Author |
Topic  |
don_draper
Advanced Member

4644 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 25/08/2020 : 20:56:44
|
Prava poslastica ova nova tura: Nury, Garulfo, Negalyod i Nikopol su za poželjeti, sve vrhunski nacrtano s radnjom koja itekako obećava, oko nabavke Zatamnjenja nema puno nedoumica. A fanovi Tvrđe su isto došli na svoje. |
I sell the fact that I can't be bought |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12286 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 25/08/2020 : 21:13:48
|
Obavezno se uzimaju Zatamnjenje, novi Nury/Bruno i Bilalov Nikopol.
Takodje mi izgledaju interesantno i Garulfo i Negalyod, mada bih sacekao s njihovom kupovinom, sto iz finansijskih razloga sto da vidim kakve ce biti reakcije citalaca ovde. |
 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Macon
Senior Member

Slovenia
1780 Posts
Member since 18/03/2005 |
|
Macon
Senior Member

Slovenia
1780 Posts
Member since 18/03/2005 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3387 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 25/08/2020 : 21:43:33
|
Garulfo pa dva mesta prazna. Dok sam očekivao da vidim kakav je Negalyod sem po crtežu, iznenadi me ova Amalou, vrlo interesantno se čini. |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13058 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13058 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 25/08/2020 : 22:31:24
|
quote: Originally posted by kasper
quote: Originally posted by izivko
Amalou je jako dobar dok je Negalyod jako loš. Ali ponavljam se već...
a ovaj nuri?
Nisam čitao. Evo satro se tražeći, izgleda da Nijemci nisu još objavili. |
Have mercy |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21801 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15857 Posts
|
anto
Advanced Member

Serbia
21801 Posts
|
anto
Advanced Member

Serbia
21801 Posts
Posted - 27/08/2020 : 01:21:11
|
quote: Originally posted by Markos
Idu još dvije ture, sa ili bez Interlibera. 30-tak naslova. Pa tko živ, tko mrtav.
4 Kalvina,2 Lige,7 Betmena,Helboj 7,Prevarant iz Nove Indije,3 Prometee,2 Planetarija + 10 još nečeg
a bio bi car kad bi tih 30 naslova bili: Žerom 5 Aya 2 Devica iz bordela 2 Bajke 11-13 Helboj 7 Lupež iz Nove Indije Ratnici sa Akbara drugi ciklus,1. i 2. knjiga 2 Tvrđe 2 Bosonoga Gena Azimut Alim le tanneur Senso Aldobrando Peau d'Homme 11 stripova po tvom izboru |
Markose,do neba ti hvala!!! |
Edited by - anto on 27/08/2020 01:26:12 |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16748 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 27/08/2020 : 09:58:11
|
quote: Originally posted by anto
Markose,pita te Marić preko mene (pošto nije registrovan): šta misliš o ovome - https://www.bedetheque.com/serie-1120-BD-Ugaki.html ? Izlazio je u Strip artu i Zovu,i kaže da je top strip (skoro kao Ralf A.);a ako ga izdaš i pukneš na njemu neku lovu,kaže da će ti uraditi strip (kompletan) za dž.
ovo je prva liga... |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10657 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 27/08/2020 : 10:27:17
|
Imam to u spomenutim revijama.
Simpatičan strip koji se sastoji od kraćih priča.
Samo ne vidim neki reprint ni kod Francuza, tako da su male šanse.
Ima i jačih klasičnih naslova na koje se ne trza ni okom ... |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15857 Posts
Posted - 27/08/2020 : 14:43:32
|
quote: Originally posted by Peyo
Imam to u spomenutim revijama.
Simpatičan strip koji se sastoji od kraćih priča.
Samo ne vidim neki reprint ni kod Francuza, tako da su male šanse.
Ima i jačih klasičnih naslova na koje se ne trza ni okom ...
Kad smo kod Zova vec, kako bi sjajno bilo vidjeti, (i imati) originalnog Robertovog MaxMagnusa, koji je izlazio tamo. Ima tih kratkih prica, taman za jedan krasan album. A, mozda i neke dodatke/crteze uz album objaviti... Sta kazes Marko? Ima li sanse, nakon Neznanca i Omnibusa? |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3387 Posts
Posted - 28/08/2020 : 14:15:53
|
a ovaj nuri?
Meni jedan od slabijih Nurya. Pre svega zbog tematike i potpunog ideološkog razmimoilaženja sa akterima. Ako ti se svideo Američki snajperista, svideće ti se i ovo. Meni se film nije dopao, a volim Clint Eastwoooda (a ko pa ne voli?).
Strip je vrlo blizu nekom dokumentarcu, deluje kao neki dodatak na film. I sve je nekako previše američki, da ne znam ko je radio, ruku u vatru bih stavio da je smišljen u Hollywoodu. Iako Nury pokušava biti klinički neutralan, previše je sve ispričano iz ugla tih FOX News/NRA bolida, to je svet meni maksimalno odbojan. Kauboji 21-og veka, psihotične ubice patriotizam, Bog i oružje i sve što ide s tim.
Daleko od toga da je dosadan strip, većini će biti super. Ali generalno, nevezano za moj lični afinitet, mislim da nema taj "strip za više čitanja" kvalitet. |
 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
|
koze123
Average Member

