Author |
Topic  |
ivanl
Advanced Member

Croatia
15862 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 23/10/2020 : 11:20:37
|
quote: Originally posted by shommy
Bilo bi dobro kad bi Fibra odradila integral Lincolna.
Pa nista ne bi imao protiv. Ova pauza od deset godina kod Bookglobe-a je prevec... |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
AleksandarN
Senior Member

.jpg)
Serbia
2084 Posts
Member since 24/10/2019 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21848 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21848 Posts
Posted - 23/10/2020 : 22:47:57
|
quote: Originally posted by stripadzija
Možda je glupo da se igram drvenog advokata na Markovom topiku (uostalom, ovo je više rasprava za topik Koje stripove bi voleli da vidimo kod Fibre), ali mislim da prilično dobro poznajem njegov ukus fr/bg škole (iskreno, dosta je sličan mom, samo je zahtevniji) i zbog toga sam napisao da su male šanse za te integrale.
Marko je imao dileme još kad je izdavao Aldebaran, jer je on na kraju ipak komercijalan BD i toga imamo jako malo kod Fibre. Na kraju mislim da su ga dovoljno očarali maštovitost priče i flore i faune Aldebarana. Uz to, bila je velika verovatnoća da će Aldebaran da bude komercijalno dobar potez t.j. da će relativno brzo da se rasproda. Takva izdanja mogu da pokrivaju ona neatraktivna širokoj publici, koja stoje po 5 i više godina u magacinu, a koja su često pravi gušt zbog koga se Marko i odlučio za strip izdavaštvo.
Sreća da je tako ispalo, jer realno i ceo serijal Aldebarana osciluje sa kvalitetom (očekujem da će Povratak u Aldebaran da bude najslabiji do sada), ali bez obzira na to ćemo sigurno i njega ubrzo da vidimo u Fibrinom izdanju, jer čini celinu sa celim serijalom.
Kenija je dobar strip (imam Darkvudovo HC izdanje) i zaista je za klasu ispod Aldebarana. Nažalost Namibija je slabije od Kenije, a Amazonija od Namibije (Amazoniju sam čitao sve sem zadnjeg albuma).
Daleke zemlje su solidne, ali i dalje ih ne vidim u Kolorki, mada verovatno imaju veću šansu od prethodno navedenih.
Ako vam je do SF-a sličnog ili boljeg kvaliteta, preporučujem Kentaur (naručio sam u pretplati) i Povratak na Belzegor (nameravam da kupim).
Napisaću na onom drugom topiku kad stignem malo više o zanimljivim strip BD SF serijalima, koja bi imali šansu za izdavanje na ovim prostorima.
Možda me Fibra iznenadi, ali nisam optimista :).
i ja mislim da poznajem dobro Markosov ukus,ne samo francuza,nego celokupnog stripa;i takođe smatram da je sličan mom. Ne vidim zašto je Marko imao dilemu da izda Aldebaran,jer odavno on izdaje komercijalne stripove,što je sasvim normalno.Kao što je normalno da će svako od nas naći poneki naslov koji mu ne ispunjava kriterijum za dobar strip.
Da sad ne ulazim u polemiku oko kvaliteta svetova Aldebarana,ali Kenija se pokazala prilično komercijalnom,pa ako bi se dopala Marko,ne vidim zašto je ne bi izdao.
Što se mene tiče,iako mi je Leo sjajan autor,sasvim mi je dovoljno da imam od njega pored Aledebarana & co.,Keniju i Kentaurus.Sve preko toga je čist dobitak.A voleo bih videti i nastavke Kenije i Daleke zemlje i Trenta i Operaciju sirena. |
Odbrojavanje: još 28 dana |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21848 Posts
Posted - 23/10/2020 : 22:48:33
|
quote: Originally posted by shommy
Bilo bi dobro kad bi Fibra odradila integral Lincolna.
bilo bi bogovski!! |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21848 Posts
Posted - 25/10/2020 : 00:33:32
|
zadnjih mesečak dana,pa barem me je desetak ljudi pitalo da li znam gde se mogu nabaviti raprodani Zekani i Tvrđe; moram reći da sam prilično zbunjen time što svi ti ljudi misle da bih ja mogao imati tu informaciju(nadam se da mi niko od njih neće zameriti što ovo pišem,mada je većina pomenutih sa dw foruma),ali i zadovoljan što je krenula kolika-tolika jagma za ovim serijalima.
I biće fora ako će se u nekoj budućnosti,nadam se što bližoj,"plaćati zlatom" kompleti Z&T;a ne kažem da nije nemoguće. |
 |
|
sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts
Member since 22/11/2004 |
Posted - 25/10/2020 : 09:26:19
|
quote: Originally posted by anto
zadnjih mesečak dana,pa barem me je desetak ljudi pitalo da li znam gde se mogu nabaviti raprodani Zekani i Tvrđe; moram reći da sam prilično zbunjen time što svi ti ljudi misle da bih ja mogao imati tu informaciju(nadam se da mi niko od njih neće zameriti što ovo pišem,mada je većina pomenutih sa dw foruma),ali i zadovoljan što je krenula kolika-tolika jagma za ovim serijalima.
