Author |
Topic |
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 06/03/2009 : 20:05:44
|
quote: Originally posted by big joco
Ja kupujem Dampyra od VČ jer moja je filozofija da treba šund strip kupovati na kioscima za male novce. Stripovi su bili nekada no.1 čtivo na WC-u i priručni kad ti je nestalo papira. A dvadeset godina kasnije neko me uverava da su ti isti stripovi vrijedniji od enciklopedije... HC od Bonellija zaslužuje za mene osobno samo MM- a to i jedino kupujem, jer ionako kupujem sve od MM...od italije, brazilije dalje...
Mogu sam da se složim s tobom... Također kupujem samo MM u HC, ali ja bih to puno radije na kiosku od prvog broja... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Panon
Senior Member
2656 Posts
Member since 16/08/2007 |
Posted - 07/03/2009 : 11:43:24
|
Unatoč ovoj novoj turi SA Dampyra, ostajem pri VČ-ovom, koji je pristupačniji i jeftiniji, kako su neki već rekli. Zapravo, nikad nisam ni imao namjeru kupovati HC Dampyra i to zbog cijene. A i ljepše je kod VČ-a kad svaka epizoda ima svoju naslovnicu, nego kod SA-a, gdje je priložena samo naslovnica prve epizode. |
|
|
hrvoje23
Senior Member
Croatia
2175 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 07/03/2009 : 15:22:46
|
quote: Originally posted by Panon
Unatoč ovoj novoj turi SA Dampyra, ostajem pri VČ-ovom, koji je pristupačniji i jeftiniji, kako su neki već rekli. Zapravo, nikad nisam ni imao namjeru kupovati HC Dampyra i to zbog cijene. A i ljepše je kod VČ-a kad svaka epizoda ima svoju naslovnicu, nego kod SA-a, gdje je priložena samo naslovnica prve epizode.
Pa imas iza naslovnicu,kakvu takvu-umanjenu, negdje i malo prekrivenu! Dok recimo kod Libellusa, nemas drugu naslovnicu kod almanaha-bilo kojeg... Ali to je vec druga tema i prica! |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17839 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 07/03/2009 : 17:20:32
|
ja ću kupovati VČ jer sam se već uvalio beze mi sad prekidati
mada nisam nesto bas odusevljen sa prvih desetak naslova |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
Panon
Senior Member
2656 Posts
Member since 16/08/2007 |
Posted - 07/03/2009 : 19:02:53
|
quote: Originally posted by hrvoje23 [brPa imas iza naslovnicu,kakvu takvu-umanjenu, negdje i malo prekrivenu! Dok recimo kod Libellusa, nemas drugu naslovnicu kod almanaha-bilo kojeg... Ali to je vec druga tema i prica!
Primarni razlog zašto sam odabrao VČ je cijena. Zašto da kupim Dampyra za 80 kn, kada ista ta dva broja mogu za 32 kn? Ovi ostali nedostatci su nevažni. |
|
|
elfak nish
Advanced Member
Serbia
5706 Posts
Member since 23/02/2009 |
Posted - 07/03/2009 : 22:35:07
|
quote: Originally posted by Panon
quote: Originally posted by hrvoje23 [brPa imas iza naslovnicu,kakvu takvu-umanjenu, negdje i malo prekrivenu! Dok recimo kod Libellusa, nemas drugu naslovnicu kod almanaha-bilo kojeg... Ali to je vec druga tema i prica!
Primarni razlog zašto sam odabrao VČ je cijena. Zašto da kupim Dampyra za 80 kn, kada ista ta dva broja mogu za 32 kn? Ovi ostali nedostatci su nevažni.
Slazem se,i isto sam i ja postupio.A i vise volim kiosk izdanja ,nego debele mastarije.Lepse izgledaju u polici,onako,kad imas jedno pedesetak |
Soundgarden - Halfway There http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
|
|
|
MladenT
New Member
Croatia
260 Posts
Member since 16/10/2007 |
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 09/03/2009 : 10:53:19
|
Prve dvoje knjige (9 i 10) iz ove ture su bomba od prica i crteza!!!!!!! |
BOBA FETT: "WHAT IF HE DOESN'T SURVIVE? HE'S WORTH A LOT TO ME" |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 09/03/2009 : 10:55:43
|
I kada će izaći sljedeće knjige? 2012.? Nikada?
