forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Manga
 Fullmetal Alchemist-diskusija
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 22/11/2008 : 18:38:56  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message  Reply with Quote
Prica o dva brata alfonsu(al-u) i edwardu(ed-u).Dva nerazdvojna brata koja su uvek sve radili zajedno,nasledili su fantasticne moci alhemije od njihovog oca koji ih je napustio i otisao u vojsku...ziveli su sa njihovom majkom sve dok jednog dana nije umrla od neke bolesti.njeni sinovi toliko tuzni i pogodjeni njenom smrcu odlucuju da postanu najbolji alhemicari i ozive svoju majku zabranjenim ritualom.ali neshto polazi naopako.dok su pokusavali da vrate njihovu majku iz mrtvih nisu dobro razmotrili jedno veoma vazno pravilo "human kind canot gain anything without first giving something in return.To obtain something of equal value must be lost."Te su tako nerazmisljajuci napravili ritual za povratak njihove majke u zivot.Edwardov mladji brat Al gubi celo telo i edward zrtvujuci svoju desnu ruku uspeva da prebaci njegovu dusu u oklop u uglu sobe.edward ostaje bez ruke i noge.vremenom edwardu zarastaju rane i dobija novu metalnu ruku i nogu.sada imaju nameru da postanu alhemicari vojske da bi dobili pristup ogromnoj biblioteci koja ce im omoguciti da nadju phylosopher stone ili kamen filozofa koji ima dovoljnu moc da im vrati tela u prvobitno stanje.naravno tada ce poslednji put pokusati da vrate svoju majku u zivot...ili?

-shta mislite o ovoj mangi i uopshteno takodje o animeu??

ja sam gledao anime i moram reci da je fantastican,sasvim vrhunski odradjeno i penje se na drugo mesto u mojoj lestvici animea...

za one koji nikad nisu ni citali mangu a zeleli bi da vide kako izgleda:
http://www.onemanga.com/Full_Metal_Alchemist/

svih 89 volumea mozete procitati ovde..

Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim
granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju

Edited by - weljko94 on 22/11/2008 18:39:19

GauSs_
Starting Member

Croatia
21 Posts

Member since 06/01/2008

Posted - 22/11/2008 : 19:38:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit GauSs_'s Homepage  Send GauSs_ a Private Message  Reply with Quote
meni je manga dobra. recimo ocjena 4. ali ja i imam jedno 10tak godina vise
od tebe. sto se tice animea, mislim da je top 5. a cini se da tako
misle i na animenfo.com i anidb.info
Go to Top of Page

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 22/11/2008 : 20:37:18  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message  Reply with Quote
takodje se slazem da je anime bolji,ali manga ima dosta "krvavih"scena koje anime nema(ima ali ne toliko)
inache prvo mesto meni idalje drzi death note :)

Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim
granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.06 seconds. Snitz Forums 2000