forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 U2_No line on the horizon_360° oko Zagreba :-)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 20/01/2009 : 11:35:40  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote
Danas je pušten prvi singl "Get on your boots"

Stream:
http://www.u2.com/highlights/?hid=520
ili na You Tube...

Tekstic, kog zanima:

GET ON YOUR BOOTS

The future needs a big kiss
Winds blows with a twist
Never seen a moon like this
Can you see it too?

Night is falling everywhere
Rockets at the fun fair
Satan loves a bomb scare
But he won’t scare you

Hey, sexy boots
Get on your boots, yeah

You free me from the dark dream
Candy floss ice cream
All our kids are screaming
But the ghosts aren’t real

Here’s where we gotta be
Love and community
Laughter is eternity
If joy is real

You don’t know how beautiful
You don’t know how beautiful you are
You don’t know, and you don’t get it, do you?

That’s someone’s stuff they’re blowing up
We’re into growing up
Women of the future
Hold the big revelations

I got a submarine
You got gasoline
I don’t want to talk about wars between nations

Not right now

Hey sexy boots...
Get on your boots, yeah
Not right now
Bossy boots

You don’t know how beautiful
You don’t know, and you don’t get it, do you?

Hey sexy boots
I don’t want to talk about the wars between the nations
Sexy boots, yeah

Let me in the sound
Let me in the sound
Let me in the sound, sound
Meet me in the sound

Let me in the sound
Let me in the sound, now
God, I’m going down
I don’t wanna drown now
Meet me in the sound

Let me in the sound
Let me in the sound
Meet me in the sound

Get on your boots
Get on your boots
Get on your boots
Yeah hey hey

Edited by - manhunter on 08/06/2010 09:59:53

manhunter
Moderator

Switzerland
25979 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 20/01/2009 : 12:02:21  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Posle albuma POP i pesama poput Wake up dead man ili If You Wear That Velvet Dress(da ne govorim o ranijim radovima), ovi ljudi se samo srozavaju...

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 20/01/2009 : 14:06:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Napisa neko tamo - nije losa pesma, ali nije mi to U2....

Otkud znam, radovao sam se ovom albumu, ali sve mislim da je to vise iz zelje da cujem nesto novo od njih.
Za mene je pravi U2 u periodu do (zakljucno sa) Acthung baby albuma sa vrhuncem na The Joshua tree. Pop, Zooropa su mi potpuno nepoznati albumi, jednom sam ih preslusao i zaboravio da postoje. All that you can`t leave behind i Atomic bomb su mi OK, ali nista vise od toga; pop/rok varijanta, dobre su mi odredjene pesme (Beautiful day, Walk on, Elevation, Sometimes you can`t make it on your own, Love and peace i naravno Vertigo koji me je upoznao sa U2)

Citam po netu da se od ovog albuma ocekuje nesto Bog zna koliko, da ce to da bude jos jedna prekretnica u njihovom stvaralastvu (najvise ga uporedjuju sa Achtung baby, sto me je i najvise uplasilo). I jos sto su ga toliko "usavrsavali", pa snimali sirom sveta, pa ovo, pa ono....bojim se da to samo ne ostane suplja i neosnovana propaganda, odnosno da ce sama grupa da ucvrsti svoje skretanje sa zanra "rok muzika", i ostanu u varijanti popularne muzike koja ceka sto vise Gremija i MTV nagrada.

Ono sto jedva cekam jeste turneja! Dugo imam zelju da ih vidim uzivo! I bilo bi lepo kada bi se odvazili da organizuju (bar) jedan nastup na ovim prostorima.

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 07/02/2009 : 21:58:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Radujte se, evo i spota....

http://www.u2.com/highlights/?hid=525

Kad se malo razmislim, dopada mi se gitara u ovoj pesmi. Pricaju kako je The Edge bio odusevljen zvukom Dzimi Pejdza dok su snimali neki dokumentarac, pa ga je to kao inspirisalo. Nije mi samo jasno sta je slusao prethodnih 30 godina....

Da, takodje je izjavljeno da je tema ove pesme da treba malo vise da stavimo stvari u zenske ruke, pa vi to sad tumacite kako hocete. :D :P

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 08/02/2009 : 14:24:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Poslusajte po pola minuta od svake pesme:

http://mp3.walmart.com/store/artist?artistId=323502&albumId=103573620&tab=albumDetailsTab

Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 26/02/2009 : 20:48:33  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote
Jeboihpas koji dobar album, ovako nešto nisu napravili od Achtung baby.
Zadnji album koji mi se dopao na prvo slušanje je OK computer!

itsyourworldyoucanchangeit
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 27/02/2009 : 00:12:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alen

Jel zezas Ja se i dalje lomatam, a necu da skidam, hocu da ga kupim.

