Author |
Topic |
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 13/11/2008 : 19:05:51
|
quote: Originally posted by srdjandj
Glupo mi je jedino to, što se isti Čiko specijal objavljuje i od strane Ludensa i od strane Veselog četvrtka, kao da nisu mogli uspostaviti dogovor, koji strip kad objavljivati(ima još 10 neobjavljenih Chico specijala), a ja sad imam hrvatski Chico Vitez, a sledećeg četvrtka moram da kupim i Cico Vitez od VČ.... glupo, mogli su da se dogovore, ko šta da objavi...
Slazem se, ja nemam Ludensov, ali imam devet druga broja i to sest u HC i tri u kartonskim koricama, dok prva tri broja takodje u HC ali piratska, tako da mi je kolekcija Cica specijalca skroz prosarana, pa mi nece smetati i od VC da dalje popunjavam kolekciju!!! |
|
|
Magic Wind
New Member
Serbia
263 Posts
Member since 25/07/2008 |
Posted - 13/11/2008 : 19:33:53
|
Ma najbolje je da VČ nastavi (počne) sa HC Zagorom (naravno bez svih onih grešaka), ideja im je bila odlična, e sad posle svega čisto sumnjam da će biti nešto od toga... |
|
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 13/11/2008 : 19:34:13
|
Pa koji kurac ne objavljuju Dampyr specijalce, a ne usrane Chico specijalce?? |
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds- |
|
|
paranoid
Junior Member
339 Posts
Member since 28/09/2008 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 13/11/2008 : 21:00:07
|
Glupo mi je jedino to, što se isti Čiko specijal objavljuje i od strane Ludensa i od strane Veselog četvrtka, kao da nisu mogli uspostaviti dogovor, koji strip kad objavljivati(ima još 10 neobjavljenih Chico specijala), a ja sad imam hrvatski Chico Vitez, a sledećeg četvrtka moram da kupim i Cico Vitez od VČ.... glupo, mogli su da se dogovore, ko šta da objavi...
ionako ce izdati sve, pa ti je svejdno kojim će to redoslijedom napraviti |
|
|
mezzano
Senior Member
Serbia
1241 Posts
Member since 26/06/2007 |
Posted - 13/11/2008 : 21:01:26
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen kod Texa hrbat (rikna) iskrivljena kao kod MM br.2, pa me interesuje da li je to slučaj i kod drugih?
Kod mene je kod MM iskrivljena, i nece se ispraviti, jer je, cini mi se to posledica loseg secenja, a sa Texom je sve u redu. |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Posted - 13/11/2008 : 22:19:51
|
quote: Originally posted by mezzano
quote: Originally posted by Bruce Springsteen kod Texa hrbat (rikna) iskrivljena kao kod MM br.2, pa me interesuje da li je to slučaj i kod drugih?
Kod mene je kod MM iskrivljena, i nece se ispraviti, jer je, cini mi se to posledica loseg secenja, a sa Texom je sve u redu.
Jbg, bolje da sam bio strpljiv pa da sutra u Leskovcu kupim koji OK, jer i onako sam tamo sutra!!! |
|
|
vlada035
Junior Member
Serbia
451 Posts
Member since 26/10/2008 |
Posted - 13/11/2008 : 22:58:46
|
Danas mi je stvarno bio veseli cetvrtak,kupio Texa i Zagora,onda naleteo na Ludensovog Bleka br 19-bio sam zaboravio da treba da se pojavi,uzeo i njega a pojavio se i Systemov HellBoy,neprodati primerci,upakovan po 2 broja,cena 150 din,ali nisam uzeo bili su bas losi primerci |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 14/11/2008 : 08:35:39
|
quote: Originally posted by ---dp---
I moje je Tex sa iskrivljenom riknom, ali ja sam zurio i nisam ni gledao na kiosku kakav je, a i zaboli me za riknu
Ja sam birao i nisam mogao da nađem ni jedan sa pravom riknom, svi su nakrivljeni.... I kad se ova priča završava? |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1819 Posts
Member since 10/01/2004 |
Posted - 14/11/2008 : 09:03:11
|
quote: Originally posted by alenuk
pitanje:
ovo sto objavljuje veseli cetvrtak -ima li to u darkwudu da se kupi odnosno-posto sam u be geu tek u febrauru -ili se to sve rasproda do tada..prije sam se znao zaletiti u kupit 10 ak dilan dogova naprmijer od ludensa.. hvala
pa pozovi ih na tel i rezervisi to sto ti treba pa kad odes uzimaj |
|
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1819 Posts
Posted - 14/11/2008 : 09:08:27
|
Imas ti i nekolicina drugih ali 95 odsto njih nema,tako da meni to upste nije glupo..a VC je bas sredio politiku da ne idu brojevi koji su objavljeni u Hr prije no sto se ispuca sve sto je neobjavljeno..kao primer KM ili ZG specijal..A sto se Cika tice to je takodje bilo tako..VC je bio vec pripremio ovaj ciko specijal prije no sto je Ludens objavio..Ali kad vec hoces kupiti sva izdanja onda je normalno da ces imati po dva ista..Niko te ne tjera da kupis oba izdanja..Ja nisam pozurio da kupujem Lu kad je vec bilo poznato da ce uskoro VC objaviti.. |
Edited by - Ferri on 14/11/2008 09:13:29 |
|
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1819 Posts
Posted - 14/11/2008 : 09:10:52
|
Kod mene je kod MM iskrivljena, i nece se ispraviti, jer je, cini mi se to posledica loseg secenja, a sa Texom je sve u redu.
