forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1087

gerilac1
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1453 Posts

Member since 24/08/2013

Posted - 20/04/2014 : 20:15:40  Show Profile Show Extended Profile  Send gerilac1 an AOL message  Send gerilac1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Ajmo svi u jedan glas
Doli stripovski kapitalizam!
Živija stripovski proleterijatizam!

Strip proleteri svih zemalja ujedinite se

Junak stavlja na kocku cak i prst!
Go to Top of Page

Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts

Member since 05/05/2006

Posted - 20/04/2014 : 20:15:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Raymond a Private Message  Reply with Quote
Bolje sad gasenje nego kasnije; tako i neke finansije koje bi se izgubile mozda i odu u neke stripove (ili ne gubiti lovu dzabe) za sledece prilike...nije los Rat-Man ali nije za plakati ako ne ide dalje...
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29710 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 21/04/2014 : 00:29:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Upravo sam odvozio 800-tinjak kilometara, pa nisam baš raspoložen za priču, ali evo, na brzinu:

- Negro Blanco će biti završen ove godine. Goran treba završiti Starlight, još 3 sveske, i onda napraviti te tri naslovnice za Negro Blanco i to je to, sve ostalo je odavno gotovo.
- Tvrđu će Darko prevesti kad završi Vendetu i Swamp Thing 3 i 4, nakon toga nova 4 broja idu u tisak.
- s Rat-manom sam pokušao na x načina, ali jednostavno nije išlo. Prodaja je takva da se od 4 broja pokrije samo jedan, tri broja su čisti minus. Ali to nije toliki problem, čak i s tim minusom mogu izdržati 4 broja godišnje, ja bih nastavio i dalje s tim da se samo mene pita. Međutim, talijani su tražili 8 brojeva godišnje ili ništa i to je jednostavno bilo malo previše. I ne toliko samo zbog novca koliko zbog mog vremena (jako mi puno vremena treba za prevesti i obraditi za tisak jedan broj) i resursa (skladište, darkovo vrijeme itd). Ja sam ih pokušao uvjeriti, ali nije išlo. Brojevi 9 i 10 su odavno prevedeni i upisani, čekala se samo naslovnica broja 11 za poleđinu broja 10 pa da idu u tisak, HC 5-8 su odavno otisnuti, samo ih je trebalo uvezati itd itd. Žao mi je.

Što se povjerenja... skoro će mi četrdeseta, nemam više potrebu nikome ništa dokazivati osim samome sebi. Otrčati koji kilometar više, objaviti koji strip više, poboljšati neki algoritam, srušiti rekord u candy crushu, naučiti neku novu solažu, biti bolji čovjek/tata. Kao što netko mudriji reče: "sometimes you’re ahead, sometimes you’re behind… the race is long, and in the end, it’s only with yourself." Te mi rasprave "tko je bolji/čiji je veći" ništa više ne znače. Ti imaš sve pravo ovog svijeta ljutiti se na Fibru zbog gašenja Rat-mana, kao i hvaliti nekog drugog, boljeg izdavača. Ja znam da sam napravio s Rat-manom što sam god mogao, ali iako nije uspjelo, on je ipak samo jedan od velikog broja dobrih stripova koje sam objavio i kad se sve stavi na vagu, kad stanem pred svoj ormar sa stripovima i pogledam što sam sve uspio objaviti, ja sam osobno i više nego zadovoljan učinjenim do sada. Napravio sam puno više nego što sam sanjao. Žao mi je što si razočaran, ali iskreno, ja sebi nemam šta predbaciti.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Dermentor
Average Member

Croatia
689 Posts

Member since 14/06/2010

Posted - 21/04/2014 : 01:31:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Dermentor a Private Message  Reply with Quote
Pa ako su otisnuti već hc 5-8 zašto ih ne izdas? i 9-10 sc. Bar to da dobijemo. Pa ko zna možda se jednog dana nastavi...