Ne, hvala. VČ je ozbiljniji izdavač (kada je Dampyr u pitanju). |
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
|
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Posted - 09/03/2009 : 11:05:05
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Ne, hvala. VČ je ozbiljniji izdavač (kada je Dampyr u pitanju).
Sejo,jesi ti vidovit!?
Ne bih coprao, ali tko ti garantira da ce VC ikada izdati broj 33? Da se razumijemo ne zelim da propadne bilo koji izdavac, ali nitko ti danas ne moze garantirati da ce nesto biti.
18 brojeva je razlike sada. Zivi bili pa vidjeli da li ce stici do broja 33.
|
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Posted - 09/03/2009 : 11:35:09
|
quote: Originally posted by Darkwood Devil
Ne, hvala. VČ je ozbiljniji izdavač (kada je Dampyr u pitanju).
Sejo,jesi ti vidovit!?
Ne bih coprao, ali tko ti garantira da ce VC ikada izdati broj 33? Da se razumijemo ne zelim da propadne bilo koji izdavac, ali nitko ti danas ne moze garantirati da ce nesto biti.
18 brojeva je razlike sada. Zivi bili pa vidjeli da li ce stici do broja 33.
Meni je jasno da nema nikakve garancije. No, da SA ima nekakav normalan plan izlaženja, nastavio bih da kupujem njihovo izdanje, no ovakav način izlaženja ne mogu da prihvatim; pogotovo kada postoji konkurencija koja istog junaka izdaje jednom mjesečno. |
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
|
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Posted - 09/03/2009 : 11:52:04
|
Rusenja planova ce biti sve vise i vise kod svih. pogledaj oko sebe sta se desava, kriza se uvlaci sve vise i vise i nece bas preko noci otici...
Nitko ne moze nista garantirati. |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Posted - 09/03/2009 : 12:31:41
|
Rusenja planova ce biti sve vise i vise kod svih. pogledaj oko sebe sta se desava, kriza se uvlaci sve vise i vise i nece bas preko noci otici...
Nitko ne moze nista garantirati.
Pogledaj kada je SA izdao zadnje 4 knjige. Mene jednostavno nervira taj ritam (ne)izlaženja, a zahvaljujući VČ-u imam alternativu. To je jedini razlog zbog čega neću kupiti ovih 8 knjiga, a ubijeđen sam da je ovo posljednjih 8 knjiga u izdanju SA. Da se Dampyr dobro prodaje ne bi čekali 2 godine na nove knjige. |
|
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7858 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 09/03/2009 : 12:57:10
|
Zašto bih pratio HC, kad imam jeftinu alternativu s VČ-om. Radi hrbata, hahahaha!?! Da imam HC-ove, sve bi ih bez cjenovne razlike zamjenio sa SC-om. Bilo koji strip. Da, čak i one koji "zaslužuju" HC. XP XP XP Oko toga se ne bi dvoumio ni 2 sekunda. VČ će izdržati bar 35 brojeva.
Znači, stvarno su dobre prve dvije knjige? |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Posted - 09/03/2009 : 14:10:45
|
quote: Originally posted by mpavin
Sejo, jesi li uspio prodati svojih prvih 8 knjiga na aukcijama?
Jednom sam pokušao pa nije uspjelo. Poslije nisam imao vremena i volje da ih opet stavim na aukcije. |
|
|
|
Trigger
Average Member
Bosnia and Herzegovina
757 Posts
Member since 12/07/2007 |
Posted - 09/03/2009 : 15:00:24
|
Ma Dampyr mi je osrednji strip - nista sto bi morao imati u HC varijanti (za razliku od Martija). U stvari, kad malo bolje razmislim, i citam ga samo zbog toga sto izlazi na kioscima u VC izdanju, jer me NIKAD ne bi privukao da placam 10-tak eura za 200-titanjk stranica bonellijevog stripa (izuzetak su mi (barem meni licno) kultni stripovi poput Martija, Mister Noa i Texa, a kanim se da pocnem i s MV). Ali ne i HC Dampyr... Dok ga izdaje VC kupovacu ga, kad prestane necu ga vise ni citati i to je to... |
I kad ce Bob Morane u integralima? |
|
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Posted - 09/03/2009 : 15:24:31
|
Nitko ne moze nista garantirati.
Pogledaj kada je SA izdao zadnje 4 knjige. Mene jednostavno nervira taj ritam (ne)izlaženja, a zahvaljujući VČ-u imam alternativu. To je jedini razlog zbog čega neću kupiti ovih 8 knjiga, a ubijeđen sam da je ovo posljednjih 8 knjiga u izdanju SA. Da se Dampyr dobro prodaje ne bi čekali 2 godine na nove knjige.
