Author |
Topic |
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4773 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
Bruce Wayne
Senior Member
Serbia
1060 Posts
Member since 03/09/2008 |
Posted - 28/10/2009 : 03:37:06
|
quote: Originally posted by Tornadomaster
Dobri ljudi, odgovorite mi na sljedeće pitanje (glupo je, znam, ali me mrzi listati prošle stranice): Ako nemam karticu VČ kolika je pojedinačna cijena Dilan Dog KI na sajmu? E sad, da li mogu oni na štandu da provjere moje ime negdje na spisku ili gdje već... jer sam ja, avaj, član čitalačkog kluba VČ a karticu nisam dobio - pa da, shodno tome, kupim izdanja po sniženoj cijeni?
Meni takodje nije stigla kartica a ja vec neko vreme kupujem izdanja i ostvarujem popust...dovoljno je da znas broj svoje kartice i da imas licnu kartu da potvrdis identitet :) Broj kartice ces saznati tako sto ces da zoves redakciju i da pitas na osnovu imena i adrese da ti kazu tvoj broj....dok trazis broj urgiraj da ti posalju u nekom trenutku i karticu,verovatno bezuspesno ali nada umire poslednja |
Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.
|
|
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
|
armatura
New Member
Serbia
177 Posts
Member since 05/06/2009 |
|
cgmiki
New Member
Serbia
127 Posts
Member since 24/11/2005 |
Posted - 30/10/2009 : 16:22:59
|
Četvorka možda sutra na Sajmu.
Ipak ništa za Sajam. Nisu stigli da odštampaju. Danas sam bio. |
Edited by - cgmiki on 01/11/2009 12:56:19 |
|
|
Nameless
Average Member
525 Posts
Member since 16/09/2009 |
|
mrmada
Junior Member
Serbia
440 Posts
Member since 05/04/2009 |
Posted - 01/11/2009 : 21:09:13
|
Da li neko moze da mi kaze kakva je treca kniga u smislu kvaliteta?Ja sam je kupio i moja je ni prinesena drugoj.Vise je nalik na prvu samo malkice bolja,pa me zanima da li je veseli ponovo koristio onu staru stampariju pa su svi primerci takvi,ili sam ja to samo dobio los preimerak. |
|
|
Nameless
Average Member
525 Posts
|
Nameless
Average Member
525 Posts
Posted - 02/11/2009 : 14:31:29
|
Upravo sam uporedjivao originalne italijanske naslovnice redovne serije sa naslovnicama u kolekcionarskom izdanju i primijetio nesto veoma cudno. Neke naslovnice nisu kompletne,tj. fali otprilike 1cm sa lijeve strane,u odnosu na original.To su: -prva naslovnica prve knjige -druga i treca naslovnica druge knjige i -sve tri naslovnice trece knjige. Ostale 3 su iste kao originalne. Da li je i u vasim knjigama tako ? Ako jeste,bas me zanima sta je u pitanju,da li propust VC ili je i u Grande ristampi tako?
p.s. I u odnosu na dnevnikove naslovnice fali taj cm. |
|
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2511 Posts
Member since 01/08/2009 |
|
Born To Run
Average Member
901 Posts
Member since 05/01/2009 |
Posted - 02/11/2009 : 15:33:55
|
italijanski format je malo drugaciji tj siri su stripovi. Ako se ne varam samo je slobodna dalmacija izdavala u originalnom formatu |
Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste |
|
|
vronski 2
Senior Member
2381 Posts
Member since 11/10/2009 |
Posted - 02/11/2009 : 16:19:23
|
[quote]Originally posted by Born To Run
italijanski format je malo drugaciji tj siri su stripovi. Ako se ne varam samo je slobodna dalmacija izdavala u originalnom formatu
Varaš se. I Vanini je izdavao Boneli stripove u originalnom formatu. |
|
|
sergio gardini
New Member
Serbia
226 Posts
Member since 18/07/2009 |
|
Nameless
Average Member
525 Posts
|
Nameless
Average Member
525 Posts
Posted - 02/11/2009 : 16:41:48
|
quote: Originally posted by Tornadomaster
Značiiiiii: strašno! Ljudi, liječite se...
Nije ništa strašno ali mi je čudno što neke naslovnice odgovaraju originalu,a druge ne i zato sam i pitao da vidim zna li neko šta je u pitanju. A ova druga opaska ti je debilna. |
|
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Posted - 02/11/2009 : 19:11:12
|
Ja sam pre neki dan uporedjivao GR DD 9. KIDD je 100% prekopirani GR, i po formatu i svemu sto se nalazi u unutrasnjosti. Razlikuje se samo po tome sto je ovo KIDD tvrdo pakovanje sa dodacima na kraju knjige. I Italijani daju c/b naslovnice, iste onako izbledjene..da, takodje "skracene" ;) . . . |
|
|
Nameless
Average Member
525 Posts
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10048 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
Leo Charm
Average Member
Serbia
724 Posts
Member since 18/12/2004 |
Posted - 03/11/2009 : 01:45:03
|
Drugari dragi, evo da vas - iako je malko van teme - pozovem da skoknete na moj zvanicni sajt, napokon dignut - da sam djoku tako "brzo" dizao, nikad zenu ne bi' nas'o...:) Tamo ce, pocev od narednih dana pa dalje, moci da se nadju sve informacije u vezi sa Dilanom: kad sta izlazi, sta su izdavacki planovi (isprva okvirno pa detaljnije kako se sta priblizava), sta koje izdanje sadrzi... takodje, kako draga mi drugarica i ortakinja iz benda Nevena Glibetic Nensi radi prevode francuskih albuma za VC, predstavljacemo i njih, bice i klipova gde se sve to lista, da ljudi mogu da vide kako izdanja izgledaju.
