Author |
Topic |
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 16/01/2009 : 00:16:11
|
1. Covek je kupio falican strip 2. Covek ima pravo da zameni taj strip 3. Covek ne zeli da to iskoristi, vec ne namerava vise da kupuje stripove. I to je njegovo pravo. Ovde nema "kupac je uvek u pravu", jer kupac nista decidirano ni ne tvrdi, samo saopstava prisutne o svojoj odluci. Greska sa tim primerkom ocito postoji i na takve stvari je tesko uticati, osim metode zamene. A ako on zeli da ide opcijom 3, izdavacu ne preostaje nista drugo nego da ga podrzi u toj opciji. |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 16/01/2009 : 01:08:17
|
Ja imam viska stranica samo u jednom primerku Zagora, sve ostalo je ok. A i da nije, zaboli me, ja sam od onih koji jedu na svojim stripovima i spavaju sa njima |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18890 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 16/01/2009 : 06:29:18
|
skviki je u pravu,greške so moguče al kad se na njih ukaže treba jih primit na znanje i probat izpravit a ne drvljenm i kamenjen na onog koji jih ukaže.Možda na ovom forumu nismo večina čitatelja VČ al smo dosta velika grupa, pa ako vredi ona KUPAC JE KRALJ i za VČ, molim da se do nas i tako odnosite. kralj TELLER |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
regar
Senior Member
Serbia
1187 Posts
Member since 15/02/2008 |
Posted - 16/01/2009 : 09:16:30
|
Jel ovo jos jedan od onih topika gde se prorice skora propast VČ, sve mi mirise da jeste.
Meni je ovaj topik krenuo ok, ja sam uvek za opciju da ako neko nije zadovoljan stripovima odredjenog izdavaca prestane da ih kupuje, bez obzira da li je to VČ ili neka druga firma. Dakle sam topik je na mestu. Ali evo u poslednjih nekoliko postova opet pocinje bljuvanje po VČ.
Zale se ljudi sto se izdavac ne izvinjava za greske, pa jel imate bolje izvinjenje nego da vam se strip zameni, ili je bolje da vam se neko izvini, ali da ne mozete zameniti kupljenu robu.
Inace koliko sam primetio ljudi iz redakcije VČ su jedni od retkih koji na ovom forumu imaju bilo kakvu komunikaciju sa kupcima. U izdavackom izlogu ima jos nekoliko firmi koje su se javile i oglasile nesto, ali nigde nije ovakav nivo komunikacije. Cak,prema pisanju ljudi sa ovog foruma, redakcija odgovara na sva postavljena pitanja koja su upucena bilo mailom, ili u nekoj drugoj formiu Ovde moze neko da se pozali na kvalitet pojedinih izdanja, greske i slicno,ali da se zali na komunikaciju, e pa to je vec previse.
Ne znam, mozda neko ocekuje da iz redakcije VČ uruci orden nekom besnom kupcu koji nije dobio izvinjenje na duplu stranu ili los otisak, meni je dovoljno da znam da uvek strip mogu bez problema da zamenim. Inace svaki topik vezan za izdanja VČ se na kraju pretvori u obicnu pljuvacinu, i to je vec postalo pravilo ovde, tako da ni ovaj nece biti izuzetak. |
Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!- Stephen W. Howking
|
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 16/01/2009 : 10:25:42
|
quote: Originally posted by teller
Možda na ovom forumu nismo večina čitatelja VČ al smo dosta velika grupa, pa ako vredi ona KUPAC JE KRALJ i za VČ, molim da se do nas i tako odnosite. kralj TELLER
hahahhahahahaahhahahahahahaaaaa....joooj....
