forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 STAR TREK DEEP SPACE 9
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 18

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 12/05/2009 : 19:36:25  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Ona od petka "Inquisition" lijep je uvod u jučerašnju epizodu "In the pale moonlight", ali i pomalo kontradiktoran. Sisko, Bashir i ekipa osuđuju Odjel 31 jer se povode za onom "cilj opravdava sredstva", no evo ih već u sljedećoj uvlače Romulance u rat prljavim trikovima. Sisko, ti licemjerni old bastard!

"In the Pale Moonlight", odlicna epizoda s cijelim nizom moralnih dvojbi. Bilo je zanimljivo gledati kakvim se sve trikovima, lazima i prevarama Federacija spremna posluziti kako bi Romulance uvukla u rat.

quote:
Danas jedna casual epizoda u holodeku, sa puno pjevanja i sviranja...

Je li to ona epizoda u kojoj se prvi put pojavljuje onaj pjevac? To je jedina epizoda koju sam propustio kad je DS9 bio emitiran prije 5 godina.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 12/05/2009 : 19:41:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dsormaz1

quote:
Danas jedna casual epizoda u holodeku, sa puno pjevanja i sviranja...

Je li to ona epizoda u kojoj se prvi put ko zna koji put pojavljuje onaj pjevac? To je jedina epizoda koju sam propustio kad je DS9 bio emitiran prije 5 godina.

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 12/05/2009 : 20:06:41  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote

Da, pojavljivao se vise puta. Mozda sam trebao napisati "dosadni pjevac".
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 12/05/2009 : 20:14:48  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
U biti, baš je dobra epizoda, prava sapunica. Odo i Kira konačno .... , a Vic Fontaine im drži svijeću...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 12/05/2009 20:26:17
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 13/05/2009 : 20:53:20  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Da, to je bila ta epizoda koju sam svojedobno propustio i moram se sloziti: uopce mi nije bila losa.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 14/05/2009 : 10:03:01  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Jučer su scenaristi odlučili dati malo veći značaj Pah utvarama (Pah-wraits iz "The Assignment" 5x05)... Dopadaju mi se ove teme religiznog karaktera, posebice ona posljednja Siskova "Žrtvovanje Izaka" scena. U originalu je moralo biti drugačije, no mislim da su se scenaristi odlučili za bolje rješenje.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 14/05/2009 : 10:51:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
razradjivanje fenomena pah-utvara je maltene neophodno, s obzirom na to kolika ce njihova uloga da bude u odredjenim zapletima/raspletima.

da ne spoilam sad....

nego....
jel moze neko od vas Trekkiea da mi poblize objasni fenomen koji se seta po galaksiji pod imenom "Q"
Pojavio se u jednoj epizodi DS9, a kolko sam skontao sa wikipedije, ima ga svuda pomalo u ST univerzumu....

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29619 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 14/05/2009 : 10:54:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Q su ti rasa kao i svi drugi
samo sto su ovi malo vece face jer su, hmmmm, svemogući
najvise Qova se pojavljuje u enterpriseu
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 14/05/2009 : 11:07:33  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89
jel moze neko od vas Trekkiea da mi poblize objasni fenomen koji se seta po galaksiji pod imenom "Q"

Gospodar vremena i prostora, svemoguće biće, on i njegovi Q-ovci žive u Q kontinuumu (to je najbolje istraženo u ST Voyager). U biti, Q izaziva i testira i Picarda i Siska i Janeway. U PRvoj epizodi ST TNG se pojavljuje prvi put te baca Picarda pred test...

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 14/05/2009 : 11:09:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

Q su ti rasa kao i svi drugi
samo sto su ovi malo vece face jer su, hmmmm, svemogući
najvise Qova se pojavljuje u enterpriseu

da, izgleda da sam stekao pogresan utisak da je Q samo jedan entitet. valjda zato sto su stavili istu sliku lika koji se pojavio u DS9 i u TNG. A svejedno cu otkriti sve kad budeo odgledao sve te serije jednom, ko zna kad....

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 14/05/2009 : 11:11:57  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89
da, izgleda da sam stekao pogresan utisak da je Q samo jedan entitet. valjda zato sto su stavili istu sliku lika koji se pojavio u DS9 i u TNG. A svejedno cu otkriti sve kad budeo odgledao sve te serije jednom, ko zna kad....

Q o kojem ti pričaš je jedan te isti lik koji se pojavljuje iznova i iznova. Ali ih postoji još od njegovih.

Go to Top of Page

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 14/05/2009 : 13:31:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message  Reply with Quote
Isto tako uz Q-a (John de Lancie) postoji i njegov sin Q2 (i u stvarnosti pravi Lanciejev sin) i njegova žena Q. Sve se to zbivalo u VOY-u, taj Q2 je bio prvi Q koji se ikad rodio u Q kontinuumu, jer svi ostali Q-i postoje oduvijek.
E da, bio je i onaj Q (Quinn) koji se htio ubiti, a na kraju je i uspio.
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7812 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 14/05/2009 : 14:33:28  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
ti Q shitovi su mi nešto najdosadnije i najmrže u cijelom ST opusu... odmah prebacim kanal čim se pojavi...