Edited by - Dermentor on 21/04/2014 01:32:01
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9566 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 21/04/2014 : 01:47:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Naravnoučenje: trebaju nam mladi, ambiciozni izdavači željni dokazivanja s viškom vremena i novaca

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 21/04/2014 : 07:20:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Ti imaš sve pravo ovog svijeta ljutiti se na Fibru zbog gašenja Rat-mana. Žao mi je što si razočaran, ali iskreno, ja sebi nemam šta predbaciti.

Uz ovakva objasnjenja i ljutnja je manja jer bi ipak bilo glupo da zbog takvog uslovljanja od strane Italijana pate druga izdanja da bi se radio samo Rat-Man. Stvarno postavljaju debilne uslove, mislim na tempo izdavanja kojim uslovljavaju izdavaca, posebno ako to nisu trazili od starta. Toliko dobar strip ipak nije, iako je meni dosta dobar i jeste mi zao zbog trenutne situacije. Nadam se da ce u buducnosti ipak da iskrsne sansa da se nekad nastavi.
Onako kako je to izgledalo na osnovu tvoje izjave (i kako je ocigledno vecina shvatila) - je da se gasi zbog finansija. A to vec ne bi licilo na tebe i bilo bi debelo razocaranje.

Ajde kad se odmoris od puta pomeni bar sta se desava sa onim B&M albumom i Gospodinom Jeanom. Monsieur Jean ima valjda samo 7 albuma, odn. jos 2 integrala i to bi moglo da se zavrsi. Hvala unapred na odgovoru
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 21/04/2014 : 07:24:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dermentor

Pa ako su otisnuti već hc 5-8 zašto ih ne izdas? i 9-10 sc. Bar to da dobijemo. Pa ko zna možda se jednog dana nastavi...

Slazem se, nek se dovrsi bar ono sto je moguce trenutno, pa ko zna sta vreme nosi.

@Deers
Tesko da ce biti mladjih izdavaca. Ovi sto postoje dok traju traju, posle toga potop

Edited by - Tex Willer on 21/04/2014 07:28:54
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29710 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 21/04/2014 : 08:56:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dermentor

Više ne mogu, istekao ugovor. A i, iskreno, jeftinije je ne objaviti ih, nego objaviti.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29710 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 21/04/2014 : 09:11:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:

Ti imaš sve pravo ovog svijeta ljutiti se na Fibru zbog gašenja Rat-mana. Žao mi je što si razočaran, ali iskreno, ja sebi nemam šta predbaciti.

Uz ovakva objasnjenja i ljutnja je manja jer bi ipak bilo glupo da zbog takvog uslovljanja od strane Italijana pate druga izdanja da bi se radio samo Rat-Man. Stvarno postavljaju debilne uslove, mislim na tempo izdavanja kojim uslovljavaju izdavaca, posebno ako to nisu trazili od starta. Toliko dobar strip ipak nije, iako je meni dosta dobar i jeste mi zao zbog trenutne situacije. Nadam se da ce u buducnosti ipak da iskrsne sansa da se nekad nastavi.
Onako kako je to izgledalo na osnovu tvoje izjave (i kako je ocigledno vecina shvatila) - je da se gasi zbog finansija. A to vec ne bi licilo na tebe i bilo bi debelo razocaranje.

Ajde kad se odmoris od puta pomeni bar sta se desava sa onim B&M albumom i Gospodinom Jeanom. Monsieur Jean ima valjda samo 7 albuma, odn. jos 2 integrala i to bi moglo da se zavrsi. Hvala unapred na odgovoru

Nije debilno, ljudi su u pravu. Serijal treba izlaziti redovno da bi mogao zaživiti. A ako ide toliko loše da ne može ići redovno, bolje da ne ide. Tako to rade normalni, pravi izdavači. Leu se jako nije sviđala ideja da netko gubi novac na njegovom radu, a gledano iz moje perspektive, to što sam spreman ići dalje usprkos gubicima je ustvari bio kompliment.

