Author |
Topic |
lwood
Advanced Member
Colombia
47364 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 22/01/2010 : 22:33:44
|
quote: Originally posted by Curunir
nemoj se Bobe nervirati oko ovoga. svoju mrznju prema svemu sto nije njegovo (ne samo srpsko, nego bas njegovo) odavno je dokazao, a buduci da si ti koliko sam mogao shvatiti gorljiv pristasa pomirenja, naravno da mu smetas. to je jedna sitna mizantropska dusa, opsjednuta svojom mrznjom koja živi samo za nju, pod vise desetaka nickova dosad... texe, tebi je sve jasno odavno. batali budalu...
jel? znači postoji i povijest bolesti? |
narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 22/01/2010 : 23:06:52
|
quote: Originally posted by cronos six
nemoj se Bobe nervirati oko ovoga. svoju mrznju prema svemu sto nije njegovo (ne samo srpsko, nego bas njegovo) odavno je dokazao, a buduci da si ti koliko sam mogao shvatiti gorljiv pristasa pomirenja, naravno da mu smetas. to je jedna sitna mizantropska dusa, opsjednuta svojom mrznjom koja živi samo za nju, pod vise desetaka nickova dosad... texe, tebi je sve jasno odavno. batali budalu...
ko sto kazes,ovo je covek sa hiljadu lica,i covek koji voli da ga potegne cronos six-u.
a sta se i ti nerviras, covece, kad znas kakva se mrznja tu krije? treba ih ignorisati i tacka mislim dok laju... a kad predju na dela, treba ih zatuci... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 23/01/2010 : 00:15:56
|
Drago mi je da su se svi juznjaci pokazali u pravom svetlu i nadam se da ces ove godine da nadjes vremena i ako treba i izmislis neki razlog da dodjes za Nis. Jer,kao sto mozes da vidis ovde ti je sirotinja al' postenjaci - sve do jednog. I nemoj da propustis sledece okupljanje u Nish. Ovi tvoji su ga vec najavili kao tradicionalno,iako je bilo tek prvo okupljanje).
|
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 23/01/2010 : 00:21:33
|
Da bi bilo citljivije,da bi popio par gutljaja piva i nakovao jos jedan post - ovo ce da ide u nastavcima. Jebem ja sve soviniste,fasiste i iste Hrvatska izdanja u globalu su tehnicki daleko bolja i mogu svi Srbi da prde ovde uskladjeno kao neki simfonijski orkestar Sto se tice prevoda,sa srpske strane priznajem Marcela i senku,kao i njihove saradnike - da ne ispadne da pljujem sve zene prevodioce.
|
|
|
Colt
stripovi.com kum
3298 Posts
Member since 18/10/2001 |
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 23/01/2010 : 00:37:19
|
@Kresa Da se ne bi prepoznao u prethodnim postovima,a kad porastes shvatices da sam dobronameran - tebe ne ubrajam u ovu grupu. Tebe ubrajam u grupu mladjih,koji imaju svoje razloge da brane domace iako je gore jer nisu rodjeni i ziveli u zajednickoj drzavi kao neki od nas. Samo probaj da budes malo objektivniji - to sto ne mrzim Hrvate i sve ostale Ex - YU narode ne znaci automatski da mrzim Srbe Za ovo kulturno postovanje zahvali Carsonu koji je ucitelj i smatra da si prilicno bistar za svoje godine - i ja mu verujem(jer je ucitelj i ima iskustva),ali ne preteruj,crno nije belo i obratno,nema losih i dobrih nacija,samo dobrih i losih ljudi,nema uzvisenih profesija(sovinistto,napusis mi se kurca),vec samo normalnih i napuvanih ljudi. Budi na zemlji i bice od tebe covek,shvati neke stvari iz ovog posta i bices ljudina,ignorisi savete starijih(ako i nisu pametniji i pismeniji,sigurno su iskusniji) i bices u najboljem slucaju prosecnjak. Sad probaj da shvatis ovaj moj post kao skroz dobronameran i da izvuces neke zakljucke i bice covek od tebe. Ako si me shvatio - drago mi je,ako nisi - samo jos uslikaj svoje perfektne kolekcije VC i ja ti se vise ne obracam(iste slike koje sam i ja stavio - i DD regularaca i KIZ).
Sve najbolje malisa(nije vredjanje,nego od miloste),u nadi da ces da shvatis neke stvari. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 23/01/2010 : 00:40:42
|
quote: Originally posted by Colt
Zar nisu u stvari njih dvojica saradnici na prevodu?
