Author |
Topic |
Peyo
Advanced Member
Croatia
10380 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
udarnik007
Senior Member
Croatia
1116 Posts
Member since 21/10/2013 |
Posted - 06/12/2024 : 16:32:02
|
quote: Originally posted by Peyo
Marko, da li je u planu Morgan (Segura/Ortiz) ili da nabavim Lokomotivino izdanje?
E, ovo i mene interesira! |
|
|
Promys
Starting Member
76 Posts
Member since 03/02/2023 |
Posted - 06/12/2024 : 16:41:48
|
quote: Originally posted by matori paraliticar
Mozda neko opste filozofiranje sa moje strane sada ako je okej. Da li mi se tamo samo cini da je uvecan udeo stripova "sci-fi", izmisljenih svetova itd neki trend i u fibrinom katalogu i u BD uopsteno? I to sve na racun sta ja znam "slice of life" stripova dokumentarnih, istorijskih i sl.? Razlog sto pitam mozda je ocigledan :) Nisam preteran fan tih stripova koje sam prvo spomenuo (sci-fi, izmisljeni svetovi, a jos ako se prostiru na nekoliko knjiga..), ako i nesto od toga nabavim to mora biti bas neki super strip
Sad ce neko reci, o cemu ovaj pa tako kako je sada je uvek bilo :) U principu ne smeta mi da je kako jeste, ako meni ne pasu ti stripovi, pasu nekome drugome fibra je i gradjena na tome, da se nadje ponesto za svakoga (tesko kvazifilozofiranje, verovatno zamisao od pocetka nije bila takva :) )
Slazete se/ ne slazete se napisanim? Svako misljenje je dobrodoslo
ps gotov sam ako neko napise da dam neki konkretan primer:)
Ima toga dosta na tržištu, mada se tematika prilično promenila. Nema više toliko klasičnih svemirskih sapunica kao nekada. Meni lično nikada nije bila jasna granica SF-a- zar SF nije i DC/Marvel superherojština? U šta spadaju Gideon Falls, Hladan kao led i sl? Dobar deo Horora je po meni takođe SF. Interesantno bi bilo kada bi imali statistiku izdanja na ovim prostorima po žanrovima. Moj utisak je da se Western poprilično povampirio i da zauzima značajan broj izdanja. |
Edited by - Promys on 06/12/2024 16:42:42 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29419 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 06/12/2024 : 17:34:47
|
quote: Originally posted by Peyo
Marko, da li je u planu Morgan (Segura/Ortiz) ili da nabavim Lokomotivino izdanje?
Pa na to sam pitanje odgovorio već xy puta.
|
Trouble will find me |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10380 Posts
|
ponki
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3113 Posts
Member since 20/09/2008 |
Posted - 06/12/2024 : 19:34:44
|
quote: Originally posted by Markos
Zato što imam kriterije koliko što treba koštati. Album od 180 stranica danas ne bi smio koštati više od 30 Eura. Ako bi štampao 200 komada, onda bi trebao koštati nešto tipa 50 Eura. Ne može. Neću.
Kupljeno... i Jonathan i L&R i Jerome |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10380 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21162 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 06/12/2024 : 23:39:25
|
Zato što imam kriterije koliko što treba koštati. Album od 180 stranica danas ne bi smio koštati više od 30 Eura. Ako bi štampao 200 komada, onda bi trebao koštati nešto tipa 50 Eura. Ne može. Neću.
kao prvo,Žerom nije album od 180,već od 250 stranica,pa je cena od 50 evra u granicama normale - kad se prodaju pojedinačni albumi,kod većine izdavača oni ne koštaju ispod 10 evra;kod nekih i po 15,pa je ta cena od 50 prihvatljiva. Kao drugo,za to "Ne može.Neću." stvarno nisi u pravu - zbog nekih principa ćeš nas uskratiti za stripove koje volimo,a u mogućnosti si da ih izdaš,i da nam ih prodaš.Nemoj ti brigati za naše novčanike,biće nama puna srca.A i napisah gore da je i ta cena sasvim ok,pa nas i na tom polju nisi oštetio.