|
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 16/01/2009 : 16:38:06
|
Ma ko ceni kupca,jednostavno ti kažu ćuti 15 godina nisi mogao da vidiš strip na kiosku a sada ti smeta što ž nema kukicu |
|
|
Going-Going
Senior Member
Serbia
1040 Posts
Member since 05/11/2001 |
Posted - 16/01/2009 : 19:01:12
|
Molim te mozes li da postavis post gde neko iz VC kaze: ćuti 15 godina nisi mogao da vidiš strip na kiosku a sada ti smeta što ž nema kukicu. Unapred zahvalan. |
ŠumhiljduhANAN |
|
|
Going-Going
Senior Member
Serbia
1040 Posts
Member since 05/11/2001 |
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 16/01/2009 : 19:20:01
|
JA jedino u jednom Zagoru imam duplu stranu ne smeta mi. U BB mi se desilo da je poslednja stranica jednostavno ispala iz sripa, tj nije ni bila zalepljena. Hoce li mi to hteti zameniti na Trafici ili moram Ubgd da dodjem da zamenim ? Inace ja nemam nikakvih zamerki , samo da Stripovi ne poskupe... |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
|
|
paranoid
Junior Member
339 Posts
Member since 28/09/2008 |
|
Bruce Wayne
Senior Member
Serbia
1060 Posts
Member since 03/09/2008 |
Posted - 16/01/2009 : 20:40:11
|
quote: Originally posted by skviki
Da ste bilo šta shvatili a kamo li apsolvirali bar jednom bi se neko izvinio za neku od milion grešaka. Umesto toga vi samo odgovarate ironično, sarkastično i još svakojako. Bolje bi bilo da počnete da ispravljate greške i kao pravi profesionalci prionete na rad. I da se razumemo : nemam ništa protiv vas u suštini ali me mnogo nervira što se mnogo kurčite kao da ste samo vi na svetu. Jeste li čuli vi nekad da neko kaže da je gospodin kupac uvek u pravu ??? Očigledno niste, što se da primetiti iz vašeg ophođenja prema nama.
Ti si uobrazen i glup! Nemoj se vredjati jer ne zelim raspravu i ako nastavis pricu ja cu je iscoolirati.Samo sam imao potrebu da ti ovo saopstim! Sve najbolje i srecna nova godina |
Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.
|
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 16/01/2009 : 20:45:39
|
quote: Originally posted by profesor-inz
Ma ko ceni kupca,jednostavno ti kažu ćuti 15 godina nisi mogao da vidiš strip na kiosku a sada ti smeta što ž nema kukicu
Ahahahahaha,Inz,legendo! Groznicavo otvaram topic kad vidim da tu ima i tvog komentara i pitam se:"koje li ce mi sad naprezanje strefiti trbusne misice?" Neprocenjivo... |
|
|
skviki
Average Member
Serbia
723 Posts
Member since 29/12/2006 |
Posted - 16/01/2009 : 21:48:07
|
quote: Originally posted by Bruce Wayne
Da ste bilo šta shvatili a kamo li apsolvirali bar jednom bi se neko izvinio za neku od milion grešaka. Umesto toga vi samo odgovarate ironično, sarkastično i još svakojako. Bolje bi bilo da počnete da ispravljate greške i kao pravi profesionalci prionete na rad. I da se razumemo : nemam ništa protiv vas u suštini ali me mnogo nervira što se mnogo kurčite kao da ste samo vi na svetu. Jeste li čuli vi nekad da neko kaže da je gospodin kupac uvek u pravu ??? Očigledno niste, što se da primetiti iz vašeg ophođenja prema nama.
Ti si uobrazen i glup! Nemoj se vredjati jer ne zelim raspravu i ako nastavis pricu ja cu je iscoolirati.Samo sam imao potrebu da ti ovo saopstim! Sve najbolje i srecna nova godina
|
Bolje je biti bogat nego ne biti !!! |
|
|
skviki
Average Member
Serbia
723 Posts
Posted - 16/01/2009 : 21:52:56
|
quote: Originally posted by Bruce Wayne
Ti si uobrazen i glup! Nemoj se vredjati jer ne zelim raspravu i ako nastavis pricu ja cu je iscoolirati.Samo sam imao potrebu da ti ovo saopstim! Sve najbolje i srecna nova godina
Pa da, svako ko kritikuje nešto što ne valja je glup. Heh, ko mi kaže. Možemo u MENSU pa da proverimo ko je glup, nije problem. A to da sam uobražen mogu da ti potvrde ljudi koji me znaju. Obrazloži mi kako si to majke ti zaključio da sam ja uobražen i glup. Izvedi jednog slepca na pravi put. |
|
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 16/01/2009 : 23:08:09
|
A šta će ti taj smajli? Tvoj post bi trebao da odiše ozbiljnošću i prijetnjom zaboga. I am totaly confused... fuckin' smileys... |
... |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 17/01/2009 : 00:19:30
|
quote: Originally posted by Going-Going
Molim te mozes li da postavis post gde neko iz VC kaze: ćuti 15 godina nisi mogao da vidiš strip na kiosku a sada ti smeta što ž nema kukicu. Unapred zahvalan.
