Hemingway kao strip-crtacc (ukro mi ideju :)), a druga polovica je Kubrickov Killing tako da je neujednacceno. Zanimljiv promassaj.
The Living and the Dead
To ne znam.
I Killed Adolf Hitler
4+ iako malo tanano.
The Last Musketeer Pocket Full of Rain
Ovo joss nisam ccitao.
mcn |
Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn |
|
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Posted - 08/11/2008 : 00:48:24
|
Nadao sam se da ćeš se ti i javiti. Ispada da su prve knjižice najbolje, a to su baš one što su rasprodate.
Kad kažeš 4, misliš na skali od 1 do 10, jel'? :) |
|
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3513 Posts
Member since 21/07/2004 |
Posted - 08/11/2008 : 03:01:45
|
quote: Originally posted by mcn
The Left Bank Gang
Do pola je bilo Hemingway kao strip-crtacc (ukro mi ideju :)), a druga polovica je Kubrickov Killing tako da je neujednacceno. Zanimljiv promassaj.
Heh, bas sam neki dan citao ovo i setio se tvog stripa iz Patka. |
moji crteži |
|
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3513 Posts
Member since 21/07/2004 |
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2303 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 08/11/2008 : 19:55:34
|
Hey, Wait... je izvrstan, to je možda najbolji Jason. Meni je problem sa Jasonom što sve te njegove knjižice dosta koštaju, a brzo se pročitaju. Kvaliteta je tu ali mi je nekako žao dati par za strip koji je gotov u 10 minuta. Jedan magazin, možda New Yorker ima Low moon u pdf na netu, makar je to meni jedan od lošijih Jasona. Ali je zato na istoj stranici Mr Wonderfull od Daniela Clowesa koji je baš dobar! |
|
|
tony starks
Average Member
South Sandwich Islands
833 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 17/11/2008 : 12:08:44
|
koji su od navedenih bez rijeci?!
mene je hey wait malo razocarao nakon one pricice u q5(tamo je bila cini mi se) |
(Homer to Marge): I didn't lie!!I was writing fiction with my mouth!! >>The best cartoon niggas was Tom and Jerry, man.<< Ghostface |
|
|
beli luk
Average Member
Serbia
795 Posts
Member since 18/06/2006 |
Posted - 17/11/2008 : 12:35:04
|
Procitah Hey Wait.. i dobar je. Slazem se sa pcorom, nekako je skupo kad se sve sabere.
|
...and they won`t have to burn the books! when no one reads them anyway... |
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1477 Posts
Member since 18/03/2005 |
Posted - 22/11/2008 : 10:31:51
|
quote: Originally posted by DusMan
Hey, Wait... Sshhhh! The Iron Wagon Tell Me Something You Can't Get There From Here Why Are You Doing This? Meow, Baby! The Left Bank Gang The Living and the Dead I Killed Adolf Hitler The Last Musketeer Pocket Full of Rain
Kod mene je ovih pet. The living and the dead je cb zombijada bez teksta, the last musketeer banalan sf u ful koloru. Pocket full of rain je kolekcija kratkih prića iz dužeg razdoblja i možda malo neujednačena.
Inače su njegovi stripi puni melanholije, surrealizma, su sporog ritma i imaju dobre završetke. Meni su vrlo ok, najverovatnije ču nabavit još. |
www.maconcomics.com |
|
|
|
Topic |
|