I biće fora ako će se u nekoj budućnosti,nadam se što bližoj,"plaćati zlatom" kompleti Z&T;a ne kažem da nije nemoguće.
Ja znam gdje ima dosta rasprodanih Zekana i Tvrđa još za kupit... Kome treba preprodat 😂😂😂😂 |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 25/10/2020 : 11:02:10
|
quote: Originally posted by stripadzija
Možda je glupo da se igram drvenog advokata na Markovom topiku (uostalom, ovo je više rasprava za topik Koje stripove bi voleli da vidimo kod Fibre), ali mislim da prilično dobro poznajem njegov ukus fr/bg škole (iskreno, dosta je sličan mom, samo je zahtevniji) i zbog toga sam napisao da su male šanse za te integrale.
Marko je imao dileme još kad je izdavao Aldebaran, jer je on na kraju ipak komercijalan BD i toga imamo jako malo kod Fibre. Na kraju mislim da su ga dovoljno očarali maštovitost priče i flore i faune Aldebarana. Uz to, bila je velika verovatnoća da će Aldebaran da bude komercijalno dobar potez t.j. da će relativno brzo da se rasproda. Takva izdanja mogu da pokrivaju ona neatraktivna širokoj publici, koja stoje po 5 i više godina u magacinu, a koja su često pravi gušt zbog koga se Marko i odlučio za strip izdavaštvo.
Sreća da je tako ispalo, jer realno i ceo serijal Aldebarana osciluje sa kvalitetom (očekujem da će Povratak u Aldebaran da bude najslabiji do sada), ali bez obzira na to ćemo sigurno i njega ubrzo da vidimo u Fibrinom izdanju, jer čini celinu sa celim serijalom.
Kenija je dobar strip (imam Darkvudovo HC izdanje) i zaista je za klasu ispod Aldebarana. Nažalost Namibija je slabije od Kenije, a Amazonija od Namibije (Amazoniju sam čitao sve sem zadnjeg albuma).
Daleke zemlje su solidne, ali i dalje ih ne vidim u Kolorki, mada verovatno imaju veću šansu od prethodno navedenih.
Ako vam je do SF-a sličnog ili boljeg kvaliteta, preporučujem Kentaur (naručio sam u pretplati) i Povratak na Belzegor (nameravam da kupim).
Napisaću na onom drugom topiku kad stignem malo više o zanimljivim strip BD SF serijalima, koja bi imali šansu za izdavanje na ovim prostorima.
Možda me Fibra iznenadi, ali nisam optimista :).
i ja mislim da poznajem dobro Markosov ukus,ne samo francuza,nego celokupnog stripa;i takođe smatram da je sličan mom. Ne vidim zašto je Marko imao dilemu da izda Aldebaran,jer odavno on izdaje komercijalne stripove,što je sasvim normalno.Kao što je normalno da će svako od nas naći poneki naslov koji mu ne ispunjava kriterijum za dobar strip.
Da sad ne ulazim u polemiku oko kvaliteta svetova Aldebarana,ali Kenija se pokazala prilično komercijalnom,pa ako bi se dopala Marko,ne vidim zašto je ne bi izdao.
Što se mene tiče,iako mi je Leo sjajan autor,sasvim mi je dovoljno da imam od njega pored Aledebarana & co.,Keniju i Kentaurus.Sve preko toga je čist dobitak.A voleo bih videti i nastavke Kenije i Daleke zemlje i Trenta i Operaciju sirena.
Kenija bi možda i bila komercijalna jer bi navukla one koji vole svit Aldebarana a nisu čitali DW izdanje, ali meni je Kenija puno lošiji strip. Recimo da mi je Aldebaran za 9/10, cili serijal 8/10, Kenija je nategnutih 6/10. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21848 Posts
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 25/10/2020 : 11:53:07
|
aldebaran 10/10, celi serijal 9/10 (a možda i 9.5/10), Kenija 8/10
Blago tvojin učenicima |
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 25/10/2020 : 12:01:49
|
quote: Originally posted by Beva
Anto koristi skalu 6-10, a većina ostalih 1-10. Zato je njemu bolje držati se ocjena 1-5, manje zbunjuje.
Ja isto koristin od 6-10. Odnosno od 5 pa ispod je neprolazno. Malo zezan Antu jer je uvik široke ruke kad ocjenjuje
|
 |
|
sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts
Member since 22/11/2004 |
Posted - 25/10/2020 : 12:02:10
|
Anto koristi skalu 6-10, a većina ostalih 1-10. Zato je njemu bolje držati se ocjena 1-5, manje zbunjuje.
