forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Domaci strip
 Čitate li Regoča?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 19/01/2009 : 00:51:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
http://www.darkomacan.com/dnn/Default.aspx?tabid=36&EntryID=287

Biste li možda i sami sudjelovali jednom stranicom?

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn

Digging Bill
Junior Member

Croatia
419 Posts

Member since 29/06/2004

Posted - 19/01/2009 : 13:07:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Digging Bill's Homepage  Send Digging Bill a Private Message  Reply with Quote
Hehe, ludo
Kad bi znao crtati rado bi se uključio.
Ovako se samo nadam da ćete uspjeti nači još nekog.

I sometimes even tried to catch her, but never even caught her name
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 09/02/2009 : 14:40:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
Samo da podsjetim da je i deveti nastavak (ovaj put: Filip Kelava) od danas na www.darkomacan.com

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

Dule
Average Member

Croatia
546 Posts

Member since 09/05/2003

Posted - 10/02/2009 : 00:15:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dule's Homepage  Send Dule a Private Message  Reply with Quote
Sudjelovao sam prije cca 15-ak (vjerojatno i više) godina u istovjetnom projektu;
(mcn će se sigurno prisjetiti o čemu se radi.)
Napravio sam to tada, jer me kolega zamolio; ali zapravo i iskreno,
ni onda kao ni sada, nije mi jasno u čemu je poanta ovakvih kolektivnih radova?

Dušan Gačić
Go to Top of Page

tony starks
Average Member

South Sandwich Islands
833 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 10/02/2009 : 01:42:34  Show Profile Show Extended Profile  Send tony starks a Private Message  Reply with Quote
dobra zabava:)

(Homer to Marge): I didn't lie!!I was writing fiction with my mouth!!
>>The best cartoon niggas was Tom and Jerry, man.<< Ghostface
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 10/02/2009 : 09:21:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dule

nije mi jasno u čemu je poanta ovakvih kolektivnih radova?

Jel ovo pitanje samo za potaknit raspravu, ili stvarno to pitaš?
Ako je to pitanje, evo moj odgovor: Zajebancija, smijeh, virtualno druzenje, trening, brčenje, strip koji ide u neocekivanim smjerovima, experiment parenja nesparivog...

Evo tebi jedno pitanje: Jel bolje nacrtat tablu stripa iz zajebancije nego pogledat epizodu Bandićevih na novoj tv, ili istragu, mozda exploziv????

https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign
Go to Top of Page

Dule
Average Member

Croatia
546 Posts

Member since 09/05/2003

Posted - 12/02/2009 : 01:35:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dule's Homepage  Send Dule a Private Message  Reply with Quote
Rico, gotovo sve si potrefio.

Prvo: Sve, sve je bolje nego gledati naše (posebno licencne) serijale; kao i sve drugo što si naveo...
Drugo: Želio sam malo i potaknuti kakvu raspravu koja se tiče "Domaćeg stripa". Čini mi se da je to ovdje malo zanemareno.
Treće: Možda (!?) bi bilo vrednije i zanimljivije da je svaki autor potaknut da napravi u potpunosti samo svoju autorsku tablu.
Možda bi se tako sakupilo radova za neko izdanje koje bi potpunije prikazalo interese ovdašnjih autora danas.

(Jer n.p., ideja da ja upisujem svoj tekst u tuđi crtež, kao i obratno, malo mi je strana...
Pitam se i što zapravo ostaje na kraju ovakvog truda desetak autora!?)

U svakom slučaju, ovo su samo mala, noćna razmišljanja...
Važno je jedino da se stalno radi.

Dušan Gačić
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 12/02/2009 : 11:37:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message  Reply with Quote
[quote]Originally posted by Dule

Već sa se mislio počet ljutit zato što nisi odgovorio:) kao koji je sad ovo došao meni srati:)

Prvo: Sve, sve je bolje nego gledati naše (posebno licencne) serijale; kao i sve drugo što si naveo...