DW izdaje Granvila,i prva 4 su imala kriminalnu prodaju;eto,izdali su i petu,uprkos svemu,i naklon do poda za taj potez.Bila bi gre'ota da ne nismo dobili mogućnost da kompletiramo serijal. Isto važi i za Žeroma,Džonatana,Ljubav i rakete,Nedirku... (nastavite niz) |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 06/12/2024 23:40:19 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29419 Posts
Posted - 07/12/2024 : 00:00:47
|
Anto, pričaš budalaštine. Cijena od 50 eura prihvatljiva za strip koji se po cijeni od 15 Eura prodavao 10 godina? Kako da ne. Jerome je dobio šansu, nije prošlo, doviđenja, idemo dalje. 5 i 6 integral Jeromea su potpuno nebitni i ne, nije grehota što niste u mogućnosti da kompletirate serijal nego je to zdrav razum. Da se razumijemo, Fibra to može napraviti bez problema, neću ja propasti zbog 10-15 tisuća eura minusa, ali postoje puno bolji stripovi na koje mogu spaliti novac. To što je DW izdao zadnjeg Granvila im je, u to sam siguran, velika greška i bacanje novaca u vjetar samo da bi im 23 čovjeka na forumu/fejsbuku zapljeskala i naklonila se do poda. S tim da, ajde, to ima nekog smisla, valjda, jer ako sam dobro shvatio, to je kraj priče. Ali svejedno, bacanje novca.
|
Trouble will find me |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2292 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 07/12/2024 : 00:24:45
|
Strip o kom pricas da je imao cenu od 15 evra je bio zanimljiv odredjenom krugu ljudi tim.. ne znam sad koliko ih ima cena nije vazna toliko za zadnje knjige
jednostavno taj strip ili si probao i uzeo sve ili si preskocio bez da mu das sansu cena knjiga nije bila odlucujuca ovde ma koliko cudno zvucilo
razumem i izdavaca i dzeromofile teska dilema |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3292 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 07/12/2024 : 00:52:09
|
Anto, pričaš budalaštine. Cijena od 50 eura prihvatljiva za strip koji se po cijeni od 15 Eura prodavao 10 godina? Kako da ne. Jerome je dobio šansu, nije prošlo, doviđenja, idemo dalje. 5 i 6 integral Jeromea su potpuno nebitni i ne, nije grehota što niste u mogućnosti da kompletirate serijal nego je to zdrav razum. Da se razumijemo, Fibra to može napraviti bez problema, neću ja propasti zbog 10-15 tisuća eura minusa, ali postoje puno bolji stripovi na koje mogu spaliti novac. To što je DW izdao zadnjeg Granvila im je, u to sam siguran, velika greška i bacanje novaca u vjetar samo da bi im 23 čovjeka na forumu/fejsbuku zapljeskala i naklonila se do poda. S tim da, ajde, to ima nekog smisla, valjda, jer ako sam dobro shvatio, to je kraj priče. Ali svejedno, bacanje novca.
Granvil je kraj, i ima smisla. Ali mislim da je dobar razlog i to da se pokaže kupcima da se na DW može opet računati. Mnogima se poljuljala vernost u godinama kada im je 50-ak naslova ostalo na pola puta. S toga, ima to i neku ekonomsku računicu za neke druge naslove, po meni.
Fibra nema taj problem, poverenje nije izgubljeno, i ne mora da baca pare u vetar na nešto što je očigleno očajno prošlo. |
|
|
blueberry9
New Member
231 Posts
Member since 14/11/2016 |
Posted - 07/12/2024 : 01:37:56
|
Da se razumijemo, Fibra to može napraviti bez problema, neću ja propasti zbog 10-15 tisuća eura minusa, ali postoje puno bolji stripovi na koje mogu spaliti novac.