Nigdje ne piše, ali to ste pomislili... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 17/01/2009 : 00:42:41
|
quote: Originally posted by regar
Jel ovo jos jedan od onih topika gde se prorice skora propast VČ, sve mi mirise da jeste.
Meni je ovaj topik krenuo ok, ja sam uvek za opciju da ako neko nije zadovoljan stripovima odredjenog izdavaca prestane da ih kupuje, bez obzira da li je to VČ ili neka druga firma. Dakle sam topik je na mestu. Ali evo u poslednjih nekoliko postova opet pocinje bljuvanje po VČ.
Zale se ljudi sto se izdavac ne izvinjava za greske, pa jel imate bolje izvinjenje nego da vam se strip zameni, ili je bolje da vam se neko izvini, ali da ne mozete zameniti kupljenu robu.
Inace koliko sam primetio ljudi iz redakcije VČ su jedni od retkih koji na ovom forumu imaju bilo kakvu komunikaciju sa kupcima. U izdavackom izlogu ima jos nekoliko firmi koje su se javile i oglasile nesto, ali nigde nije ovakav nivo komunikacije. Cak,prema pisanju ljudi sa ovog foruma, redakcija odgovara na sva postavljena pitanja koja su upucena bilo mailom, ili u nekoj drugoj formiu Ovde moze neko da se pozali na kvalitet pojedinih izdanja, greske i slicno,ali da se zali na komunikaciju, e pa to je vec previse.
Ne znam, mozda neko ocekuje da iz redakcije VČ uruci orden nekom besnom kupcu koji nije dobio izvinjenje na duplu stranu ili los otisak, meni je dovoljno da znam da uvek strip mogu bez problema da zamenim. Inace svaki topik vezan za izdanja VČ se na kraju pretvori u obicnu pljuvacinu, i to je vec postalo pravilo ovde, tako da ni ovaj nece biti izuzetak.
Potpisujem. Ili su se mozda gospoda pozelela vremena pre "veselog cetvrtka"? |
|
|
HarryBlock
New Member
160 Posts
Member since 21/04/2006 |
Posted - 17/01/2009 : 01:43:06
|
Uh, sad sam proverio novog Dilana, ej Nesho, hebi ga izgleda da su stranice koje ti fale kod mene! Imam duple 17-18 i 23-24. Inace kupujem vecinu stripova VC (osim ZOP, koje vec imam u drugim izdanjima) i do sada mi nije falila ni jedna stranica, u jednom Zagiju je bilo par duplih i evo sada kod novog Kera. Inace Leo Pulp je puuun pogodak! |
... Sveti Sava nego ko drugi bre! Kad sam upoznao coveka, imao sam religiozne vizije majku ti jebem! Halucinirao sam ko da sam pio nitro farbu. ("Velja Ilic" - Nikad Izvini) |
|
|
skviki
Average Member
Serbia
723 Posts
Posted - 17/01/2009 : 13:13:56
|
Ja predlazem da svi mi koji imamo viska stranica skupimo sve to lepo pa onda izdamo jedan specijalac za godisšnjicu Četvrtka. Neka se zove : IZU-ZETNO ODA-BRANE STRA-NICE. vol.1 |
Edited by - skviki on 17/01/2009 13:14:33 |
|
|
nesha
Starting Member
68 Posts
Member since 28/11/2008 |
Posted - 17/01/2009 : 14:23:13
|
quote: Originally posted by ---dp--- meni je dovoljno da znam da uvek strip mogu bez problema da zamenim
quote: Originally posted by regar
Potpisujem. Ili su se mozda gospoda pozelela vremena pre "veselog cetvrtka"?
ja ne potpisujem. da li cu da odem sada da zamenim strip nakon toga sto se javljaju na ovom forumu i otkrivaju moje puno ime (kojim pravom?), kazu mi da je umesto mene isao kolega (posebna prica su neprijatnosti koje je kolega doziveo) pa su moji razlozi smesni jer jos nijednom nisam ni isao do njihove redakcije (a DD je treci falican strip na koji nailazim) a ja sam covek koji se zele predstaviti kao pacenik koga ugnjetavaju.... bla bla.
i da li mislite da cu ih ja ponovo pozvati telefonom i ugovoriti sa njima zamenu falicnog stripa? pa posle ovoga bi to bilo smesno.
