forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1089

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 09/09/2012 : 13:58:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

quote:
Originally posted by maddox031

nemoj se sekirat, svatko tko je ikad uzeo neko izdanje fibre - zna da ono nije preskupo - jer je odradjeno maksimalno kvalitetno

U potpunosti se slažem.
Fibra je promjenila percepciju stripa na ovim prostorima.

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

tantus
Senior Member

Slovenia
1660 Posts

Member since 10/09/2003

Posted - 10/09/2012 : 08:55:11  Show Profile Show Extended Profile  Send tantus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos
To je više manje to. Kao da je meni problem isprogramirati webshop, staviti cijene s 10-20-30% popusta i onda slati pakete kupcima - količina Fibrinih stripova koja se proda mjesečno u Hrvatskoj se spakira i pošalje za 5-6 sati, a kupce ionako vjerojatno sve znam osobno. Ali striparnice moraju od nečega živjeti, a da bi imali kakav takav privid strip-scene, striparnice su ključne. Potez s pretplatom bi za Fibru bio klasično rezanje grane na kojoj sjedi.

Ljudi misle samo na sebe, daj ti nama da mi to kupimo što jeftinije, ako već ne može džabe, a za sve drugo nas boli briga. I džabe ja pričam, opet će biti da je Fibra preskupa, da smo derikože, da sam ja svađalica, ovo ono...

Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 10/09/2012 : 09:07:13  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja sam već nekoliko puta objašnjavao da je Darkwood specifičan slučaj jer su ujedno i izdavač i najveća striparnica. A i već jednom sam, čini mi se, odgovarao na ovo pitanje. OK, ajmo opet:

Fibra takav potez s pretplatom jednostavno ne može učiniti. Niti smije. Dugoročno bi to značilo ugrožavanje, pa i gašenje striparnica.
Striparnice žive gotovo isključivo od prodaje novih, aktualnih izdanja. Kad izadje novi strip, što se proda u prva dva-tri mjeseca, to je više-manje to, ostalo se razvlači godinama. Da ja uvedem pretplatu, možda bih (a i to je upitno) dobio kojeg kupca više, ali bih sigurno oteo striparnicama gotovo sve njihove kupce i bitno ih ugrozio - pogotovo ove manje, tipa Babilon, Stripor i ostale. Kome bi Stripor i Babilon prodali Inkal za 300 kuna ako bi ga ja prodavao u pretplati za, ne znam, 30% popusta, dakle 210?
Da sam ja vlasnik striparnice i da neki veliki izdavač krene s tim, ja bih mu sutra vratio svu robu, pa neka je onda prodaje sam.

u jebote, da čovek ne poveruje... jedan markos, koji je više puta ukazivao na sopstveni egoizam kada je izdavaštvo u pitanju (izdajem samo ono što se meni sviđa, izdanja su takva da mene zadovolje) sad ispada altruista par excellence, mislim, striparnice moraju od nečeg živeti, a ja sam tu da im to omogućim uprkos sopstvenoj koristi i željama kupaca...

i ne samo to, nego altruista poziva na upotrebu drastičnih mera, a sve radi dobrobiti zaposlenih u striparnicama... ah, ta poslednja rečenica... da sam ja vlasnik striparnica u hrvatskoj i da neki veliki srpski izdavač, poput darkvuda, krene sa pretprodajom, kao što je i krenuo, ja bi mu momentalno vratio svu robu, pa nek je onda prodaje sam...

bravo! bravo! tako treba!!!
etika vredna naklona
jebeš tiraže od 1000 i više, jebeš ponovni pokušaj (sećate se belog puta) da se strip uvede na velika vrata... da se strip nađe u svakoj knjižari, da strip bude dostupan i smrtnicima a ne samo fetišistima koji daju i po 50e za jedan strip... jebeš sve to... striparnice su jedino bitne!!!!
bravo markose!!!!

"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim."
Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 10/09/2012 : 09:10:04  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ljudi misle samo na sebe, daj ti nama da mi to kupimo što jeftinije, ako već ne može džabe, a za sve drugo nas boli briga. I džabe ja pričam, opet će biti da je Fibra preskupa, da smo derikože, da sam ja svađalica, ovo ono...

jebote kakav retorički obrt!!!!