Ma dobro,kapiram,ali adaptacija je kljuc. Ako ostane bukvalan prevod to nije to. Ti to bolje znas od mene,ispravi me ako gresim. Primer,Zivotinjska Karma - forza srpski izdavaci,jebes sve ostale,Lavirint je ZAKON |
|
|
Colt
stripovi.com kum
3298 Posts
Posted - 23/01/2010 : 00:43:08
|
Naravno, ali te zene prevodioci odrade gro posla, ljudi koji rade adaptaciju promene odredjene detalje ali vecina prevoda ostane nedirnuta. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 23/01/2010 : 00:43:24
|
quote: Originally posted by cronos six
ko sto kazes,ovo je covek sa hiljadu lica,i covek koji voli da ga potegne cronos six-u.
a sta se i ti nerviras, covece, kad znas kakva se mrznja tu krije? treba ih ignorisati i tacka mislim dok laju... a kad predju na dela, treba ih zatuci...
Samo sacekaj da upoznas ovu ljudinu. I ne ispravlajaj mu gramticke greske jer mu se jebe za gramatiku,to mu nije posao |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 23/01/2010 : 01:00:31
|
Naravno, ali te zene prevodioci odrade gro posla, ljudi koji rade adaptaciju promene odredjene detalje ali vecina prevoda ostane nedirnuta.
mozda u zagoru. u dilanu se promijeni gro stvari. da nije marcela ne bi slicilo ni na sto. da o senki ne govorim. uostalom, pitaj njih, a mislim i da dobro znas da je tako. ok, nikad ne bi bilo tako lose kao kod ludensovih baba, to je naprosto nemoguce, ali ne bi bilo ni priblizno dobro. ja bar znam sto vi prevoditelji znate napraviti, to je katkad pravi uzas, i sto je materija zahtjevnija - stilski kao dilan ili znanstveno-tehnoloski kao mm - to je stvar gora, jer vecina s opcim znanjem izvan svoje uske struke nije na ti... cast iznimkama. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 23/01/2010 : 01:03:31
|
Naravno, ali te zene prevodioci odrade gro posla, ljudi koji rade adaptaciju promene odredjene detalje ali vecina prevoda ostane nedirnuta.
Ako znaju svoj posao da odrade valjano. Zagora vise ne uzimam,Texa uzmimam jer nemam izbor |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 23/01/2010 : 01:04:49
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Jebem ja sve soviniste,fasiste i iste
pravi mučačovac! znao sam! |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 23/01/2010 : 01:06:59
|
mozda u zagoru. u dilanu se promijeni gro stvari. da nije marcela ne bi slicilo ni na sto. da o senki ne govorim. uostalom, pitaj njih, a mislim i da dobro znas da je tako. ok, nikad ne bi bilo tako lose kao kod ludensovih baba, to je naprosto nemoguce, ali ne bi bilo ni priblizno dobro. ja bar znam sto vi prevoditelji znate napraviti, to je katkad pravi uzas, i sto je materija zahtjevnija - stilski kao dilan ili znanstveno-tehnoloski kao mm - to je stvar gora, jer vecina s opcim znanjem izvan svoje uske struke nije na ti... cast iznimkama.
Zagor VC je golo njesra od coltovog odlaska iz VC. Sad ti jos kazi da se ne poznajemo,da ne ispadne namesteno |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 23/01/2010 : 01:08:58
|
pravi mučačovac! znao sam!
Sto? Zene ne mogu da budu sve nabrojano? A sovinista je pickica definitivno |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 23/01/2010 : 01:11:31
|
zagora od vc nisam citao nijednog, ali svi se slazu da je to colt odlicno radio. nije mu trebala adaptacija. a sad ocito vapi za njim... jednostavno, ili prevoditelj mora biti majstor, ili mora imati snaznu potporu u nekome drugom, s tim da ne smije biti opet tako los ko ludensove babe, jer tu pomaze samo Bog. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 23/01/2010 : 01:15:06
|
zagora od vc nisam citao nijednog, ali svi se slazu da je to colt odlicno radio. nije mu trebala adaptacija. a sad ocito vapi za njim... jednostavno, ili prevoditelj mora biti majstor, ili mora imati snaznu potporu u nekome drugom, s tim da ne smije biti opet tako los ko ludensove babe, jer tu pomaze samo Bog.
Ove tete sto su zamenile Colta nemaju pojma,najblaze receno. Colta ne znam,a i nemam zelju da ga upoznam ako ne da pijenje i klopu,ali da je bilo mnogo bolje - jeste |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 23/01/2010 : 01:16:36
|
quote: Originally posted by mrmada @Dado Nisam ni najmanje kritikovao vasa izdanja,vec sam samo hteo da pojedinim "vecitim skepticima" ukazem da niko nije nepogresiv i kako i teko kvalitetnom izdavacu kao sto je libellus moze da se desi da neki strip ne bude pod konac.Zato sam i napisao "ponekad".
