Author |
Topic |
milkywaymanser
Junior Member
Serbia
457 Posts
Member since 22/04/2003 |
|
GeneziS
Average Member
Western Sahara
702 Posts
Member since 14/03/2008 |
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
|
SlajeR
New Member
Yemen
249 Posts
Member since 10/06/2003 |
|
Vili Garvin
New Member
Serbia
178 Posts
Member since 14/07/2004 |
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
|
Vili Garvin
New Member
Serbia
178 Posts
Member since 14/07/2004 |
|
nika331
Senior Member
Croatia
1375 Posts
Member since 13/10/2006 |
Posted - 08/01/2009 : 21:38:32
|
nakon što sam ja to pročitala imam zamjerke i jednoj i drugoj priči.....prva zbog tog odnosa sa fridom koji počne genijalno, ali jao zagor pobježe kroz prozor (auch), a čiko je ljubomoran i poslije se smije zagoru što ga je ova smantrala (auch) ...dajte dečki il ste out il niste........dok su demoni ludila i njegovi nastavci meni preopširni, a nit koja ih drži mi je neuvjerljiva. helingen se nije dao uvjerit da je umro?!? come on. u nekim drugim pričama je ta epizoda sa paralelnim svjetovima mnogo bolje obrađena, jer ima jednu okosnicu priče, isto tako mnoštvo bitnih sporednih likova i zagora koji opet nadilazi realno i racionalno ko i ovdje. Zimska zmija je predivna u svojoj surovosti, dok su demoni ludila pokazali da je zagor junak i van racionalnih tokova što cijenim i sviđa mi se. ali mi se mnogo više sviđa kada u pojedinim epizodama zagor pati od noćnih mora, to mi je daleko bolja stvar od cijele ove zapetljane priče oko helingena. akronijanci, titan koji se bori protiv ogromnog helingena, dva diva zagor i helingen, barun ikarovo pero.....po mojem ukusu previše nepotrebnih detalja za cijelu priču. da ima manje pojedinosti vjerujem da bi neke scene više dobile na važnosti. ovako je sve zbrčkano simo tamo. spomenut ću samo Dugin most koji mi je odlično izbalansirana priča. --------------------------
dakle glasam za Zimsku zmiju. |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 08/01/2009 : 21:51:16
|
quote: Originally posted by nika331
nakon što sam ja to pročitala imam zamjerke i jednoj i drugoj priči.....prva zbog tog odnosa sa fridom koji počne genijalno, ali jao zagor pobježe kroz prozor (auch), a čiko je ljubomoran i poslije se smije zagoru što ga je ova smantrala (auch) ...dajte dečki il ste out il niste........dok su demoni ludila i njegovi nastavci meni preopširni, a nit koja ih drži mi je neuvjerljiva. helingen se nije dao uvjerit da je umro?!? come on. u nekim drugim pričama je ta epizoda sa paralelnim svjetovima mnogo bolje obrađena, jer ima jednu okosnicu priče, isto tako mnoštvo bitnih sporednih likova i zagora koji opet nadilazi realno i racionalno ko i ovdje. Zimska zmija je predivna u svojoj surovosti, dok su demoni ludila pokazali da je zagor junak i van racionalnih tokova što cijenim i sviđa mi se. ali mi se mnogo više sviđa kada u pojedinim epizodama zagor pati od noćnih mora, to mi je daleko bolja stvar od cijele ove zapetljane priče oko helingena. akronijanci, titan koji se bori protiv ogromnog helingena, dva diva zagor i helingen, barun ikarovo pero.....po mojem ukusu previše nepotrebnih detalja za cijelu priču. da ima manje pojedinosti vjerujem da bi neke scene više dobile na važnosti. ovako je sve zbrčkano simo tamo. spomenut ću samo Dugin most koji mi je odlično izbalansirana priča. --------------------------
dakle glasam za Zimsku zmiju.
Stvar je u tome što je iz originalne verzije izbačeno šezdesetak strana. Možda bi ti onda bila manje zbrčkana. Sigurno radnja dobija na fluidnosti. Ali naravno, to ćemo vidjeti tek kada se to izda kako treba. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 08/01/2009 : 22:04:20
|
dakle glasam za Zimsku zmiju.
Do ovog trenutka na ovom topiku svoje komentare je ostavilo 49 forumaša, velika većina ih je glasala za Demone ludila, culfis je dao glas za obe priče, dok profesor-inz nije izneo svoj stav, ali momci jedna (jedina) devojka je glasala Zimsku zmiju, tako da prednost Demona bez obzira kolika je gubi svoju ubedljivost nika331 zapažanja su ti odlična Što se tiče Zagorove "magle" kroz prozor, znaš ipak je to njemu nešto prvi put ozbiljnije, ali kasnije je drugačije, recimo u slučaju Gambit (Laguna živih mrtvaca - SD 30/31 i Strah nad rjekom - SD 34/35) |
|
|
nika331
Senior Member
Croatia
1375 Posts
Member since 13/10/2006 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Posted - 08/01/2009 : 22:32:59
|
hvala, bruce. nadam se da se moj glas ovdje računa kao i bilo kojeg drugog člana foruma.
