forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1084

anto
Advanced Member

Serbia
21736 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 05/03/2016 : 17:04:28  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

Ja mrzim te debele knjizurine opcenito, ali razumijem da je lakse izdati nesto u 2 knjige nego 4. Alack Sinner mi npr. jos stoji na polici jer je preogroman za na miru ga citati lezecki.

oduvek sam čitao stripove u ležećem položaju (isto kao i knjige);manje teške čitam na trosedu/dvosedu,a debeljuce na bračnom krevetu - i nema zime!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 05/03/2016 : 18:03:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

quote:

Ja mrzim te debele knjizurine opcenito, ali razumijem da je lakse izdati nesto u 2 knjige nego 4. Alack Sinner mi npr. jos stoji na polici jer je preogroman za na miru ga citati lezecki.

oduvek sam čitao stripove u ležećem položaju (isto kao i knjige);manje teške čitam na trosedu/dvosedu,a debeljuce na bračnom krevetu - i nema zime!

Zbunjuje me ova množina "debeljuce" koje te griju - "nema zime" - na bračnom krevetu.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21736 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 05/03/2016 : 18:06:34  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
ova moja što me greje je samo "debelguza" - ne bih je baš svrstao u debeljuce.A i samo je jedna.Ubi me monogamija!

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7617 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 05/03/2016 : 20:20:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:

A zamisli drustvo mu prave komplet Kena, ljubav i rakete i barem jedan broj Negra Blanca.

Ken i mene čeka. Pročitao sam prvih 30-ak brojeva kad ih je Libellus izdao, ali to je već dosta isparilo. Pripremam se pročitati cijeli serijal ove godine.

Ljubav i rakete i Negra Blanca sam čitao prve dvije knjige kad su izašle u domaćem izdanju i također ih već dosta zaboravio. Toga nema na polici (još), ali budem opet uhvatio i njih, baš sam se zadnjih dana vratio starijim Fibrinim izdanjima.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 05/03/2016 : 20:36:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

ova moja što me greje je samo "debelguza" - ne bih je baš svrstao u debeljuce.A i samo je jedna.Ubi me monogamija!

Bolje monogamija nego zena ako procita sta pises. Takve misli (o poligamiji) se sapucu tiho, sebi u bradu, ko molitva, uz obavezno okretanje oko sebe da se uveris da nikog nema u blizini.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 06/03/2016 : 10:26:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

quote:

A zamisli drustvo mu prave komplet Kena, ljubav i rakete i barem jedan broj Negra Blanca.

Ken i mene čeka. Pročitao sam prvih 30-ak brojeva kad ih je Libellus izdao, ali to je već dosta isparilo. Pripremam se pročitati cijeli serijal ove godine.

Ja sam stao negdje prije 50-e jer sam skuzio kako je dobro to citati jedno za drugim a tada jos nisam imao sve. Procitao sam i jedno 13-14 komada od systema, dakle ove novije epizode. Svejedno nikako cijelu pricu odraditi redom...

Da ne govorim da mi od nefibri sa strane stoje jos i komplet Hellblazera, na pola procitani komplet Preachera, Blueberry 7-12, hrpa Pratta i komplet 100 bullets. Naslo bi se tu jos nesto pretpostavljam
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7617 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 06/03/2016 : 15:58:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ja sam stao negdje prije 50-e jer sam skuzio kako je dobro to citati jedno za drugim a tada jos nisam imao sve. Procitao sam i jedno 13-14 komada od systema, dakle ove novije epizode. Svejedno nikako cijelu pricu odraditi redom...

Da ne govorim da mi od nefibri sa strane stoje jos i komplet Hellblazera, na pola procitani komplet Preachera, Blueberry 7-12, hrpa Pratta i komplet 100 bullets. Naslo bi se tu jos nesto pretpostavljam

Mene čeka komplet Mooreovog Toma Stronga i šest knjiga Tintina u izdanju Algoritma. Za ovo drugo kao čekam da izađu i preostale dve, ali se pitam da li ćemo to dočekati... Ima tu i još pokoji album pročitan toliko davno da bi vrijedilo obnoviti gradivo.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21736 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 10/03/2016 : 09:04:21  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
šta Macan šljaQa??

šljaQa
Š'a se radi:

IN:
- Donjon Parade, prijevod

Edited by - anto on 10/03/2016 09:04:37
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 10/03/2016 : 11:42:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
Stigo Hitman u Srbiju, bar u Alan Ford, odatle uzimam pa da obavestim zainteresovane
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7617 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 10/03/2016 : 21:09:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Stigao još u ponedjeljak i u APM knjižaru u centru Rijeke, ako kome šta znači.

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7617 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 17/03/2016 : 21:02:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Vidim stigla i nova najava. :)
Čini se kao simpatična avantura.

http://www.fibra.hr/katalog/izdanja/kolorka-56-dieter-lumpen/382/

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9274 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 17/03/2016 : 22:25:31  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

Odličan strip. Bilo par epizoda u reviji Avantura.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10924 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 17/03/2016 : 22:31:58  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
zanimljiv je uticaj Pellejera na Tima Salea. jos Tim pise prolog
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10924 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 17/03/2016 : 22:46:16  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
i naravno, Pellejero je Spanac. sva slava sa ajznerom naravno ode Timu.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10924 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 17/03/2016 : 23:19:59  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
a scenarista argentinac. cepaj marko te spance, svw ti cvetalo
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 18/03/2016 : 10:04:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:

Odličan strip. Bilo par epizoda u reviji Avantura.