"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim."
Go to Top of Page

maddox031
Senior Member

Croatia
1941 Posts

Member since 23/09/2011

Posted - 10/09/2012 : 09:18:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit maddox031's Homepage  Send maddox031 a Private Message  Reply with Quote
ti si bas smijesan :D

ajde nadji mi fibrin strip za 50eura :D

There can be only one, me!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29712 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 10/09/2012 : 09:26:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Daj noemise odjebi sa glupim sarkazmom i podmetanjem stvari koje nisam rekao.
Ili, već kad si toliko pametan i sve ti je jasno, objasni zašto Fibra zaista nema webshop i cijene sa recimo 20% - 30% popusta?

Trouble will find me
Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 10/09/2012 : 09:47:02  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
quote:

dobro, da ne bude da podmećem, objasni čemu ona poslednja rečenica...

Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 10/09/2012 : 09:57:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:

gospodari ječma

doduše, to je cena kod nas, kod vas je možda drugačije
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29712 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 10/09/2012 : 10:03:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by noemis

quote:

dobro, da ne bude da podmećem, objasni čemu ona poslednja rečenica...

Evo da ti ja ne pričam priče, nazovi, traži vlasnika i pitaj ga što bi napravio da npr. Fibra krene sa pretplatom od 30% na svoja izdanja.

Stripovi na kvadrat
Preradovićeva 34, 10000 Zagreb
telefon: +385 (0)1 4837777
fax: +385 (0)1 4837777
GSM1: +385 (0)91 4514446
GSM2: +385 (0)99 7329944
E-mail: prodaja@stripovi.hr

Ako ti je skupo, samo reci, ja ću ti refundirati troškove poziva na predstojećem sajmu knjiga.

Ili, ako ja samo glumim altruista kao što tvrdiš, objasni zašto onda ustvari nemam webshop? Slažemo se da sam tehnički sposoban napraviti ga, zar ne? Stripovi.com su dovoljan dokaz. Slažemo se da bi, budući da striparnice uzimaju 30% rabata, mogao mirno staviti cijene s bar 20% popusta, dati besplatnu poštarinu i dalje biti u dobitku, zar ne? Zašto onda to nisam napravio? Evo, ajde, objasni. Zar ne bi bilo lijepo prodavati npr. chabouteov omnibus od 800 stranica za recimo 100 kuna? Zamisli da su sve Fibrine cijene niže za 30%. Zar to ne bi bilo krasno po Fibrin imidž? Zašto to onda ne napravim?

Trouble will find me
Go to Top of Page

Šovinista
New Member

Serbia
178 Posts

Member since 27/08/2009

Posted - 10/09/2012 : 10:04:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Šovinista a Private Message  Reply with Quote
Ovaj noemis je neki strašno uobrazen i umišljen tip.....
Sigurno sebe doživljava kao velikog borca protiv nepravednih strip izdavača.
JEdan koji predvodi gomilu nezadovoljnih strip potrošača, tako on sebe vidi. Glasnogovornik!
A zapravo samo lupa gluposti i sigurno ima neki dublji interes....

You can fool some people sometimes, but you can't fool all the people all the time.
Go to Top of Page

maddox031
Senior Member

Croatia
1941 Posts

Member since 23/09/2011

Posted - 10/09/2012 : 10:09:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit maddox031's Homepage  Send maddox031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imrahil

quote:

gospodari ječma

po danasnjem tecaju gospodari su 48.75 eura ^^ :D

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 10/09/2012 : 10:12:31  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Kao što je rekao Djole:"na jednog koji te voli dolaze dvojica koja te ne vole. a od te dvojice koja te ne vole, jednom si izrazito antipatičan".

Ili kak je rekel moj deda: Pošten=jeben

Ili kak sam ja rekel: Nepošten jebe, pošten najebe

Ma kad čovjek nešto dobro radi uvijek se nađe par dušmana koji će prigovarati, čisto iz zlobe, asko već ne radi nečeg drugog.Ne teba se na to osvrtati.

P.S. Mislm da sam s ovim postom zaslužio 30% popusta

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 10/09/2012 : 10:39:50  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
jednom sam nekom forumašu spomenuo kako je jako zanimljivo posmatrati reakcije i kretanje mase na forumu kada se malo uzburkaju strasti... kako bi se mogao izvući sjajan uzorak za kvalitativnu sociološku analizu...
i evo, opet je to slučaj, inetesantno je i zabavno šta će sve ljudi pomisliti i kazati/napisati... da mrzim osobu koju ni ne poznajem, ili da imam kakvu korist; naravno, uslediće uskoro verovatno i neka analiza moje malenkosti, tako to ide na forumu... evo već sam nepošteni glasnogovornik, dušmanin i zlobnik...

@markos
da se razumem u zvanične i nezvanične finansijske mahinacije izdavaštva, verovatno bih ti adekvatno odgovorio... međutim, nisam izdavač, niti ekonomista... ali sam izuzetno stručan da prepoznajem kada neko napiše pogrešnu rečenicu (seti se mojih reakcija na pojedine komentare kojima su tebe napadali) elem, napisao su pogrešnu rečenicu, i ne samo to, tvoja rečenica je ostrašćena, poziva na akciju i to u odbranu etičko/altruističkih vrednosti koje su ovaj put napadnute kroz finansije (ako ne vidiš šta ovde nevalja, nema smisla ni da detaljno objašnjavam)...

elem, da sam to ja izgovorio, to ne bi bilo čudno, ipak sam ja glasnogovornik-borac protiv nepravde, ali to si izgovorio ti, koji si, prvo - i sam izdavač, i koji si drugo -i sam više puta potencirao na svojoj egoističkoj izdavačkoj politici...

ergo, tvoj trenutni altruizam pridržava nešto drugo, i ako ti to ne vidiš, to se vidi u tvojim rečenicama, šta je u pitanju, to znaš i sam... uostalom, izaćiće na videlo u danima koji dolaze...

Go to Top of Page

Šovinista
New Member

Serbia
178 Posts

Member since 27/08/2009

Posted - 10/09/2012 : 10:53:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Šovinista a Private Message  Reply with Quote
Koliko je lud ovaj čovek....
Isteruje ono što on smatra za pravdu po forumima, koristi poneku krupnu reč i smatra se pozvanim da sprovodi sociološku analizu i još je toliko drzak da misli da ikoga interesuje njegovo mišljenje!
Štaviše, ON prepoznaje pogrešne rečenice! HEj!

You can fool some people sometimes, but you can't fool all the people all the time.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29712 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 10/09/2012 : 10:56:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Dakle, ne znaš odgovoriti na pitanje, ali siguran si da ono što ja tvrdim nije istina. Bravo, svaka ti čast.
Kukaš kako ti ljudi sad kao reakciju na tvoje pisanje svašta lijepe za leđa, ali istovremeno ti nije problem meni lijepiti etikete na leđa? Bravo, još jednom.

Moja rečenica bi ti bila reakcija svakog vlasnika striparnice u Hrvatskoj. Slobodno ih kontaktiraj i pitaj. A možeš nazvati i Slobu isto, uostalom. Sigurno bi bio presretan kad bi Fibra dala 30% popusta za pretplatu kupcima u Srbiji. Da se razumijemo, uopće ne zamjeram Darkwoodu na tome potezu, i ja bi ga vjerojatno napravio u njihovoj poziciji, samo objašnjavam zašto ga ja ne mogu napraviti - a ljudi to od mene traže.

Trouble will find me
Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 10/09/2012 : 11:20:24  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dakle, ne znaš odgovoriti na pitanje, ali siguran si da ono što ja tvrdim nije istina.
Moja rečenica bi ti bila reakcija svakog vlasnika striparnice u Hrvatskoj.

nisam rekao da si izgovorio neistinitu rečenicu, već da si izgovorio pogrešnu (razlika je ogromna)... i to baš zato što ti nisi vlasnik striparnice u hrvatskoj, već si izdavač...

čitaj pažljivije...

Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 10/09/2012 : 11:20:40  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kukaš kako ti ljudi sad kao reakciju na tvoje pisanje svašta lijepe za leđa

ne kukam, rekoh da me to zabavlja... da imam vremena i snage pretočio bih to u istraživanje...

čitaj pažljivije...

quote:

ali istovremeno ti nije problem meni lijepiti etikete na leđa? Bravo, još jednom.

kakvu etiketu...
rekao sam ti da je tvoj trenutni altruizam (trenutni-dakle postoji) podržan od još nečega, osim urođenog altruizma čije si odsustvo više puta pokazao i naglasio govoreći o svojim izdanjima... nema tu nikakvog etiketiranja...

čitaj pažljivije...