979 Posts
Member since 05/11/2018 |
Posted - 28/08/2020 : 15:40:02
|
Zatamnjenje se uzima sigurno, i ovaj Garulfo deluje privlačno. Američki snajperista mi je takva glupost od filma, da me strip nimalo ne privlači.  |
 |
|
Humbert Coe
Average Member

Croatia
598 Posts
Member since 17/02/2005 |
Posted - 28/08/2020 : 16:02:09
|
quote: Originally posted by Red Marquis
a ovaj nuri?
Meni jedan od slabijih Nurya. Pre svega zbog tematike i potpunog ideološkog razmimoilaženja sa akterima. Ako ti se svideo Američki snajperista, svideće ti se i ovo. Meni se film nije dopao, a volim Clint Eastwoooda (a ko pa ne voli?).
Strip je vrlo blizu nekom dokumentarcu, deluje kao neki dodatak na film. I sve je nekako previše američki, da ne znam ko je radio, ruku u vatru bih stavio da je smišljen u Hollywoodu. Iako Nury pokušava biti klinički neutralan, previše je sve ispričano iz ugla tih FOX News/NRA bolida, to je svet meni maksimalno odbojan. Kauboji 21-og veka, psihotične ubice patriotizam, Bog i oružje i sve što ide s tim.
Daleko od toga da je dosadan strip, većini će biti super. Ali generalno, nevezano za moj lični afinitet, mislim da nema taj "strip za više čitanja" kvalitet.
Ovaj strip veze nema s pristupom u filmu Američki snajperist, i to toliko očito da mi izgleda nepotrebno i pisati, ali dok se ne pročita, potrebno je. Ne da samo nije dodatak filmu, nego ga diskreditira. Film, osim što je prazan i ništa ne ostavi za razmišljanje, jest propaganda, a strip nešto potpuno suprotno. Može biti jedino propaganda zdrava razuma analiziranjem nezdravih umova i društva. Stvarno mi je čudno da to nisi uočio. Strip, za razliku od filma, neusporedivo je bliže istini i, nevezano uz tematiku, ovo je strip koji analizira pozadinu događaja koje u Americi samo jednostrano prikažu. Ili ne prikažu. I ovo nije (samo) priča o Kyleu (i sam naslov to kazuje), ali ni o liku koji ga je ubio. Ovo je priča o bolesnom američkom društvu, koje nam je puno bliže nego mislimo. Likovi su odlično prikazani. I Chris nije samo Chris, a onaj tko ga je ubio samo on. Oni predstavljaju društvo. Nije stvar su tome sviđa li ti se strip ili ne (rekao si i sam da je zanimljiv), ali poanta je suprotna od one koju si rekao. Hollywood u ovim vremenima ne bi snimio film po ovom strip-scenariju, kako si ti naveo. Nikako. A valja pogledati i reklamu za oružje koju je snajperistova supruga snimila, spominje se u stripu, a treba vidjeti i na YouTubeu. Toliko je bizarnih likova u stripu, a opet svi su tako poznati. Neću ulaziti u detalje da ne kvarim onima koji nisu čitali, ali daleko je od veličanja mačizma, amerikanizma, primitivne kaubojštine. I za razliku od filma, šokira.
A Negalyod isto nije loš. Jako je loš.
|
Humbert Coe |
 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3387 Posts
Posted - 28/08/2020 : 16:25:44
|
@Humbert Coe Možda se nisam najjasnije izjasnio. Nema strip pristup filma, ali se nadodaje na njega. I mislim da je ipak i nužan za pogledati ga pre čitanja. I ne, ne mislim da je glorifikacija onoga spomenutog već da su me akteri svi redom živcirali i teško mi je bilo da ih svarim bez nekog glasa razuma da im da protivtežu. Još onog Bill O Reillya kad sam ugledao. Smeta mi što je recimo to što su izjave njegove žene dati tek tako, i mnogima to može i biti krajnje prihvatljiv njen stav. Priča ipak ide iz tog ugla. Znajući Nurya, očekivao bih da ipak malo bude otrovniji no klinički dokumentaran. |
Edited by - Red Marquis on 28/08/2020 16:29:15 |
 |
|
Zula
Senior Member