"Sve" je i crtati strip, ja biram to, a da budem iskren svoju sam nacrtao za sat vremena, tako da je to period od recimo "Jedna epizoda Bandićevih" 2 reklame i jedan odlazak na wc (mala nuzda), mada bi to svakako obavio, ali đast fo d rekord.

Drugo: Želio sam malo i potaknuti kakvu raspravu koja se tiče "Domaćeg stripa". Čini mi se da je to ovdje malo zanemareno.

Domaći strip ne zanima nikoga (kome pričam:), pogotovo stripovi nas amatera, što je ok (bez imalo ironije).
Inače, sustav pozornosti i jedinog mjerodavnog cilja je apsolutno krenuo u smjeru autora, pardon... crtača, koji rade za strano tržište. Nažalost, sve više vjerujem da su u pravu, jer to zaista u našim slučajevima i garantira kvalitetu.
Mada ja znam (znamo ih svi) barem 3 autora koji rade i žive od crtanja i pisanja domaćeg stripa.
Izazov: Dajte mi jedan intervju di novinar nije postavio pitanje crtaču stripa jel radi za stranog izdavača!!??? Ne ide se u procjenu, komentar, vrijednosti samoga djela, već ko što prije rekoh jedini je kriterij to budalasto pitanje, koje je postalo kao odgovor priglupe misice da joj je želja mir u svijetu... ili icokej

Treće: Možda (!?) bi bilo vrednije i zanimljivije da je svaki autor potaknut da napravi u potpunosti samo svoju autorsku tablu.
Možda bi se tako sakupilo radova za neko izdanje koje bi potpunije prikazalo interese ovdašnjih autora danas.

(Jer n.p., ideja da ja upisujem svoj tekst u tuđi crtež, kao i obratno, malo mi je strana...

To mi je baš i bilo zanimljivo, što ne znači da se i tako ne može odigrati, recimo neki drugi put.

Pa, da!

https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign
Go to Top of Page

Dule
Average Member

Croatia
546 Posts

Member since 09/05/2003

Posted - 13/02/2009 : 00:58:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dule's Homepage  Send Dule a Private Message  Reply with Quote
Već sa se mislio počet ljutit zato što nisi odgovorio:) kao koji je sad ovo došao meni srati:)

Nemam preko dana vremena, pa se malo opuštam tek u ovakve sitne sate.

"Sve" je i crtati strip, ja biram to, a da budem iskren svoju sam nacrtao za sat vremena, tako da je to period od recimo "Jedna epizoda Bandićevih" 2 reklame i jedan odlazak na wc (mala nuzda), mada bi to svakako obavio, ali đast fo d rekord.

Može se i tako. Inaće, koliko se sjećam, nekakav je prosjek: Tri dana za jednu tablu.

Domaći strip ne zanima nikoga (kome pričam:), pogotovo stripovi nas amatera, što je ok (bez imalo ironije).

Krivo, Rico. Upravo je domaći autorski strip najzanimljiviji.
Takvi nam radovi donose nešto novo i drugačije...

Inače, sustav pozornosti i jedinog mjerodavnog cilja je apsolutno krenuo u smjeru autora, pardon... crtača, koji rade za strano tržište. Nažalost, sve više vjerujem da su u pravu, jer to zaista u našim slučajevima i garantira kvalitetu.

Krivo, Rico. Strano tržište garantira samo viši zanatski nivo (što se autora tiče), ali strogo usmjeren i omeđen.

Mada ja znam (znamo ih svi) barem 3 autora koji rade i žive od crtanja i pisanja domaćeg stripa.

Krivo, Rico. Nije nužno da kvalitetan autor stripa i živi isključivo samo od stripa. Gotovo nitko od najboljih, domaćih autora stripa ne živi samo od stripa.To se odnosi na sve umjetnosti.

