Author |
Topic  |
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
|
Solid Snake
Senior Member

.jpg)
Djibouti
2360 Posts
Member since 30/12/2003 |
Posted - 22/04/2009 : 16:28:07
|
Hahahaha ja na to zaboravio.Jos nisu to objasnili.Valjda ce do kraja ove ili naredne sezone(bice jos 17 epizoda sledecu i posledni sezonu). |
Edited by - Solid Snake on 22/04/2009 16:28:23 |
 |
|
Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts
Member since 18/12/2004 |
Posted - 22/04/2009 : 16:53:55
|
Tja, to sto mi nismo bili svesni trece strane ne mora da znaci da ona ne postoji ili da je tek sada ubacena. Meni, naprotiv, mirise da ljudi koje je Said potamanio uopste nisu Vidmorovi, nego upravo ta 'treca strana' - to Ben navlaci na vodenicu da Vidmor stoji iza svega jer njemu tako odgovara. Meni Vidmor odavno ne deluje tako. |
...mozda sam i ja nekad zazobzo paszovo sap...! |
 |
|
Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts
Posted - 30/04/2009 : 21:56:30
|
Oke, ovo mi je zvanicno bila nasjlabija epizoda ove sezone. Kurcu ovo ne valja meni.
ALI.
Razmisljao sam o onome sto Djole kaze da je prekasno za ubacivanje trece strane. Ipak se slazem: Ilana, Bram i ekipa su Dharma 2. I to ne bilo kakva, nego sacinjena od nekadasnje Dharma/dece. Sto onda skroz ima smisla = rat o kome svi govore opet ce ispasti bas ono sto i treba - science (Dharma) Vs faith (Others).
U toj varijanti, eto lepo twistica u finalu: Ilana bi onda mogla da bude mala Eni iz benovog flesbeka, ona sto je isla s njim u skolu i suskalo se da ce biti vazna u nekom momentu:) |
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Posted - 01/05/2009 : 02:01:03
|
Heh, a ja sve vreme razmishljam kako mi je ovo najbolja od poslednjih 5-6 epizoda. :)
Bilo kako bilo, provali se u prvih desetak minuta da je Den Vidmorov sin, ali onaj tvist na kraju...pjur Shejkspir. |
 |
|
makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
Posted - 01/05/2009 : 10:54:06
|
Odlična epizoda koliko god je bilo dosta "očekivanih" stvari, neke su ipak otkrivene/potrvđene inače žao mi je Faradaya no mislim da je više-manje jasno da je njegova uloga gotova i da je mrtav no malo mi ipak njegov taj ulazak u kamp othersa nije sjeo odnosno prijetnje s pištoljem su bile nepotrebne radi toga je i nastradao, mogao je barem biti razuman...
No najbolji je zaključak da je Daniel morao je umrijeti da se ne bi dogodilo ispravljanje vremena ili nešto slično... makar opet to je baš to Whatever Happened, Happened, možda se čak moglo dogoditi (makar to s Variablama da su to oni ne sjeda) ali se već dogodilo to da ga je majka ubila.
Ako ništa za iduću epizodu nemoramo čekat 2 već "normalnih" tjedan dana =) |
"Velikodušnost bez premca" |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 01/05/2009 : 17:59:19
|
Slažem se sa Leom, slabašno, naročito imajući u vidu hajp uz ovu epizodu. I fajnal tvist je bio očigledan nakon "Will this make you proud of me?"
Ono što me brine je stav koji su Cuse & Lineloff zauzlei u nekim skorašnjim intervjuima. Tipa - neuklapanja između toga šta se o Bentamu priačlo ranije, i onoga što smo videli sad u petoj sezoni? Nije to bitno, idemo dalje, odgovorili smo na ta pitanja. Ruso? Nije to bitno, idemo dalje, ogdovorili smo na ta pitanja. Libi? Nije to bitno, idemo dalje.