Još negdje doma imam te Avanture
Odličan je Lumpen i ovo je najava kojoj se baš veselim.

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 18/03/2016 : 12:22:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Yesssss!!!!!! Dieter Lumpen!!!!!

Ima valjda i 5-6 godina kad sam se kod Markosa na jednom CRŠ-u u ZKM-u raspitivao ima li šanse da ovo objavi.

Et voilà!

Svi koje zanima trkom u striparnice u potragu za Avanturama.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 18/03/2016 : 12:27:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Malo za uvid:

Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10648 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 18/03/2016 : 12:27:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Nestrpljivo očekujem Lumpena iako ga imam većim dijelom u Heavy Metalima.

Zabavan i odlično crtan i bojan strip.
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2984 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 18/03/2016 : 16:32:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Zanimljivo je da IDW-ovom katalogu piše da njihov omnibus sadrži kompletnog Lumpena, svih pet grafičkih novela. Desetak redova niže ponovo naglašavaju da omnibus sadrži kompletnog Lumpena, ali ovaj put tri grafičke novele i 8 kratkih priča :-)
Španjolci su kratke priče objavili u dva albuma tako da nema tu prevelike greške, ali bih očekivao veću preciznost od izdavača poput IDW-a.

Čitao sam samo jednu priču te se veselim prilici da pročitam kompletan strip. U hrpi Fibrinih najava ova mi je jedna od dražih.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 18/03/2016 : 17:00:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ernie Pike

Zanimljivo je da IDW-ovom katalogu piše da njihov omnibus sadrži kompletnog Lumpena, svih pet grafičkih novela. Desetak redova niže ponovo naglašavaju da omnibus sadrži kompletnog Lumpena, ali ovaj put tri grafičke novele i 8 kratkih priča :-)
Španjolci su kratke priče objavili u dva albuma tako da nema tu prevelike greške, ali bih očekivao veću preciznost od izdavača poput IDW-a.

Iskreno, ne vidim gdje je greška. I jedno i drugo je točno.

Ako ćemo biti skroz precizni, niti ova tri albuma nisu originalno objavljena u komadu, već su prvo serijalizirani u revijama, a tek onda naknadno objavljeni u obliku albuma.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2984 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 18/03/2016 : 21:16:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Iskreno, ne vidim gdje je greška. I jedno i drugo je točno.

Ako ćemo biti skroz precizni, niti ova tri albuma nisu originalno objavljena u komadu, već su prvo serijalizirani u revijama, a tek onda naknadno objavljeni u obliku albuma.

Postoji razlika između grafičkih novela koje su prethodno serijalizirane i zbirki kratkih priča.
Moja primjedba se u prvom redu odnosila na činjenicu da su se dvije različite informacije nalazile u istom kratkom tekstu. Da je to objavljeno u našim dnevnim novinama ne bi bilo vrijedno spomena, u IDWovoj najavi je zanimljivo.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 18/03/2016 : 21:43:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Postoji razlika između grafičkih novela koje su prethodno serijalizirane i zbirki kratkih priča.
Moja primjedba se u prvom redu odnosila na činjenicu da su se dvije različite informacije nalazile u istom kratkom tekstu. Da je to objavljeno u našim dnevnim novinama ne bi bilo vrijedno spomena, u IDWovoj najavi je zanimljivo.

U ovom slučaju pojmu "graphic novel" ekvivalent je našem pojmu "albuma".

Europljani uglavnom sve stripove od pedesetak stranica nazivaju albumima, bez obzira da li je riječ o zaokruženom narativu ili kolekciji kratkih priča. U SAD-u se često za europske albume koristi pojam "graphic novel".

Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2984 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 18/03/2016 : 22:01:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Europljani uglavnom sve stripove od pedesetak stranica nazivaju albumima, bez obzira da li je riječ o zaokruženom narativu ili kolekciji kratkih priča. U SAD-u se često za europske albume koristi pojam "graphic novel".

Tu distinkciju naglašava IDW kad govori o tri grafičke novele i osam kratkih priča.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 18/03/2016 : 22:20:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Tu distinkciju naglašava IDW kad govori o tri grafičke novele i osam kratkih priča.

Točno. Ja sam ovu višestruku terminologiju u najavi shvatio na način da se podjednako obraća onima koji su upoznati s Dieterom Lumpenom, kao i američkoj publici, koja se sa stripom ipak upoznala putem kratkih priča objavljenih u časopisu Heavy Metal. Kao da se želi reći: da, u ovoj ćete kolekciji moći pročitati sve te kratke priče, kao i grafičke romane koji do sada nisu objavljeni.

Go to Top of Page
Page: of 1084 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.39 seconds. Snitz Forums 2000