Ma nema veze nisam ja to shvatio nimalo lose pa i da je kritika. Smatram da za svoj novac imas pravo ocekivati adekvatan proizvod i ako ga ne dobijes u realno ocekivanim okvirima logicno je da napises sto nije u redu. Ovdje, u mailu, bilo kako. Bitno je pricati o tome i uvjek traziti mogucnosti kako lose stvari popraviti. Znam da nije lako uvijek zamjeniti primjerak jer mnogima prodajno mjesto nije odmah u iducoj ulici gdje stanuje, no bitno je da postoji mogucnost zamjene, sto automatski znaci da postoje posve ispravni primjerci. Mozda se moze zamjeniti pri nekoj iducoj kupovini, jer ne rasproda se to u mjesec dana, a prodavacu javiti da ce se zamjeniti odredjeni primjerak tako da on to ostavi na stranu ili naruci ako nema. A mozda se moze rijesiti i slanjem postom... uglavnom ako znas da mozes zamjeniti ucini to prvom prilikom. |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 23/01/2010 : 01:17:32
|
pravi mučačovac! znao sam!
Pravi! Kad su u pitanju fašisti, nacisti, njima isti i šovinisti...
"A ja im (mu) samo nežno kazem: "spavaj, spavaj..tiho me sanjaj..."
@ Šovinista svrati još jednom ovde i ja ću ti takodje biti NIGHTMARE..obećavam!!!! |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 23/01/2010 : 01:24:08
|
quote: Originally posted by docA
@ Šovinista svrati još jednom ovde i ja ću ti takodje biti NIGHTMARE..obećavam!!!!
Nece derpe vise ovde,on se tu i tamo iskaki na brzinu i nestane |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 23/01/2010 : 01:26:00
|
@ Šovinista svrati još jednom ovde i ja ću ti takodje biti NIGHTMARE..obećavam!!!!
Znam da se ponavljam iz rasprave s dveribadom,ali ako oces da mu budes nightmare,stani u red,ja sam se prvi prijavio |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 23/01/2010 : 01:28:31
|
Cak,kad malo bolje razmislim,takve kreature i ne postoje - toj ti je prika nova tehnologija - samokucajuce vredjajuce tastature |
|
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 23/01/2010 : 01:33:47
|
Znam da se ponavljam iz rasprave s dveribadom,ali ako oces da mu budes nightmare,stani u red,ja sam se prvi prijavio
Ok, tuJ sam i samo ce pratim situaciju! Znam da ti za ovakvi gologuzani sto pijev kokakolice "ispred konja spram muzej" ne treba neki poseban napor da prejebes mocku uz vetar! |
|
|
Colt
stripovi.com kum
3298 Posts
Posted - 23/01/2010 : 01:34:50
|
quote:
mozda u zagoru. u dilanu se promijeni gro stvari. da nije marcela ne bi slicilo ni na sto. da o senki ne govorim. uostalom, pitaj njih, a mislim i da dobro znas da je tako. ok, nikad ne bi bilo tako lose kao kod ludensovih baba, to je naprosto nemoguce, ali ne bi bilo ni priblizno dobro. ja bar znam sto vi prevoditelji znate napraviti, to je katkad pravi uzas, i sto je materija zahtjevnija - stilski kao dilan ili znanstveno-tehnoloski kao mm - to je stvar gora, jer vecina s opcim znanjem izvan svoje uske struke nije na ti... cast iznimkama.
Naravno da je njihova zasluga ogromna, ali kada se navede "a da usput pomenemo i prevodioce", ispada kao da je prevodilac zaduzen samo da tu i tamo ubaci UUH! i AARGH!. Sa druge, mozda ja to posmatram iz drugog ugla. Leo Pulp je kao celina dobio visoke ocene, ljudi su prevashodno bili odusevljeni adaptacijom, a ja kao prevodilac taj strip nikada nisam procitao u izdanju VC. Smatrao sam da je Blaza upropastio strip i od referenci koje su oslikavale noir i Holivud s kraja 40-ih godina proslog veka napravio remiks "Mi nismo andjeli" i "Lepa sela lepo gore", sa primesom turbo-folka. Opet, citaoci su adaptaciju proglasili krucijelnim delom, sto je potvrdilo tezu da se rad saradnika vrednuje kao kvalitetniji. Kao sto rekoh, mozda sagledavam sve subjektivno... |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 23/01/2010 : 01:46:05
|
Naravno da je njihova zasluga ogromna, ali kada se navede "a da usput pomenemo i prevodioce", ispada kao da je prevodilac zaduzen samo da tu i tamo ubaci UUH! i AARGH!.
Zavisi doata i od prevodioca,nije iskljuceno i da lektor usere stvar,znam neke primere,necu da ih navodim,samo cu da kazem da nije Curunir jer je on primer dobrog lektora |
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 23/01/2010 : 03:11:37
|
Zavisi doata i od prevodioca,nije iskljuceno i da lektor usere stvar,znam neke primere,necu da ih navodim,samo cu da kazem da nije Curunir jer je on primer dobrog lektora
Pa on ne zna ni da upotrebi veliko slovo. Sovinisto, javi se, objasni stvar ovim nepismenima. Nemo' da se oseces usamljenim zato sto imas jedinstveno misljenje. |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
|
|
Topic |
|