Nije od loseg secenja nego od loseg lepnjea naslovnice u strip ili obrnuto..Moj primerak je u redu a drugi primjerak je malo iskrivljen..ali samo ga stavi nek odlezi malo ispod jedno najmanje 20 stripova pa ce se ispraviti.. |
|
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1819 Posts
Posted - 14/11/2008 : 09:13:58
|
I moje je Tex sa iskrivljenom riknom, ali ja sam zurio i nisam ni gledao na kiosku kakav je, a i zaboli me za riknu
Ja sam birao i nisam mogao da nađem ni jedan sa pravom riknom, svi su nakrivljeni.... I kad se ova priča završava?
Moj je primjerak Texa odlican! |
|
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1819 Posts
Posted - 14/11/2008 : 09:18:47
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
U mom mestu Zagor je standardno došao u dosadašnjem broju primeraka, tj. na pet-šest kioska, oko 10 primeraka. Što se tiče Texa kao do sada dva primerka na dva koska. Primerci dobro očuvani, ali kod Texa hrbat (rikna) iskrivljena kao kod MM br.2, pa me interesuje da li je to slučaj i kod drugih? Takođe Tex ima visinu (dužinu) stripa kao kod Bonellija (21cm), Zagor je kraći za 1mm.Stripove sam samo prelistao jer imam običaj da ih čitam tek kad izađu svi nastavci i epizoda se završi. Što se tiče samih crteža, o Villi nemam šta da kažem jer je on genije pravi umetnik, njegovi likovi kao da su slikani fotoaparatom!!! Della Monica mi uvek bio jedan od najboljih crtača Zagora upšte, ako ne i najbolji od novije garde. Vidim da će ova epizoda u četiri nastavka biti jedna od najboljih na broju 400 i više!!!
Da,kao sto je bio slucaj kod MM prosle nedelje sad su svi stripovi duzi-visociji za nekih 3mm manje vise..sto je meni ok..i kao takvi ce se i dalje objaviti..Da zagor je kraci za 1mm u odnosu na Texa i MM ali ne u odnosu na ranije brojeve Zagora da neko ne shvati pogresno..Novi zagor je isto duziji od ranijih brojeva zagora. |
|
|
mezzano
Senior Member
Serbia
1241 Posts
Posted - 14/11/2008 : 11:13:43
|
quote: Originally posted by Ferri Nije od loseg secenja nego od loseg lepnjea naslovnice u strip ili obrnuto..Moj primerak je u redu a drugi primjerak je malo iskrivljen..ali samo ga stavi nek odlezi malo ispod jedno najmanje 20 stripova pa ce se ispraviti..
Ne bih rekao da ovo moze da se ispravi [/url]
Ako se ispravi rikna, odnosno tu bude strip normalan u odnosu na podlogu, onda ce se iskriviti na drugoj strani. Meni se cini da nisu sve stranice iste sirine, pa je zbog toga doslo do krivljenja.
Ni meni ne smeta da bude kriv po koji primerak, ali ako ovo postane praksa, onda je to problem. |
Edited by - mezzano on 14/11/2008 11:14:26 |
|
|
mezzano
Senior Member
Serbia
1241 Posts
Posted - 14/11/2008 : 11:38:01
|
Kada je rec o Texu, Colt je u recenziji napisao da je Villa crtao Mefista 7 godina!! Kad sam to procitao, da nisam sedeo, hteo sam da padnem na dupe. |
|
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1819 Posts
Posted - 14/11/2008 : 16:36:44
|
Isti slucaj sam imao i ja kod drugog primjerka , moj se ispravio bez da se iskrivio sa druge. Ja sam opazio da nekako je rikna uska u odnosu koliko stranica ima i zbog toga je to nastalo tako..moguce ali nisam siguran.