B&M će izaći, ako naprave tu zadnju epizodu Kena u boji, onda ću objaviti i nju i taj album. Gospodin Jean će isto izaći, Goran Marinić koji je preveo prvi broj je zaokupljen drugim projektima koje treba prevesti za mene i ostale izdavače, tako da jednostavno moram posložiti prioritete, odlučiti što da prevede prvo. Kad se počiste neki važniji naslovi koji su na čekanju, onda će Jean doći na red.

Trouble will find me
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19533 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 21/04/2014 : 11:03:02  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Uzimao sam ratmana ali ako je bila premala prodaja...nemam se sto ljutit..kao ni na strip agent ili ludens kad su ugasili mister noa ili martija...podrzka markosu za sve sto je napravio i sve sto jos planira ovih godina...nemam sva njegova izdanja ali nesto imam..pogotovo ken zauzima pocasno mjesto medu stripovima...zajebana su vremena za izdavace i citatelje..nikad vise izdanja i izdavaca i nikad manje novca...treba napravit prioritete a to je tesko...jako se tesko nekome odreci da bi imao nesto drugo....a ratman je imao sve ko veliki...samo mu falila nostalgija...isto ko diabolik...a bez toga malo uspjeva danas kod nas..bar mislim tako.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!

Edited by - teller on 21/04/2014 11:03:49
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 21/04/2014 : 11:10:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nije debilno, ljudi su u pravu. Serijal treba izlaziti redovno da bi mogao zaživiti. A ako ide toliko loše da ne može ići redovno, bolje da ne ide. Tako to rade normalni, pravi izdavači. Leu se jako nije sviđala ideja da netko gubi novac na njegovom radu, a gledano iz moje perspektive, to što sam spreman ići dalje usprkos gubicima je ustvari bio kompliment.

Zato sam i reagovao onako, jer znam da to ne lici na tebe da dignes tek tako ruke od necega a radis samo ono sto ti se i licno svidja. Tako da me bas iznenadilo u prvi mah. Ali ako je vec tako, jbg, steta pacova jer je trenutno meni daleko bolji od svih drugih slicnih serijala. Odlican strip i znam da ce da te drzi zelja da ga nekad nastavis ako bude prilike

quote:

B&M će izaći, ako naprave tu zadnju epizodu Kena u boji, onda ću objaviti i nju i taj album. Gospodin Jean će isto izaći, Goran Marinić koji je preveo prvi broj je zaokupljen drugim projektima koje treba prevesti za mene i ostale izdavače, tako da jednostavno moram posložiti prioritete, odlučiti što da prevede prvo. Kad se počiste neki važniji naslovi koji su na čekanju, onda će Jean doći na red.

Super, vazno je da ce izaci a naoruzan sam strpljenjem. Samo da znam da je sigurno da ide kad-tad.
Hvala na konkretnim i korektnim odgovorima
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 21/04/2014 : 11:25:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Žao mi je Rat-Mana, jedan od rijetkih stripova koje sam baš s nestrpljenjem iščekivao...

Hvala ti Marko što si dao sve od sebe da ga pokušaš redovno izdavati, tko zna, možda nekad na osnovu ovih 8 izdanih i Rat-Man stekne kakvu-takvu sljedbu i bude isplativo izdavati ga dalje... Ili vjerojatnije ne :)

Razumijem i Texovu reakciju (iako je bila pretjerana), jer smo svi uzimali zdravo za gotovo da će Rat-Man izaći do kraja pa je samim tim vijest još šokantnija... Visoke si standarde samom sebi postavio :)

A ništa, naučiti talijanski onda :)

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21749 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 21/04/2014 : 11:30:42  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tvrđu će Darko prevesti kad završi Vendetu i Swamp Thing 3 i 4, nakon toga nova 4 broja idu u tisak.

lepa vest
taman da otkažem premium tečaj francuskog jezika (2 godine, 4 časa sedmično) i da pare preusmerim na ribolovačku te tekvondo opremu.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27639 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 21/04/2014 : 12:10:08  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Marko je pičkicaUplašio se odmah kad si najavio učenje francuskog jazika
A šta će tek biti kad ja počnem prijetiti učenjem raznoraznih jezikaIzdavači će me moliti da ne učim ništa jer će mi oni sve to lijepo prevesti.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9566 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 21/04/2014 : 12:17:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva
A ništa, naučiti talijanski onda :)