Trenutno jos toga nema, tek sredjujemo sajt, al' kroz par dana... do tada, ima tri kretenska klipa koja bi vam mozda bila zanimljiva, te nas drugar DusMan u zanimljivoj ulozi - ako ga prepoznate:)
Dakle, kad me nema na forumu, sav info o DDu i albumima koje Nena prevodi bice tamo. www.marcelodefacto.com
Uzdravlje:) |
...mozda sam i ja nekad zazobzo paszovo sap...! |
|
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Posted - 03/11/2009 : 02:36:31
|
Jebes viruse, jebes Krasnokalipsu! Udri brigu na veselje! AM-PAM-PAM-PAM - PANK! Koji blesavi klipovi! Fenomenalni su!
Konstatujem da je DusMan daleko lepsi kao zombi! |
|
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 03/11/2009 : 12:27:29
|
quote: Originally posted by Leo Charm
Drugari dragi, evo da vas - iako je malko van teme - pozovem da skoknete na moj zvanicni sajt, napokon dignut - da sam djoku tako "brzo" dizao, nikad zenu ne bi' nas'o...:) Tamo ce, pocev od narednih dana pa dalje, moci da se nadju sve informacije u vezi sa Dilanom: kad sta izlazi, sta su izdavacki planovi (isprva okvirno pa detaljnije kako se sta priblizava), sta koje izdanje sadrzi... takodje, kako draga mi drugarica i ortakinja iz benda Nevena Glibetic Nensi radi prevode francuskih albuma za VC, predstavljacemo i njih, bice i klipova gde se sve to lista, da ljudi mogu da vide kako izdanja izgledaju.
Trenutno jos toga nema, tek sredjujemo sajt, al' kroz par dana... do tada, ima tri kretenska klipa koja bi vam mozda bila zanimljiva, te nas drugar DusMan u zanimljivoj ulozi - ako ga prepoznate:)
Dakle, kad me nema na forumu, sav info o DDu i albumima koje Nena prevodi bice tamo. www.marcelodefacto.com
Uzdravlje:)
Sinoc sam se smijao gledajuci Duleta na tvome sajtu, a sad sam odvalio kad sam ga ugledao na MTV-u.
Sjajna stvar i sjajan spot!
P.S. Naravno, da nije bilo Duleta spot bi bio za kurac... |
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29440 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Nameless
Average Member
525 Posts
Posted - 03/11/2009 : 14:50:12
|
Marcelo pristupio Dharma initiative
Moram da te pohvalim za adaptaciju prevoda DD i tekstove na kraju knjige.Daju kvalitet vise samom izdanju i omogucavaju ljudima koji nisu previse upuceni u Dilanovu mitologiju da postepeno otkrivaju njegove tajne.Da ne zaboravim i ostale ljude koji su radili tekstove(Roganovica,Stanojevivca i Ognjanovica)koji su takodje uradili dobar posao.Samo tako nastavite. |
|
|
todorko
New Member
Serbia
154 Posts
Member since 19/08/2009 |
Posted - 04/11/2009 : 21:06:24
|
Treća knjiga je definitivno korak unazad u odnosu na drugu. Kupio sam felerični primerak sa nekoliko pocepanih i izgužvanih strana i užasno loše povezan, koji sam dva puta bezuspešno pokušavao da zamenim u Trafici u Sarajevskoj. Što je najgore prodavali su primerke koji su menjali ljudi koji su knjigu kupili na sajmu kako sam kasnije skontao. Na kraju sam otišao u Trafiku na Novom Beogradu i tamo zamenio za jedini primerak koji je ostao. Mada ni on nije savršen jer u prvoj epizodi ima slabije odštampanih stranica i knjiga pomalo krcka kad se otvori. Ne vrede te knjige 1400 din. ali kupujem jer mi je Dilan omiljeni junak od Bonelija. |
|
|
mrmada
Junior Member
Serbia
440 Posts
Member since 05/04/2009 |
Posted - 04/11/2009 : 22:47:32
|
Svaka cast za post todorko.Ja ne smem bas da pljujem mnogo po veselom posto sam ih ranije prilicno popljovao a i dalje kupujem njihova izdanja,pa bas i ne ide.Ja sam knjigu porucio postom posto sam iz provincije,i takodje imam da kazem da samo krcka kad se otvara.Rikna je ukoso,uvez slabasan slicno kao kod prvog broja,e sad moja stampa je dobra,ne zalim se na nju,ali nekih 20 stranica u sredini knjige imaju jasan trag da su ranije bile malko presavijene.Sta reci,to ne sme da se desi ni kolekcionarskom izdanju koje bi kostalo 500 dinara,a kamoli onom koje kosta preko hiljadu.Ne velicam ja hrvatske izdavace,ali pogledajte molim vas libellusova izdanja.Jesu 1700 dinara ali ne verujem da neko ima opravdanje da se na njih zali ni po kojoj tacki.Veseli treba da se potrude i da kvalitet knjiga bude bar kao dilan dog knjiga 2 i jos bolji.Aj ova kiosk izdanja cemo da prezalimo,ali kolekcionarska,pa samo im ime govori da treba da budu besprekorna. |
|
|
Topic |
|