forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Svaka sreda izuzetak
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 01/02/2009 : 01:19:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Znam da ima po forumu dosta ljudi koji chitaju Americhke stripove, kako po Dushmanski tako i na papiru, ali caskamo za sada samo o delima Grenta Morisona i eventualno josh par naslova, pa bi ovde mogli da komentarishemo miscellaneous stripice koje smo porochitali a ne pripadaju drugim topicima.

Evo, ja danas prochitah, iznenadjujuce, ark Superman/Batman od kojeg mi se nije bacala pegla . Chak shtavishe, potpuno me je odushevio. Rech je o arku Lil' Leaguers (51/52). Kada strip sadrzhi ovaj panel:

...kako mu odoleti?

Edited by - Le Samourai on 01/02/2009 01:19:58

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 01/02/2009 : 01:34:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Oke, ovo je zakon. Pravac TGHC. ;)

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 01/02/2009 : 01:36:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djole

Oke, ovo je zakon. Pravac TGHC. ;)

Od originsa malih verzija sam zamalo (bukvalno) pao sa stolice. :)
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 01/02/2009 : 01:40:32  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Le Samourai

kako po Dushmanski tako i na papiru

Dodjavola, kako je ovo uspelo da zazivi?
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1570 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 01/02/2009 : 02:45:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
Ima neki link za tipovanje?

Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti.
Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve!
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 01/02/2009 : 09:08:48  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DusMan

quote:

kako po Dushmanski tako i na papiru

Dodjavola, kako je ovo uspelo da zazivi?

ic ofishl - I`M AWESOME!

Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti!
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 01/02/2009 : 12:12:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:

Simpa je prvi broj.

Drugi, rasplet, baš i nije.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 01/02/2009 : 13:06:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Simpa je prvi broj.

Drugi, rasplet, baš i nije.

Pa, dobro, prvi je svakako bolji, ali i drugi je bio ok. Ja sam veliki fan Bet-Majta, pa sam tu mozhda i neobjektivan.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 05/02/2009 : 23:11:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Hoćete stripove koji su zaista nečitljivi bez doktorata iz DCijevog kontinuiteta? Legion of 3 worlds #3 je za vas.

Neverovatna količina likova, u više verzija, sve vreme se poziva na događaje od pre dvadeset godina. Nečitljivo.

A Secret Warriors #1? SPOILERS

Šta, Shield je, i dok su ga infiltrirali Skrullovi u stvari radio za Hidru? Okej, u pitanju je očigledno najneefikasnija špijunska organizacija u istoriji savremene fikcije, ali.. C'mon. Gluposti.

Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 06/02/2009 : 02:48:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Nema puno od pre 20 godina, ali ima iz bezveznog Dzonsovog arka iz Action Comicsa iz proshle godine i poslednjeg ongoinga koji je imao svoje trenutke.

No, svejedno je nechitljivo. Takodje, ovo je naj-fan fictiony stvar josh od one uzhasavajuce Countdown Arene. Ako je ovo najbolje shto mogu da smisle za 52 multiverse, i bolje shto je (manje-vishe) vracen na infinite multiverse.

Slazhem se i da su Secret Warriors chista nebuloza. Ceo strip smrdi na Hikmana, ne bi me chudilo da je Bendis ubacio rechenicu ovde ili onde, jer stil u potpunosti nije njegov. Iskombinovano sa onim osrednjim, loshe klorisanim crtezhom i enormnim leteringom, nekako izgleda kao drugorazredni Marvel strip, Spectacular Spider-man Avengersa.

Edited by - Le Samourai on 06/02/2009 03:06:02
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 06/02/2009 : 09:50:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nema puno od pre 20 godina, ali ima iz bezveznog Dzonsovog arka iz Action Comicsa iz proshle godine i poslednjeg ongoinga koji je imao svoje trenutke.

Ma ne, čekaj, a ono sa Tornado Twins i XS, ono je bar iz doba Zero houra?

Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 06/02/2009 : 11:43:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ma ne, čekaj, a ono sa Tornado Twins i XS, ono je bar iz doba Zero houra?

Vidi, vidi...mozhda si u pravu. Ja sam to dozhiveo kao novi trenutak.

quote:
Final Crisis: Legion of 3 Worlds #3 reveals that the post-Zero Hour characters (including both Meloni and Jeven Ognats, Jenni's father and Dawn's husband) originated on the original Earth-One timeline and revises their fate as such: after Barry's death in the original Crisis, the Twins and their families (Bart and Jenni having already been born) became the target of Professor Zoom, who was attempting to sabotage Don and Meloni's marriage. Both families escaped to Earth-247 (the post-ZH timeline) and the Twins died soon after in unknown circumstances. Both cousins were reunited with their grandmother Iris, and both also rapidly aged to teenagers within days (one can assume that Jenni's rapid-aging stabilized under her own volition, as she never showed signs of it during either Legion series she was featured in).

A da ja pitam: zashto? Koga zapravo oni zanimaju? Da ne pominjemo da vec imamo nove Tornado twins u upravo zavrshenom Flashu. Tornado Twins of 3 Worlds ongoing?
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 06/02/2009 : 11:59:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Bah, to je Geoff. Što neko jednom reče, u pitanju je pisac koji smatra da je zaista greh da baci sve one beleške o ispravljanju kontinuiteta u stripovima koje je kao klinac čitao - pa pravi priče od njih.

Ima on osećaj za spektakl, Last son i Sinestro corps su dobri primeri toga, ali svo to rčkanje po kontinuitetu i fanwank mi idu na živce.

