Author |
Topic |
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 08/01/2011 : 23:23:31
|
quote: Originally posted by Shuckey
quote: Originally posted by anto
Pa evo recimo kako izgleda deo te finansijske konstrukcije: [cut]
Uglazbi ti Incala u taj plan. Incal ce se rasprodati do svibnja/maja. Ja svog kupujem cim izadje, isti dan. Sigurno je sigurno.
Meni je Incal bolji strip od El Nina (koji je također dobar, pitanje je ukusa). Iako su Fibrina izdanja uvijek najboljeg kvaliteta, ovaj Incal preskačem. Naime, imam Incal u izdanju System Comicsa. Izdanje je u svakom pogledu (bar meni) inferiorno Fibrinim izdanjima, ali meni se više sviđa boja u SC izdanju. Znam da mnogi vole baš stari kolor (Fibra izdanje) i da će mnogi kupiti strip upravo zbog toga, ali je upravo zbog podeljenost ukusa moguće da se izdanje neće baš jako brzo razgrabiti. Naravno, nadam se od sveg srca da griješim... Ako nemate Incala, a volite komični SF, obavezno nabavite. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 08/01/2011 23:24:12 |
|
|
ziki
New Member
279 Posts
Member since 22/08/2010 |
|
Shuckey
Average Member
Croatia
730 Posts
Member since 18/12/2008 |
Posted - 09/01/2011 : 00:07:27
|
quote: Originally posted by Vorador
quote: Originally posted by Shuckey Uglazbi ti Incala u taj plan. Incal ce se rasprodati do svibnja/maja. Ja svog kupujem cim izadje, isti dan. Sigurno je sigurno.
Same here! Na iglama sam; nikako da dočekam taj dan. A moram se i suzdržavati glede ovog popusta.
Nda... Suzdrzavao sam se i ja pet dana, pa su pali Eternaut i Mort Cinder.
quote: Originally posted by Obi-wan
Znam da mnogi vole baš stari kolor (Fibra izdanje) i da će mnogi kupiti strip upravo zbog toga, ali je upravo zbog podeljenost ukusa moguće da se izdanje neće baš jako brzo razgrabiti. Naravno, nadam se od sveg srca da griješim...
Znam da je prostaci kladiti se, a i zabranjeno je na forumu... Ajmo ovako. Ako se Inkal otisne u uobicajenoj Fibra nakladi (750 kom ili manje) i ako se ne proda u roku od tri mjeseca od dana izdavanja, stavit cu komplet 'Balade o janjetu' i 'MM Tajna Sv. Nikole (na makedonskoj cirilici!)' na aukcije za simbolicnu konacnu cijenu od jedne kune. Kao poklon dodajem Sergej Strip Magazin 6,7 & 8. I postarinu unutar RH isto poklanjam.
A ako se proda, popit cu vam krv na slamku i trollati do besvijesti na Inkal topicu. |
Hrvoje Bratanic AKA Šuki |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 09/01/2011 : 09:06:34
|
quote: Originally posted by ziki
Jel za El Nino 2 i dalje stoji kraj veljače ili?
Ne, sve se pomiče malo naprijed, jer ova tura koja sad izlazi 1.2 je trebala izaći u prosincu... Vjerojatno za mafest. |
Trouble will find me |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4741 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21083 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 09/01/2011 : 11:42:11
|
quote: Originally posted by Imrahil
quote: Originally posted by anto Aster B.5 integral,Tangi 4 int.