Edited by - noemis on 10/09/2012 11:21:51
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29712 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 10/09/2012 : 11:33:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Savršeno je jasno što si rekao, ne brini.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 10/09/2012 : 11:41:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Imrahil

quote:

gospodari ječma

po danasnjem tecaju gospodari su 48.75 eura ^^ :D

kod nas 50.59
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27648 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 10/09/2012 : 12:38:35  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ili, već kad si toliko pametan i sve ti je jasno, objasni zašto Fibra zaista nema webshop i cijene sa recimo 20% - 30% popusta?

Mogu ja?
Imao bi više posla za istu lovu.
Ovako ceh plaćaju kupci.
Nažalost,striparnice ovakve kakve jesu i koliko ih malo ima u HR su totalno nepotrebne jer ovakvu malu količinu tiraža izdavač može prodati i sam s malo truda.
Ionako znaju skoro sve svoje kupce.
BY the way,zar Libellus nema svoj webshop i nisam primjetio da su ih striparnice bojkotirale?Ali to mora biti jer im cijene nisu niže za 20-30 % koliko bi bile da su izbacili udio striparnica.Ovako su cijene ostale iste samo oni uzimaju cijeli kolač
To je akcija!

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29712 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 10/09/2012 : 12:54:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Dakle, razlog je što bi imao više posla - a onda rečenica poslije - mogao bi prodati sve sam i s malo truda. Nekako mi baš i ne drži vodu, a?
Uostalom, čak i da je "više posla za istu lovu" razlog - zar ne bi bitno bolji imidž Fibre bio adekvatna korist koja bi nadoknadila taj trud?

Trouble will find me
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27648 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 10/09/2012 : 13:40:43  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Dobro,ti si altruist kojem je najvažnije zadovoljstvo i financijska dobit drugih osoba.
Je li može tako?
Da postoji normalan lanac striparnica(ili knjižara kao Profil,Algoritam ali da plaćaju)taj tvoj stav bi imao smisla ovako ne vidim zašto ne bi svaki izdavač prodavao sam i jeftinije?S tim bi imao veću prodaju nego li do sada i veću zaradu.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29712 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 10/09/2012 : 13:48:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Pa nisam altruist, nego sam razuman. Dugoročno izdavač ne može opstati prodavajući sam, trebaju mu striparnice. Ljudi žele strip uzeti u ruke prije kupovine, prolistati ga, pregledati, vole kupiti strip u dućan, nagonski, odluče kupiti nešto na licu mjesta itd itd, a sve se to na webu ne može. U striparnicama ipak ponetko zaluta i kupi strip a da nije mislio, ili za poklon nekome ili nešto slično, takvi nikad neće doći na fibrin webshop.

Trouble will find me
Go to Top of Page

maddox031
Senior Member

Croatia
1941 Posts

Member since 23/09/2011

Posted - 10/09/2012 : 13:53:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit maddox031's Homepage  Send maddox031 a Private Message  Reply with Quote
doci ce, ali samo da kupe nesto sto znaju

ali point sa dolaskom u striparnicu stoji - uvijek je moguce kupiti nesto drugo i vise, dok na webu to i nije slucaj :)

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27648 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 10/09/2012 : 14:07:03  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa nisam altruist, nego sam razuman. Dugoročno izdavač ne može opstati prodavajući sam, trebaju mu striparnice. Ljudi žele strip uzeti u ruke prije kupovine, prolistati ga, pregledati, vole kupiti strip u dućan, nagonski, odluče kupiti nešto na licu mjesta itd itd, a sve se to na webu ne može. U striparnicama ipak ponetko zaluta i kupi strip a da nije mislio, ili za poklon nekome ili nešto slično, takvi nikad neće doći na fibrin webshop.

OK.Neko će doći prelistati i kupiti impulzivno ali da li se broj kupljenih stripova od takvih kupaca isplati naprema povećanoj prodaji preko web shopa?
Prelistati se može i privju na webu tako da se tu ne gubi ništa.Može se stavit slika i opis stripa tako da se i to vidi na webu.
Meni je kupovanje u striparnici kao i većini Hrvata kao da kupujem u tebe na web shopu
Fali nam lanac striparnica da bi imali strip tržište.
I ne vidim da će se u budućnosti nešto mijenjati na bolje.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page
Page: of 1089 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.53 seconds. Snitz Forums 2000