Author |
Topic |
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 16/12/2009 : 01:44:33
|
Šta preostaje. Čekanje od preko 30 dana i da stigne relativno neoštećeno te da mi ne lupe neki dodatni trošak (naručio sam za 58$ + 16$ poštarina (ukupno 51 euro i sitno). Ako dođe kako se ja nadam, ide odmah i druga narudžba. [/quote]
Meni su stripovi u vecini slucajeva stizali u roku od petnaest dana, najduze oko 20 dana, nikada nisam cekao onoliko koliko pise u njihovom mail-u |
|
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 16/12/2009 : 11:36:22
|
Same here!
Evo u poslednjih godinu dana od kako sam krenuo sa narudžbinama s Amazona, obično je stizalo sve tačno 20-og dana od datuma kog su poslali strip. Poslednji put su "poranili", pa je stigao za dve nedelje. |
|
|
fler
Senior Member
Croatia
2041 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 16/12/2009 : 12:07:26
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Šta preostaje. Čekanje od preko 30 dana i da stigne relativno neoštećeno te da mi ne lupe neki dodatni trošak (naručio sam za 58$ + 16$ poštarina (ukupno 51 euro i sitno). Ako dođe kako se ja nadam, ide odmah i druga narudžba. A do tada, nadam se da sam pomogao nekome to se pita što i kako (bez puno razbijanja glave i lutanja)...
ma, nemaš brige. knjige/stripovi su u HR oslobođeni bilo kakvih davanja (ajd, bar nešto da nam ide u korist u ovoj banana državi :) u zadnjih par godina imao sam masu narudžbi s US Amazona, poprilično vrijednih (jednom prilikom, u istom paketu stigao kompletan Sin City Library, recimo) i nikad ništa.
no zato kad god bude nešto drugo u pitanju (CD/DVD/igre, itd) gdje postoji zakonska osnova za naplatu davanja - misliš da propuštaju priliku? imam osjećaj da sam dospio na neku crnu listu, nema šanse da naručim nešto što mogu oporezovati a da prođe, koliko god bio mali iznos. al neka, hrabro im se smijem u facu u situacijama kad mi ne mogu ništa :)
i da, stiže obično u roku 12-14 dana, onaj rok na Amazonovim stranicama je malo pretjeran. |
Split your lungs with Blood and Thunder
|
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 16/12/2009 : 14:34:01
|
quote: Originally posted by fler
Šta preostaje. Čekanje od preko 30 dana i da stigne relativno neoštećeno te da mi ne lupe neki dodatni trošak (naručio sam za 58$ + 16$ poštarina (ukupno 51 euro i sitno). Ako dođe kako se ja nadam, ide odmah i druga narudžba. A do tada, nadam se da sam pomogao nekome to se pita što i kako (bez puno razbijanja glave i lutanja)...
ma, nemaš brige. knjige/stripovi su u HR oslobođeni bilo kakvih davanja (ajd, bar nešto da nam ide u korist u ovoj banana državi :) u zadnjih par godina imao sam masu narudžbi s US Amazona, poprilično vrijednih (jednom prilikom, u istom paketu stigao kompletan Sin City Library, recimo) i nikad ništa.
no zato kad god bude nešto drugo u pitanju (CD/DVD/igre, itd) gdje postoji zakonska osnova za naplatu davanja - misliš da propuštaju priliku? imam osjećaj da sam dospio na neku crnu listu, nema šanse da naručim nešto što mogu oporezovati a da prođe, koliko god bio mali iznos. al neka, hrabro im se smijem u facu u situacijama kad mi ne mogu ništa :)
i da, stiže obično u roku 12-14 dana, onaj rok na Amazonovim stranicama je malo pretjeran.
Hvala puno na ohrabrenju. Znači mi. Ja inače volim svoje narudžbe što veće, ali počeo sam skromno da vidim kako to sve fercera. A zanimaju me samo stripovi i knjige. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
fler
Senior Member
Croatia
2041 Posts
Posted - 16/12/2009 : 17:51:49
|
a da, ne isplati se uzimati samo jedan ili dva stripa u odnosu na poštarinu, a i super je osjećaj kad otvoriš kutiju a unutra hrpa :) javi kad stigne koliko je trebalo.
vezano uz carinu, hm, ne znam kako bi reagirali na neku stvarno vrijednu pošiljku pa makar bile i knjige u pitanju (recimo, 5-6 tisuća kuna; iss, da sad imam tolke pare za 3-5 minuta bih našao što uzeti s Amazona, bez brige - i još bi mi bilo malo :)) ili, situacija sa nekoliko istih stripova - tu bi vjerojatno bilo natezanja jer bi pretpostavljali da se dalje prodaje.
|
|
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 16/12/2009 : 18:54:39
|
a da, ne isplati se uzimati samo jedan ili dva stripa u odnosu na poštarinu, a i super je osjećaj kad otvoriš kutiju a unutra hrpa :) javi kad stigne koliko je trebalo.
vezano uz carinu, hm, ne znam kako bi reagirali na neku stvarno vrijednu pošiljku pa makar bile i knjige u pitanju (recimo, 5-6 tisuća kuna; iss, da sad imam tolke pare za 3-5 minuta bih našao što uzeti s Amazona, bez brige - i još bi mi bilo malo :)) ili, situacija sa nekoliko istih stripova - tu bi vjerojatno bilo natezanja jer bi pretpostavljali da se dalje prodaje.
