Author |
Topic  |
Vjeko1980
Advanced Member

5651 Posts
Member since 24/08/2006 |
Posted - 29/03/2009 : 21:32:58
|
quote: Originally posted by alen
quote: Originally posted by Born To Run
Mene izuzetno nervira kad neko naplacuje fan pit po posebnoj ceni. Zna se ko treba da udje u pit: najvatreniji fanovi koji su spremni po celu noc sa cekaju.
Mislim da če za fan-pit biti lutrija. Dakle... gledajte broj ulaznice vi koji je imate, hehe...
Zašto to misliš?? |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 29/03/2009 : 22:02:46
|
quote: Originally posted by Renky
Pa zar svi njihovi albumi nisu ( - jedan ) Greatest Hits?
Nisu, ima i onaj Best of  
I to 4 komada    |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 29/03/2009 : 22:10:54
|
Nisan od svih prisutnih baš shvaćen na pravi način po pitanju Greatest hits albuma no... |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 29/03/2009 : 22:12:37
|
quote: Originally posted by Vjeko1980
Mene izuzetno nervira kad neko naplacuje fan pit po posebnoj ceni. Zna se ko treba da udje u pit: najvatreniji fanovi koji su spremni po celu noc sa cekaju.
Mislim da če za fan-pit biti lutrija. Dakle... gledajte broj ulaznice vi koji je imate, hehe...
Zašto to misliš??
Do sad su imali običaj da se nasumično odaberu fanovi s kartama za stajanje koji idu u pit. Mislim da to saznaš prilikom ulaska na stadion (dvoranu). |
itsyourworldyoucanchangeit |
 |
|
Vjeko1980
Advanced Member

5651 Posts
Posted - 29/03/2009 : 23:22:30
|
quote: Originally posted by Vjeko1980
Zašto to misliš??
Do sad su imali običaj da se nasumično odaberu fanovi s kartama za stajanje koji idu u pit. Mislim da to saznaš prilikom ulaska na stadion (dvoranu).
Aha.. A kaj sa ovima koji imaju karte za ložu? |
 |
|
Born To Run
Average Member

901 Posts
Member since 05/01/2009 |
Posted - 30/03/2009 : 00:52:20
|
Do sad su imali običaj da se nasumično odaberu fanovi s kartama za stajanje koji idu u pit. Mislim da to saznaš prilikom ulaska na stadion (dvoranu).
Cekaj pa zar se karte za pit nisu prodavale po ceni od 2000 kuna ? |
Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste |
Edited by - Born To Run on 30/03/2009 00:53:44 |
 |
|
alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts
Posted - 30/03/2009 : 01:26:54
|
Cekaj pa zar se karte za pit nisu prodavale po ceni od 2000 kuna ?
Zbilja jesu. http://www.lupapromotion.hr/project/U2/14/98/default.aspx Mislio sam da je 2000 samo loža. |
 |
|
Born To Run
Average Member

901 Posts
Posted - 30/03/2009 : 01:33:04
|
To sa lutrijama se radi kod bendova koji nemaju pit po posebnoj ceni. Negde oko 15h ide lutrija za pit. Inace ta procedura je samo u americi, valjda radi bezbednosti - ne zele da se skupljaju ljudi 24 sata pre koncerta ispred stadiona. U evropi ide dobro staro cekanje . |
Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste |
 |
|
Vjeko1980
Advanced Member

5651 Posts
Posted - 31/03/2009 : 13:03:32
|
Još jedan koncert 09.08.2009, znači dan prije! E vala taj mi neće izmaći (makar sam već nabavio karte i za onaj prvotni:)) |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
Vjeko1980
Advanced Member