Ove reci su kao melem za moje usi! Nadam se da to pruza neku nadu da ce ta lova biti sprzena na Tvrdje, koje su kudikamo bolji strip od Jeroma, iako ih ignorise nasa malogradajanska publika. |
|
|
dino1984
Average Member
Austria
543 Posts
Member since 31/05/2007 |
Posted - 07/12/2024 : 08:36:53
|
Ma ja bi bio presretan i da se zavrsi samo Jonathan, razumljivo da sigurno nece sve sta bi mi htjeli. |
Good night white pride!! |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29419 Posts
Posted - 07/12/2024 : 09:28:50
|
Potpuno ista stvar. Probalo se, ne ide, idemo dalje. Da smo eventualno pri kraju, onda ajde, ali to traje unedogled, nema smisla. |
Trouble will find me |
|
|
mmihoci
Senior Member
1115 Posts
Member since 01/02/2018 |
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8188 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 07/12/2024 : 11:38:17
|
ako fibra treba spržit pare na nešto, onda su to ljubav i rakete bez konkurencije opet, ja sam (skoro) uvjeren da to ne bi bilo bacanje novaca nekako mi se čini da su izdane prerano i da publika nije bila spremna, pa su se, osim juhe za slomljena srca, rasprodavale godinama međutim, danas ih nitko živ ne prodaje, nema ih na aukcijama uopće ili se jako rijetko pojave, i svi koji su ih kupili ih čuvaju doma čak mislim da bi sada dobro prošlo i novo izdanje, tipa onog boxa za 40-godišnjicu, a ne samo neobljavljeni albumi ali to je samo moje mišljenje ili su mokri snovi
|
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1464 Posts
Member since 18/03/2005 |
Posted - 07/12/2024 : 11:50:17
|
quote: Originally posted by ken2
ako fibra treba spržit pare na nešto, onda su to ljubav i rakete bez konkurencije opet, ja sam (skoro) uvjeren da to ne bi bilo bacanje novaca nekako mi se čini da su izdane prerano i da publika nije bila spremna, pa su se, osim juhe za slomljena srca, rasprodavale godinama međutim, danas ih nitko živ ne prodaje, nema ih na aukcijama uopće ili se jako rijetko pojave, i svi koji su ih kupili ih čuvaju doma čak mislim da bi sada dobro prošlo i novo izdanje, tipa onog boxa za 40-godišnjicu, a ne samo neobljavljeni albumi ali to je samo moje mišljenje ili su mokri snovi
Podpisujem! |
www.maconcomics.com |
|
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
1977 Posts
Member since 24/10/2019 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29419 Posts
|
verab
Senior Member
Croatia
2770 Posts
Member since 22/01/2015 |
Posted - 07/12/2024 : 13:15:06
|
Sranje! (mogu mislit kako je tek tebi) Baš sam se radovao ovom izdanju, bio sam siguran da su materijali dobri, sudeći po onom što sam vidio po net-u.
npr. https://ebabble.net/kelly-green-complete-collection/
Daj reci, ako nije problem, jesi li mislio objaviti Kelly c/b ili u boji? I je li ta priča šta se tiče Fibre zauvijek gotova ili ipak postoji šansa za objavljivanje ako se pojavi dobar scan? |
hejt, jal & rock 'n' roll |
|
|
mmihoci
Senior Member
1115 Posts
Member since 01/02/2018 |
|
ŠAŠ
Average Member
649 Posts
Member since 13/10/2013 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29419 Posts
Posted - 07/12/2024 : 13:54:45
|
quote: Originally posted by verab
Sranje! (mogu mislit kako je tek tebi) Baš sam se radovao ovom izdanju, bio sam siguran da su materijali dobri, sudeći po onom što sam vidio po net-u.
npr. https://ebabble.net/kelly-green-complete-collection/
Daj reci, ako nije problem, jesi li mislio objaviti Kelly c/b ili u boji? I je li ta priča šta se tiče Fibre zauvijek gotova ili ipak postoji šansa za objavljivanje ako se pojavi dobar scan?
Djeluju dobri, dok malo ne zumiraš. Vjerojatno to u tisku i ne bi izgledalo tako loše, ali meni je to preveliki stres.
|
Trouble will find me |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26899 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 07/12/2024 : 13:56:55
|
quote: Originally posted by ŠAŠ
koji su onda obustavljeni serijali do sad?
ili još bolje ,ajmo pogađat serijale koji će to tek biti
|
Ja sam fetišist papira! |
|
|
john connor
Senior Member
Serbia
2714 Posts
Member since 15/02/2011 |
|
Topic |