Anto koristi skalu od 8 do 10. |
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 25/10/2020 : 12:05:47
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Ja isto koristin od 6-10. Odnosno od 5 pa ispod je neprolazno. Malo zezan Antu jer je uvik široke ruke kad ocjenjuje
Ja kad vidim 8/10, pretvaram to u glavi u 4/5, dok na vašoj skali to ispada otprilike 3. Zato mi djeluje zgodnije ocjenjivati do 5, manje zbunjuje.
Jednom kad sam to shvatio, Anto više i nije toliko široke ruke kao što izgleda :D |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 25/10/2020 : 12:11:03
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Ja kad vidim 8/10, pretvaram to u glavi u 4/5, dok na vašoj skali to ispada otprilike 3. Zato mi djeluje zgodnije ocjenjivati do 5, manje zbunjuje.
Jednom kad sam to shvatio, Anto više i nije toliko široke ruke kao što izgleda :D
I bolje da se drži skale do 10. Ako se ograniči na pet ocjena opet ćemo imat granitne petice, betonske četvorke, stabilne trojke, i mlohave dvojke .
Meni je OK imat par ocjena prostora i za ocjenu koliko je strip loš. I u školi je najčešće 50% bilo za ocjenu 2.
E da, šta se boldanog tiče, naravno da svako u principu ima neku svoju filozofiju, ali meni je 8/10 četvorka. 5 i ispod-1 6-2 7-3 8-4 9-5 10-remek djelo.
|
Edited by - NESVRSTANI on 25/10/2020 12:18:14 |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27665 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9284 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 25/10/2020 : 14:37:26
|
Svako ima svoju filozofiju ocenjivanja, ali oni kod kojih taj sistem ocena deluje čudno, pa i besmisleno, su obično ljudi koji nikakvo ocenjivanje nisu ni videli pre ere interneta i vremena kad su sami počeli da ocenjuju.
Kritičarska ocenjivanja postoje decenijama, u časopisima o muzici i filmu (i knjigama, kakve su bili vodiči za video-klubove sa pregledom mnoštva filmova uz ocene) i ostaloj pop kulturi. Najčešća su od 1 do 5 (zvezdice, od Rolling Stonea do Ritma, mada su korišćene dosta i 1 do 4 i 1 do 6).
U onima od 1 do 5 se uvek znalo da je *** ocena "dobar" ili nešto slično, opisno. Ocene od 1 do 10 se lako pretvaraju od ovih 1 do 5, množenjem, odnosno - unazad, deljenjem sa dva.
Tako da je i 6/10 - dobar, OK, solidan... nikako loš, pa ni prosečan baš...
http://www.darkwoodprodavnica.rs/forum/index.php?topic=15103.msg414559#msg414559
quote: Originally posted by jaki
Kenija 6/10.
|
 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3389 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 25/10/2020 : 14:59:43
|
Sve je to u redu, samo nikako ne prihvatam te ocene 10, ili 5 tek tako. Viđam to i na imdb, goodreads i raznoraznim sajtovima. To su ocene za remek dela a toga u životu se naleti na 10-20 max u svojoj branši. A ne svako drugo, treće delo. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21848 Posts
|
anto
Advanced Member

Serbia
21848 Posts
Posted - 25/10/2020 : 15:32:07
|
u stvari,jedem govna - aldebaran, a i ceo serijal su 5+/5 (mada su antares i preživeli slabiji od aldebaran i Betelgeza,ali kad se sve gleda kao jedna celina,onda je to 5+/5),kenija 5/5 (malo slabašnija petica) |
Edited by - anto on 25/10/2020 15:33:14 |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15862 Posts
Posted - 25/10/2020 : 15:42:59
|
quote: Originally posted by sumohrvat
I biće fora ako će se u nekoj budućnosti,nadam se što bližoj,"plaćati zlatom" kompleti Z&T;a ne kažem da nije nemoguće.
Ja znam gdje ima dosta rasprodanih Zekana i Tvrđa još za kupit... Kome treba preprodat 😂😂😂😂
Meni... |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15862 Posts
Posted - 25/10/2020 : 15:44:35
|
aldebaran 5+/5,ceo serijal 5/5 (i to baš jaka petica),kenija 4.5/5
Tocno. Barem tako. Ako ne i vise/jace. |
 |
|
cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1694 Posts
Member since 01/02/2007 |
Posted - 25/10/2020 : 17:22:15
|
u stvari,jedem govna - aldebaran, a i ceo serijal su 5+/5 (mada su antares i preživeli slabiji od aldebaran i Betelgeza,ali kad se sve gleda kao jedna celina,onda je to 5+/5),kenija 5/5 (malo slabašnija petica)
Ne može biti ocjena 5+. Obnovi malo dokimologiju Anto |
Elvis has just left the building! |
 |
|
AleksandarN
Senior Member

.jpg)
Serbia
2084 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 25/10/2020 : 17:57:20
|