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12925 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 14/05/2009 : 15:43:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Heh, sinoć sam imao osjećaj kao da gledam epizodu "Heroesa".

Nego, "The Reckoning" mi je odličan pokazatelj zašto volim kai Winn. Bit njezinog lika su odlično sumirali Sisko i Kira svojim razgovorom. Cijeli koncept njezinog lika se svodi na ovo: Kako bi neki papa reagirao kada bi se tijekom njegovog pontifikata ponovo utjelovio Isus? U slučaju DS9 papa je kai Winn, a Isus Sisko. Winnica je cijeli svoj život posvetila vjeri. S obzirom da Kardasijanci preziru Bajorance zbog njihove spiritualnosti, tijekom okupacije su je stalno mučili i zlostavljali. Jedino što joj je davalo snagu da preživi okupaciju su njena vjera i nada da će jednoga dana, kad Kardasijanci odu, postati vođom svoga naroda. I to se zbilja dogodilo. Nedugo nakon što je Bajor oslobođen, Winn je postala kai. Ali eto, sudbina je htjela da se njena vladavina poklopi sa dolaskom Izaslanika. I sad, kako neće biti nadrkana? Pretrpila je tolika sranja tijekom okupacije, da bi sada svjetla pozornice zabljesnula tipa koji, em nije Bajoranac, em (isprve) niti ne prihvaća ulogu Izaslanika koja mu je namijenjena.

Naravno, zato se osjeća ugroženom, i svoju poziciju brani svim sredstvima, i oružjem ako treba. Zato je skoro umrla Keiko O'Brien, a Bajor došao na rub građanskog rata. Zato je i prekinula obračun Proroka i Pah-utvara, jer je željela da se reflektori usmjere ka njoj, jer je tobože spriječila moguću pobjedu Utvara, što bi značilo katastrofu za Bajor. Sve to kako bi uživala u trenutku slave. Tako tumačena, njena zloća je donekle shvatljiva (ali ne i opravdana), dok se to kod Dukata ne može reći. On je jednostavno poremećen. Iako se i njegova poremećenost da itekako dobro secirati.

S druge strane, Sisko je opet doveden na rub. Nakon što se u "In the Pale Moonlight" doslovce odrekao svoje duše kako bi spasio Alfa kvadrant, ovdje je u biblijskom činu bio spreman žrtvovati vlastitog sina za spas svega. Jedan federacijski časnik imao je više vjere i požrtvovnosti od jedne kai, vjerskog vođe. Ove dvije epizode pokazuju da, iako je Izaslanik, kapetan Defianta, najmoćnijeg broda u kvadrantu i zapovjednik DS9, najvažnije postaje u kvadrantu, Sisko je i dalje zapravo samo pijun u igri velikih sila, omnipotentnih ili ne.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 14/05/2009 : 16:38:48  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Da, sve je to lijepo sumirala i sama Kira tijekom i krajem epizode... Kai je također olakšala dušu samom Sisku, pa mu i indirektno kaže da nju Bogovi nikad nisu nagradili vizijama, te ih ne niti kako protumačiti.
Kako serija odmiče, Dukat postaje sve neuravnoteženiji, posebice nakon živčanog sloma nakon smrti kćerke. A mislim da još i otprije nije dobro psihički primio gubitak Bajora... U biti, sad je čovjek koji nema ništa za izgubiti. Mislim da su i to dva dobra razloga zašto je tolko destruktivan.

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 14/05/2009 : 19:13:46  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Jučer su scenaristi odlučili dati malo veći značaj Pah utvarama (Pah-wraits iz "The Assignment" 5x05)... Dopadaju mi se ove teme religiznog karaktera, posebice ona posljednja Siskova "Žrtvovanje Izaka" scena. U originalu je moralo biti drugačije, no mislim da su se scenaristi odlučili za bolje rješenje.

Jos jedan razlog zasto volim DS9. Ima dubinu kakvu drugi ST serijali nemaju.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 14/05/2009 : 19:19:53  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Sto se Q-a tice, ne sjecam se hoce li se do kraja DS9 jos pojavljivati. A i nije ga nesto bilo u toj seriji, samo jednom do sad ako se ne varam...
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 14/05/2009 : 21:29:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

S druge strane, Sisko je opet doveden na rub. Nakon što se u "In the Pale Moonlight" doslovce odrekao svoje duše kako bi spasio Alfa kvadrant, ovdje je u biblijskom činu bio spreman žrtvovati vlastitog sina za spas svega. Jedan federacijski časnik imao je više vjere i požrtvovnosti od jedne kai, vjerskog vođe. Ove dvije epizode pokazuju da, iako je Izaslanik, kapetan Defianta, najmoćnijeg broda u kvadrantu i zapovjednik DS9, najvažnije postaje u kvadrantu, Sisko je i dalje zapravo samo pijun u igri velikih sila, omnipotentnih ili ne.