Ma naravno, samo mi je drago što si dala glas Zimskoj zmiji |
|
|
satko
New Member
Bosnia and Herzegovina
213 Posts
Member since 12/01/2006 |
Posted - 08/01/2009 : 23:46:10
|
Bruce ti si očigledno veliki fan Nollite što uopšte nije loše, čak naprotiv ali drugarski te molim nemoj uzimati sebi za pravo da pokrećeš ovako grandiozne topice u kojima se glasa o pojedinim epizodama, kada, ne samo da imaš izgrađen stav o nekoj priči, već očigledno nisi subjektivan tj. da budem tačniji navijaš da pobijedi. Ovime topic gubi smisao i molim moderatore da ga zaključaju. |
|
|
cibalia
Senior Member
Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 08/01/2009 : 23:55:54
|
quote: Originally posted by satko
Bruce ti si očigledno veliki fan Nollite što uopšte nije loše, čak naprotiv ali drugarski te molim nemoj uzimati sebi za pravo da pokrećeš ovako grandiozne topice u kojima se glasa o pojedinim epizodama, kada, ne samo da imaš izgrađen stav o nekoj priči, već očigledno nisi subjektivan tj. da budem tačniji navijaš da pobijedi. Ovime topic gubi smisao i molim moderatore da ga zaključaju.
TEK KAD ---dp--- Bude glasovo, a pa šta što nije objektivan. Nemre varat. |
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Posted - 09/01/2009 : 00:07:54
|
quote: Originally posted by satko
Bruce ti si očigledno veliki fan Nollite što uopšte nije loše, čak naprotiv ali drugarski te molim nemoj uzimati sebi za pravo da pokrećeš ovako grandiozne topice u kojima se glasa o pojedinim epizodama, kada, ne samo da imaš izgrađen stav o nekoj priči, već očigledno nisi subjektivan tj. da budem tačniji navijaš da pobijedi. Ovime topic gubi smisao i molim moderatore da ga zaključaju.
Miliš objektivan Ako bolje prelistaš ovaj topik i moje postove, videćeš da nisi u pravu. Ako misliš na ova predhodna dva upućena niki331, onda si u pravu, ali i onako je sve ovde već jasno, mnogi bi rekli jasno je bilo i mnogo ranije, da su Demoni ludila pobedili Što se tiče da se topik zaključa, slažem se, ali recimo za dan-dva, jer ovde se nisu još svi izjasnili koji su učestvovali u finalu izbora 15 priča, a ima ih dvadesetak. Znam da to neće bog zna šta promeniti ali sa njihovim glasovima ovo bi bilo kompletnije |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Posted - 09/01/2009 : 00:12:09
|
quote: Originally posted by cibalia
TEK KAD ---dp--- Bude glasovo, a pa šta što nije objektivan. Nemre varat.
Da, uprvo sam najviše mislio na ---dp---, on valjda beše na skujanju, mislim da treba da sačekamo da se čovek vrati Ovo završimo i nastavimo izbor najbolje naslovice Zagora |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
|
GeneziS
Average Member
Western Sahara
702 Posts
Member since 14/03/2008 |
Posted - 09/01/2009 : 00:30:47
|
u svakom krugu, i u polufinalu, i u finalu sa polom i bez njega demoni su bili ubedljivi.
odavno je sve jasno. |
Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded
|
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 09/01/2009 : 00:48:00
|
A sad zaista, koliko je to zapravo bitno? Ja recimo u svom all-time top 5-u imam film Nowhere koji na imdb uglavnom ima skor izmedju 2 i 4, a od ljudi koje znam, tek shachica misli da nije notorno djubre.
Ali, meni je to remek delo i tachka.
