forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1093

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 29/10/2020 : 09:00:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ne mora nužno biti tako. Imaš i stvarno odličnih dužih serijala koji uopće nisu komplicirani za pratiti. Funkcioniraju kao zatvorena cjelina koja se može čitati neovisno o ostalim naslovima iz istog univerzuma. Snyderov Batman je upravo takav i sve ovo što sam gore napisao da su ispremiješali nekoliko brojeva uglavnom ne stvara nikakav problem za vrijeme čitanja. To ja samo ovako grintam, smetaju mi svakakve gluposti Ukoliko čitaš i na engleskom i zanimaju te tako stvari za čitanje, a da nisu upletene u raznorazne široke eventove, reci pa ti napišem ovdje na šta se možeš fokusirati.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Bosko
New Member

Croatia
152 Posts

Member since 16/11/2018

Posted - 29/10/2020 : 09:38:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Bosko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Ne mora nužno biti tako. Imaš i stvarno odličnih dužih serijala koji uopće nisu komplicirani za pratiti. Funkcioniraju kao zatvorena cjelina koja se može čitati neovisno o ostalim naslovima iz istog univerzuma. Snyderov Batman je upravo takav i sve ovo što sam gore napisao da su ispremiješali nekoliko brojeva uglavnom ne stvara nikakav problem za vrijeme čitanja. To ja samo ovako grintam, smetaju mi svakakve gluposti Ukoliko čitaš i na engleskom i zanimaju te tako stvari za čitanje, a da nisu upletene u raznorazne široke eventove, reci pa ti napišem ovdje na šta se možeš fokusirati.

Preporucujes li neki redosljed citanjan za ova fibrina izdanja ili najbolje kako ih je Markos izdava?
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 29/10/2020 : 09:44:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ako misliš na Snyderov run, onda ovako kako ih Fibra izbacuje. Ako misliš sveukupno na Batmane koje Fibra izbacuje, sve ovo ostalo su većinom one-shot stripovi koji se mogu čitati samostalno kad god, no prije nekog vremena smo razglabali o točnom redoslijedu priča. Evo link: http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-2&TOPIC_ID=34006&REPLY_ID=2358087

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15863 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 29/10/2020 : 13:11:19  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Preslazem i razmjestam ja cijelo jutro albume i 'upadne mi u oko' podatak da su Kolorke od 2008-e do 2017-e dosle do broja 100. A od tad do danas do 172. Znaci Marko, objavio si u deset godina 100 komada, (ajmo ugrubo kazati deset na goinu), a u tri zadnje godine (2018,2019 i 2020), 72 Kolorke. Koja progresija...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4123 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 29/10/2020 : 13:21:25  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

Preslazem i razmjestam ja cijelo jutro albume i 'upadne mi u oko' podatak da su Kolorke od 2008-e do 2017-e dosle do broja 100. A od tad do danas do 172. Znaci Marko, objavio si u deset godina 100 komada, (ajmo ugrubo kazati deset na goinu), a u tri zadnje godine (2018,2019 i 2020), 72 Kolorke. Koja progresija...

Da, ali usporedi i ostala izdanja. Orka je puno manje, zadnjih godina u odnosu na početne. A i normalno je da se povecava broj izdanja kad se jednom pozicionirate na tržištu.

U zamišljenom kutu okrugle sobe...
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29727 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 29/10/2020 : 13:43:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

Znam, bio sam tamo.

Trouble will find me
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41203 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 29/10/2020 : 14:43:00  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Secam se recimo tamo negde 2008-e ili 2009-e kada su krenule te kolorke kako sam mislio ko moze da cita taj krs. :) Sada imam oko 30 Fibrinih grdosija, sto je s obzirom na moje afinitete svetsko cudo.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15863 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 29/10/2020 : 14:46:01  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:

Znam, bio sam tamo.

Ja sam tu i bit ce tako stalno, sa neizmjernim zadovoljstvom. Ko' da ja objavljujem.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15863 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 29/10/2020 : 15:17:33  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BeaGea

quote:

Da, ali usporedi i ostala izdanja. Orka je puno manje, zadnjih godina u odnosu na početne. A i normalno je da se povecava broj izdanja kad se jednom pozicionirate na tržištu.

Kad vec kazes, to je isto zanimljiva situacija. Rekao bi covjek da je puno vise c/b stripova, koje treba objaviti. Cak bi rekao da je crno bijelih stripova ukupno na svijetu puno vise od kolornih...
Ja sam stvarno mislio da ce Orki biti puno vise od Kolorki, na samom pocetku, ali eto nije...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

fler
Senior Member

Croatia
2082 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 29/10/2020 : 23:24:23  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
@ Markos

Gledam preview za Planetary, ovo me oduvijek kopalo ali nikako da nekoga pitam:
odmah prva stranica gore, "Po cijelome svijetu" - prijevod crtež pokriva drugačije u odnosu na original.

