forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Libellus: Ridjobradi 7 - ''Mrtvacev otok''
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 24/04/2009 : 08:33:48  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dado

Razumijem tu nemoc, tako je i nama s prevoditeljem...
Treba ubrzati Ridjobrade, vidis da se wiskeyu negdje zuri...

a zato je wiskey odabrao vražji smiley
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 24/04/2009 : 11:28:16  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Kad se moze ocekivati da Ridji konacno doplovi u Libellus? Barem otprilike, sutra, drugi tjedan...da ne idem bezveze tamo.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26824 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 24/04/2009 : 11:30:08  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ako bude do Mafesta-biti će dobro ali je dobra stvar šta će onda skupa izaći sa osmicom.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 24/04/2009 : 11:35:49  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Pa dobro. Dva broja odjednom, strpit cemo se.
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 28/04/2009 : 01:30:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
Oće bit naslovnica 8 albuma postavljena, da malo svršajemo prije nego dođe...

Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 28/04/2009 : 22:55:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
Bit ce postavljena, kad dodje na red...

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

WALTER
New Member

Slovenia
103 Posts

Member since 08/12/2002

Posted - 29/04/2009 : 15:38:53  Show Profile Show Extended Profile  Send WALTER a Private Message  Reply with Quote
Kada če biti u prodaji?
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 30/04/2009 : 23:05:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
Tesko je to precizirati sada, mozda do Mafest a mozda par tjedana poslije, ovisi o tiskari...

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

pajawizard
New Member

Serbia
107 Posts

Member since 23/08/2006

Posted - 01/05/2009 : 23:54:36  Show Profile Show Extended Profile  Send pajawizard a Private Message  Reply with Quote
Prava je steta da tako kvalitetno izdanje izlazi neredovno, tako da bi bilo najbolje da to maksimalno ubrzaju i spase nas daljih muka(sve duzeg i duzeg iscekivanja).
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 02/05/2009 : 00:04:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
A ne znam sto bih ti rekao, u ovom casu tesko mozemo nesto pametnije napraviti.
Nismo mogli pustiti u prodaju izdanje koje kvalitetom ne odgovara razini koju trazimo.
Zbog toga se moralo raditi ponovo i izaci ce kad smo planirali da izadje broj 8, skupa s njim.
I mi bi voljeli da je islo brze ali nije nazalost.

Go to Top of Page

pajawizard
New Member

Serbia
107 Posts

Member since 23/08/2006

Posted - 02/05/2009 : 20:36:52  Show Profile Show Extended Profile  Send pajawizard a Private Message  Reply with Quote
To je ok, jer napraviti ustupak te vrste stvarno je poslednja stvar koju bih ocekivao od Libellusa, medjutim mogli bi ste napraviti neku vrstu ankete u kojoj bi se citaoci izjasnili da li su za izdavanje preostalih albuma u sledecih 18 meseci.
I ako broj bude zadovoljavajuci onda bi ste to mogli i realizovati.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 02/05/2009 : 21:24:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
svi preostali u godinu i po pa covjece... a bolje da sutim... imas li ti pojma koliko to prijevoda, lekture i svega znaci? ridjobradog prevodi samo jedan covjek, pa bio on i poljski marsal

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 03/05/2009 : 00:09:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pajawizard
napraviti neku vrstu ankete u kojoj bi se citaoci izjasnili da li su za izdavanje preostalih albuma u sledecih 18 meseci.

Zezaš?

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 03/05/2009 : 00:58:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:

To je ok, jer napraviti ustupak te vrste stvarno je poslednja stvar koju bih ocekivao od Libellusa, medjutim mogli bi ste napraviti neku vrstu ankete u kojoj bi se citaoci izjasnili da li su za izdavanje preostalih albuma u sledecih 18 meseci.

Mislim da je zanimljiva ideja... ali malo me tu ovaj "zadovoljavajuci broj" zeza...