evo, npr prebaciš ovo u decembar ili kad si već planirao el nina, a njega, tj. nju kupiš u februaru
Meni su prioriteti započeti serijali, a to su uglavnom stvari od SA,BG i Lib., kao što su :Aster,Tangi,Klara,Riđobradi,Spirou,Font,Triljo,Bluberi,Korto,Linkoln,BG integrali (Nataša,Plave bluze,Žil,XIII), ali i Princ Valiant od ZN,Zekan i Ljubav i Rakete, Tvrđu od Fibre - e kada iskupujem sve ovo onda kreću Fibre. Što se tiče Inkala, njega normalno obavezno kupujem kada se pojavi (nisam ga gore spomenuo jer kao što rekoh, radi se o nekom fiktivnom primeru) kao što uzimam odmah i Zekana,Rip Kirbija i Tvrđu - ovakve stvari prosto MORAM DA KUPIM odmah kada se pojave . Osim ovih Fibri, verovatno ću odmah uzeti i Opskurne gradove, možda i Alak Sinera, a Kosmonaute budućnosti da i ne spominjem (mada mi i Povratak u prirodu i Isak pirat izgledaju baš dobro). Da, zaboravih, i dardevil se neće mnogo čekati - sve u svemu za izdanja u ovoj godini i za problem isfinansirati to sve. Ali opet sam u sigurno mnogo boljem položaju, nego ljudi koji kupuju Libelusove HC Boneli serijale - ja zaista ne znam kako oni izdržavaju finansijski (mislim na ljude koji žele da isprate većinu serijala - MM,Texa,NN,Mister Noa,MV,Skriveno lice i gigante i almanahe i ... ovih serijala) |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 09/01/2011 11:47:28 |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 09/01/2011 : 12:31:52
|
Ali opet sam u sigurno mnogo boljem položaju, nego ljudi koji kupuju Libelusove HC Boneli serijale - ja zaista ne znam kako oni izdržavaju finansijski (mislim na ljude koji žele da isprate većinu serijala - MM,Texa,NN,Mister Noa,MV,Skriveno lice i gigante i almanahe i ... ovih serijala)
funny, nabrojao si brdo stripova, od kojih nijedan ne kosta ispod hiljadarke (cast mogucim izuzecima), a neki sezu i do 3/4 iljada
definitivno si u boljem polozaju |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13458 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 09/01/2011 : 12:37:38
|
quote: Originally posted by anto Ali opet sam u sigurno mnogo boljem položaju, nego ljudi koji kupuju Libelusove HC Boneli serijale - ja zaista ne znam kako oni izdržavaju finansijski (mislim na ljude koji žele da isprate većinu serijala - MM,Texa,NN,Mister Noa,MV,Skriveno lice i gigante i almanahe i ... ovih serijala)
Zato sam ja moj libellus spisak skratio na Tex almanah i Skriveno lice sve dugovečno - ćao u samom startu |
|
|
Nostromo
Junior Member
Croatia
476 Posts
Member since 16/12/2008 |
Posted - 09/01/2011 : 15:23:41
|
Pitanje. Marko jesi razmišljao o Calvinu & Hobbesu eventualno? I Walking Dead, možda trejdovi neki, integrali :)? To bi se prodavalo na krilima druge sezone serije, kad već počinješ sa Amerima. Ili da kupujem originale? Hvala. |
There Is a Light That Never Goes Out |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13458 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 09/01/2011 : 15:54:07
|
Licno mislim da Calvin & Hobbes, kao i Peanuts, gube 65% smisla i humora u bilo kom prevodu. No, to je samo moje misljenje.
Walking Dead je vec odlicna ideja. Imam par originalnih trejdova ali rado bih poceo sa Fibrinim ako bi krenuli. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
zkne
Junior Member
489 Posts
Member since 18/05/2005 |
|
Nostromo
Junior Member
Croatia
476 Posts
Posted - 09/01/2011 : 16:08:25
|
quote: Originally posted by Mairosu
Licno mislim da Calvin & Hobbes, kao i Peanuts, gube 65% smisla i humora u bilo kom prevodu. No, to je samo moje misljenje.
Walking Dead je vec odlicna ideja. Imam par originalnih trejdova ali rado bih poceo sa Fibrinim ako bi krenuli.
Razmišljao sam o tome, ali tu je zato Macan koji bi to mogao dobro prevesti/prilagoditi. Kontam da bi on dao još jednu dodatnu draž genijalnom stripu. Iako, da, loš prijevod bi ga upropastio. |
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 09/01/2011 : 16:25:32
|
quote: Originally posted by Mairosu
Walking Dead je vec odlicna ideja. Imam par originalnih trejdova ali rado bih poceo sa Fibrinim ako bi krenuli.
Ako dobro znas Engleski uvek mozes da rekonsturises. C&H od Systema ima los prevod ali je i dalje urnebesan. Mcn bi to odlicno preveo, svakako.