Izazov: Dajte mi jedan intervju di novinar nije postavio pitanje crtaču stripa jel radi za stranog izdavača!!??? Ne ide se u procjenu, komentar, vrijednosti samoga djela, već ko što prije rekoh jedini je kriterij to budalasto pitanje, koje je postalo kao odgovor priglupe misice da joj je želja mir u svijetu... ili icokej

Tu si u pravu i na tragu...
Uz časni izuzetak dva/tri imena, novinari o stripu pojma nemaju.
(A i zašto bi? Nije u opisu njihovog popsla da donose
"procjene, komentare, vrijednosti ili kritrije"...)
Ali, neće te valjda glupko iz nekih novina spriječiti da radiš što želiš?

To mi je baš i bilo zanimljivo, što ne znači da se i tako ne može odigrati, recimo neki drugi put.

Pa, da!

http://radiona-dan.blogspot.com
Go to Top of Page

degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts

Member since 23/03/2003

Posted - 13/02/2009 : 13:13:22  Show Profile Show Extended Profile  Send degman a Private Message  Reply with Quote
glavni je problem sto se strip i dalje uzima za neozbiljnu stvar - ne vjerujem da ce jos dugo tako biti. ako nista drugo barem se generacije mijenjaju a to ne treba nuzno biti lose. trenutno stvari koje izlaze (a iste dostupne u knjiznicama) mijenjaju stvar drasticno! kao pcelica idem od covjeka do covjeka i ostavljam ih s broncanim dobom i svagdanjom borbom

eto napokon ima i materija za nesto kvalitetno recenzirati u tim vrazjim novinama
sto se domacega tice
karikatura ce prije ili kasnije opet zazivjet u novinama. samo treba to platit... rico nist od ovog mog? jel ti se javio?
jos se sicam kad je smranader ima izjavu da smo u banani, pa je isto kao karikatura (obicna banana i sahovnica u njoj) izaslo sutra u novinama, i aktiviralo mog ptspovca
to je nesto bez cega novina ne moze izlaziti
dokle god se kroz sliku i rijec moze izazivati takva reakcija nema brige da fali interesa kod citatelja. stvar je u zbilji koja nas okruzuje. strip koji ce poblika prihvatiti mora imati puno vise od samo zanatske kvalitete
dobro napravljen strip o domovinskom ratu npr. bio bi prodavan bolje od nekakavog zagora
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 13/02/2009 : 14:05:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by degman

rico nist od ovog mog? jel ti se javio?

Nije:) Al nadan se da je barem otiša do bloga i vidija radove:)
Svakako hvala na pokušaju.

quote:
Originally posted by degman

dobro napravljen strip o domovinskom ratu npr. bio bi prodavan bolje od nekakavog zagora

Da, ja o tome stalno razmišljam, ali ne vjerujem da bi znao (htio) ugoditi publici:)

Go to Top of Page

degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts

Member since 23/03/2003

Posted - 13/02/2009 : 14:17:37  Show Profile Show Extended Profile  Send degman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rico
Nije:) Al nadan se da je barem otiša do bloga i vidija radove:)
Svakako hvala na pokušaju.

valjda ce ti se javit

pokaza sam ja graficarima blog (i njemu jasno). graficarima si se masu masu svidio
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 13/02/2009 : 16:39:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote

>dobro napravljen strip o domovinskom ratu npr. bio bi prodavan bolje
>od nekakavog zagora

Samo bi se nacija trebala prvo dogovoriti tko je u cijeloj pricci bio neupitan heroj.

Al, ups, ne smijemo o ovim temama ovdje. Nećem više!

mcn

Go to Top of Page

Dule
Average Member

Croatia
546 Posts

Member since 09/05/2003

Posted - 14/02/2009 : 02:21:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dule's Homepage  Send Dule a Private Message  Reply with Quote
Strip o Domovinskom ratu...
Eto, kako se neobaveznim čavrljanjem dođe do prave teme.
(Hvala degmanu i Macanu!)
Heroji, antiheroji, konvertiti, profiteri, "vezisti", dezerteri, mali ljudi, veliki lopovi, demagozi, iskreni naivci, poludjeli generali, sitna djeca, masovna ubojstva i sitna privatna stratišta...
Kakve se sve priče otkrivaju ovdje, pravim scenaristima i crtačima...