Kaže Curunir da do 3000 ne bi smjelo biti nikakve naplate, a iznad toga špedicija. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
Posted - 16/12/2009 : 20:01:11
|
3000 kuna vredna pošiljka sa amazona... San snova! Ja sam skora uzeo pošiljku vrednu 180 dolara, uglavnom Simpson trejdovi i 4. i 5. vol. Punisher MAX-a. Izgleda da im za vece posiljke treba nesto vise vremena, posto je narucena jos 28. novembra (poslati 3 dana kasnije). Nadam se da ce stici sve u jednom paketu pre Bozica... |
Whenever You need hard center, I will be there... |
|
|
Hajo
Senior Member
1875 Posts
Member since 26/12/2008 |
Posted - 25/12/2009 : 18:14:30
|
Nije riječ o Amazonu, ali da ne načinjem novi topic bezveze... Naručio sam neke stvarčice iz Stripova na kvadrat preko njihove on-line prodaje... Da li to funkcionira ili ću badava čekati te stripove? |
''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho |
|
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Posted - 26/12/2009 : 16:35:50
|
quote: Originally posted by Mali_Mate
Samo htjedoh skrenut pozornost na sajt www.bookdepository.co.uk
Kolko sam vidio ima i stripova premda nisam bas intenzivno pregledavao katalog...interesantna stvar je sto je postarina besplatna, cak i kad salju stvari kod nas...
naruceno mi stiglo za tjedan dana...
eto pa cek it aut....
Ako su zaista toliko ažurni da pošalju za 7 dana, onda će moja sledeća porudžbina ići preko njih... |
|
|
JefCostello
New Member
257 Posts
Member since 02/09/2008 |
Posted - 26/12/2009 : 17:37:54
|
Kolko sam vidio ima i stripova premda nisam bas intenzivno pregledavao katalog...interesantna stvar je sto je postarina besplatna, cak i kad salju stvari kod nas...
eto pa cek it aut....
koliko kvalitetno pakuju posiljke? |
"Comics will be the culture of the year 3794" Salvador Dali |
|
|
luce
Starting Member
Croatia
48 Posts
Member since 25/05/2009 |
Posted - 26/12/2009 : 20:29:20
|
eto pa cek it aut....
Što nisam prije za ovo čula?
Jedva čekam plaću |
|
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
|
Sirko
Starting Member
13 Posts
Member since 26/12/2009 |
Posted - 26/12/2009 : 22:29:25
|
Moja iskustva s amazonom su također jako pozitivna. Naručivao sam i s američkog i engleskog, te su oba jako brza i pouzdana. Uglavnom naručujem knjige i stripove, pokušao sam i video igre, ali zbog nekog razloga to ne šalju u Hrvatsku, ap sam to obavio preko ebay-a. |
|
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Posted - 26/12/2009 : 23:00:05
|
quote:
koliko kvalitetno pakuju posiljke?
sta da ti kazen, valjda normalno. Paperback knjiga dosla je u bubblewrapu neostecena...
Jesi li možda uzimao sa Amazona, pa da možeš da uporediš pakovanje?
Amazon je što se pakovanja tiče besprekoran, a ako su i ovi knjižari upola dobri, u tom slučaju vredi naručiti definitivno, štedi se puno para, cene su (što se stripova tiče) preslikane sa Amazona. |
|
|
fler
Senior Member
Croatia
2041 Posts
Posted - 27/12/2009 : 10:32:13
|
quote: Originally posted by Man_of_Steel cene su (što se stripova tiče) preslikane sa Amazona.
u, pa i nije baš tako. na prvi pogled možda, no gledam detaljnije sad baš neke knjige koje mi fale, dosta su skuplje u odnosu na Amazon (i po oko 50%) - možda čak i sve skupa više nego kombinacija s plaćanjem poštarine i nižim cijenama. trebalo bi to sve staviti na papir, početni entuzijazam mi je splasnuo :) naravno, govorim o meni interesantnim stvarima, vjerojatno bi se našlo dosta toga što bi u kombinaciji s besplatnim slanjem bio pun pogodak. |
|
|
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Posted - 27/12/2009 : 10:56:38
|
quote: Originally posted by Man_of_Steel cene su (što se stripova tiče) preslikane sa Amazona.
u, pa i nije baš tako. na prvi pogled možda, no gledam detaljnije sad baš neke knjige koje mi fale, dosta su skuplje u odnosu na Amazon (i po oko 50%) - možda čak i sve skupa više nego kombinacija s plaćanjem poštarine i nižim cijenama. trebalo bi to sve staviti na papir, početni entuzijazam mi je splasnuo :) naravno, govorim o meni interesantnim stvarima, vjerojatno bi se našlo dosta toga što bi u kombinaciji s besplatnim slanjem bio pun pogodak.