Go to Top of Page

pajawizard
New Member

Serbia
107 Posts

Member since 23/08/2006

Posted - 03/05/2009 : 13:33:00  Show Profile Show Extended Profile  Send pajawizard a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dado

quote:

Mislim da je zanimljiva ideja... ali malo me tu ovaj "zadovoljavajuci broj" zeza...

Pa to sto "zeza" moze se prevazici tako sto bi se citaoci pretplatili na izdanja te bi ste tacno imali uvid u isplativost takvog poteza.
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 03/05/2009 : 13:43:30  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
doduše mogli bi rezultati biti i poražavajući pa se sve i prekine...ne treba vraga za rep potezat'
ako se ostvari planirano a nema razloga da ne...ove a i iducih godina trebalo bi biti sasvim pristojan broj novih albuma ridjobradog...
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 03/05/2009 : 13:47:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message  Reply with Quote
Da mi to radimo na nacin da racunamo isplativost, davno bi mi stavili kljuc u bravu.

Nije stvar koliko mi zelimo objaviti komada Ridjobradog, nego koliko ih je moguce objaviti u jednome razdoblju. Evo, npr. Rommel radi prijevod. Sto mislis koliko vremena treba da se prevede jedan takav strip s uzasno puno teksta (Charlier je blagoglagoljiv, to svi znamo) u kojemu sve vrvi usko specijaliziranim pomorskim terminima? Nadalje, uzmi u obzir da za Ridjobradog ne postoje materijali u digitalnom obliku sto umnogome otezava proces pripreme tabli, pogotovo ako se uzme u obzir stanje francuskih originalnih albuma koje je takvo da dvije table, jedna do druge, su kvalitativno dijametralno razlicite. Nadalje, uzmi u obzir i neizvjesnost ljudskog faktora (citaj: netko u procesu tiskanja zasere pa se vrati cijeli tiraz; Rommel dozivi nesrecu itd.) pa ces imati kompletnu sliku zasto necega ide onoliko koliko ide. Ukratko, Ridjobradi je daleko najzahtjevniji strip koji mi izdajemo i mi to zelimo odraditi na najbolji moguci nacin jer ga doslovno obozavamo.

A sad da se vratimo na pocetak i onu peticiju. Sto ce ti peticija kad bismo, evo npr. i Rommel i Dado i ja bi zeljeli u jednoj godini objaviti apsolutno sve albume. Naravno, tu imamo jedan mali problem, a taj je da Rommel ne moze fizicki to ispratiti, a novac nikada nije bio problem jer, opet cu ponoviti, da nam je novac osnovni pokretac Libellus bi zatvorio svoja vrata nakon 6 mjeseci funkcioniranja, tamo negdje prije ljeta 2005...

And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 03/05/2009 : 14:49:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Hi Hi Hi...

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 03/05/2009 : 14:49:29  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message  Reply with Quote
2 komada za Mafest i 2 za CRŠ je po meni optimalan ritam
Go to Top of Page

pajawizard
New Member

Serbia
107 Posts

Member since 23/08/2006

Posted - 03/05/2009 : 19:01:16  Show Profile Show Extended Profile  Send pajawizard a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gaston

Da mi to radimo na nacin da racunamo isplativost, davno bi mi stavili kljuc u bravu.

Nije stvar koliko mi zelimo objaviti komada Ridjobradog, nego koliko ih je moguce objaviti u jednome razdoblju. Evo, npr. Rommel radi prijevod. Sto mislis koliko vremena treba da se prevede jedan takav strip s uzasno puno teksta (Charlier je blagoglagoljiv, to svi znamo) u kojemu sve vrvi usko specijaliziranim pomorskim terminima? Nadalje, uzmi u obzir da za Ridjobradog ne postoje materijali u digitalnom obliku sto umnogome otezava proces pripreme tabli, pogotovo ako se uzme u obzir stanje francuskih originalnih albuma koje je takvo da dvije table, jedna do druge, su kvalitativno dijametralno razlicite. Nadalje, uzmi u obzir i neizvjesnost ljudskog faktora (citaj: netko u procesu tiskanja zasere pa se vrati cijeli tiraz; Rommel dozivi nesrecu itd.) pa ces imati kompletnu sliku zasto necega ide onoliko koliko ide. Ukratko, Ridjobradi je daleko najzahtjevniji strip koji mi izdajemo i mi to zelimo odraditi na najbolji moguci nacin jer ga doslovno obozavamo.

A sad da se vratimo na pocetak i onu peticiju. Sto ce ti peticija kad bismo, evo npr. i Rommel i Dado i ja bi zeljeli u jednoj godini objaviti apsolutno sve albume. Naravno, tu imamo jedan mali problem, a taj je da Rommel ne moze fizicki to ispratiti, a novac nikada nije bio problem jer, opet cu ponoviti, da nam je novac osnovni pokretac Libellus bi zatvorio svoja vrata nakon 6 mjeseci funkcioniranja, tamo negdje prije ljeta 2005...

Pa ako nepostoji trzisna isplativost onda sam zabrinut za buducnost ridjobradog ili dolazimo do toga da je mozda bolje da se krenulo sa integralima jer ovako sve zavisi od entuzijazma odredjenih ljudi a to opet stvara (opravdanu) sumnju da se mozda nedovrsi serijal.
I za kraj, posle tvog ovakvog odgovora osecam se nelagodno sto sam imao bilo kakav predlog(ili neku vrstu kritike) i ubuduce uzdrzacu se od bilo kakvih komentara vezanih za ovo izdanje.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 03/05/2009 : 19:26:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Ah što smo osjetljivi pa lipo su odgovorili a ti opet spominješ tržišnu neisplativost kao razlog za strah a baš je rečeno kako po tom pitanju nema staha jer novac nije problem. Sad je zapelo malo sa tiskarama pa greška i vraćanje broja 7 na ponovni tisak. Viruj da D&D imaju prihvatljivi plan ubrzanja. Čak i meni pa je bolje ipak u albumima. A da ovisi o entuzijazmu pojedinaca... pa tim bolje

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 03/05/2009 : 19:59:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa ako nepostoji trzisna isplativost onda sam zabrinut za buducnost ridjobradog ili dolazimo do toga da je mozda bolje da se krenulo sa integralima jer ovako sve zavisi od entuzijazma odredjenih ljudi a to opet stvara (opravdanu) sumnju da se mozda nedovrsi serijal.
I za kraj, posle tvog ovakvog odgovora osecam se nelagodno sto sam imao bilo kakav predlog(ili neku vrstu kritike) i ubuduce uzdrzacu se od bilo kakvih komentara vezanih za ovo izdanje.

Naravno da ovisi o entuzijazmu odredjenih ljudi, Gaston ti je to lijepo opisao... I ne samo to izdanje...
Da nema entuzijazma, bas kao sto je on rekao, davno bi stavili kljuc u bravu, a opet upravo zbog tog entuzijazma
ne trebas se plasiti za nasa izdanja... Nitko tebi ne brani davati prijedloge i komentari, naprotiv, oni su uvijek
dobro dosli, i svaki put kad imamo vremena mi cemo se ukljuciti u diskucijiu i dati odgovore na postavljena pitanja.
Samo se ne trebas razocarat odgovorom, jer sve da se Ridjobradi pprodaje ludo, isto nebi mogli odraditi ni jedan
primjerak vise iz tehnickih razloga koje je takodje Gaston lijepo nabrojao.

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 14/05/2009 : 14:39:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Ajmo!

Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 14/05/2009 : 17:22:23  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message  Reply with Quote
jedan od rijetkih stripova koje u zadnje 3-4 godine citam bez prekidanja :-D

PS: a sto ne bi mogli izaci svi brojevi do kraja godine?!? :-p

"…Some people will say anything to be thought of as clever and interesting…"
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 15/05/2009 : 00:17:08  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
Sedmica ide sa osmicom,zar ne?
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000