forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 PRAVILA
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

manhunter
ModeratorSwitzerland
25005 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 08/11/2008 : 21:27:37  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Pravila:

1. Najstrože je zabranjeno vrijeđanje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj, političkoj i sličnoj osnovi, ili bilo kakvoj osnovi. Ovaj sajt i njegovi članovi potiču toleranciju, dijalog i razumijevanje i svi članovi koji budu prekršili ovo pravilo biti će izbačeni sa Foruma.

2. Morate unijeti važeću mail adresu. Zbog mogućnosti zlouporabe foruma i aukcija, neće se prihvatiti registracije korisnika sa besplatnim e-mail adresama tipa: Yahoo, Hotmail, Gmail, net.hr, online.hr, itd.

3. Zbog spriječavanja zlouporabe Foruma Administrator može odobriti ili odbiti registraciju novih korisnika. U slučaju da se radi o korisniku koji je prethodno bio izbačen iz bilo kog razloga, ili se radi o korisniku koji je već registriran pod nekim drugim nadimkom ili je mail adresa anonimna, registracija neće biti odobrena.

4. NAJSTROŽE JE ZABRANJENO BILO KAKVO ILI IKAKVO RASPRAVLJANJE O POLITICI, LJUDIMA IZ POLITIKE, UBOJSTVIMA, ATENTATIMA, MAFIJAŠKIM OBRAČUNIMA, O CRKVI, INKVIZICIJI. OTVARANJE TOPICA KOJI KOMENTIRAJU GORE NAVEDENE TEME, POGOTOVO PREVIRANJA IZ BALKANSKIH, A I OSTALIH RATOVA ILI BILO ČIME ŠTA ITI MALO MIRIŠE NA POLITIKU ILI SE NASLANJA NA NJU ILI ĆE MOŽDA ZAMIRISATI. AUTOR POLITIČKOG TOPICA DOBIJA BAN, A AKTIVNI SUDIONICI ISTOG TOPICA KOJI KOMENTIRAJU NASLOV ISTOG NEUKUSNIM I NEUMJESNIM PRIMJEDBAMA KOJI POTIČU NA MRŽNJU ILI UVREDE DOBIJAJU TAKOĐER BAN.

5. Izbacivanje s foruma automatski znači i zabranu sudjelovanja na aukcijama.

1. kazna - 48h
2. kazna - 7 dana
3. kazna - 14 dana
4. kazna - 30 dana
5. kazna - 30 dana
6. i svaka sledeća kazna - tri meseca


- Članovi koji su bili udaljeni na godinu dana u slučaju novog prekršaja kreću od treće kazne (14 dana) a ne od prve.


6. Zabranjeno je namjerno spoilanje.

7. Nije dozvoljeno postavljanje linkova na skenove domaćih izdanja.

8. Postavljanje avatara koji su u bilo kakvoj vezi sa stavkom 4 nije dozvoljeno. Takodjer, zabranjeni su avatari sa grbovima naših starih i novonastalih država, kao i nacionalni sportski grbovi. Klubski grbovi su dozvoljeni, bez obzira ako imaju jedan dio prekriven zastavom, iz jednostavnog razloga sto imaju sasvim drugo značenje od pomenutih zabranjenih.

9. Prekomereni i namerni offtopic postovi i spam na forumu će biti brisani, autori eventualno kažnjavani.

10. Zabranjeno je otvaranje već zaključane teme, makar i zbog toga da pitate zbog čega je ista zatvorena. Ukoliko imate primedbe ili pitanja, možete se obratiti nekome od moderatora na email ili private messages.

11. U podforumu Burza stripova - potražnja je dozvoljeno imati SAMO JEDAN topic.

12. Zabranjeno je iznošenje ličnih podataka o članovima foruma poput pune adrese, brojeva telefona i sl. bez njihovog odobrenja.

13. Potpis (signature) može biti u najviše dva reda, također je zabranjeno postavljanje slika u .gif, .jpeg, i sličnim formatima.

14. Pisanje VELIKIM SLOVIMA je u komunikaciji na Forumu zabranjeno.

15. Zabranjeno je bilo kakvo vrijeđanje u komentarima recenzija, također nije dozvoljeno ostavljati ocjene/komentare ako prethodno niste pročitali strip.

BEZ OBZIRA NA TEŽINU DJELA, KAZNE SU ISTE, NARAVNO, TEŽI DELIKT ILI PREKRŠAJ MOŽE ZNAČITI PRESKAKANJE PRVE KAZNE ILI ODMAH SE PRELAZI NA TREĆI STUPANJ.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.


Edited by - manhunter on 06/11/2021 17:30:45
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.06 seconds. Snitz Forums 2000