Author |
Topic  |
emirem
Advanced Member

10859 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 18/11/2010 : 15:18:53
|
www.tfaw.com Uclani i javljaju ti stalno sta ima novo, narucio jednom i doslo u zgb za tri tjedna,mozes kupiti i jeftinije "nick and dent" ,sad sam narucio preko amazona.com i nije lose ali kad bi se moglo iz jedne knjizare kupiti sve preko amazona bilo bi ok, jer neke stripove moras iz razlicitih trgovina naruciti i za svaki postarinu posebno. |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
Born To Run
Average Member

901 Posts
Member since 05/01/2009 |
Posted - 19/11/2010 : 11:14:29
|
quote: Originally posted by emirem
www.tfaw.com Uclani i javljaju ti stalno sta ima novo, narucio jednom i doslo u zgb za tri tjedna,mozes kupiti i jeftinije "nick and dent" ,sad sam narucio preko amazona.com i nije lose ali kad bi se moglo iz jedne knjizare kupiti sve preko amazona bilo bi ok, jer neke stripove moras iz razlicitih trgovina naruciti i za svaki postarinu posebno.
preko amazona uglavnom sve ide iz istog skladista. ponekad se desi da to nije slucaj ali tada ne placas nikakvu dodatnu postarinu |
Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste |
 |
|
emirem
Advanced Member

10859 Posts
Posted - 19/11/2010 : 18:44:31
|
Frende,kako mislis da bi mogao kupiti tri ili cetiri stripa a da ne placam za svaki zasebno postarinu?? Bas danas gledao da iz jedne trgovine prek amaza narucim kad nemaju sve stripove sta me zanimaju. Valjda imas savjet?
quote: Originally posted by Born To Run
quote: Originally posted by emirem
www.tfaw.com Uclani i javljaju ti stalno sta ima novo, narucio jednom i doslo u zgb za tri tjedna,mozes kupiti i jeftinije "nick and dent" ,sad sam narucio preko amazona.com i nije lose ali kad bi se moglo iz jedne knjizare kupiti sve preko amazona bilo bi ok, jer neke stripove moras iz razlicitih trgovina naruciti i za svaki postarinu posebno.
preko amazona uglavnom sve ide iz istog skladista. ponekad se desi da to nije slucaj ali tada ne placas nikakvu dodatnu postarinu
|
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
Born To Run
Average Member

901 Posts
Posted - 19/11/2010 : 19:56:35
|
izgleda da te nisam razumeo dobro. rekao si da ti se ne svidja to sto preko amazona salju iz vise razlicitih skladista pa je zato postarina veca. ja sam rekao da je postarina ista bez obzira iz koliko skladista salju. placas 3.99$ po posiljci i 3.99$ po svakom stripu |
 |
|
emirem
Advanced Member

10859 Posts
Posted - 19/11/2010 : 20:22:14
|
izgleda da te nisam razumeo dobro. rekao si da ti se ne svidja to sto preko amazona salju iz vise razlicitih skladista pa je zato postarina veca. ja sam rekao da je postarina ista bez obzira iz koliko skladista salju. placas 3.99$ po posiljci i 3.99$ po svakom stripu
E to si ok napisao Kad pise fullfilment of amazon znaci da podrzavaju brzi shipping( ali tu su cijene shippinga vec ukljucene u danu cijenu), ali kad prodavac nije amazon nego neki seller-prodavac onda je shipping 12,49 dollara za standard shipping tu negdje do Europe.I svaki drugi seller isto naplacuje zasebno 12,49( Zna biti skup sport preko amazona kupovati kakokad a pogotovo ako ti zemlja nije na listi onda ne pomisljaj da uopce narucujes. |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 24/02/2011 : 22:24:11
|
Kupio bih majicu sa Green Lantern logom. Ima li netko iskustava te vrste. Šalju li ovamo uopšte, poštarina, carina? Vrijedi li to raditi? |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 24/02/2011 22:30:40 |
 |
|
Born To Run
Average Member