lepo je sto su poceli ovo da rade, lepo je sto se javljaju na forumu ali mi nije jasna njihova komunikacija. ako se javljas kao zvanicni predstavik veselog cetvrtka mozes u sebi misliti kakva sam ja budala ali ne smes to pokazati svojom komunikacijom. moras napisati "mi se izvinjavamo zbog greske, razumemo da vam je problem da dodjete do nasih prostorija ali na zalost za sada je jedino moguce zameniti falican strip u nasoj redakciji i ucinicemo sve da se te greske vise ne ponavljaju" a u sebi neka misli "kakva budala, daj da ga otkacimo". ali oni ne, oni odgovaraju da znaju oni mene, daju puno ime i prezime, kazu da su moji razlozi smesni i da je moj topic apsurdan (bas su rekli "potpuni apsurd"). i da li bi vi zamenili strip i otisli kod tih ljudi u redakciju da ste na mom mestu???
i ni jednom jos nisam cuo da su rekli da se izvinjavaju i da ce pokusati da rese problem.
i sada posto su jedini mi moramo da cutimo. to bih ja pre nazvao monopolistickim ponasanjem.
zelim im uspeha (stvarno zelim, jer sam pravi ljubitelj stripa a oni su pravo osvezenje na nasim prostorima) i da rese ovo sa stamparijom, znam da nije problem do redakcije nego u stampi pa mi nisu ni jasne njihove reakcije. ja iako prekidam kolekciju nastavljam sa kupovinom meni omiljenih junaka. stavrno im zelim sve najbolje ali nakon ovoga ne zelim ni da se upoznam sa njima.
|
Edited by - nesha on 17/01/2009 14:24:04 |
|
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 17/01/2009 : 15:22:44
|
quote: Sada ce mnogi da me napadaju kao prosli put (sto me mrzi da pomerim dupe nego hocu stripove u bloku, ili kao profesor koji se upitao sta mi smeta u tome sto stripu fale stranice!?). Da svake trece nedelje kupujem po dva stripa jer je jedan falican mi ne pada na pamet. Da zamenim za normalnu verziju je isto naprono: moze samo u bulevaru (da bar moze u trafici ili alanu fordu), prosli put je kolega zamenio u moje ime i kaze da je doziveo neprijatnosti od nekog zaposlenog sa bradom (covek sa kojim sam ugovorio zamenu preko telefona je bio sasvim ok, ali mog kolegu ovaj sa bradom prvo nije hteo da primi u prostorije a kasnije ni da mu zameni strip iako je sve bilo ugovoreno, ali se onda u zadnjem casu pojavila neka zena koja je izasla u susret - to su reci mog kolege, ja ne mogu da garantujem).
Znam da nije problem Veselog Cetvrtka nego stamparije, ali mi je naprono da stalno idem do redakcije da menjam stripove a ne zelim da imam falicnu kolekciju.
Naravno da ocekujem napade zbog ovoga, verovatno cu se i otkaciti nakon toga sa ovog foruma jer sam dozivljavao neprijatnosti i od moderatora iako sam bio sasvim korektan - iako kazem da nije greska do Veselog Cetrtka, jer cim se napadne bilo sta u vezi sa njima prava mala armija skace u njihovu odbranu.
Svima sam preporucivao da krenu sa kupovinom njihovih stripova, i dalje cu kupoviti sigurno barem svakog Zagor-a, Brad Barron-a i ako bude jos Mark-a, i verovatno jos toga, ali vise nemam snage za kolekciju, pocev od jurnjave da pronadjem kiosk sa stripom pa do odlaska u redakciju da bih falicne brojeve zamenio.
Ajde slobodno navalite. Da vam se vise ne vracam na forum, da sam razmazen, da me mrzi da pomerim dupe, da bi pravi stripofil isao na kraj sveta po omiljen broj, da ste videli reportazu o decku koji ide u skolu kroz sumu punu vukova....
Dakle, da analiziramo tvoj post...