Izgleda kao da guraju brojne misterije pod tepih ili ih kilavo rešavaju. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts
Posted - 01/05/2009 : 18:21:37
|
Ma Danielle je ionako bila samo radi fanova i sami su rekli da im to nije bilo planirano, jest da su to odradili ne baš vrhunski odnosno pomalo šlampavo, ne može se baš sve sad napraviti...
Libby me iskreno baš i ne zanima, a što se Benthama tj. Lockea tiče meni je ona epizoda o njemu bila pa mogu reći možda i najbolja...
A ova epizoda neznam možda se više očekivalo s obzirom da je bila 100-a, ali u globalu zaista nije bila loša. |
 |
|
Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts
Posted - 01/05/2009 : 18:38:16
|
Drugari, ne bih da namecem misljenje, ali ne vidim da to stoji tako uopste.
1) Zasto Faradej place dok gleda vesti o O815? Odgovor: "It's so.. sad..." Aha. Wow. 2) Koji problem Faradej ima s memorijom? Odgovor: pa eto, ima covek neki problem s memorijom. 3) Da je Dan Vidmorov sin dalo se pogoditi jos u Jugheadu, posto smo vec tada bili 90% sigurni da mu je Eli majka. Kad smo dobili potvrdu da mu se majka zove Eloiz, te da je to sasvim izvesno TA Eli, ostalo je samo da se nadamo da cemo biti postedjeni sapunske opere po kojoj mu je Vidmor cale. Naravno, nismo toga postedjeni, jer to dosta rastuzuje i raznezava milione ljudi sirom sveta koji uspevaju da 5 godina prate Lost zato sto ih zanima koga ce Kejt da odabere. Verovali ili ne, zadjite po sajtovima pa cete se uveriti koliko ima takvih. 4) Potencijal Faradeja kao lika totalno je upropascen - on kao jebeni genije i fizicar nije s nama podelio nijedno svoje znanje o ostrvu, niti je posluzio da se ista stvarno vazno otkrije. Jedino je zasluzan za "whatever happened-happened" postulat, da bi na kraju upravo on, od svih likova, trigerovao foru s varijablama. Znate, kad se to pricini Sajidu pa upuca malog Bena, to je super, jer covek blage veze nema o tome kako te stvari funkcionisu i njemu je to smisleno. Ali da sad Faradej trigeruje situaciju u kojoj ce, naravno, akcija kojom u proslosti pokusavas nesto da sprecis u stvari biti razlog da se bas to 'nesto' i dogodi... 5) "If anything goes wrong, Desmond Hume will be my constant". Sta sa tim plotom i njegovim potencijalom? Nista. To ispade irelevantno, samo kul nacin da se zavrsi sjajna "The constant" i nista vise.
Dalje: Eloiz i Vidmor bave se time da odredjeni ljudi odigraju odredjene uloge, jer u suprotnom nastaje paradoks i prostorvreme implodira. Sad, kako takva stvar moze da ima smisla, ako se zna da svemir, po onome sto nam je u samoj seriji objasnjeno, sam obavlja korekciju kursa da stvari sednu na mesto??? Dakle, sudbina, poredak kosmosa, zovi ga kako god - toj su sili potrebni ljudski strazari da sve ispadne kako treba??? Ta sila nema svoj sasvim stoti nacin da te ljude okupi, neko se u toj akciji pomaze Vidmorom i gdjom Hoking - to jest, oni sami smatraju da je to njihov posao, inace nece ispasti isto?
Sve pobrojano ja bih sveo na jednu rec: banalizovanje. Da vidimo sta mogu da urade do kraja sezone. Meni su mnogo uspelije i totalno divne epizode poput LeFleura i Some like it Hoth nego ove gde k'o fol ima da se desi nesto mnogo spektakularno a la Bentham i ova poslednja - gde, na stranu radnja, o tome kako su dijalozi napisani stvarno ne vredi trositi reci. |
 |
|
Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts
Posted - 01/05/2009 : 18:46:35
|
Oho, Djo, citao si taj intervju?:) Nadam se da si citao i komente fanova ispod. LJudi su totalno ljuti i razocarani.