Nemoj da te Picard čuje.
Pogledaj First Contact, pa ćeš vidjeti koliko je Defiant 'moćan'.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 14/05/2009 : 21:56:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dsormaz1

Sto se Q-a tice, ne sjecam se hoce li se do kraja DS9 jos pojavljivati. A i nije ga nesto bilo u toj seriji, samo jednom do sad ako se ne varam...

Samo jednom. do sad, i od sad

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29619 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 14/05/2009 : 22:03:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Chuck Norris je ustvari Q
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12925 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 14/05/2009 : 22:24:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Windwalker

quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Nemoj da te Picard čuje.
Pogledaj First Contact, pa ćeš vidjeti koliko je Defiant 'moćan'.

Tretman Defianta u "First Contactu" je bila čista glupost. Defiant je originalno zamišljen i dizajniran kao brod isključivo namijenjen borbi protiv Borga. Malen, lako pokretljiv, brz, lišen svih dodatnih sadržaja koji krase brodove klase Galaxy i s najjačim štitovima i naoružanjem, Defiant je brod namijenjen samo za borbu. A jedina uloga koju je Defiant imao u "First Contactu" je bila ta da dovede Worfa na Enterprise. Scenariste je baš bolilo što su jedan respektabilan brod prikazali kao zadnje smeće. I to baš u borbi s neprijateljem za kojeg je i napravljen.

Čak su i sami scenaristi i producenti "Deep Space Ninea" priznali da je ovo bila velika glupost.

quote:
Although some fans find it unusual that there is no acknowledgment of Star Trek: First Contact in this episode, such as a reference to the USS Defiant needing repair work, this was not an oversight on the part of the writers, but was in fact a conscious decision. Ira Steven Behr was not happy with how the Defiant had been used in the film ("I didn't see the point in bringing it on just to kick the crap out of"), and he didn't see any reason to draw attention to it in this episode. (Star Trek: Deep Space Nine Companion) There would eventually be a brief reference to the film in "In Purgatory's Shadow".

Jebiga, da je "First Contact" bio film o ekipi DS9, tretman Defianta bi bio drukčiji.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 15/05/2009 : 13:06:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message  Reply with Quote
Jel gledao netko jučer 'Valiant'?
Onaj Crveni odred me odmah podsjetio na TNG Omega squad u kojem je bio Wesley
Pojavio se i onaj novi Dominijski mrcina od broda, pa je Valiant popušio. Ipak, posada koju su tvorili tek tinejdžeri od 17-18 godina, su baš prikazani kao samouvjereni egomani, kojima je stalo da se već kao žutokljunci istaknu i uvrste među velikane. To ih je ipak koštalo života, a po meni, to su i zaslužili
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 15/05/2009 : 13:50:14  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
TO ti misliš, ali kad Jake napiše članak o incidentu, ljudi će moći sami odlučiti što je istina!

O Crvenom Odredu je već bilo priče kad je Nog bio na Akademiji, mislim da ih je baš takvim i opisao, elitni vojni odred pun sebe, zatvoreni krug najbolji (nije ni čudo da im je ego napuhut do bola)

Go to Top of Page

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 15/05/2009 : 14:10:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message  Reply with Quote
Ipak, čudno mi je kako je tako malo Vulkanaca u Crvenom odredu, a oni su fizički i psihički nadmoćniji od Zemljana, koji unatoč tome tvore najveći dio Odreda
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 20/05/2009 : 11:58:46  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
"Profit and Lace"
DS9, Episode 6x23

Quarkocentrična epizodica, tipa "Tatica u suknji". Režirao ju je Dr. Bashir, a zanimljivo je kako su scenaristi zamislili epizodu kao farsu, dok su Quark i Bashir ozbiljno shvatili tu ulogu, pa je nakraju ispalo kao poluhumoristička, poluozbiljna epizoda na momente. Još jedanput me Quark zapanjio njegovim smislom za biznis, svaka čast. Šteta što je ovo zadnja epizoda vezana kompletno uz Ferengije, nedostajat će mi...

"Time's Orphan"
DS9, Episode 6x24

Varijacija na temu prilagođavanja djeteta odraslog u divljini, nešto tipa lika Jodie Foster iz "Nell". NEšto mlaka epizoda, OBrian i Keiko nisu bili baš previše motivirani. Čak mi je sekundarna priča s Worfom i djetetom od O'Briana puno više sjela. Worf i Jadzia pričaju o zajedničkoj budućnosti i djeci, a eto, za koju epizodu, saznat ćemo da od te budućnosti neće biti ništa... Baš žalosno..

"The Sound of Her Voice"
DS9, Episode 6x25

Potencijalno zanimljiva premisa koja baš i nije ispunila moja očekivanja. Mislio da će biti više psihološka epizoda koja će stvarno produbiti onih par likova koji se nalaze na brodu, no to se nije desilo. Mala pričalica je nula u usporedbi s Vicom Fontaineom. Ono što izvlači epizodu je sam finalni preokret kad saznajemo okrutnu istinu...

A sad slijedi trodijelna, čak četverdijelna epizoda o zatvaranju Crvotočine i uvodu novog Daxa...

Go to Top of Page
Page: of 18 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000