Author |
Topic  |
anto
Advanced Member

Serbia
21736 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 05/03/2016 : 17:04:28
|
quote: Originally posted by Mord
Ja mrzim te debele knjizurine opcenito, ali razumijem da je lakse izdati nesto u 2 knjige nego 4. Alack Sinner mi npr. jos stoji na polici jer je preogroman za na miru ga citati lezecki.
oduvek sam čitao stripove u ležećem položaju (isto kao i knjige);manje teške čitam na trosedu/dvosedu,a debeljuce na bračnom krevetu - i nema zime! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 05/03/2016 : 18:03:03
|
quote: Originally posted by anto
Ja mrzim te debele knjizurine opcenito, ali razumijem da je lakse izdati nesto u 2 knjige nego 4. Alack Sinner mi npr. jos stoji na polici jer je preogroman za na miru ga citati lezecki.
oduvek sam čitao stripove u ležećem položaju (isto kao i knjige);manje teške čitam na trosedu/dvosedu,a debeljuce na bračnom krevetu - i nema zime!
Zbunjuje me ova množina "debeljuce" koje te griju - "nema zime" - na bračnom krevetu. 
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21736 Posts
Posted - 05/03/2016 : 18:06:34
|
ova moja što me greje je samo "debelguza" - ne bih je baš svrstao u debeljuce.A i samo je jedna.Ubi me monogamija! |
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7617 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 05/03/2016 : 20:20:46
|
A zamisli drustvo mu prave komplet Kena, ljubav i rakete i barem jedan broj Negra Blanca.
Ken i mene čeka. Pročitao sam prvih 30-ak brojeva kad ih je Libellus izdao, ali to je već dosta isparilo. Pripremam se pročitati cijeli serijal ove godine.
Ljubav i rakete i Negra Blanca sam čitao prve dvije knjige kad su izašle u domaćem izdanju i također ih već dosta zaboravio. Toga nema na polici (još), ali budem opet uhvatio i njih, baš sam se zadnjih dana vratio starijim Fibrinim izdanjima.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 05/03/2016 : 20:36:46
|
quote: Originally posted by anto
ova moja što me greje je samo "debelguza" - ne bih je baš svrstao u debeljuce.A i samo je jedna.Ubi me monogamija!
Bolje monogamija nego zena ako procita sta pises. Takve misli (o poligamiji) se sapucu tiho, sebi u bradu, ko molitva, uz obavezno okretanje oko sebe da se uveris da nikog nema u blizini. |
 |
|
Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 06/03/2016 : 10:26:33
|
quote: Originally posted by Shaner
A zamisli drustvo mu prave komplet Kena, ljubav i rakete i barem jedan broj Negra Blanca.
Ken i mene čeka. Pročitao sam prvih 30-ak brojeva kad ih je Libellus izdao, ali to je već dosta isparilo. Pripremam se pročitati cijeli serijal ove godine.
Ja sam stao negdje prije 50-e jer sam skuzio kako je dobro to citati jedno za drugim a tada jos nisam imao sve. Procitao sam i jedno 13-14 komada od systema, dakle ove novije epizode. Svejedno nikako cijelu pricu odraditi redom...
Da ne govorim da mi od nefibri sa strane stoje jos i komplet Hellblazera, na pola procitani komplet Preachera, Blueberry 7-12, hrpa Pratta i komplet 100 bullets. Naslo bi se tu jos nesto pretpostavljam 
|
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7617 Posts
Posted - 06/03/2016 : 15:58:35
|
quote: Originally posted by Shaner
Ja sam stao negdje prije 50-e jer sam skuzio kako je dobro to citati jedno za drugim a tada jos nisam imao sve. Procitao sam i jedno 13-14 komada od systema, dakle ove novije epizode. Svejedno nikako cijelu pricu odraditi redom...
Da ne govorim da mi od nefibri sa strane stoje jos i komplet Hellblazera, na pola procitani komplet Preachera, Blueberry 7-12, hrpa Pratta i komplet 100 bullets. Naslo bi se tu jos nesto pretpostavljam 
Mene čeka komplet Mooreovog Toma Stronga i šest knjiga Tintina u izdanju Algoritma. Za ovo drugo kao čekam da izađu i preostale dve, ali se pitam da li ćemo to dočekati... Ima tu i još pokoji album pročitan toliko davno da bi vrijedilo obnoviti gradivo.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21736 Posts
Posted - 10/03/2016 : 09:04:21
|
šta Macan šljaQa??
šljaQa Š'a se radi:
IN: - Donjon Parade, prijevod |
Edited by - anto on 10/03/2016 09:04:37 |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7617 Posts
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7617 Posts
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9274 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
kasper
Advanced Member

10924 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
kasper
Advanced Member