Lepo je diskutovati o stripovima, ali je to ovde do sada jedino ljudski uradila nika, i Djole josh onomad svojim slavnim komentarom. A to shto ce 456 da kazhu divovi a 298 zmija, to ne govori nishta ni o jednoj ni o drugoj epizodi. |
|
|
tiberije
Average Member
USA
789 Posts
Member since 08/06/2007 |
Posted - 09/01/2009 : 01:56:05
|
Ajde posto su potegnuti U2 da ja potegnem The Beatles, mozda je Demoni Ludila "Sgt.Pepper's lonely hearts band", ali Zimska Zmija su "Rubber Soul", u redu je to da su beatleas napravili korak napred i ukazali nadolazecim bendovima na znacaj i mogucnosti produkcije (ehej Pink Floyd) ali da ne bese rapevanog "Rubber Soul" sa sve genijalnim - Girl, Michelle, Norwegian Wood, Nowhere Man, In my Life, Wait, i'm looking thorugh you... Dakle pravi bukvar Pop pesme, bez koga ne bi bilo ni pop muzike koju poznajemo danas, dakle Zimska Zmija je osnova, a Demoni Ludila nadogradnja |
Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 09/01/2009 : 02:29:49
|
quote: Originally posted by tiberije
Ajde posto su potegnuti U2 da ja potegnem The Beatles, mozda je Demoni Ludila "Sgt.Pepper's lonely hearts band", ali Zimska Zmija su "Rubber Soul", u redu je to da su beatleas napravili korak napred i ukazali nadolazecim bendovima na znacaj i mogucnosti produkcije (ehej Pink Floyd) ali da ne bese rapevanog "Rubber Soul" sa sve genijalnim - Girl, Michelle, Norwegian Wood, Nowhere Man, In my Life, Wait, i'm looking thorugh you... Dakle pravi bukvar Pop pesme, bez koga ne bi bilo ni pop muzike koju poznajemo danas, dakle Zimska Zmija je osnova, a Demoni Ludila nadogradnja
prije će biti "Revolver" nego Rubber Soul"... |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
|
|
zare80
Average Member
Serbia
586 Posts
Member since 22/09/2008 |
Posted - 09/01/2009 : 04:26:35
|
Ponovo sam procitao oba i slazem se sa mnogim na forumu Divovi dobra i zla - odlican remek-delo Zimska zmija - Zagor kakvog zelim i kakvog pamtim i zato njemu glas (ipak je Zagor tu mozda izgubio nevinost)
|
|
|
tiberije
Average Member
USA
789 Posts
Member since 08/06/2007 |
Posted - 09/01/2009 : 07:18:27
|
quote: Originally posted by globinjo
quote: Originally posted by tiberije
Ajde posto su potegnuti U2 da ja potegnem The Beatles, mozda je Demoni Ludila "Sgt.Pepper's lonely hearts band", ali Zimska Zmija su "Rubber Soul", u redu je to da su beatleas napravili korak napred i ukazali nadolazecim bendovima na znacaj i mogucnosti produkcije (ehej Pink Floyd) ali da ne bese rapevanog "Rubber Soul" sa sve genijalnim - Girl, Michelle, Norwegian Wood, Nowhere Man, In my Life, Wait, i'm looking thorugh you... Dakle pravi bukvar Pop pesme, bez koga ne bi bilo ni pop muzike koju poznajemo danas, dakle Zimska Zmija je osnova, a Demoni Ludila nadogradnja
nece da moze globinjo, revolver je pocetak ekperimentisanja sa tekstovima i produkcijom koji je logicno doveo do Sgt.Pppera , Rubber Soul je bukvar pop muzike dakle osnova kao sto sam hteo da istaknem prije će biti "Revolver" nego Rubber Soul"...
|
Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25299 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 09/01/2009 : 08:30:16
|
dok su demoni ludila i njegovi nastavci meni preopširni, a nit koja ih drži mi je neuvjerljiva. helingen se nije dao uvjerit da je umro?!? come on. u nekim drugim pričama je ta epizoda sa paralelnim svjetovima mnogo bolje obrađena, jer ima jednu okosnicu priče, isto tako mnoštvo bitnih sporednih likova i zagora koji opet nadilazi realno i racionalno ko i ovdje. Zimska zmija je predivna u svojoj surovosti, dok su demoni ludila pokazali da je zagor junak i van racionalnih tokova što cijenim i sviđa mi se. ali mi se mnogo više sviđa kada u pojedinim epizodama zagor pati od noćnih mora, to mi je daleko bolja stvar od cijele ove zapetljane priče oko helingena. akronijanci, titan koji se bori protiv ogromnog helingena, dva diva zagor i helingen, barun ikarovo pero.....po mojem ukusu previše nepotrebnih detalja za cijelu priču. da ima manje pojedinosti vjerujem da bi neke scene više dobile na važnosti. ovako je sve zbrčkano simo tamo.
Nista nije zbrckano, naprotiv. Bio je jednom davno topic na ovu temu, potrazi na searchu. Mali hint, oni "ogromni Zagor i Hellingen" su inspirisani biblijskom pricom borbe arhanđela Gavrila i Jakova.
Tako da nije sve sto ne mozemo da razumemo i nepotrebno i preopsirno. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 09/01/2009 10:20:40 |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 09/01/2009 : 09:58:12
|
quote: Originally posted by Le Samourai
A to shto ce 456 da kazhu divovi a 298 zmija, to ne govori nishta ni o jednoj ni o drugoj epizodi.
Tačno.
... ali ipak, ubeležite me pod Demoni ludila. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
Topic |
|