Go to Top of Page

Naruto
Junior Member

Croatia
329 Posts

Member since 09/02/2009

Posted - 14/02/2009 : 11:23:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Naruto a Private Message  Reply with Quote
ček malo kaj regoč postoji u nastavcima

Belive it!!!!!!!
Go to Top of Page

dzuka
Junior Member

Croatia
470 Posts

Member since 12/01/2006

Posted - 18/02/2009 : 01:44:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit dzuka's Homepage  Send dzuka a Private Message  Reply with Quote
quote:

razumijem da ti je strana ideja, i to je okej. ne mora svako uzivat u tome. ni ja se nisam prikljucio, al uzivam citajuci. ne zato sto je to sad ne znam kako nevjerovatno dobar strip, ali mi je zanimljiv. zanimljivo mi je kako ljudi budu kreativni u zadanim okvirima. ono sto na kraju ostaje je - strip! koji je crtalo i pisalo deset autora.
i bit ce onoliko dobar ili los, koliko su ti ljudi bili kreativni u interakciji sa drugima. eksperiment, igra, ne? to bi ti trebalo bit interesantno.

https://www.facebook.com/goransudzuka
Go to Top of Page

dzuka
Junior Member

Croatia
470 Posts

Member since 12/01/2006

Posted - 18/02/2009 : 01:52:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit dzuka's Homepage  Send dzuka a Private Message  Reply with Quote
quote:

Strip o Domovinskom ratu...
Eto, kako se neobaveznim čavrljanjem dođe do prave teme.
(Hvala degmanu i Macanu!)
Heroji, antiheroji, konvertiti, profiteri, "vezisti", dezerteri, mali ljudi, veliki lopovi, demagozi, iskreni naivci, poludjeli generali, sitna djeca, masovna ubojstva i sitna privatna stratišta...
Kakve se sve priče otkrivaju ovdje, pravim scenaristima i crtačima...

uf. eto meni odgovora na 'domovinski' topic koji si pokrenuo.
a ja mislio da te potaknulo to sto si krenuo strip crtat!

Go to Top of Page

dzuka
Junior Member

Croatia
470 Posts

Member since 12/01/2006

Posted - 18/02/2009 : 01:56:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit dzuka's Homepage  Send dzuka a Private Message  Reply with Quote
quote:

pa, jel se radi sto? na blogu su sve stari radovi. sta je s 'flitom'?

Go to Top of Page

Dule
Average Member

Croatia
546 Posts

Member since 09/05/2003

Posted - 18/02/2009 : 23:54:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dule's Homepage  Send Dule a Private Message  Reply with Quote
(Nije na blogu sve staro...)
Što se Flita tiče, obrisao sam prašinu s davno pripremljenih materijala,
pripremio neke nove...
Koji dan vamo-tamo, ali prvi sljedeći broj bit će početkom idućeg mjeseca.

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 19/02/2009 : 00:04:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:

(Nije na blogu sve staro...)
Što se Flita tiče, obrisao sam prašinu s davno pripremljenih materijala,
pripremio neke nove...
Koji dan vamo-tamo, ali prvi sljedeći broj bit će početkom idućeg mjeseca.

Papirnati?

Ako je tako, jel' preuranjeno reći, bravo i napokon?

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Dule
Average Member

Croatia
546 Posts

Member since 09/05/2003

Posted - 19/02/2009 : 01:15:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dule's Homepage  Send Dule a Private Message  Reply with Quote
Pričekajmo s tim.
Prije svih, ja bih osobno bio jako zadovoljan, jer ima baš lijepog materijala.
Go to Top of Page

dzuka
Junior Member

Croatia
470 Posts

Member since 12/01/2006

Posted - 19/02/2009 : 02:14:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit dzuka's Homepage  Send dzuka a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pričekajmo s tim.
Prije svih, ja bih osobno bio jako zadovoljan, jer ima baš lijepog materijala.

da, nemoj mo se zaletavat! : )
ajde, dule, sretno s tim. vec te dugo nije bilo!

Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000