10924 Posts
|
kasper
Advanced Member

10924 Posts
|
Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 18/03/2016 : 12:22:41
|
Yesssss!!!!!! Dieter Lumpen!!!!!
Ima valjda i 5-6 godina kad sam se kod Markosa na jednom CRŠ-u u ZKM-u raspitivao ima li šanse da ovo objavi.
Et voilà!
Svi koje zanima trkom u striparnice u potragu za Avanturama.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10648 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2984 Posts
Member since 06/03/2012 |
Posted - 18/03/2016 : 16:32:30
|
Zanimljivo je da IDW-ovom katalogu piše da njihov omnibus sadrži kompletnog Lumpena, svih pet grafičkih novela. Desetak redova niže ponovo naglašavaju da omnibus sadrži kompletnog Lumpena, ali ovaj put tri grafičke novele i 8 kratkih priča :-) Španjolci su kratke priče objavili u dva albuma tako da nema tu prevelike greške, ali bih očekivao veću preciznost od izdavača poput IDW-a.
Čitao sam samo jednu priču te se veselim prilici da pročitam kompletan strip. U hrpi Fibrinih najava ova mi je jedna od dražih.
|
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 18/03/2016 : 17:00:35
|
quote: Originally posted by Ernie Pike
Zanimljivo je da IDW-ovom katalogu piše da njihov omnibus sadrži kompletnog Lumpena, svih pet grafičkih novela. Desetak redova niže ponovo naglašavaju da omnibus sadrži kompletnog Lumpena, ali ovaj put tri grafičke novele i 8 kratkih priča :-) Španjolci su kratke priče objavili u dva albuma tako da nema tu prevelike greške, ali bih očekivao veću preciznost od izdavača poput IDW-a.
Iskreno, ne vidim gdje je greška. I jedno i drugo je točno.
Ako ćemo biti skroz precizni, niti ova tri albuma nisu originalno objavljena u komadu, već su prvo serijalizirani u revijama, a tek onda naknadno objavljeni u obliku albuma. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2984 Posts
Posted - 18/03/2016 : 21:16:14
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Iskreno, ne vidim gdje je greška. I jedno i drugo je točno.
Ako ćemo biti skroz precizni, niti ova tri albuma nisu originalno objavljena u komadu, već su prvo serijalizirani u revijama, a tek onda naknadno objavljeni u obliku albuma.
Postoji razlika između grafičkih novela koje su prethodno serijalizirane i zbirki kratkih priča. Moja primjedba se u prvom redu odnosila na činjenicu da su se dvije različite informacije nalazile u istom kratkom tekstu. Da je to objavljeno u našim dnevnim novinama ne bi bilo vrijedno spomena, u IDWovoj najavi je zanimljivo. |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 18/03/2016 : 21:43:52
|
Postoji razlika između grafičkih novela koje su prethodno serijalizirane i zbirki kratkih priča. Moja primjedba se u prvom redu odnosila na činjenicu da su se dvije različite informacije nalazile u istom kratkom tekstu. Da je to objavljeno u našim dnevnim novinama ne bi bilo vrijedno spomena, u IDWovoj najavi je zanimljivo.
U ovom slučaju pojmu "graphic novel" ekvivalent je našem pojmu "albuma".
Europljani uglavnom sve stripove od pedesetak stranica nazivaju albumima, bez obzira da li je riječ o zaokruženom narativu ili kolekciji kratkih priča. U SAD-u se često za europske albume koristi pojam "graphic novel". |
 |
|
Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2984 Posts
Posted - 18/03/2016 : 22:01:47
|
Postoji razlika između grafičkih novela koje su prethodno serijalizirane i zbirki kratkih priča. Moja primjedba se u prvom redu odnosila na činjenicu da su se dvije različite informacije nalazile u istom kratkom tekstu. Da je to objavljeno u našim dnevnim novinama ne bi bilo vrijedno spomena, u IDWovoj najavi je zanimljivo.
Europljani uglavnom sve stripove od pedesetak stranica nazivaju albumima, bez obzira da li je riječ o zaokruženom narativu ili kolekciji kratkih priča. U SAD-u se često za europske albume koristi pojam "graphic novel".
Tu distinkciju naglašava IDW kad govori o tri grafičke novele i osam kratkih priča.
|
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 18/03/2016 : 22:20:54
|
Europljani uglavnom sve stripove od pedesetak stranica nazivaju albumima, bez obzira da li je riječ o zaokruženom narativu ili kolekciji kratkih priča. U SAD-u se često za europske albume koristi pojam "graphic novel".
Tu distinkciju naglašava IDW kad govori o tri grafičke novele i osam kratkih priča.
Točno. Ja sam ovu višestruku terminologiju u najavi shvatio na način da se podjednako obraća onima koji su upoznati s Dieterom Lumpenom, kao i američkoj publici, koja se sa stripom ipak upoznala putem kratkih priča objavljenih u časopisu Heavy Metal. Kao da se želi reći: da, u ovoj ćete kolekciji moći pročitati sve te kratke priče, kao i grafičke romane koji do sada nisu objavljeni. |
 |
|
Topic  |
|