Ne znam, za mene nije nikakav problem da bilo ko iole mastovit poseje milion misterija ako je uslov da uopste ne moraju da se na kraju uklope u bilo sta, niti da dobiju odgovor. To je fazon 'sve se sme, samo da bude zabavno i intrigantno'. A ja sam se ovim ljudima, naprotiv, divio zbog uverenja da oni zaista drze konce u rukama i uspevaju da budu tako jebeno metodicni i detaljni. Ovako, sa rupama u prici i logici koje su tolike da kroz njih mozes da prodjes vozeci i jebenu Galaktiku, ne znam u cemu su muda i pamet. |
 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts
Posted - 01/05/2009 : 19:02:04
|
A da, da ne zaboravim - Ruso... Ne, to nije nesto sto su fanovi izmislili - kao sto ima ljudi koji jos uvek zele pricu o Kejtinom avioncicu iz detinjstva i tripuju da je u njemu mikrofilm, ehm. Ona je tu jos od prve sezone i tretiranje nje kao neceg usputnog jeste cisto potcenjivanje i podjebavanje fan-baze. Isto i sa Libi: to je hajp kog su ONI napravili.
No, oko Ruso: ona '88. godine iskljuci sa tornja Dharminu transmisiju brojeva i snimi svoju, dakle u trenutku kad je Dharma jos uvek uveliko na ostrvu ('pokolj' Dharme je '92.), bez da ovi zauzmu ikakav stav prema tome??? Ako misle da smo u vezi s tim idioti mi a ne oni, e jbg, ako ja znam bolje od njih sta se desava u njihovoj mitologiji onda stvarno... onda dodjemo do onakvog intervjua, naravno.
Dharma-plot propao je kao i Faradejev, sto se mene tice: sta smo mi naucili ove godine o Drharmi sto se nije znalo jos u finalu 2.sezone? Swan-protokol 'tipkaj dugme na 108 minuta' nastao je nakon sto su busili preduboko i sluzi da se energija resetuje. To je Kalvin kazao Dezmondu, i evo sad cujemo to isto. To nije odgovor na bilo sta, niti smo se to pitali. A sta smo se pitali?
1) Kojom silom je Dharma pocinila desant na ostrvo, toliko jak da Othersi nisu imali drugog izbora nego da pristanu na podelu teritorije? Jer, vojnici iz '54. prosli su sasvim durgacije. Dakle, cime su ih tako mocno (i ODJEDNOM) napali i dovukli onoliko opreme i materijala za gradjenje i kako se to sve odigralo? 2) Kako mozes da napravis Sonic-fence koji drzi Smokeya podalje, to jest, kako si uspeo da ga makar za toliko proucis da znas da ga na tu foru mo's zajebat', kad ovaj bije cim stignes na ostrvo? Sta, uzeli su uzorak dima u vrecicu i odneli u laboratoriju? Neko im je kazao za foru?
To su dva najveca pocetna pitanja u vezi s Dharmom, i kad se govorilo o sezoni kojoj je Dharma glavna tema, nisam video kako moze da prodje bez ovoga. A sad kako su poceli, ima i seriju da zavrse bez toga i da kazu kako smo mi idioti sto mislimo da je to bitno. |
 |
|
Solid Snake
Senior Member

.jpg)
Djibouti
2360 Posts
|
Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts
Posted - 01/05/2009 : 19:47:45
|
@Snake:
Tu i lezi problem - 'sad mozes da radis sta hoces' je okolnost koja sama po sebi olaksava. Kad mozes sta hoces a uprkos tome ukenjas, to je bogu plakati. |
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Posted - 01/05/2009 : 22:49:11
|
quote: Originally posted by Leo Charm
Sve pobrojano ja bih sveo na jednu rec: banalizovanje.