5651 Posts
Posted - 01/04/2009 : 07:32:18
|
Zbog ponovo velikog interesa i za drugi koncert, organizatori u dogovoru sa U2 odlučili su na nedjelju 09.08. održati 2 koncerta, prvi u 12.00 drugi u 20.00.. Planulo je opet 30.000 karata u pretprodaji, tako da je pitanje kako uhvatit kartu za bilo koji koncert.. |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Posted - 01/04/2009 : 15:29:01
|
Ekskluzivno: Kerum spasio koncert U2 njegovom selidbom na Poljud!
"NISAM vidio ružnijeg i neprikladnijeg stadiona za održavanje spektakla koji U2 mora ponuditi obožavateljima", ekskluzivno je za naš portal izjavio glavni menadžer irske supergrupe Paul McGuinness nakon što su na par sati bila otkazana oba koncerta U2 u Zagrebu.
Umjesto za Bandićevu, U2 će poslužiti za Kerumovu gradonačelničku promociju!
Nevjerojatnom srećom za obožavatelje banda iz Hrvatske i drugih zemalja, spektakl je spasio nitko drugi do mecena iz Ogorja - Željko Kerum, koji je reagirao promptno i odmah nakon informacije kako je management U2 otkazao koncerte zbog neprikladnih uvjeta na zagrebačkom stadionu, ponudio vlastiti novac kao jamstvo i da se koncerti u istim terminima (9. i 10. kolovoza) održe na splitskom Poljudu!
Keruma će to zadovoljstvo koštati četiri milijuna funti. Toliko naime, organizatori turneje traže na ime garancija za svaki koncert.
Zagrebačke karte vrijede za Split
McGuinnessova menadžerska agencija Principle Management Limited je nakon gorkog zagrebačkog iskustva i bez obzira na Kerumova jamstva, odlučila kontaktirati Phantom Music Management, tvrtku koja zastupa Iron Maiden, band koji je u kolovozu prošle godine održao koncert na Poljudu.
IZ tvrtke heavy metal velikana su se pozitivno izrazili o njihovim splitskim iskustvima i (što je mnogo bitnije) stadionu na kojem su Maideni održali koncert i problema više neće biti, samo što Bono, Edge, Adam i Larry publiku neće pozdraviti ispod maksimirskog, nego poljudskog juga!
Dobili smo službenu potvrdu da će svi koji su kupili karte za Zagreb, u koncertu moći uživati u Splitu.
"Zagrebački stadion je apsolutno neprikladan i ne zadovoljava kriterije za koncert U2"
Oduševio nas je izravni i otvoreni ton kojim je stari vuk show businessa Paul McGuinness razgovarao s nama i čini se kao da je riječ o "Kerumu svjetske estrade" jer ovaj Irac, kao i njegov novi splitski partner (koji nam je omogućio da s njim stupimo u kontakt), ne pati od uvijenih fraza i okolišanja: "Ako razgovaramo o ozbiljnom poslu, onda se moramo tako postaviti tako pa reći sljedeće: U2 na turneji U2 360' nastupa na Nou Campu, San Siru, Stade de Franceu, amsterdamskoj Areni, Wembleyu, da nabrojimo samo Europljanima najpoznatije stadione."
"Uzimajući to u obzir, ali i sva ograničenja i opravdanja koja nastaju kada krećete organizirati ovakav koncert istočno od Austrije, uvjeti za koje nismo znali i koji su nas dočekali na stadionu u Zagrebu su apsolutno neprihvatljivi za ovakav koncert. Stadion je to na kojem se ne može održati ni imalo važnija nogometna utakmica, a kamoli dvodnevni i najveći rock-spektakl na svijetu koji će ugostiti preko 120 tisuća posjetitelja."
"Hrvatski organizatori su nam poslali fotografije u međuvremenu srušenog stadiona"
Paul McGuinness nam je otkrio kako je uopće management U2 dopustio održavanje na maksimirskom stadionu, jer obzirom na stanje u kavom se nalazi posljednjih desetak godina, nikako nije pojam za udobnost, akustiku, spektakl, ali prije svega, ni za sigurnost.
"Shvaćam vaše pitanje i razloge koje navodite, ali obzirom kako smo željeli dovesti band na područje jugoistočne Europe, dakle Balkana, morali smo se rukovoditi logikom "manjeg zla": Budimpešta, kao i cijela Mađarska nema dobar stadion, nekada čuveni NEP ni pod razno ne dolazi u obzir, tako da smo morali ići na područje bivše Jugoslavije."
"Ja sam ostao van sebe kada sam vidio fotografije stadiona u Zagrebu koje su nam poslali iz vaše zemlje i razliku danas, kada sam došao u Zagreb na potpisivanje ugovora o drugom koncertu. Ispod glasa su mi objasnili da su to bile fotografije starog stadiona, a da je ovaj "u izgradnji". Naravno, jedino što je tada dolazilo u obzir je otkazivanje koncerta"
"Jedna stvar je sigurna, sa Gradom Zagrebom, odnosno njegovim gradonačelnikom i hrvatskom kućom koja je trebala organizirati koncert na terenu, više nećemo surađivati" poručio je menadžer U2.
Premijer Ivo Sanader sa skupocjenim satom, i Bono Vox, u rujnu 2008. godine, u New Yorku. Sanader je izjavio da je frontmen irske grupe imao samo riječi hvale za Hrvatsku.
Ljubljana premala, Beograd nesiguran
"Stadion u Ljubljani je premali, Beograd nije bio u konkurenciji zbog još uvijek nesređene situacije u Srbiji, pa se Zagreb nametnuo kao logično rješenje. Pitali ste me zašto nismo odmah organizirali koncert u Splitu. Željeli smo da bude u glavnom gradu neke od država, ali i da je što bliže zapadnoj Europi od kuda dolazi veliki broj obožavatelja. Međutim i ovako će sa ljetovanja moći produžiti do Splita", već se menadžer U2 priviknuo na novo hrvatsko boravište njegovih štićenika.
"Oduševio me gospodin Kerum; ni u Engleskoj nemate čovjeka koji će bez razmišljanja iz džepa izvaditi četiri milijuna funti za koncert"
Iako globalni organizator turneje, američki Live Nation, "broji u dolarima", McGuinness nam je rekao da organizator (a u ovom slučaju na sebe je sve preuzeo Kerum) mora podastrijeti oko četiri milijuna funti pa je to prokomentirao: "Oduševio me gospodin Kerum; ni u Engleskoj nemate čovjeka koji će bez razmišljanja iz džepa izvaditi četiri milijuna funti za koncert. On je čak pozvao mene i članove banda da budemo gosti u njegovom hotelu i jahti koju nam nudi na raspolaganje"
Veliki transport od 120 kamiona opreme, čiji dnevni boravak na cesti košta oko 300 tisuća dolara, će dakle krenuti autocestom prema jugu. Nikoga iz grada Splita nismo uspjeli kontaktirati obzirom da je vijest izašla kasno u noći, ali za razliku od njih, Kerum ne spava.
McGuinness nam je na kraju otkrio još jednu poslasticu: "Na ljeto 2010. turneja se vraća u Europu, gdje će U2 turneja nakon 20 godina i turneje "When love comes to town" po prvi puta i završiti u Europi. Nikako ne bih isključio mogućnost da se tada opet vidimo u Hrvatskoj, ali i u Sarajevu i u Beogradu"