901 Posts
Posted - 24/02/2011 : 22:30:53
|
verovatno ne salju, probaj da kupis, izbacice te vec kad budes birao adresu ako ne moze. ali realno to ti ne treba 
inace amazon je postao tesko govno sto se tice pakovanja. kutije su tanke a knjiga unutra nije fiksirana |
Edited by - Born To Run on 24/02/2011 22:35:43 |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Posted - 24/02/2011 : 22:35:45
|
verovatno ne salju, jedino ako nije neki izuzetak a to onda pise na stranici te majce. ali realno to ti ne treba  inace amazon je postao tesko govno sto se tice pakovanja. kutije su tanke a knjiga unutra nije fiksirana
Gledao hum. seriju The big bang theory pa jedan od gikova ima takvu majici pa bih odmah i ja... Vjerovatno si u pravu da mi ne treba. 
|
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 24/02/2011 : 22:37:46
|
zavisi, kako kad meni je pre desetak dana stigao ESSENTIAL Xmen 3, u besprekornom pakovanju i stanju! spakovan kao na onoj slici sto sam postavio kad mi je stigla knjiga sa bookdepository.
e sad, a bit of catch, strip nisam narucio direktno od amazona, vec od radnje jedne, verifyed by amazon (ili kako vec kazu), i naravno, posredstvom istog. tako da moze biti da je to u pitanju. to mi je inace prvi strip koji mi STIZE pojedinacno sa amazona, pa sam se razdusevio sto je tako dobro upakovan bio :D (obicno kad mi stigne paket, dobijem ga u onoj odvratnoj plasticnoj vreci....) prvi strip koji sam NARUCIO pojedinacno sa amazona mi nikad nije ni stigao, no....some other time |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 24/02/2011 : 22:38:35
|
quote: Originally posted by Obi-wan
verovatno ne salju, jedino ako nije neki izuzetak a to onda pise na stranici te majce. ali realno to ti ne treba  inace amazon je postao tesko govno sto se tice pakovanja. kutije su tanke a knjiga unutra nije fiksirana
Gledao hum. seriju The big bang theory pa jedan od gikova ima takvu majici pa bih odmah i ja... Vjerovatno si u pravu da mi ne treba. 
lood si 
jbt, sve je vise Sheldona oko nas    |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Born To Run
Average Member

901 Posts
Posted - 24/02/2011 : 22:38:37
|
quote: Originally posted by Obi-wan
pararelne dimenzije obi. to sto si kvotovao nije ono sto sam ja napisao   |
 |
|
Born To Run
Average Member

901 Posts
Posted - 24/02/2011 : 22:40:25
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
zavisi, kako kad meni je pre desetak dana stigao ESSENTIAL Xmen 3, u besprekornom pakovanju i stanju! spakovan kao na onoj slici sto sam postavio kad mi je stigla knjiga sa bookdepository.
e sad, a bit of catch, strip nisam narucio direktno od amazona, vec od radnje jedne, verifyed by amazon (ili kako vec kazu), i naravno, posredstvom istog. tako da moze biti da je to u pitanju. to mi je inace prvi strip koji mi STIZE pojedinacno sa amazona, pa sam se razdusevio sto je tako dobro upakovan bio :D (obicno kad mi stigne paket, dobijem ga u onoj odvratnoj plasticnoj vreci....) prvi strip koji sam NARUCIO pojedinacno sa amazona mi nikad nije ni stigao, no....some other time
to je u pitanju, nije ti amazon slao. nekad su bili besprekorni. zadnjih godinu dana je doslo do promene |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 24/02/2011 : 22:43:36
|
mm, to je to onda.... krsh, jbg....
sta znam, meni uvek stignu OK stvarno, jer mi uvek stize paket. desi se da paket bude bas onako udaren na ivici, pa se neki stripovi malo iskrive po coskovima, al ono....tako nesto stvarno ne gledam.... (a i kapiram da nisu oni krivi ako neko odalami paket :/ ) e sad, ne znam kako rade za pojedinacne komade. (ali za to sam iovako otkrio bookdeposiroty, koji je jeftinija i brza varijanta, tako da amazon necu ni da istrazujem :D ) |
 |
|
swamp thing
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 24/02/2011 : 22:56:12
|
Meni su posljednja dva veća paketa (po 5-6 stripova - paperback) stigla u lošem stanju, to što kaže Lord sa ćoškovima ispresavijanim. A nije baš ugodno kad se svi stripovi tako ispresavijaju. Što je najgore, ne bi meni smetalo da se malo savije, nego baš onako momački. Tačno mi je došlo zadnji put da im vratim stripove. Nisam opterećen očuvanošću stripova, ali ako već kupujem novu stvar, hoću da mi dođe u dobrom stanju. Toliko mi ovi stripovi sad bodu oči da ne mogu da vjerujem, tačno se nerviram. |
 |
|
Raven84
Senior Member