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 06/02/2009 : 12:02:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Inače, Invincible Iron Man #10... volim Fractiona, dođe mi kao koherentnija i zabavnija verzija Morrisona, ali ova priča je samo zatišje pre buru, i samim tim kilava. Plus, neka neko šutne onog diletanta Larrocu sa tog serijala, pa da konačno počnem da ga kupujem u papiru.

Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 06/02/2009 : 12:19:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Meni je Dzons pretezhno dobar, ali ponekad (uglavnom kad ima veze sa legionom ili nekim slichnim x-menovshtinama) se uhvati nekih tih kontinuetnih prepravljanja i samo ih zakomplikuje. Njegov GL mi je generalno dobar, JSA takodje, deo iz 52 mi je bio mozhda i omiljeni, ali kad omashi, bash mi je muka da uopshte prochitam strip, kao recimo taj Superman/Legion ark.

Ni meni nije jasno shta oni vide u Laroki (i Gregu Landu i Hornu takodje). Vec mi je upropastio onaj newniversal koristeci Sojera iz Losta, Dzejmsa Kromvela, Brusa Vilisa i ostale, a onda ga stave na ovako visokoprofilan zadatak gde opet reciklira Sojera za Tonija Starka. Bleh. Fraction je ok, though. Nisam prochitao poslednji broj, ali mi je za sada dosta dobar ovaj Iron Man. Mada mi je od njegovih Marvel poslova za sada najbolji Iron Fist. Shteta shto je otishao sa toga zbog X-Men
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 06/02/2009 : 12:43:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Baci pogled na Fractionovog Casanovu i Rexa Mantootha, ako već nisi. Mnogo boje od marvelovština, kako to već obično biva.

Go to Top of Page

Raven84
Senior Member

Croatia
1324 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 06/02/2009 : 16:22:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Inače, Invincible Iron Man #10... volim Fractiona, dođe mi kao koherentnija i zabavnija verzija Morrisona, ali ova priča je samo zatišje pre buru, i samim tim kilava. Plus, neka neko šutne onog diletanta Larrocu sa tog serijala, pa da konačno počnem da ga kupujem u papiru.

Meni je to odlican on-going, ali i meni larrocin crtez pocinje smetati, djeluje prekompjutorski.Mada mi se svidaju odijela. I da, prica ovog broja je bila cisti filler. Ali dopao mi se kraj, to jest zadnja strana i pol. Well...

Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 06/02/2009 : 22:40:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
quote:

Baci pogled na Fractionovog Casanovu i Rexa Mantootha, ako već nisi. Mnogo boje od marvelovština, kako to već obično biva.

Casanovu pratim, tj. prochitao sam sve do sada, i naravno da mi je bolji od svih njegovih marvelovshtina, neuporedivo. Rexxa Mantootha nisam nashao u skenu (mada sam trazhio). Skinuo sam i Five Fists of Science, ali nikako da ga prochitam.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 06/02/2009 : 23:38:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
quote:
Also horrible? The long-awaited, anticipated "Final Crisis: Legion of Three Worlds" #3. This wholly incomprehensible attempt at retconning three continuities by having three Braniac Fives on panel at the same time (babble in triplicate is still babble) and the "return" of a character at the end that was so pointless and so fanfic ("ooh, ooh, what if we had X come back at the end! That would pwn!") that it reeks of flannel shirts, stacks of back issues, pizza pockets and weed. F. A. I. L

Da se i ja jednom u istoriji slozhim sa bilo chime iz The Buy Pile-a. (Mada u istoj epizodi nahvali Secret Warriors, so there's that.)
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 15/02/2009 : 14:07:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Marvel TV: Galactus - the Real Story

Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 15/02/2009 : 17:30:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
U, Mad Thinker ima dvije lijeve?

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22327 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 15/02/2009 : 18:55:11  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
malo se crtac zahebo
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 11/03/2009 : 12:25:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Met Stardzis, o novom miniju o Human Flame-u, Final Crisis Aftermath: Run!
quote:
This is not a reflective miniseries, or a complex metatextual examination of the superhero gestalt. This is a book about a guy who can shoot fire from his nipples, running for his life. And it's a hell of a lot of fun.

Najbolja najava ikada.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 20/03/2009 : 23:45:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Bash se kechapovah sa gomilom stvari ovih dana, pa evo da podelim.

Koliko god mi je New Krypton delovao kao najgora ideja u istoriji, sve shto se tenutno tiche Supermen serija je fenomenalno,New Krypton (mini?)serija ponajvishe. Supergirl josh uvek nisam pocheo da chitam, ali ostalo je odlichno.

Secret Warriors se u drugoj epizodi popravio, i ako ja dobro kontam ideju ove serije (Baron von Strucker vs. Nick Fury) tek ce postati dobar.

Poslednji DD je bio fenomenalan.

Ali, najprijatnije iznenadjenje je koliko je DC trenutno dobar. Gejmen na Betmenu, one-shotovi o Gotamu, Battle of the Cowl, New Krypton u Supermenu i solidan deo perifernih stvari dovode do toga da mi posle sto godina DC deluje opshteuzev interesantnije od Marvela. Josh samo da podvedu Justice League pod isti kishobran (shto nam stizhe by James Robinson), i bice divno. Naravno, za sve to krivim inspirativnost Final Crisisa.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 05/04/2009 : 15:22:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Ako bi neko chitao Crossed, a ne razume ijengleski, neki mladic stavio scanlation:

http://www.demonoid.com/files/details/1863470/2647071/
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000