Pošto je Zoran iz Lebana odradio skoro već sve izbore vezane za Zagora,meni preostaje da izaberemo zlatnu Zagorovu godinu,onu u kojoj su italijani ponudili najkvalitetniji Zagorov program.Iako je Zagor krenuo još 1961,za ovaj topik uzete su godine od 1965 pa nadalje(kao što znate na 77.stranici broja 52 izdanja''Collana Zenith Gigante'',počeo je novi reprint serije''Collana Lampo'') Za ovaj izbor izabrao sam 15 najboljih godina po slobodnom izboru. Evo koje su godine u pitanju uz pomen najkvalitetnijih priča koje su u njoj objavljene.1968- U ovoj godini su objavljene one čuvene priče Nasilje u Darkvudu,Kuća užasa,Akt nasilja kao i priča sa crvenom vešticom. 1970-Zagor priča,Tajna služba,Crveni strelac i upoznavanje sa Gutrumom u priči izazov kitolovcima obeležili su ovu godinu. 1972-Ova godina ostaće upamćena po prvom pojavljivanju Rakosija ali sigurno po čuvenoj odiseji,vredi spomena pojavljivanje eskima i bele maske. 1973- Sloboda ili smrt,Kapetan zmija i Vudu. 1974-Uovoj godini imali smo priče Karneval,Bratić Simon,Helingenov bleštavi trag te priču sa podvodnim čudovištem. 1975-Ovaj period karakteriše priča sa Zimskom zmijom ali i priče sa samurajima,Bili boy-em i Supermajkom. 1976-U pitanju su takođe izuzetne priče Došljaci sa Aljaske,prvo pojavljivanje Kandraxa,te poklič sauka i priča sa belim tigrom. 1979-U ovoj godini italijani izbacuju priču sa ''Distrojerom'',ali tu je i nevidljivi čovek,te Ben Stivens 2 put,Gutrum sa vikinzima,takođe i Čiko debituje sa specijalcem o svom detinjstvu. 1980- Priča sa Helingenom je bila osnov ove godine,spomenuti vredi i Sijera blanku,priču sa Roki Torpom,Džimi Gitaru i Čiko Amerikanca. 1981-Šta reći, Rakosi 2 put,Hakaram,Van axsel,čuvena Plamena lobanja,čovek munja,Indijanac Čiko. 1982-Tkač,Demonska maska,Vuk Samotnjak,Prokleto blago,Čiko šerif. 1987-Hagot,Pljačkaši đavolje doline,Neumoljivi Zagor,Gospodar vremena. 1988-Demoni ludila,Jeti,Zmajevo grotlo...Protunapad 1994-Nestali istraživač,Zmajevi gusari,Van Aksel 2put... 1998- Ove godine Rakosi 3 put,ali i Mortimer 1 put,te Grenland,Midnajt i Vitezovi Grala.. [b]Glasanje za godinu u kojoj je Zagor imao najbolji program i najkvalitetnije epizode može da počne,iskreno se nadam da najbolje godine tek dolaze!
1975 samo zbog priče koja je sama esencija Zagora: Zimska Zmija!
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
Kad bih bio subjektivan reko bih 1970. godina mog rodjenja. Tad se i Gutrum pojavljuje, a on i ja imamo dosta slicnosti. On je kralj, voli da popije...samo sto ja nisam kralj. Salim se 1975. Gomila dobrih prica.
1982 godina mi je najdrazi period iz detinjstva.jednostavno sve price su dobre do 1992.Ove posle nemogu da procitam do kraja ,stalno gledam koliko jos ima stranica jer su nevideni smor.