|
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
|
Born To Run
Average Member

901 Posts
|
MacPhisto
New Member

Saint Barthelemy
127 Posts
Member since 31/03/2009 |
|
alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts
Posted - 01/07/2009 : 11:40:16
|
Barcelona setlista (2h 20min)
1. Breathe 2. No Line On The Horizon 3. Get On Your Boots (with Let Me In The Sound / Future Need a Big Kiss intro) 4. Magnificent 5. Bono talking / Beautiful Day 6. I Still Haven't Found What I'm Looking For 7. Angel Of Harlem / Man In The Mirror (snippet) / Don't Stop Till You Get Enough (snippet) (dedicated to Michael Jackson) 8. In A Little While 9. Unknown Caller 10. The Unforgettable Fire 11. City Of Blinding Lights 12. Vertigo 13. I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight 14. Sunday Bloody Sunday 15. Pride (In The Name Of Love) 16. MLK 17. Walk On
First Encore: 18. Desmond Tutu Speech / Where The Streets Have No Name 19. One
Second Encore: 20. Ultra Violet 21. With Or Without You 22. Moment Of Surrender
http://www.u2.com/news/title/show-report |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 01/07/2009 : 11:56:34
|
90.000!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :O
Ne mogu da verujem da su pevali The unforgettable fire! :)))))) Iskreno, nadao sam se da ce i Bad naci svoje mesto, al dobro, i ovako je OK. Moglo je i umesto City of blinding lights, nije mi ta pesma nista spektakularno....
Jel setlista sad fixna (kao kod ACDC na primer), ili variraju sa ponekom pesmom iz nastupa u nastup?
|
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Vjeko1980
Advanced Member

5651 Posts
Posted - 01/07/2009 : 12:13:35
|
Al su ga ispilali sa novim albumom.. Nema mjesta za Bad, Desire, Mysterious ways, Even Better than the real thing, I will follow, New year's day, All I want is you, pa čak i Elevation.. Nisu baš morali sve pjesme s novog albuma stavit u koncerte, pogotovo će početak koncerta bit dosadan za popizdit jer su sve 4 pjesme nove.. Jebote poludit ću dok na red dođe Sunday Bloody Sunday i Pride! |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 01/07/2009 : 12:20:01
|
mogli su da sviraju i 3 sata |
 |
|
Vjeko1980
Advanced Member

5651 Posts
Posted - 01/07/2009 : 12:25:48
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
mogli su da sviraju i 3 sata
ma nema potrebe.. Dovoljno je i 2 sata da su izbacili 5 pjesama sa novog albuma koji će uspavat atmosferu |
 |
|
alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts
Posted - 01/07/2009 : 12:33:55
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
90.000!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :O
Ne mogu da verujem da su pevali The unforgettable fire! :)))))) Iskreno, nadao sam se da ce i Bad naci svoje mesto, al dobro, i ovako je OK. Moglo je i umesto City of blinding lights, nije mi ta pesma nista spektakularno....
Jel setlista sad fixna (kao kod ACDC na primer), ili variraju sa ponekom pesmom iz nastupa u nastup?
Postoje navodno dvije setliste, koje se razlikuju u 5-6 pjesama, a i ispremješane su. Na ovoj drugoj bi trebale biti Drowning man, Even better than the real thing, Bad, Electrical storm..., a počinju sa Magnificent. To je upravo zbog toga što je večina gradova pokrivena s 2 ili više gigova. |
 |
|
Milazzo
Senior Member

Croatia
2140 Posts
Member since 30/01/2008 |
|
alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts
Posted - 01/07/2009 : 12:49:30
|
quote: Originally posted by Milazzo
Jel' tko nabavio kartu? Koji datum?
Iskreno... ne poznam nikoga tko NEMA kartu . Ja sam recimo nabavio za oba koncerta. |
 |
|
Topic  |
|