Author |
Topic  |
dessa
Advanced Member

Serbia
4357 Posts
Member since 19/11/2008 |
|
tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts
Member since 29/12/2008 |
Posted - 12/05/2012 : 16:14:46
|
Malo neprijatna vest je da je KI DD poskupeo i to za 240 dinara, tako da je sada cena bez popusta 1840 dinara, a za isto toliko poskupeo je KI Zagor i to retroaktivno. Jeste da je euro skočio, ali ovo je malo više nego korigovanje cene prema kursu. Srećom, uz popust od 30 posto to je i dalje sasvim pristojna cena, problem je međutim pretpostavljam za one koji se na taj popust ne mogu osloniti, a u okruženju Srbije ta cena je čak i još veća.
Ono što je dobro jeste činjenica da je kvalitet ovih izdanja sada zaista na odličnom nivou. |
Edited by - tumen on 12/05/2012 16:15:57 |
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7969 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 12/05/2012 : 21:08:43
|
bice to veoma kvalitetno izdanje sto se tice libellusa.tu im nema premca,ali cisto sumnjam da ce iko bolje odraditi prevod od v.c,pogotovo kad su u pitanju grucove vragolije.
|
Juznjak! Tex Willer.
|
 |
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11944 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
docA
Advanced Member

.jpg)
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 14/05/2012 : 10:30:58
|
Libellus su maheri, ako cemo o kvalitetu stampe, papira i tetra pakovanju generalno... ali i maheri ako cemo o ceni ;) Mislim da je nepotrebno razmisljati o libellus izdanju pored postojeceg VC, bar za one koji vec uzimaju VC trobroje. Poskupljenje od 240d, kao i nova cena, nista je naspram cene koju ce formirati libellus. Dakle, kako je danas strip izrazito precenjena roba, narocito bonelli, cena VC izdanja je jos u granicama prihvatljivog, uzevsi u obzir da je to izdanje sa najboljim ikada prevodom, + izuzetnim tekstualnim dodacima. |
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 14/05/2012 : 10:33:13
|
quote: Originally posted by docA
Libellus su maheri, ako cemo o kvalitetu stampe, papira i tetra pakovanju generalno... ali i maheri ako cemo o ceni ;) Mislim da je nepotrebno razmisljati o libellus izdanju pored postojeceg VC, bar za one koji vec uzimaju VC trobroje. Poskupljenje od 240d, kao i nova cena, nista je naspram cene koju ce formirati libellus. Dakle, kako je danas strip izrazito precenjena roba, narocito bonelli, cena VC izdanja je jos u granicama prihvatljivog, uzevsi u obzir da je to izdanje sa najboljim ikada prevodom, + izuzetnim tekstualnim dodacima.
More, sumLJiv si ka lazni car Scepan mali i njegov alter ego  |
 |
|
docA
Advanced Member

.jpg)
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
|
dante
Senior Member

.jpg)
Croatia
2478 Posts
Member since 16/01/2008 |
Posted - 14/05/2012 : 12:04:40
|
Libellus su maheri, ako cemo o kvalitetu stampe, papira i tetra pakovanju generalno... ali i maheri ako cemo o ceni ;) Mislim da je nepotrebno razmisljati o libellus izdanju pored postojeceg VC, bar za one koji vec uzimaju VC trobroje. Poskupljenje od 240d, kao i nova cena, nista je naspram cene koju ce formirati libellus. Dakle, kako je danas strip izrazito precenjena roba, narocito bonelli, cena VC izdanja je jos u granicama prihvatljivog, uzevsi u obzir da je to izdanje sa najboljim ikada prevodom, + izuzetnim tekstualnim dodacima.
Mozda za vas u Srbiji, ali ovdje u HR VČ je sve samo ne povoljniji od LL. KIDD dodje cca 140 kn (prije ovog poskupljenja), Libellusovi trobroji tipa Nathan, Nick, Magicni su 125, s popustom 115. Ako ce biti naklada veca od 500, Dylan ce biti mozda jos i manje. Ali cak i da ne bude, opet je povoljnije. |
These pretzels are making me thirsty... |
Edited by - dante on 14/05/2012 12:06:51 |
 |
|
pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
Posted - 14/05/2012 : 18:58:38
|
Ja samo izneo misljenje, to je moje demokraCko pravo, na demokraCkom strip forumu.
Veliki demokrata,nema šta! Šalu na stranu,slažem se sa tvojim mišljenjem... |
 |
|
pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 14/05/2012 : 21:20:55
|
quote: Originally posted by dante
Mozda za vas u Srbiji, ali ovdje u HR VČ je sve samo ne povoljniji od LL. KIDD dodje cca 140 kn (prije ovog poskupljenja), Libellusovi trobroji tipa Nathan, Nick, Magicni su 125, s popustom 115. Ako ce biti naklada veca od 500, Dylan ce biti mozda jos i manje. Ali cak i da ne bude, opet je povoljnije.
ljudi zaista pricaju vrhunske gluposti. bit ce ZNATNO povoljnije od vc-ova, bar za nas u hr. da, naklada ce biti veca od 500. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts
Posted - 14/05/2012 : 21:27:53
|
Mozda za vas u Srbiji, ali ovdje u HR VČ je sve samo ne povoljniji od LL. KIDD dodje cca 140 kn (prije ovog poskupljenja), Libellusovi trobroji tipa Nathan, Nick, Magicni su 125, s popustom 115. Ako ce biti naklada veca od 500, Dylan ce biti mozda jos i manje. Ali cak i da ne bude, opet je povoljnije.
Nažalost, ovo je poprilično tačno, nije mi jasno zašto do te mere kod vas dižu cene srpskim izdanjima, isplati li im se to uopšte, ne sumnjam da im baš ne ide dobro prodaja? |
 |
|
dante
Senior Member