Potpuno se slazhem. Ova sezona je definitivno overall najslabija do sada, jedino shto mi je ova epizoda, uz sve mane, bila bolja od prethodne tri-chetiri. Ona sa Majlsom, recimo, je potpuni, ali potpuni vejst of tajm. Nishta novo nismo saznali, nishta interesantno se nije desilo.
Ova sa Faradejem mi je makar malo zalichila na one epizode Losta dok je josh bio zaista, zaista dobar, dok je u poslednjih nekoliko bilo mnogo mrtvog hoda i slabo chega interesantnog. No, ajde, ko zna kuda idu sa svim tim. Dacu im benefit of a doubt. |
 |
|
Solid Snake
Senior Member

.jpg)
Djibouti
2360 Posts
|
Billy_the_Kid
Senior Member

.jpg)
1523 Posts
Member since 02/06/2005 |
|
Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts
Posted - 01/05/2009 : 23:08:19
|
E a vi's meni ta s Majlsom bas lici na stari Lost - gde se nista nije saznavalo, ali je bilo lepe interakcije medju likovima. Ali se slazem da nije jasno otkud im sad vremena za takve epizode.
One, medjutim, rade ono sto se od njih i hoce, a ove 'velike' epizode u ovoj sezoni (na celu sa Bentamom i Varijablom)savrseno ne rade sta se, pak, hoce od njih. Tu, bojim se, vrlo lako moze da se smesti i Benova "Dead is dead", ali mislim da nju cupaju sjajni dijalozi i interakcija Ben-Lok, pa mozda ipak nije fer nabiti je u taj kos.
Ali slazem se, imacemo jasniju sliku nakon sledece epizode i finala. |
 |
|
makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts
Posted - 02/05/2009 : 11:47:26
|
@Leo Charm
Quotao bi ti sad neke stvari ali neću, bit će najpoštenije da pričekamo još 2(3) epizode pa ćemo moći donijesti konačni sud  |
 |
|
Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts
Posted - 02/05/2009 : 18:02:26
|
@Maki:
Neke spojler-stvari koje me demantuju? Uh, ne zelim da znam unapred, al' bi me silno obradovalo da se tako ispostavi:) |
 |
|
makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts
Posted - 02/05/2009 : 19:48:25
|
Ah ma nema ništa zasad, no recimo ja sam se sjebao malo s "Variable" jer sam igrom slučaja vidio tj. pročitao što će biti na kraju...
Koliko god volim te spojlere i sl. ovakvi me znaju "ubit" ;D
Kažem pričekajmo kraj sezone za sveukupni dojam =) |
 |
|
Solid Snake
Senior Member

.jpg)
Djibouti
2360 Posts
|
Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts
|
Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts
Posted - 08/05/2009 : 09:22:05
|
Bogme, do jaja mi je ova poslednja ("Follow the leader").
Ali s njom je slavno propala svaka nada da ce se Lindelof i Kjuz izvuci iz glupog paradoksa s kompasom. Ne znam da li je jos neko citao o tome po stranim sajtovima, uglavnom poenta je prosta: kompas je u loopu a nema ulaz u loop, pa je njegovo postojanje - paradoks. Ricard ga je dobio od Loka koji ga je dobio od Ricarda. |
 |
|
makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts
Posted - 08/05/2009 : 09:49:56
|
Očito epizode prije finala uvijek Locke ima glavnu najavu...
Prošle godine "We have to move the island"
A ove "So I can kill him" (Jacob)
Sad bi najrađe opet razglabao o raznim teorijama ali kako je ostalo još samo finale, sačekat ću to... Kod tih finala je uvijek situacija "bit ćemo pametniji nakon toga", no ja baš imam osjećaj suprotno. |
 |
|
Topic  |
|