1642 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 28/08/2020 : 17:23:20
|
Nury/Bruno i izvrstan Tyler Cross, daj još toga! Slijedi Atar Gull, ok. Onda najava za ...Chrisa Kylea, američkog snajpera, hm... I ocjena na BD kaže da ovo propustim... "Ogledne stranice" me vraćaju u igru, djeluje bolje od početnog očekivanja. Pa Humbert Coe doda malo začina i... Ovo se jako veselim pročitati!
|
 |
|
Humbert Coe
Average Member

Croatia
598 Posts
Member since 17/02/2005 |
Posted - 28/08/2020 : 17:40:52
|
quote: Originally posted by Red Marquis
@Humbert Coe Možda se nisam najjasnije izjasnio. Nema strip pristup filma, ali se nadodaje na njega. I mislim da je ipak i nužan za pogledati ga pre čitanja. I ne, ne mislim da je glorifikacija onoga spomenutog već da su me akteri svi redom živcirali i teško mi je bilo da ih svarim bez nekog glasa razuma da im da protivtežu. Još onog Bill O Reillya kad sam ugledao. Smeta mi što je recimo to što su izjave njegove žene dati tek tako, i mnogima to može i biti krajnje prihvatljiv njen stav. Priča ipak ide iz tog ugla. Znajući Nurya, očekivao bih da ipak malo bude otrovniji no klinički dokumentaran.
Ja sam film pogledao nakon pročitanog stripa, čisto da se uvjerim da sam ga s pravom propustio, i zbilja nam ne treba informacija iz filma za razumjeti strip. Štoviše, strip ih nudi puno više, plus potakne na istraživanje - knjige, videi i sl... Ja bih rekao ovako - ako se nekom svidio film i poruka (koje nema, osim možda "ne zezaj se s nama"), ovaj strip nije za njega. Ako ne, razlog više za pročitati ovaj strip.
Mislim da je Nury ovdje baš zajeban jer je, samo kao, dokumentaran, ali jako dobro bira o čemu priča, s ciljem da mi sami donesemo zaključke koji su, ako razmislimo, toliko očiti da bi se u teksaškom kraju autor osjećao nespokojnim. Naravno, ako bi kauboji znali da je on autor. Mislim da je nemoguće da nabrijani Amerikanac strip shvati kao pozitivnu posvetu pucačima. Kao što će i neutralni čitatelji teško uzeti zdravo za gotovo indoktrinacijske nebuloze njegove žene, to je za ne vjerovati, tipične za taj milje.
Usput, valja reći da film završava Chrisovom smrću, bez da išta znamo o pozadini, kao ni onome što se poslije događalo (a nema nikakvog kritičkog pristupa), a to je tek šou. I, tko bi rekao, film ne spominje da je junačni Snajperist skidao civile (američke građane), dosta njih, usred SAD-a, jer je on tako odlučio, onako, odoka, da ne zahrđa. Naravno da nije odgovarao. O tome ni mediji baš nisu pisali. Kao ni o ljudima koji su nakon tsunamija u Srednjoj Americi bagerima skupljali tijela. E, zato ovaj strip. Meni jedan od jačih stripova u zadnje vrijeme. Na više razina. Baš jak.
|
Humbert Coe |
Edited by - Humbert Coe on 28/08/2020 17:43:25 |
 |
|
Topic  |
|