Sad i ja vidim... :)
Ja sam pregledao cenovnik za Bongo Comics (Simpsonovi & Co.) i tu se stvar pogodila u paru, a što se marvelovih i DC naslova tiče, neke stvari (pogotovu starije) su malo i jeftinije, a novija izdanja su skuplja i za 15-ak posto u odnosu na Amazon...
Iznenađenje je palo i za neke Omnibuse- Captain america vol. 2 omnibus košta 50 eura... Puuno više u odnosu na Amazon.
Vredi preturiti i probrati šta se zaista isplati, računica na kraju mora da izađe pozitivna! |
|
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6196 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 27/12/2009 : 13:49:54
|
Najbolja stvar na amazonu jer što je poštarina ista za sve knjige.Tako npr. za Punisher omnibus od Ennisa,koji ima nekih 7-8 kg platiš isto kao i za Lone Wolf&Cub tpb od par dekagrama. Svejedno kakav ti je ukus,gledaj deblje i skuplje stripove (HC,omnibuse,absolute itd) jer u konačnici ćeš tako bolje proći.Kod nas u SLoveniji opale carinu na sve što dolazi izvan EU, pa tako i na amazon - ali i sa carinom se ipak najviše isplati uzimat sa američkog amazona. |
Bond.James Bond. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 05/01/2010 : 17:40:04
|
Stigli stripovi sa Amazona. Njihovo predviđanje je bilo 46 dana, a stiglo je za 22 što znači duplo brže. Pošiljku je netko dobrano udario tako da svi stripovi imaju malo oštećenje da znam da su moji. Ništa strašno, tek toliko da nisu glanceri... Ako mi ne stigne naknadno neki račun sa carine, ja zadovoljan.
|
Edited by - Obi-wan on 05/01/2010 18:51:53 |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 05/01/2010 : 17:50:57
|
u, pa i nije baš tako. na prvi pogled možda, no gledam detaljnije sad baš neke knjige koje mi fale, dosta su skuplje u odnosu na Amazon (i po oko 50%) - možda čak i sve skupa više nego kombinacija s plaćanjem poštarine i nižim cijenama. trebalo bi to sve staviti na papir, početni entuzijazam mi je splasnuo :) naravno, govorim o meni interesantnim stvarima, vjerojatno bi se našlo dosta toga što bi u kombinaciji s besplatnim slanjem bio pun pogodak.
ako se desi sranje americki amazon salje novu posiljku bez pitanja tako da neke dileme tu i nema |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 05/01/2010 : 19:10:00
|
Invincible sam već čitao od Lavirinta i zbog njega sam i počeo ovo naručivanje sa Amazona. Ovaj Ultimate u rukama stvarno djeluje premoćno (nisam očekivao takvu komadinu, a tu je i boja). Planet Hulk mi izgleda stvarno odlično na prvo listanje (crtež odvaljuje, a čini mi se da je i priča odlična). Jedino mi Arkham ne izgleda kako sam očekivao (crtež je baš neki umjetnički), no kažu svi da je dobar pa će tako i biti.
Inače, paket je neko baš dernuo jer je na sva tri stripa oštećenje na istom mjestu (pukla je i kutija), a najviše se vidi baš na HC-u jer je ispod zaštitnog omota crn. No, nećemo cjepidlačiti, čitati se mogu i neglanceri... |
Edited by - Obi-wan on 05/01/2010 19:11:38 |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 05/01/2010 : 21:03:21
|
quote: Originally posted by Kornboy
Invincible sam već čitao od Lavirinta i zbog njega sam i počeo ovo naručivanje sa Amazona.
Onda predpostavljam da ce se i Walking Dead naci u nekoj od iducih narudzbi ;) Sto se Arkhama tice, mene je upravo taj crtez i privukao, a kasnije je ispalo da je prica takodjer zakon. I sad ovako kad razmisljam o tome, moze biti da je upravo Arkham Asylum moj prvi Morrisonov strip koji sam procitao.
Naravno i Walking dead... Jedino još nisam siguran da uzmem izdanje slično kao Invincible ili debeli compendium sa 48 epizoda. |
|
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
Posted - 05/01/2010 : 23:04:22
|
quote:
Jesi li možda uzimao sa Amazona, pa da možeš da uporediš pakovanje?
sa americkog sam uglavnom cedeove narucivao, a s britanskog knjige. Sad, ne mogu se tocno prisjetit, al mislim da je pakiranje bilo vise-manje identicno. Kako oba sajta salju priko rojal mejla, valjda ovi tamo imaju neki standardizirani oblik paketa ili sta ja znam.
U svakom slucaju zasad nemam prituzbi, vidit cu kad narucim jos par stvari |
http://matanovogumno.blogspot.com |
|
|
Topic |
|