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 27/02/2009 : 00:52:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:

Jel zezas Ja se i dalje lomatam, a necu da skidam, hocu da ga kupim.

ja ga slušam ima par dana...nije loš,dapače...od '91.pa naovamo najbolji...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 27/02/2009 : 08:21:04  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote
Kupujem CD sigurno, U2 je jedan od rijetkih bandova koje kupujem :) od prvog do zadnjeg albuma. Ali dobio sam ga neki dan u .mp3 i poriv je bio neizdrživ. Odličan album! Nekoliko pjesama su mala remek-djela (Moment of surrender...).

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 27/02/2009 : 09:40:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kupujem CD sigurno, U2 je jedan od rijetkih bandova koje kupujem :) od prvog do zadnjeg albuma. Ali dobio sam ga neki dan u .mp3 i poriv je bio neizdrživ. Odličan album! Nekoliko pjesama su mala remek-djela (Moment of surrender...).

Prodato! Meni je ionako omiljeni U2 iz perioda do i sa Achtung baby, tako da ce verovatno i ovo biti po merilima, ako je verovati vasim ocenama.

Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 27/02/2009 : 10:23:13  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Prodato! Meni je ionako omiljeni U2 iz perioda do i sa Achtung baby, tako da ce verovatno i ovo biti po merilima, ako je verovati vasim ocenama.

Album više zvući kao "The unforgettable fire", ali u današnjem remixu. U biti je "On your boots" jedina tra-la-la stvar na albumu i čudi me što je to prvi singl kad se ne uklapa u ostatak albuma.

Go to Top of Page

johnhartson
Senior Member

Serbia
2814 Posts

Member since 17/10/2003

Posted - 27/02/2009 : 14:05:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit johnhartson's Homepage  Send johnhartson a Private Message  Reply with Quote
Potpisujem ovo sto je alen rekao. Apsolutno je najslabija stvar na albumu.

Until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes - dis a war
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 27/02/2009 : 14:45:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Album više zvući kao "The unforgettable fire", ali u današnjem remixu. U biti je "On your boots" jedina tra-la-la stvar na albumu i čudi me što je to prvi singl kad se ne uklapa u ostatak albuma.

Verovatno su i oni bili svesni cinjenice, pa su lansirali pesmu ranije, da bi je ljudi iole prihvatili.

Super, sad bas jedva cekam! A tek turneju....

Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 27/02/2009 : 16:06:27  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
Ne volim U2,ali zato znam da će na ovome MaFest proputovanju non stop svirati u kombiju,jer onaj ćelavi gospodin koji je ujedno i vozač dotičnog kombija zna sve pjesme napamet i vjerovatno će nas upilat tokom cijelog putovanja sa jedno te istim ce deom,praveći se da nije ponio nijedan drugi cd kao slučajno.
Slična stvar se je već dogodila i sa albumom REMa,a Renkyju i dan danas taj album odzvanja u ušima.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 27/02/2009 : 16:15:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Vrijeme radnje:
Prije tridesetak godina ( i 29 je tridesetak za detalj frikove )...

Spustim iglu na gramofon, začuje se lagano pucketanje i krene...

I Will Follow...

Vrijeme radnje:
Sadašnjost...

Još uvik ih slijedim...

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 27/02/2009 : 19:57:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kico

Ne volim U2,ali zato znam da će na ovome MaFest proputovanju non stop svirati u kombiju,jer onaj ćelavi gospodin koji je ujedno i vozač dotičnog kombija zna sve pjesme napamet i vjerovatno će nas upilat tokom cijelog putovanja sa jedno te istim ce deom,praveći se da nije ponio nijedan drugi cd kao slučajno.
Slična stvar se je već dogodila i sa albumom REMa,a Renkyju i dan danas taj album odzvanja u ušima.

Hahahaha!!!! Mogu zamisliti! Kako mi je krivo sto necu biti u tom kombiju (mada, ne samo iz tog razloga!)

@Renky
respect!

Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 27/02/2009 : 23:25:04  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Istina je novi album ima barem nekoliko jako dobrih-odlicnih stvari No Line On Horizon, Unknown Caller, Moment of Surrender, Fez, itd. Napokon nesto dobro od U2-a. Poslije Zoorope (koja mi je odlicna) sam sve od njih preskocio, a i novi singl mi je los, rijeci su dobre, ali mi je sveukupno slaba stvar.
Sto je zanimljivo sad ova slijedeca dva mjeseca izlaze i novi albumi od druge dvije velike pop-rock grupe koje su pocele u 80': Depeche Mode i Pet Shop Boys. Za razliku od U2-a, njihovi novi prvi singlovi su mi odlicni Wrong (od DM-a) i Love etc. (od PSB-a).

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 28/02/2009 : 21:59:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Iznenadno pojavljivanje/kratak nastup na krovu BBC-a u Londonu pred oko 5000 ljudi. Misle ako ponove fazon sviranja na krovu, da ce da dobiju jos jedno remek delo album. Salu na stranu, vrlo je lepo izvedeno, Bono strasno peva, Edge super svira, Adam je i dalje sav dedast, Lari je isti kao i uvek....svejedno - sad jos vise jedva cekam koncert!
http://www.youtube.com/watch?v=Wn3Gno7wWtk Get on your boots
http://www.youtube.com/watch?v=g76msqFOh20 Magnificent
http://www.youtube.com/watch?v=M7f-HH2kDA4 Vertigo
http://www.youtube.com/watch?v=PP444E4Npfw Beautiful day

Edited by - Lord Vader89 on 28/02/2009 23:27:42
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 28/02/2009 : 22:17:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
O Facebooku moram nešto da kažem, nemam ništa protiv njega, ali dal ste se pitali da li ste pod kontrolom? Toliko. Svi me pitaju je li si na facebooku, ne nisam i neču da idem jer..Nije bitno. mislim, da smo toliko daleko da te ima več svako pod kontrolom . uzimajte to kao dobro, nemam ništa protiv "sajta", ali budite pažljivi. Ne izdajte svoje najintimnije stvari.Mah, BZ

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 28/02/2009 : 22:32:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Risar_69

O Facebooku moram nešto da kažem, nemam ništa protiv njega, ali dal ste se pitali da li ste pod kontrolom? Toliko. Svi me pitaju je li si na facebooku, ne nisam i neču da idem jer..Nije bitno. mislim, da smo toliko daleko da te ima več svako pod kontrolom . uzimajte to kao dobro, nemam ništa protiv "sajta", ali budite pažljivi. Ne izdajte svoje najintimnije stvari.Mah, BZ

Mislim da je tema pod imenom FACEBOOK jedno par redova nize.

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 01/03/2009 : 01:57:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Mislim da je tema pod imenom FACEBOOK jedno par redova nize.

hi hi hi...

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 04/03/2009 : 09:59:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Novi album na pomolu:

http://forum.atu2.com/index.php/topic,3130.0.html

Ako neko ima prilike, nek baci pogled na novi Rollingstone da nam potvrdi

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29679 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 04/03/2009 : 21:35:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Prva dva albuma koja sam u zivotu kupio su bila Joshua Tree i Rattle and Hum i i dalje sam veliki U2 fan, ali ovo je jednostavno preloše za band koji je objavio toliki niz vrhunskih albuma, prakticno svi od Boya zakljucno s Achtung baby. Slusao sam album jedno dvadesetak puta u tri dana, nadajući se da će mi polako ući u uho, ali ne vrijedi. Jedine dvije istinski dobre pjesme koje mi se bas jako svidjaju su White Snow i Cedars of Lebanon. Sve ostalo ... prelose za takav band. Steta.

Trouble will find me
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 04/03/2009 : 23:32:12  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Iznenadno pojavljivanje/kratak nastup na krovu BBC-a u Londonu pred oko 5000 ljudi. Misle ako ponove fazon sviranja na krovu, da ce da dobiju jos jedno remek delo album. Salu na stranu, vrlo je lepo izvedeno, Bono strasno peva, Edge super svira, Adam je i dalje sav dedast, Lari je isti kao i uvek....svejedno - sad jos vise jedva cekam koncert!

Netko je to napravio i prije njih

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 05/03/2009 : 02:36:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

quote:

da,prije ravno 40 godina

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 05/03/2009 : 08:57:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

quote:

Napravili sami pre 22 godine. Doduse, na malo nizoj zgradi koja je daleko od bilo koje TV stanice, al ajd da ne cepidlacimo.
Nevernici su uklonili linka sa youtube.com, al siguran sam da znate o cemu je rec.

Apropo toga, jucer je ista ulica u kome se desio pomenuti dogadjaj, privremeno preimenovana u U2 way! Katastrofa

Edited by - Lord Vader89 on 05/03/2009 08:57:34
Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000