Rat-man collection (redovna serija) je rasprodan sve do broja 64
Tutto Rat-man (reprint sa po dvije redovne epizode, u suštini to što je Fibra objavljivala) je rasprodan do broja 26
Tutto Rat-man drugo izdanje je rasprodan do broja 15
Tutto Rat-man drugo izdanje prvi reprint je rasprodan do broja 11 (što se poklapa sa Fibrinim brojem 8)
Tutto Rat-man drugo izdanje drugi reprint je raspordan do broja 6
Tutto Rat-man drugo izdanje treći reprint je sada na broju 4.

Uz to imaš reprint, mada ne kronološki, u boji i sada najnoviji Rat-man Gigante na velikom formatu koji je sada na broju 2.

Biraj

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29657 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 21/04/2014 : 12:53:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
uvijek me zanimalo zasto te vlasnike prava briga kojim ce se tempom izdavati stripovi...
zar se ne placaju prava jednako u oba slučaja?

i bolje da markos ne izda ove otisnute primjerke
ako se dosad nisu prodavali, kako bi tek sad kad se zna da se serijal nece nastaviti
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27639 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 21/04/2014 : 13:16:05  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
kakva oba slučaja?
nije isto dobiti lovu za 4 ratmana godišnje ili za 8 ratmana godišnje.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 21/04/2014 : 13:28:15  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer
Tesko da ce biti mladjih izdavaca. Ovi sto postoje dok traju traju, posle toga potop

Potop u Darkwoodu.
Nemoj biti tako pesimističan, uvijek može izniknuti neki novi Feniks.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10926 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 21/04/2014 : 13:51:15  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
ne vidim ovde nista za raspravu, normalno da treba ukinuti beskonacni (veliko)gubitaski serijal

Edited by - kasper on 21/04/2014 13:52:08
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 21/04/2014 : 14:06:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Rat-man collection (redovna serija) je rasprodan sve do broja 64
Tutto Rat-man (reprint sa po dvije redovne epizode, u suštini to što je Fibra objavljivala) je rasprodan do broja 26
Tutto Rat-man drugo izdanje je rasprodan do broja 15
Tutto Rat-man drugo izdanje prvi reprint je rasprodan do broja 11 (što se poklapa sa Fibrinim brojem 8)
Tutto Rat-man drugo izdanje drugi reprint je raspordan do broja 6
Tutto Rat-man drugo izdanje treći reprint je sada na broju 4.

Uz to imaš reprint, mada ne kronološki, u boji i sada najnoviji Rat-man Gigante na velikom formatu koji je sada na broju 2.

Biraj

Bit će tu još reprinta kad se tako dobro prodaje...

Šteta što se tu ukusi naše publike i Talijana toliko razlikuju...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 21/04/2014 : 17:37:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

Razumijem i Texovu reakciju (iako je bila pretjerana), jer smo svi uzimali zdravo za gotovo da će Rat-Man izaći do kraja pa je samim tim vijest još šokantnija... Visoke si standarde samom sebi postavio :)

To je poenta Gasenje nekog serijala ili neke propuste kod vecine izdavaca ne bih ni prokomentarisao jer i ne ocekujem mnogo od njih.
Tako da je cak i moja reakcija na neki nacin kompliment
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29710 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 22/04/2014 : 11:55:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote

Trouble will find me
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27639 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 22/04/2014 : 11:57:26  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
YYYYYYYYEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27639 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 22/04/2014 : 12:00:58  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Sada nakon šta sam izbacio oduševljenje iz sebe pitanje:
Ciklus Edene-mogao si i njega u pojedinaćnim albumima kad već radiš kutiju.
Ovako je drugi box puno tanji od prvog a imaju isti broj albuma.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9566 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 22/04/2014 : 12:03:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page
Page: of 1087 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.31 seconds. Snitz Forums 2000