Author |
Topic  |
Raven84
Senior Member

Croatia
1324 Posts
Member since 29/03/2005 |
Posted - 17/11/2008 : 13:59:35
|
Ako nekoga zanima, jucer je gosp. Anticevic predstavio na CRS-u svoj izdavacki plan za 2009. Vrlo je ambiciozan, sa velikim brojem novih izdanja s americke ali i europske strip scene. Sjecam se da je spomenuo sljedece stvari: dva nova Gaiman stripa (ne znam koja) ,30 days of night, the gunslinger born - dva albuma , taras buljba 1 i 2 od kordeja, srce bitaka 2, onda neki francuski integral za koji nisam razumio sto je rekao, ultimate iron man od orsona scotta carda i na kraju jos 4 nove mange, ali s tim da ce svaka izlaziti svaka dva mjeseca umjesto jedan kao do sada. Ne zeli reci koje dok se ne zavrse pregovori. Jos neke stvari od interesa za ljubitelje ostrice besmrtnika: taj se serijal najbolje prodaje. Mozda je netko jos bio tamo, pa se sjeca jos kojeceg. Mislim da je spominjao jos nesto francusko, ali se ne sjecam sto. Joj, zaboravio sam i stripove hedge knight i anita blake u izdanju marvela.
|
Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom. |
Edited by - Raven84 on 17/11/2008 14:04:35
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 17/11/2008 : 14:09:26
|
Ne kontam kako on izdaje Marvelova izdanja, zar to nije samo Bookglobeovo??? |
Edited by - Emir Pasanovic on 17/11/2008 15:21:57 |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27481 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 17/11/2008 : 15:15:05
|
quote: Originally posted by Emir Pasanovic
Ne kontam kako on izdaje Marvelova izdanja, zar to nije samo Strip Agentovo???
Misliš>Bookglobovo< |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 17/11/2008 : 15:23:03
|
Pod Gaiman misliš Sandmana ii neke druge njegove stripove? Ove nove mange će biti što shonen, shojo ili idemo na nešto ozbiljnije? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 17/11/2008 : 22:25:58
|
fino. ponuda se shiri. nadam se da tje i natji svoju ciljanu publiku. neku novu ili staru - svejedno. marvele uglavnom nisam zainteresovan ali za te mange tje vredti videti shta je u pitanju. raduje shto idu i novi naslovi dok stari stoje sami na svome(jel stoje? malo sam pogubio konce... na kojim brojevima su negima, blade, peach girl...?, izlaze redovno?). josh da skontamo gde je i koja ta publika koja sve to uzima pa da se okomimo i mi sirotinja na njih:)))
|
************************************** Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti! |
 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27481 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 17/11/2008 : 23:57:12
|
A valjda će se neko javiti ko zna koji fr integral?Hedge Knight mi ima smisla jer ko je kupova R.R. Martina u pjesmi leda i vatre kupit će i Martina u stripu(prequel)Baš mi je neki dan doša drugi Hc sa Amazona.Za Kingov Dark Tower vrijedi isto.Prelijepi crtež Jae Leeja,ali ga nisam uspio isčitat u skenovima.Ko zna,možda ovo domaće izdanje..Orson S.C.nisam ništa čita od njega(barem mislim),čekaj jesam,Enderova igra ali Iron Man me ne zanima baš.I na kraju Kordej kojega uzimam u svim mogučim kombinacijama.Možda bi Gosp.Antičević moga preuzet i tajnu Povijest kad je već Bookglobe neće nastaviti(ili se to Nebi šali?). |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts
Posted - 18/11/2008 : 00:09:16
|
quote: Originally posted by Le Samourai
Od svega su probrali Anitu Blejk? Jel' neko od njih prochitao taj strip? 
ovakav izbor ima smisla jer je vishe ili manje logichni nastavak/dopuna ostalih i primarnih Algoritamskih izdanja i verovatno zasnovan na prodaji originalnih izdanja u njihovoj knjizari. ne znam da li iko radi Anitu u njenoj osnovnoj knjishkoj formi na CrO trzishtu ali ovo uopshte nije losha ideja za pochetak i razgradu svega zapochetkog tamo. da nije onog supergej crteza bilo bi josh lepshe ali to tje planiranoj publici svakako bolje pasati od shtatijaznam - templesmitha na dr. who-u, recimo:)
|
************************************** Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti! |
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
|
BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts
Posted - 18/11/2008 : 00:37:08
|
to je Lavirint kupio prava za ove prostore pa ne mere Algoritam da uleti klizetji:)))
shalu na stranu - ma koliko Bafi bila superiornija od Anite(mada ovo sa zadrshkom poshto sam Bafi gledao sve i chitao poprilichno a Anite overio samo prve tri sveske u stripu) jedina je koja uz sebe ima redovnu i prodavanu seriju pri Velikom izdavachu od koga je Algoritam ovde pokupio izdanja. izuzmemo li Bafi(i bratskog joj Angela) ne znam ni za jednu drugu knjishko filmsko serijsko stripsku adaptaciju koja prolazi dobro kao Anita. chak ni dragi mi Army Of Darkness nije ni za prismrdeti... mada - eto ideje!:)) AoD bi kupovao chak i ako imam sve u sveschicama:))
no, kao shto pomenuh gore - ne sumnjam da je odluka doneta zahvaljujutji interesu iznetom na borbenoj liniji Algoritam knjizare i izgleda da masa radje vari Anitu nego Bafi. ebga.
a i ovoga tje Markos morati da kupi BAREM jedan primerak dok kod Bafi i nisam toliko siguran:)))
|
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Posted - 18/11/2008 : 01:10:38
|
Mislim da bi kod nas Army of Darkness proshao dosta dobro, to je bio jedan od vecih hitova u onim godinama bez mejdzora u Srbiji. |
 |
|
Raven84
Senior Member