Strašno mi ide na živce (kod Dnevnika, recimo, a i mnogih drugih)
kad samo 'ladno ili korektorom (valjda) prekriju original
pa dopišu prijevod (a okolo vidno ostane obrisano),
ili iskasape crtež s kojekakvim pokušajima popunjavanja rupa.

Ovdje mi ne izgleda kao da je nešto docrtavano/ispravljano
(barem na prvi pogled, nisam sad detaljno analizirao) -
pa u čemu je točno stvar, ako nije tajna?
Dobije li se materijal za tisak bez dijelova teksta koji izlaze van oblačića itd. (ili čak kompletno bez teksta, ili neka kombinacija)
tako da ne bude problema s upisom prijevoda, ili je nešto drugo u pitanju?

Split your lungs with Blood and Thunder

Edited by - fler on 29/10/2020 23:25:44
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29727 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 29/10/2020 : 23:56:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Zavisi. Prelaskom na digitalno doba, uglavnom se takve stvari dobiju u zasebnom fajlu/lejeru gdje se to lako promijeni/izbaci. Ali ranije je sve to trebalo retuširati. Planetary sam ja retuširao jer tekst nije bio odvojen od crteža. Ako se ne primijeti, onda znači da sam napravio dobar posao:) Mada, ruku na srce, ovo je bilo trivijalno, inače to ne radim osim ako nisam siguran da će ispasti dobro.

Trouble will find me
Go to Top of Page

fler
Senior Member

Croatia
2082 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 30/10/2020 : 00:36:14  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
Aha, aha - OK, jasnije, hvala.
Dovoljno je dobro napravljeno da se ne primijeti (a nećemo sad povećalo vaditi),
tako da sve 5 :)

A recimo da je u pitanju nekakva dinamična scena (krupni plan likova s hrpom detalja i sl.),
gdje to ne bi tako lako bilo izvedivo a da ne bode u oči - što onda?
Traženje nekoga tko bi mogao bolje odraditi,
stavljanje nekakve podloge/novog oblačića ispod, nešto treće ..?
(jasno, pitanje se odnosi na starije materijale,
gdje tekst nije odvojen kao što spominješ)

I što vlasnik prava kaže na takve situacije?
Tj. daju li kakve upute što se sve (ne) smije,
ili odriješene ruke?

(puka znatiželja je u pitanju, tema mi je zanimljiva
a nemam pojma što se sve dešava od trenutka
sklapanja ugovora na prava do konačnog slanja u tisak)

Edited by - fler on 30/10/2020 00:38:02
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29727 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 30/10/2020 : 07:56:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Pa te stvari uglavnom onda ostavim u originalu (kao npr. sve naslovnice u Planetaryju). Nema smisla to sve ići ponovo crtati, to je živa muka, plus jako upitan ishod (iako se to može napraviti tako dobro da se ne vidi nikakva promjena). Prava su kako kad, netko traži potpuno kontrolu, netko ti da potpuno odriješene ruke...

Trouble will find me
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 30/10/2020 : 09:48:05  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Kad vec kazes, to je isto zanimljiva situacija. Rekao bi covjek da je puno vise c/b stripova, koje treba objaviti. Cak bi rekao da je crno bijelih stripova ukupno na svijetu puno vise od kolornih...
Ja sam stvarno mislio da ce Orki biti puno vise od Kolorki, na samom pocetku, ali eto nije...

Mainstream strip je danas u koloru, tako da ne čudi brzina rasta Kolorke. C/B stripovi izlaze uglavnon u nekakvin specijalnin izdanjima.
U Orki su skoro samo stari stripovi. S tin da i ovo C/B šta nije u Orki je opet uglavnon staro. Spaghetti, Torpedo, Alvar, Negro Blanco, sve od prije 100 godina.
Usput, kad su specijalna izdanja u pitanju 37:30 za Orke.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 30/10/2020 11:12:47
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27667 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 30/10/2020 : 15:10:15  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa te stvari uglavnom onda ostavim u originalu (kao npr. sve naslovnice u Planetaryju). Nema smisla to sve ići ponovo crtati, to je živa muka, plus jako upitan ishod (iako se to može napraviti tako dobro da se ne vidi nikakva promjena). Prava su kako kad, netko traži potpuno kontrolu, netko ti da potpuno odriješene ruke...

Možda nam triba jedan topik koji bi nam približio poslove pri sklapanju ugovora,način kontakta,uslove itd. a da ne zalazi u poslovnu tajnu?
Mene zanimaa npr.koliki broj primjeraka nositalj prava zahtjeva da mu se pošalje?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15863 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 30/10/2020 : 15:24:24  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

quote:

quote:

Mainstream strip je danas u koloru, tako da ne čudi brzina rasta Kolorke. C/B stripovi izlaze uglavnon u nekakvin specijalnin izdanjima.
U Orki su skoro samo stari stripovi. S tin da i ovo C/B šta nije u Orki je opet uglavnon staro. Spaghetti, Torpedo, Alvar, Negro Blanco, sve od prije 100 godina.
Usput, kad su specijalna izdanja u pitanju 37:30 za Orke.