.jpg)
Croatia
2478 Posts
Member since 16/01/2008 |
Posted - 14/05/2012 : 22:32:07
|
quote: Originally posted by tumen
Nažalost, ovo je poprilično tačno, nije mi jasno zašto do te mere kod vas dižu cene srpskim izdanjima, isplati li im se to uopšte, ne sumnjam da im baš ne ide dobro prodaja?
Mislim da nema toliko veze sto je srpsko izdanje, koliko to sto je strano izdanje. Ne znam kako im ide prodaja, ali znam da je ta cijena iskljucivi razlog zasto sam ja odustao od daljnje kupnje nakon jedne kupljene knjige, a daleko od toga da nisam htio nastaviti. Jednostavno nisam to bio u stanju ispratiti po toj cijeni, a sad pogotovo nisam. Evo Curunir kaze da ce Libellusov Dylan ici u vise od 500 kom, pa ce time razlika u cijeni ova dva izdanja u HR biti jos naglasenija. Vi u Srbiji doduse necete osjetiti tu povoljnost kad dodje uvoz, barem ne u toj mjeri...Isto kao sto ni mi ne osjetimo kada dodje VČ ovdje. |
These pretzels are making me thirsty... |
Edited by - dante on 14/05/2012 22:33:51 |
 |
|
legaz
Senior Member

.jpg)
Serbia
2430 Posts
Member since 13/08/2009 |
Posted - 14/05/2012 : 23:01:40
|
quote: Originally posted by tumen
Nažalost, ovo je poprilično tačno, nije mi jasno zašto do te mere kod vas dižu cene srpskim izdanjima, isplati li im se to uopšte, ne sumnjam da im baš ne ide dobro prodaja?
Za neupućene, to se zove zaštita tržišta. |
Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane. |
 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 14/05/2012 : 23:05:33
|
Kako su onda ludensova izdanja kod nas jeftinija nego u hrvatskoj? |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
legaz
Senior Member

.jpg)
Serbia
2430 Posts
|
Markos
Webmaster

Croatia
29690 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts
Posted - 15/05/2012 : 10:24:45
|
Ja ne bih ulazio u te priče oko tržišta i kada sam pisao o razlici i ceni nisam baš mislio na srpska izdanja koja se prodaju u Hrvatskoj već izdanja Veselog četvrtka koja se prodaju u Hrvatskoj jer koliko mi se čini drugim izdanjima koja dolaze odavde uopšte nije toliko dignuta cena. Evo baš sam malo gledao i upoređivao cene na sajtu Stripovi na kvadrat i jedino se izdanja Veselog četvrtka toliko ističu visokom cenom.Na primer Darkvudova izdanja su sa sasvim povoljnim cenama. Zato sam i istakao da mi tu nije jasno kako im se isplati po toj ceni prodavati izdanja Veselog četvrtka? |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts
Posted - 15/05/2012 : 11:37:31
|
quote: Originally posted by legaz
Pa kod nas nema zaštite tržišta.
Teško da imaš hrvatsko izdanje kod nas koje je jeftinije od domaćeg tj. srpskog  |
 |
|
legaz
Senior Member

.jpg)
Serbia
2430 Posts
Posted - 15/05/2012 : 12:25:46
|
quote: Originally posted by Imrahil
quote: Originally posted by legaz
Pa kod nas nema zaštite tržišta.
Teško da imaš hrvatsko izdanje kod nas koje je jeftinije od domaćeg tj. srpskog 
Nije u tom poenta, već u tome da možeš naći Ludensova izdanja koja su jeftinija od onih u Hrvatskoj, dok toga nema što se tiče VČ-a u HR. Kod nas imaš stripovaiz HR koji se mogu naći na trafikama. Preko nema. Ovde niokoga ne krivim samo sam to mislio kada je u pitanju zaštita tržišta. |
Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane. |
 |
|
Combatrock
Advanced Member

Serbia
4907 Posts
Member since 26/12/2009 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts
Posted - 15/05/2012 : 15:01:10
|
quote: Originally posted by legaz Nije u tom poenta, već u tome da možeš naći Ludensova izdanja koja su jeftinija od onih u Hrvatskoj, dok toga nema što se tiče VČ-a u HR. Kod nas imaš stripovaiz HR koji se mogu naći na trafikama. Preko nema. Ovde niokoga ne krivim samo sam to mislio kada je u pitanju zaštita tržišta.
ali od koga zaštita? priče s divljeg zapada imaju kod nas na kioscima, ali to izdanje ne postoji u našem izdanju? aj da imaš istu epizodu zagora na kiosku u oba izdanja, pa da ima osnova to što kažeš. Ovako je bezveze  A to što su jeftinija. Nisu jeftinija od domaćih  |
 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 15/05/2012 : 18:48:14
|
quote: Originally posted by Imrahil
quote: Originally posted by legaz Nije u tom poenta, već u tome da možeš naći Ludensova izdanja koja su jeftinija od onih u Hrvatskoj, dok toga nema što se tiče VČ-a u HR. Kod nas imaš stripovaiz HR koji se mogu naći na trafikama. Preko nema. Ovde niokoga ne krivim samo sam to mislio kada je u pitanju zaštita tržišta.
ali od koga zaštita? priče s divljeg zapada imaju kod nas na kioscima, ali to izdanje ne postoji u našem izdanju? aj da imaš istu epizodu zagora na kiosku u oba izdanja, pa da ima osnova to što kažeš. Ovako je bezveze  A to što su jeftinija. Nisu jeftinija od domaćih 
Do skoro su bili jeftiniji ludensi nego izdanja VC.Bili su cini mi se 170 dok je VC 190.Sad je cena ista. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
 |
|
Topic  |
|