Walking Dead bi bio kul, ja bih uzeo i onih 13 Lavirintovih svescica ali od prvih par brojeva nema ni korova... |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 09/01/2011 : 16:31:13
|
Stari trobroji Alana Forda su svojevremeno trpali u "medjustranice" razne americke humoristicke stripove, medju njima je bio i Peanuts, i to ako se secam preveden na narodski purgerski (nesto slicno kao i andy capp, ili kao sto je stripoteka svojevremeno radila porodicu Tarana na juznjackom srpskom). Nesto je tu i valjalo (Tarana je bila urnebes), ali svi prevodi C&H npr. su mi bili "meh", a citao sam ga i na srpskom i na holandskom...stajaznam, original je tu nekako neprejebiv. Bez uvrede ko god prevodio, naravno. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 09/01/2011 : 16:31:30
|
Kao što zkne reče, C&H će objavljivati Algoritam. Walking dead, pa gotovo sam uvjeren da je to već netko kupio. Meni je to dobro, ali jednostavno, ne stignem sve. |
Trouble will find me |
|
|
cbarks
Junior Member
Slovenia
339 Posts
Member since 22/09/2002 |
Posted - 09/01/2011 : 17:19:14
|
Pa normalno je da ne stigneš sve, ali Walking Dead neka varianta absolute edition-a bio bi baš ono - šlag na torti . Ne trebaš pisati po forumu, piši na Image Comics za prava i do petka mozes da staviš u najave/plan Fibre.... |
It´s a must for every serious collector!! |
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2848 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 09/01/2011 : 18:53:04
|
Ja bih voleo da Fibra uradi Magnusove Nocturne. Citao sam to davno na holandskom, znam da je bilo onako delikatesno bizarno, svidelo bi se domacoj raji. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21083 Posts
Posted - 09/01/2011 : 20:02:55
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
Ali opet sam u sigurno mnogo boljem položaju, nego ljudi koji kupuju Libelusove HC Boneli serijale - ja zaista ne znam kako oni izdržavaju finansijski (mislim na ljude koji žele da isprate većinu serijala - MM,Texa,NN,Mister Noa,MV,Skriveno lice i gigante i almanahe i ... ovih serijala)
funny, nabrojao si brdo stripova, od kojih nijedan ne kosta ispod hiljadarke (cast mogucim izuzecima), a neki sezu i do 3/4 iljada
definitivno si u boljem polozaju
Sad sam malo računao. Ja ću kupiti ukupno 61 album objavljen u toku 2010. godine. Veći deo tih albuma je nešto od serijala koji će se uglavnom završiti za 3-4 godine i koji predstavljaju najveći deo mojih strip želja. Ostalo su "uanšotovi" kao Fort Viling,1602, Orka,Kolorka,Biblioteka Libellus,.... To dođe nekih 5 albuma mesečno, što je lepa cifra, ali opet kao što neko kaže ne pijem,ne pušim, ne kockam se, ne jurim ženske, nemam kredit za stan/kola/nešto treće, imam solidna primanja - pa se nekako i nategnem. Da zaključim - malo ću se pomučiti finansijski sledećih nekoliko godina, ali ću onda imati lepe, vredne ALI I zaokružene strip serijale.Imaće tada opet nekih noviteta i klasika, ali će se sigurno lakše disati.
HC Boneli - Libellus 56 albuma,SA 4 giganta, VČ 14 Zagora /DD - sve ukupno 70 albuma, nešto jeftinije (ali vrlo malo) nego ovih 61 albuma koje ću ja nabaviti. I ovde se kod nekih serijala priča zaokružuje za neku godinu, ali kod većine to će potrajati baš duuuuugo, i kao što neko reče, polako postaješ Libellus džanki (kažem Libellus jer je 80% stripova njihovo) + što oni koji su se uključili malo kasnije sa skupljanjem HC Bonelija moraju da pljunu opasne,ali opasne novce na brojeve koji su rasprodati.A znamo koje sume dostižu na aukcijama ti brojevi, kojih opet ima poprilično!
Što se tiče rasprodatih neboneli strip albuma njih stvarno nema mnogo, a i obično se reprintiraju nakon nekoliko godina (300, Betmen, Torpedo, nadam se i Pakao,Svagdanja Borba,Crnjaci), što kod Libelusa kao što znamo neće biti slučaj.
|
Edited by - anto on 09/01/2011 20:05:19 |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 09/01/2011 : 23:35:32
|
Iz ovoga svega bi se lako dalo zaključiti da su sve tvoje kupnje motivirane prvenstveno financijskom isplativošću. Najisplativije bi onda bilo ne kupiti ništa.
Šala, naravno. |
|
|
Nostromo
Junior Member
Croatia
476 Posts
Posted - 10/01/2011 : 00:06:02
|
quote: Originally posted by cbarks
Pa normalno je da ne stigneš sve, ali Walking Dead neka varianta absolute edition-a bio bi baš ono - šlag na torti . Ne trebaš pisati po forumu, piši na Image Comics za prava i do petka mozes da staviš u najave/plan Fibre....
Tako je. Evo za par sati je i kod njih ponedjeljak i radni dan, sigurno imaju i neki telefon i mejl, napišeš Helou maj nejm is Markos end dis is maj edišn of from hel, prikeljiš u atačment sliku Pakla i to je to, oni te sami zamole da izdaš zombije u Hrvatskoj. (Vjerojatno u stvarnom životu ne ide tako glatko ali....) Dakle petak je neki razuman rok do kojeg se nadamo dobrim vijestima o prvoj knjizi sa četrdeset epizoda . |
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 10/01/2011 : 08:51:30
|
[quote]Originally posted by anto
anto ti si kralj i da da ti se pohvalim na tvoju preporuku sam uzeo mort cindera i sta da kazem fenomenalno izdanje , price miljama godina ispred i dan-danas da se objave bile bi odlicne |
feka |
Edited by - feka82 on 10/01/2011 08:53:00 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21083 Posts
Posted - 10/01/2011 : 09:19:02
|
Jesi li uzeo Eternauta ? On će da te tek raspameti (barem je mene)!
|
|
|
split85
Advanced Member
Croatia
8249 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
Topic |
|