Znan. Znan. Dobro si reka, sto godina. Ali znas i sam koliko je tih dobrih stripova od prije sto godin bilo, sve skupa do danas, tribalo bi ih bit barem 10 prema 1 u korist c/b naspram kolora. To sam mislija, sveukupno. Normalno , masu tih stripova je teski sund, trash, tako je nekad izlazilo podosta smeca, samo da izlazi. Danas vise manje nema pizdarija, rade se prilicno pametniji stripovi. Siti se samo, primjerice Mirka i Slavka.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29727 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 30/10/2020 : 16:49:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:

Možda nam triba jedan topik koji bi nam približio poslove pri sklapanju ugovora,način kontakta,uslove itd. a da ne zalazi u poslovnu tajnu?
Mene zanimaa npr.koliki broj primjeraka nositalj prava zahtjeva da mu se pošalje?

A šta će ti to?

Trouble will find me
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27667 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 30/10/2020 : 17:04:43  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Bezveze,zanima me kako sve to ide kao i drue stvari vezano uz strip.
Kako se dogovara cijena prava objavljivanja?Fiksno?Postotak od prodaje?Postotak od cijene tiskanih primjeraka?Kombinacija?Kad se plati?Kako se ugovor potpisuje?Uživo?Preko pošte?...
Anegdote i baze vezane uz to;čudni zahtjevi i slično.
Npr.kod slanja primjeraka nositelju prava;Da li je Dnevnik slao primjerke?Koliko?I da li ih Bonelli ima u svom posjedu?
Bilo bi baza da u Bonelliju ima komplet ZS/LMS

Ja sam fetišist papira!

Edited by - jaki on 30/10/2020 17:07:31
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6461 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 30/10/2020 : 18:38:06  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Bezveze,zanima me kako sve to ide kao i drue stvari vezano uz strip.
Kako se dogovara cijena prava objavljivanja?Fiksno?Postotak od prodaje?Postotak od cijene tiskanih primjeraka?Kombinacija?Kad se plati?Kako se ugovor potpisuje?Uživo?Preko pošte?...
Anegdote i baze vezane uz to;čudni zahtjevi i slično.
Npr.kod slanja primjeraka nositelju prava;Da li je Dnevnik slao primjerke?Koliko?I da li ih Bonelli ima u svom posjedu?
Bilo bi baza da u Bonelliju ima komplet ZS/LMS

A jesi razmišljao da je možda morao potpisati NDA o takvim stvarima. Ili da se se prodavatelju/držatelju prava baš i ne bi svijdelo da netko priča o njegovim poslovnim tajnama, dealovima i slično.
NHF, samo iznosim nekakva moja razmišljanja...

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

fler
Senior Member

Croatia
2082 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 30/10/2020 : 20:27:05  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
Pa napisao je "a da ne zalazi u poslovnu tajnu" ..
ako detalja o kojima se smije pričati uopće ima.

Mene također sve to zanima iz istih pobuda
(puka znatiželja po pitanju stripa i svega što ide uz);
nije baš tema o kojoj ima pregršt informacija,
osim ako ne znaš iz prve ruke kao netko upetljan u izdavaštvo ..
a takvih aspiracija nemam ni najmanje,
pa je jedini način pitati nekoga tko zna.

Edited by - fler on 30/10/2020 20:28:06
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27667 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 30/10/2020 : 20:40:21  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Muk a nije Batman

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

fler
Senior Member

Croatia
2082 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 30/10/2020 : 20:58:10  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
Hihihi

Ali, imam iskustva s NDA-ima pa kužim da mnoge stvari nisu za priču -
stoga ne želim inzistirati na pitanjima čiji bi odgovori na bilo koji način
stvorili kasnije probleme.

(No da bih želio znati sve ..
želio bih.
Prokleta radoznalost )

Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2435 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 30/10/2020 : 21:07:32  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Da vas nije unajmila jedna konkurentska kuća da izvučete što više informacija :-)

Resistance is futile.
Go to Top of Page

fler
Senior Member

Croatia
2082 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 30/10/2020 : 21:54:23  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
Jasno -
i onda ovako pod krinkom nevinosti
lupetam ciljana pitanja po forumu :)

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21873 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 30/10/2020 : 22:18:05  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
kad mogu da okačim Fibrin izdavački plan za 2021. godinu,iz mog ugla?

Odbrojavanje: još 16 dana
Go to Top of Page
Page: of 1093 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.45 seconds. Snitz Forums 2000