Koji problem? Ti nisi naveo nikakav problem koji moze da se resi zamenom stripova, vec samo da definitivno odustajes od skupljanja kolekcije. Onda je tu problem stalnog jurenja u redakciju, u kojoj nisi bio ni jednom. U tri od pet celina teksta pominjes da ocekujes napade sa svih strana, da znas koje ce ti se sve kvalifikacije dodeliti, ko ce sve biti protiv tebe itd. "Citalac uvek moze da zameni strip ako je falican, tako da i doticni ima istu mogucnost" je stvar koju sam vec i ranije pominjao, i pomenucu opet, za slucaj da je neko zaboravio. Vec si jednom zamenio strip....pardon, kolega koji je zamenio strip je doziveo velike neprijatnosti u vidu toga da je napadnut i sl. Utvrđeno je da je covek dosao, da mu je najnormalnije zamenjen strip i da se sa osobljem redakcije koje mu je zamenilo strip rastao sa "hvala na svemu, doviđenja". S tim da se pomenuta zamena desila pre vise od mesec dana, tako je blago receno apsurdno da se tek sada saznaje o "incidentu". Uopste uzev, tvoji postovi su lepo koncipirani i iz njih je lako zakljuciti kakvi ljudi rade u VC : bahati hajduci koji mlate svakoga ko kroci u redakciju, ne pristaju ni na kakvu pomoc citaocu (npr. u vidu zamene stripa), ucutkavaju sve koji ne misle kao oni i posredno ucestvuju u progonu istih. A koga briga da li je to tacno, zar ne? |
Edited by - Colt on 17/01/2009 15:23:28 |
|
|
nesha
Starting Member
68 Posts
Posted - 17/01/2009 : 15:44:37
|
pa evo ova diskusija je neprijatnost, nisam ja mislio da ste ga zakopali kao zagora u zimskoj zmiji i pustili da ga mravi pojedu. imamo drugacije standarde o tome sta je to neprijatnost.
nisam rekao napradnut kao sto kazes sada, nego je doziveo neprijatnost.
kolega mi je rekao da mu je odredjena osoba u redakciji (ima bradu taj vas kolega - utvrdio moj kolega kada je usao u redaciju) prvo telefonom rekao da ne ulazi unutra na sta je moj kolega rekao da je ispred zgrade i da mu otvori pa ce mu objasniti sto je dosao. onda je bradati bio krajnje neljubazan i rekao je da nema rezervi strip (sve vreme je puhtao i bio nervozan). na srecu se pojavila neka zena koja je bila strpljiva, ljubazna i koja je zamenila falican strip.
sto spominjete drugi put da nisam licno dosao u redakciju (uvek ironicno), ne znam sta je tu lose sto je kolega dosao u moje ime????
i evo sto je ovakva vasa komunikacija. vi ste predstavnik veselog cetrtka i ne prilici vam takva komunikacija. mi musterije mozemo biti i budale i nevaspitani ali vi bi ste morali zadrzati odredjenu dozu profesionalnog ophodjenja.
a ne razumem pitanje "koji problem?" pa pricao sam o problemu sa falicnim stripovima. nijednom niste rekli da cete pokusati da uradite sve sto je uvasoj mocui da se taj problem resi. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 17/01/2009 : 15:45:43
|
Nije mi jasno da se javlja u ovolikom broju ljudi sto imaju falicne stripove,jos gore neki su kupili vise takvih primjeraka.Ja sam u svom zivotu prevalio vise hiljada stripova preko ruku i nikad mi se nije tako nesto desilo.Koliko sam vidjeo i kod drugih izdavackih kuca je velika rijetkost da se tako nesto desi.
Colt i Going-Going, bez ljutnje ali da sa takvom odlucnoscu s kojom ovdje ponekad odgovarate userima,odete u stampariju i porazgovarate sa odgovornim ljudima,takodje i sa tim "blazinom",koji izgleda ima nekih tezih smetnji ispod skalpa, mislim da bi se neke stvare mogle eventualno da sprijece a ne da uvijek morate da objasnjavate tudje greske i njihovu neprofesionalnost.Shvatam ako nemate moc da ista promijenite jer vas tamo mozda niko ne pita za misljenje ali ipak ako se udruzite vi tamo iz redakcije i zajedno porazgovarate sa odgovornim osobama,moguce da vas neko i saslusa i to bez straha da izgubi neki od vas radno mjesto.
|
Edited by - King Warrior on 17/01/2009 15:48:44 |
|
|
nesha
Starting Member
68 Posts
Posted - 17/01/2009 : 15:52:31
|
quote: Originally posted by Colt "Citalac uvek moze da zameni strip ako je falican, tako da i doticni ima istu mogucnost" je stvar koju sam vec i ranije pominjao, i pomenucu opet, za slucaj da je neko zaboravio.
posle ovakve diskusije??? to bi bilo ponizenjenje. da li bi to zagor uradio :-)? |
|
|
Topic |
|