Drugi put posvecuj vise paznje stripu pre no sto kupujes. |
|
|
goksi
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 14/11/2008 : 16:48:59
|
Mezzano, slobodno ga rukom ispravi. I ja sam. Ne može mu baš ništa biti. Čak će biti ispravan posle toga. |
Edited by - goksi on 14/11/2008 16:49:18 |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Posted - 14/11/2008 : 22:11:30
|
quote: Originally posted by Ferri
Isti slucaj sam imao i ja kod drugog primjerka , moj se ispravio bez da se iskrivio sa druge. Ja sam opazio da nekako je rikna uska u odnosu koliko stranica ima i zbog toga je to nastalo tako..moguce ali nisam siguran.
Drugi put posvecuj vise paznje stripu pre no sto kupujes.
Upravo to i radim, ali kao što rekoh kod mene u mom gradu dođu dva primerka Texa i oba sa iskrivljenom riknom. A onda da bi birao morao bi u Leskovcu a to se iskreno ne isplati ići samo za to!!! |
|
|
mezzano
Senior Member
Serbia
1241 Posts
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 14/11/2008 : 22:55:40
|
Ja sam birao i nisam mogao da nađem ni jedan sa pravom riknom, svi su nakrivljeni.... I kad se ova priča završava?
Zavrsava se na samom pocetku narednog nastavka i pocinje nova, dvodelna prica, tako da cemo za dva meseca imati kompletne dve price |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 14/11/2008 : 22:57:28
|
quote: Originally posted by Ferri Nije od loseg secenja nego od loseg lepnjea naslovnice u strip ili obrnuto..Moj primerak je u redu a drugi primjerak je malo iskrivljen..ali samo ga stavi nek odlezi malo ispod jedno najmanje 20 stripova pa ce se ispraviti..
Ne bih rekao da ovo moze da se ispravi [/url]
Ako se ispravi rikna, odnosno tu bude strip normalan u odnosu na podlogu, onda ce se iskriviti na drugoj strani. Meni se cini da nisu sve stranice iste sirine, pa je zbog toga doslo do krivljenja.
Ni meni ne smeta da bude kriv po koji primerak, ali ako ovo postane praksa, onda je to problem.
Naravno da to NE MOZE da se ispravi, jer je strip bio tako naktivljen u trenutku secenja. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 14/11/2008 : 23:01:29
|
quote: Originally posted by Ferri
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
U mom mestu Zagor je standardno došao u dosadašnjem broju primeraka, tj. na pet-šest kioska, oko 10 primeraka. Što se tiče Texa kao do sada dva primerka na dva koska. Primerci dobro očuvani, ali kod Texa hrbat (rikna) iskrivljena kao kod MM br.2, pa me interesuje da li je to slučaj i kod drugih? Takođe Tex ima visinu (dužinu) stripa kao kod Bonellija (21cm), Zagor je kraći za 1mm.Stripove sam samo prelistao jer imam običaj da ih čitam tek kad izađu svi nastavci i epizoda se završi. Što se tiče samih crteža, o Villi nemam šta da kažem jer je on genije pravi umetnik, njegovi likovi kao da su slikani fotoaparatom!!! Della Monica mi uvek bio jedan od najboljih crtača Zagora upšte, ako ne i najbolji od novije garde. Vidim da će ova epizoda u četiri nastavka biti jedna od najboljih na broju 400 i više!!!
Da,kao sto je bio slucaj kod MM prosle nedelje sad su svi stripovi duzi-visociji za nekih 3mm manje vise..sto je meni ok..i kao takvi ce se i dalje objaviti..Da zagor je kraci za 1mm u odnosu na Texa i MM ali ne u odnosu na ranije brojeve Zagora da neko ne shvati pogresno..Novi zagor je isto duziji od ranijih brojeva zagora.
Zagor i Mister No jesu visi, ali tek za mozda milimetar, dok je Marti visi za 3-4mm, mozda i vise, i to je takodje greska kod secenja. Dakle, Marti je odradjen lose u tom pogledu, katastrofalno. Plastifikacija korica i odlican otisak mu izvlace prosek, kod mog primerka je nakrivljenje rikne neznatno pa nakon ispravljanja nije kriv ni sa jedne strane pa je jedina mana to sto je visi, ali da su traljavo to sve uradili, jesu zaista. |
|
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16396 Posts
Member since 01/07/2008 |
Posted - 14/11/2008 : 23:07:12
|
Kod mene su na dva mesta ubacene stranice iz Zagora (Poslednja Tula), tako da ni nemam kompletnog Martija... |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
|
|
Topic |
|