To niti Bernard ne zna, da li ce ici ili ne, tako da da prica pada u vodu.
A sada je izaslo 4 + 4 knjige, znaci tura koja je kasnila i tura na kojoj je bio red pa ne vidim gdje je tu rupa? |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 09/03/2009 : 16:43:59
|
To niti Bernard ne zna, da li ce ici ili ne, tako da da prica pada u vodu.
A sada je izaslo 4 + 4 knjige, znaci tura koja je kasnila i tura na kojoj je bio red pa ne vidim gdje je tu rupa?
U pravu je Sejo. Da ide izlazio bi ko Zagor extra ili AF klasik. A jesi li razmisljao i ovako : VC = 13 komada godisnje Italijani = 12 Sa = 8 Meni je ritam izlazenja presudan,zato mi je bolji Dampyr VC od SA. Da Bernard izbacuje 8 knjiga godisnje to bi onda bila druga prica. Zato mi je najbolji Libellus jer svakog junaka imas godisnje vise od zabara i realnu mogucnost da nekad imas i celu kolekciju nekog junaka (MM giganti,MV ce sad da dodje na pola puta...) |
|
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Posted - 09/03/2009 : 18:42:17
|
Razmisljao sam o mnogo cemu. Za sada odabrao bolje opremljenog "konja" koji ima jos uvijek veliku prednost:) Naravno taj "konj" je nesto skuplji, ali daleko od preskupog ako volis taj strip i uzivas u njemu.
|
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 09/03/2009 : 19:38:30
|
Razmisljao sam o mnogo cemu. Za sada odabrao bolje opremljenog "konja" koji ima jos uvijek veliku prednost:) Naravno taj "konj" je nesto skuplji, ali daleko od preskupog ako volis taj strip i uzivas u njemu.
Da znam da ce ici svake godine 8 knjiga trenutak ne bi razmisljao,odlucio bi se za SA. Jbmlg,valjda kriza srednjih godina,ne gledam mnogo ni cenu,ni povez,dal' je SC ili HC - samo da ide brze od zabara |
|
|
Prodigy
Senior Member
Croatia
1801 Posts
Member since 01/12/2003 |
Posted - 14/03/2009 : 15:32:35
|
Prve dvoje knjige (9 i 10) iz ove ture su bomba od prica i crteza!!!!!!!
A ostalih 6?
Javi kad procitas,makar kupit cu ovak i onak. |
I'm not O.K.,you're not O.K. and that is O.K.!!! |
|
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4344 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 15/03/2009 : 18:10:16
|
nesvidja mi se kod ovih knjiga dampira to sto nisu u potpunosti verni italijanskoj numeraciji,jer kad epizoda ima nastavak,onda se to stavi u jednu knjigu i to je ok ako je u parnim brojevima ali ako recimo epizoda na neparnom broju pa sledeca kojka ima nastavak nemoze ici redom jer nastavak bi bio u narednoj knjizi,onda se remeti redovni niz pa se predhodna epizoda koja nema veze sa ovom u nastavcima objavi u sledecoj knizi a ova u predhodnoj sa nastavkom.to mi se ne dopada,pogledajte samo zbrku od 25 do 32 originalnog broja dampira koji ce izaci u strip agentovom izdanju.i uporedite sa originalnim redosledom kod italijana |
|
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Posted - 17/03/2009 : 09:07:21
|
quote: Originally posted by dzoni
nesvidja mi se kod ovih knjiga dampira to sto nisu u potpunosti verni italijanskoj numeraciji,jer kad epizoda ima nastavak,onda se to stavi u jednu knjigu i to je ok ako je u parnim brojevima ali ako recimo epizoda na neparnom broju pa sledeca kojka ima nastavak nemoze ici redom jer nastavak bi bio u narednoj knjizi,onda se remeti redovni niz pa se predhodna epizoda koja nema veze sa ovom u nastavcima objavi u sledecoj knizi a ova u predhodnoj sa nastavkom.to mi se ne dopada,pogledajte samo zbrku od 25 do 32 originalnog broja dampira koji ce izaci u strip agentovom izdanju.i uporedite sa originalnim redosledom kod italijana
Pa zar bi ti bilo bolje da kupis knjigu u kojoj pocinje epizoda i nema kraja?
Ne kupuju svi bas sve knjige. |
|
|
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
|
Topic |
|