Croatia
1324 Posts
Posted - 18/11/2008 : 09:48:34
|
Ne kontam kako on izdaje Marvelova izdanja, zar to nije samo Bookglobeovo???
E to je bas zanimljiva stvar: nije. Cak je i Slaven ja mislim postavio pitanje o tome, i Anticevic je rekao da tu nema eksluzive, vec ide onom koji da pare. Njima je u interesu da zarade. A i jos jedna stvar: prava za neke albume (mozda i sve) se ne otkupljuju od izdavaca, vec od kreatora (koji su u americkom modelu vlasnici il tak nest, neka me neko ispravi ako sam u krivu)), tako da je npr. Gunslinger born otkupljen od Kingovog agenta, a ne od Marvela. |
Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom. |
 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts
Posted - 18/11/2008 : 09:54:11
|
To nije informacija koju sam ranije imao, jer je najveći problem sa dobivanjem američkih izdanja uvijek bio taj što postavljaju nerazumne zahtjeve o broju izdanja koja se moraju otkupiti da bi se nešto uopšte izdalo... Ali za Kinga to i ima smisla jer je on imao ne znam ni sam kakve uslove da bi Gunslinger bio adaptiran u strip... |
 |
|
Raven84
Senior Member

Croatia
1324 Posts
Posted - 18/11/2008 : 09:56:20
|
quote: Originally posted by DeeCay
Pod Gaiman misliš Sandmana ii neke druge njegove stripove? Ove nove mange će biti što shonen, shojo ili idemo na nešto ozbiljnije?
Na zalost ne znam o kojim stripovima se radi u oba slucaja. Moje nagadanje je da nije rijec o Sandmanu jer je to preambiciozno a i prisutno na ovim prostorima, nego da su neki njegovi one-shotovi tipa violent cases, ili strip adaptacija one coraline ili cak, a to je ja mislim najbolji kandidat za objavu, Stardust. A za mange opet mogu samo nagadat, ali vjerojatno ce bit rijec o istom miksu ko i sad, za curice, decke, i malo starije decke. . Mada je spomenuo da se ostrica najbolje prodaje, pa mozda bude vise izdanja za starije. Al ko to zna? |
 |
|
Raven84
Senior Member

Croatia
1324 Posts
Posted - 18/11/2008 : 10:06:22
|
To nije informacija koju sam ranije imao, jer je najveći problem sa dobivanjem američkih izdanja uvijek bio taj što postavljaju nerazumne zahtjeve o broju izdanja koja se moraju otkupiti da bi se nešto uopšte izdalo... Ali za Kinga to i ima smisla jer je on imao ne znam ni sam kakve uslove da bi Gunslinger bio adaptiran u strip...
Vjerojatno si u pravu, jer sam sad primjetio par podudarnosti u izdanjima koje su otkupili: sva su radena prema dijelima poznatih knjizevnika, i Algoritam je vec objavljivao njihove knjige. Mislim da ce izdat nesto od Carda, Martina znamo da ima puno, a i King je valjda najcesci autor u njihovoj nakladi. Jedina anomalija je 30 days of night, ali maloprije sam se sjetio da ce izdati i Barkerov Great and Secret Show, isto u izdanju IDW-a. Znaci mozda su morali uzet jos izdanja, a to se slaze s ovim sto kazes. |
 |
|
Milazzo
Senior Member

Croatia
2139 Posts
Member since 30/01/2008 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29622 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 18/11/2008 : 10:58:57
|
quote: Originally posted by BlekenDekara a i ovoga tje Markos morati da kupi BAREM jedan primerak dok kod Bafi i nisam toliko siguran:)))
Nemam pojma o cemu se radi, a nekako mi se cini da me i ne zanima, cim se usporedjuje s Bafi:) |
Trouble will find me |
 |
|
Raven84
Senior Member

Croatia
1324 Posts
|
BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts
Posted - 18/11/2008 : 14:15:27
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by BlekenDekara a i ovoga tje Markos morati da kupi BAREM jedan primerak dok kod Bafi i nisam toliko siguran:)))
Nemam pojma o cemu se radi, a nekako mi se cini da me i ne zanima, cim se usporedjuje s Bafi:)
pozdravi Anitu  |
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Posted - 18/11/2008 : 16:44:11
|
quote: Originally posted by Markos
Nemam pojma o cemu se radi, a nekako mi se cini da me i ne zanima, cim se usporedjuje s Bafi:)
O,veruj mi, Bafi je za ovo Trondhajm. |
 |
|
BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts
Posted - 18/11/2008 : 17:33:44
|
pa, Bafi je za SVE Trondhajm:) |
 |
|
DusMan
Advanced Member

5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
|
zkne
Junior Member

492 Posts
Member since 18/05/2005 |
Posted - 29/11/2008 : 13:30:23
|
prekjucer sam uzeo u algoritmovoj prodavaonici u Zadru katalog za 2009. i od onoga sto nije vec spomenuto ovdje od Gaimana ide Marvel 1602 i od Millera i Sienkiewitza Electra Assassin |
 |
|
Topic  |
|