Croatia
1326 Posts
Member since 29/03/2005 |
Posted - 24/02/2011 : 22:58:23
|
Meni je prije par dana stigao jedan planetary (vol. 4), bio je besrijekorno pakiran, i kao da je maloprije izasao iz tiskare. Mozda je problem ako ih je vise, onda nemaju adekvatan nacin da ih izoliraju. |
Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom. |
 |
|
swamp thing
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Posted - 24/02/2011 : 23:02:04
|
Pa da, samo ih strpaju u kutiju i stave onaj zaštitni 'balon', koji naravno tokom transporta pukne i onda stripovi plešu po paketu... :( |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 24/02/2011 : 23:29:44
|
quote: Originally posted by swamp thing
Pa da, samo ih strpaju u kutiju i stave onaj zaštitni 'balon', koji naravno tokom transporta pukne i onda stripovi plešu po paketu... :(
upravo, ne potrude se da tacno poredjaju stripove, i plastiku koju trpaju, tako da ostanu fixirani. veci je problem to sto stripovi skakucu po paketu, nego to sto se paket udara spolja. (inace swampy, meni nikad nisu bas toliko bili izlomljeni stripovi, tek pomalo po coskovima, maltene i neprimetno) |
 |
|
swamp thing
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Posted - 24/02/2011 : 23:41:17
|
Nemam pojma, jednostavno ne znam da li da i dalje naručujem takve pakete. Još jedan mi je na putu ovamo, ako i on stigne takav, e odoh onda na thebookdepository pa lijepo jedan po jedan |
 |
|
Born To Run
Average Member

901 Posts
Posted - 24/02/2011 : 23:52:53
|
Nekad su stripovi u kutiji bili dodatno ucvrsceni na posebnom kartonu a onda obmotani celofanom. Tu nije bilo sanse da setaju u kutiji. Toga vise nema. Kome je stalo da mu stripovi budu besprekorni treba da zaboravi na amazon. |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 24/02/2011 : 23:58:08
|
Nekad su stripovi u kutiji bili dodatno ucvrsceni na posebnom kartonu a onda obmotani celofanom. Tu nije bilo sanse da setaju u kutiji. Toga vise nema. Kome je stalo da mu stripovi budu besprekorni treba da zaboravi na amazon.
zadnji put sam to video pre godinu i po, kad sam narucio izmedju ostalih i Princa Valijanta. samo on je bio tako upakovan, ostali stripovi su landarali....sto je prilicno ironicno, jer je kutija bila skoro iste sirine kao i Valijant.... :/ |
 |
|
Born To Run
Average Member

901 Posts
Posted - 25/02/2011 : 00:03:04
|
Takvo pakovanje u mom slucaju jako kvari devojacku srecu. Veliki sam fan preskupih absolute izdanja i omnibusa. A sto je knjiga teza to je veca mogucnost da se osteti kod ovakvog pakovanja |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Posted - 25/02/2011 : 17:26:56
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
lood si  jbt, sve je vise Sheldona oko nas    [/quote]

|
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts