Author |
Topic |
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 24/04/2009 : 08:33:48
|
quote: Originally posted by Dado
Razumijem tu nemoc, tako je i nama s prevoditeljem... Treba ubrzati Ridjobrade, vidis da se wiskeyu negdje zuri...
a zato je wiskey odabrao vražji smiley |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 24/04/2009 : 11:28:16
|
Kad se moze ocekivati da Ridji konacno doplovi u Libellus? Barem otprilike, sutra, drugi tjedan...da ne idem bezveze tamo. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26824 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Member since 03/05/2006 |
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 28/04/2009 : 22:55:42
|
Bit ce postavljena, kad dodje na red... |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
WALTER
New Member
Slovenia
103 Posts
Member since 08/12/2002 |
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 30/04/2009 : 23:05:13
|
Tesko je to precizirati sada, mozda do Mafest a mozda par tjedana poslije, ovisi o tiskari... |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
pajawizard
New Member
Serbia
107 Posts
Member since 23/08/2006 |
Posted - 01/05/2009 : 23:54:36
|
Prava je steta da tako kvalitetno izdanje izlazi neredovno, tako da bi bilo najbolje da to maksimalno ubrzaju i spase nas daljih muka(sve duzeg i duzeg iscekivanja). |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 02/05/2009 : 00:04:14
|
A ne znam sto bih ti rekao, u ovom casu tesko mozemo nesto pametnije napraviti. Nismo mogli pustiti u prodaju izdanje koje kvalitetom ne odgovara razini koju trazimo. Zbog toga se moralo raditi ponovo i izaci ce kad smo planirali da izadje broj 8, skupa s njim. I mi bi voljeli da je islo brze ali nije nazalost.
|
|
|
pajawizard
New Member
Serbia
107 Posts
Posted - 02/05/2009 : 20:36:52
|
To je ok, jer napraviti ustupak te vrste stvarno je poslednja stvar koju bih ocekivao od Libellusa, medjutim mogli bi ste napraviti neku vrstu ankete u kojoj bi se citaoci izjasnili da li su za izdavanje preostalih albuma u sledecih 18 meseci. I ako broj bude zadovoljavajuci onda bi ste to mogli i realizovati. |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 02/05/2009 : 21:24:22
|
svi preostali u godinu i po pa covjece... a bolje da sutim... imas li ti pojma koliko to prijevoda, lekture i svega znaci? ridjobradog prevodi samo jedan covjek, pa bio on i poljski marsal |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 03/05/2009 : 00:09:13
|
quote: Originally posted by pajawizard napraviti neku vrstu ankete u kojoj bi se citaoci izjasnili da li su za izdavanje preostalih albuma u sledecih 18 meseci. I ako broj bude zadovoljavajuci onda bi ste to mogli i realizovati.
Zezaš? |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 03/05/2009 : 00:58:37
|
quote: Originally posted by pajawizard
To je ok, jer napraviti ustupak te vrste stvarno je poslednja stvar koju bih ocekivao od Libellusa, medjutim mogli bi ste napraviti neku vrstu ankete u kojoj bi se citaoci izjasnili da li su za izdavanje preostalih albuma u sledecih 18 meseci. I ako broj bude zadovoljavajuci onda bi ste to mogli i realizovati.
Mislim da je zanimljiva ideja... ali malo me tu ovaj "zadovoljavajuci broj" zeza...
|
|
|
pajawizard
New Member
Serbia
107 Posts
Posted - 03/05/2009 : 13:33:00
|
quote: Originally posted by Dado
To je ok, jer napraviti ustupak te vrste stvarno je poslednja stvar koju bih ocekivao od Libellusa, medjutim mogli bi ste napraviti neku vrstu ankete u kojoj bi se citaoci izjasnili da li su za izdavanje preostalih albuma u sledecih 18 meseci. I ako broj bude zadovoljavajuci onda bi ste to mogli i realizovati.
Mislim da je zanimljiva ideja... ali malo me tu ovaj "zadovoljavajuci broj" zeza...
Pa to sto "zeza" moze se prevazici tako sto bi se citaoci pretplatili na izdanja te bi ste tacno imali uvid u isplativost takvog poteza. |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 03/05/2009 : 13:43:30
|
doduše mogli bi rezultati biti i poražavajući pa se sve i prekine...ne treba vraga za rep potezat' ako se ostvari planirano a nema razloga da ne...ove a i iducih godina trebalo bi biti sasvim pristojan broj novih albuma ridjobradog...
|
|
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 03/05/2009 : 13:47:53
|
Da mi to radimo na nacin da racunamo isplativost, davno bi mi stavili kljuc u bravu.
Nije stvar koliko mi zelimo objaviti komada Ridjobradog, nego koliko ih je moguce objaviti u jednome razdoblju. Evo, npr. Rommel radi prijevod. Sto mislis koliko vremena treba da se prevede jedan takav strip s uzasno puno teksta (Charlier je blagoglagoljiv, to svi znamo) u kojemu sve vrvi usko specijaliziranim pomorskim terminima? Nadalje, uzmi u obzir da za Ridjobradog ne postoje materijali u digitalnom obliku sto umnogome otezava proces pripreme tabli, pogotovo ako se uzme u obzir stanje francuskih originalnih albuma koje je takvo da dvije table, jedna do druge, su kvalitativno dijametralno razlicite. Nadalje, uzmi u obzir i neizvjesnost ljudskog faktora (citaj: netko u procesu tiskanja zasere pa se vrati cijeli tiraz; Rommel dozivi nesrecu itd.) pa ces imati kompletnu sliku zasto necega ide onoliko koliko ide. Ukratko, Ridjobradi je daleko najzahtjevniji strip koji mi izdajemo i mi to zelimo odraditi na najbolji moguci nacin jer ga doslovno obozavamo.
A sad da se vratimo na pocetak i onu peticiju. Sto ce ti peticija kad bismo, evo npr. i Rommel i Dado i ja bi zeljeli u jednoj godini objaviti apsolutno sve albume. Naravno, tu imamo jedan mali problem, a taj je da Rommel ne moze fizicki to ispratiti, a novac nikada nije bio problem jer, opet cu ponoviti, da nam je novac osnovni pokretac Libellus bi zatvorio svoja vrata nakon 6 mjeseci funkcioniranja, tamo negdje prije ljeta 2005... |
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
pajawizard
New Member
Serbia
107 Posts
Posted - 03/05/2009 : 19:01:16
|
quote: Originally posted by Gaston
Da mi to radimo na nacin da racunamo isplativost, davno bi mi stavili kljuc u bravu.
Nije stvar koliko mi zelimo objaviti komada Ridjobradog, nego koliko ih je moguce objaviti u jednome razdoblju. Evo, npr. Rommel radi prijevod. Sto mislis koliko vremena treba da se prevede jedan takav strip s uzasno puno teksta (Charlier je blagoglagoljiv, to svi znamo) u kojemu sve vrvi usko specijaliziranim pomorskim terminima? Nadalje, uzmi u obzir da za Ridjobradog ne postoje materijali u digitalnom obliku sto umnogome otezava proces pripreme tabli, pogotovo ako se uzme u obzir stanje francuskih originalnih albuma koje je takvo da dvije table, jedna do druge, su kvalitativno dijametralno razlicite. Nadalje, uzmi u obzir i neizvjesnost ljudskog faktora (citaj: netko u procesu tiskanja zasere pa se vrati cijeli tiraz; Rommel dozivi nesrecu itd.) pa ces imati kompletnu sliku zasto necega ide onoliko koliko ide. Ukratko, Ridjobradi je daleko najzahtjevniji strip koji mi izdajemo i mi to zelimo odraditi na najbolji moguci nacin jer ga doslovno obozavamo.
A sad da se vratimo na pocetak i onu peticiju. Sto ce ti peticija kad bismo, evo npr. i Rommel i Dado i ja bi zeljeli u jednoj godini objaviti apsolutno sve albume. Naravno, tu imamo jedan mali problem, a taj je da Rommel ne moze fizicki to ispratiti, a novac nikada nije bio problem jer, opet cu ponoviti, da nam je novac osnovni pokretac Libellus bi zatvorio svoja vrata nakon 6 mjeseci funkcioniranja, tamo negdje prije ljeta 2005...
Pa ako nepostoji trzisna isplativost onda sam zabrinut za buducnost ridjobradog ili dolazimo do toga da je mozda bolje da se krenulo sa integralima jer ovako sve zavisi od entuzijazma odredjenih ljudi a to opet stvara (opravdanu) sumnju da se mozda nedovrsi serijal. I za kraj, posle tvog ovakvog odgovora osecam se nelagodno sto sam imao bilo kakav predlog(ili neku vrstu kritike) i ubuduce uzdrzacu se od bilo kakvih komentara vezanih za ovo izdanje. |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 03/05/2009 : 19:26:03
|
Ah što smo osjetljivi pa lipo su odgovorili a ti opet spominješ tržišnu neisplativost kao razlog za strah a baš je rečeno kako po tom pitanju nema staha jer novac nije problem. Sad je zapelo malo sa tiskarama pa greška i vraćanje broja 7 na ponovni tisak. Viruj da D&D imaju prihvatljivi plan ubrzanja. Čak i meni pa je bolje ipak u albumima. A da ovisi o entuzijazmu pojedinaca... pa tim bolje |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 03/05/2009 : 19:59:03
|
Pa ako nepostoji trzisna isplativost onda sam zabrinut za buducnost ridjobradog ili dolazimo do toga da je mozda bolje da se krenulo sa integralima jer ovako sve zavisi od entuzijazma odredjenih ljudi a to opet stvara (opravdanu) sumnju da se mozda nedovrsi serijal. I za kraj, posle tvog ovakvog odgovora osecam se nelagodno sto sam imao bilo kakav predlog(ili neku vrstu kritike) i ubuduce uzdrzacu se od bilo kakvih komentara vezanih za ovo izdanje.
Naravno da ovisi o entuzijazmu odredjenih ljudi, Gaston ti je to lijepo opisao... I ne samo to izdanje... Da nema entuzijazma, bas kao sto je on rekao, davno bi stavili kljuc u bravu, a opet upravo zbog tog entuzijazma ne trebas se plasiti za nasa izdanja... Nitko tebi ne brani davati prijedloge i komentari, naprotiv, oni su uvijek dobro dosli, i svaki put kad imamo vremena mi cemo se ukljuciti u diskucijiu i dati odgovore na postavljena pitanja. Samo se ne trebas razocarat odgovorom, jer sve da se Ridjobradi pprodaje ludo, isto nebi mogli odraditi ni jedan primjerak vise iz tehnickih razloga koje je takodje Gaston lijepo nabrojao. |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts