Author |
Topic  |
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 16/08/2022 : 19:50:53
|
Ne znam, meni ovo izgleda poprilično sterilno. Sva tri samostalna dijela Inkala u Fibrinom izdanju mi imaju bolji dizajn. Tekst na hrbatu mi posebno bode oči. Mislim, nije da mi je ružno sve skupa, već me niti malo ne dira, ostavlja me ravnodušnim. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6431 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 16/08/2022 : 20:00:34
|
U pa puno lijepše mi je ovo izdanje sa YT, posebno hrbat i zadnja strana sa DiFoolom.
I od mene +1 da su prvotna Fibrina izdanja puno lijepša, šarenilo FTW. Nada je kurva, pa se nadam da će same knjige biti šarenije. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 16/08/2022 20:03:40 |
 |
|
ŠAŠ
Average Member

666 Posts
Member since 13/10/2013 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29655 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 16/08/2022 : 20:11:17
|
Gornja, donja, stražnja strana super Bočne stranice solidne Prednje stranice (hrbati stripova) odlične, jedino fontom nisam zadovoljan |
 |
|
ŠAŠ
Average Member

666 Posts
Member since 13/10/2013 |
|
verab
Advanced Member

Croatia
3152 Posts
Member since 22/01/2015 |
Posted - 16/08/2022 : 20:21:21
|
quote: Originally posted by Paka01
Ne znam, meni ovo izgleda poprilično sterilno. Sva tri samostalna dijela Inkala u Fibrinom izdanju mi imaju bolji dizajn. Tekst na hrbatu mi posebno bode oči. Mislim, nije da mi je ružno sve skupa, već me niti malo ne dira, ostavlja me ravnodušnim.
Apropo fonta, mislim da je font je dobro riješen. Ideja da se font izvuče iz samog Inkala bila je odvažna i dobra. Meni je font legao na prednjoj i zadnjoj strani kutije, kao i na hrbatu, koji je savršen. Taj font kod jedne riječi mi je sjeo, ali ne i cijeli naslov albuma "Prije Inkala, Poslije Inkala", tu mi je već priča nečitka. Ali to sam samo ja...

|
 |
|
don_draper
Advanced Member

4624 Posts
Member since 08/06/2018 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Posted - 16/08/2022 : 20:27:32
|
quote: Originally posted by verab
Ne znam, meni ovo izgleda poprilično sterilno. Sva tri samostalna dijela Inkala u Fibrinom izdanju mi imaju bolji dizajn. Tekst na hrbatu mi posebno bode oči. Mislim, nije da mi je ružno sve skupa, već me niti malo ne dira, ostavlja me ravnodušnim.
Apropo fonta, mislim da je font je dobro riješen. Ideja da se font izvuče iz samog Inkala bila je odvažna i dobra. Meni je font legao na prednjoj i zadnjoj strani kutije, kao i na hrbatu, koji je savršen. Taj font kod jedne riječi mi je sjeo, ali ne i cijeli naslov albuma "Prije Inkala, Poslije Inkala", tu mi je već priča nečitka. Ali to sam samo ja...
Ma jasna je meni namjera, ali prenapadno mi je. Međutim da, u pravu si. Ovako kad se gleda samo riječ "INKAL" na bočnim stranama kutije nije loše, no kompletni nazivi na hrptima knjiga mi djeluju poprilično kaotično i neprivlačno. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16697 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 16/08/2022 : 20:32:54
|
quote: Originally posted by verab
Ma jasna je meni namjera, ali prenapadno mi je. Međutim da, u pravu si. Ovako kad se gleda samo riječ "INKAL" na bočnim stranama kutije nije loše, no kompletni nazivi na hrptima knjiga mi djeluju poprilično kaotično i neprivlačno.
+1 nečitko i zbunjujuće |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
 |
|
sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts
Member since 22/11/2004 |
Posted - 16/08/2022 : 20:42:34
|
Ono brazilsko izdanje je vrh. To izdanje sam i sam postavio na forum prije koju godinu. Iskreno, puno bolje rješenje od ovog. |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29693 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 16/08/2022 : 20:53:33
|
Ne moze se svima ugoditi. Zao mi je sto se nekima dizajn ne svidja ali puno smo verzija vrtili dok nismo dosli do ove koja nam je najbolje sjela i mislim da je totalno u duhu stripa. Nije to bas lako postici. Font koji je Melina izabrala za naslov je meni fenomenalan, pogotovo na kutiji kad je samo jedna rijec, koja bas djeluje mocno, plus taj briljantan detalj kose koja prelazi preko slova. Nazalost, nas jezik je takav da imamo deklinacije pa onda na hrbatima imamo inkal, inkala, bilo bi puno ljepse da su sva tri hrbata s istom rjecju, tu bi se dalo sloziti jos bolje rjesenje, ali tu nema pomoci:) Ovako se slazem da je naslov na hrbatu malcice necitak, ali to nije toliko strasno. U svakom slucaju, jako smo se potrudili i ja sam jako zadovoljan, a vama koji niste ostaje prvo izdanje, koje ce sada vjerojatno biti dostupno u second hand varijanti na aukcijama. |
Trouble will find me |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Posted - 16/08/2022 : 20:59:49
|
Ma mislim da se razumimo, da nemam prvo izdanje Inkala, svakako bih uzeo kutiju. Ovako mi se ne da mijenjati, a nadam se da će Prije i Poslije prva izdanja sad ići po nešto nižim cijenama na aukcijama.
S druge strane, na polici imam stripova s puuuuuno gorim naslovnicama (Green Lantern: Secret Origin, movie cover variant, gledam u tebe!)  |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29693 Posts
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27618 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 16/08/2022 : 21:11:44
|
Isprve mi se nije svidjelo kad sam vidio šta je Marko stavija ali sad kad je verab stavio umanjene slike me gusta Još samo kad bi ono na hrptu prije i poslije bilo napisano nekim normalnim fontom tako da samo riječ inkal ostane sa posebnim fontom možda bi moglo biti ljepše?možda? Cijena je prihvatljiva. |
Ja sam fetišist papira! |
Edited by - jaki on 16/08/2022 21:12:18 |
 |
|
JAH WOBBLE
Average Member

646 Posts
Member since 20/01/2009 |
Posted - 16/08/2022 : 21:30:45
|
Trebalo bi da preskočim ovo izdanje jer sve ovo imam u više verzija. Međutim, nikad se ne zna...
Imam dva pitanja:
1. Kakav će biti papir? Hoće li se razlikovati od prvih izdanja? 2. Da li će u dodacima Inkala sada biti štampano i dodatno poglavlje od osam strana u kome Anima predaje Lunasola Metabaronu, koje je u prvom izdanju izostavljeno? Znam, štampano je kao dodatak u Metabarunima samo bez teksta.
|
 |
|
igor23
Junior Member

Croatia
391 Posts
Member since 03/03/2020 |
Posted - 16/08/2022 : 21:36:39
|
Zarazna je ova kosa.... čak se i miče kad duže gledaš u nju :).Ko moruzgva na korentu:)Odlično napravljeno!quote: Originally posted by verab

|
https://www.youtube.com/watch?v=OVAA9Ov-z0k |
Edited by - igor23 on 16/08/2022 21:39:38 |
 |
|
Zula
Senior Member

1636 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 16/08/2022 : 21:40:20
|
Kad su mnogi već rekli svoje, hajde da se i ja malo ubacim... Meni je sve dobro i lijepo, osim što bih možda na hrbatima stripova (umjesto istaknutih riječi Inkal, Inkala i Inkala) naglasio Inkal te Prije i Poslije (a Inkala u ta 2 naslova manjim fontom). Jasno je da je sve to Inkal, pa mislim da nije potrebno naglašavati u svakom naslovu, osim u prvom. A u sljedeća 2 naslova važno istaknuti da je jedan Prije, a drugi Poslije Inkala. Inkal Prije Inkala Poslije Inkala |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27618 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 16/08/2022 : 21:53:43
|
Ali font za Inkal je baš dojajan. Šteta bi ga bilo smanjiti u korist prije i poslije. Ja bi to prije i poslije napravio u drugom fontu tako da samo Inkal/a ima svoj font. |
Ja sam fetišist papira! |
Edited by - jaki on 16/08/2022 21:54:50 |
 |
|
petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1294 Posts
Member since 03/12/2014 |
|
Vorador
Senior Member

Croatia
1587 Posts
Member since 29/09/2004 |
Posted - 16/08/2022 : 21:59:45
|
Krasno izdanje. Da nemam prva izdanja kupio bih sigurno.Malo sam ljubomoran. 
Font mi je prva liga, retro kao u biblioteci Kentaur i baš paše. Jedino možda da hrptovi nemaju šareni motiv, da se ponavlja uzorak s naslovnice, da box bude obavijen aurom mistike dok ne izvadiš knjige i ne ugledaš naslovnice.
U prvom Inkalu je jedna stranica lošije otisnuta (i u nekom kasnijem izdanju sam uočio da je tako) pa je ovo možda prilika da se to ispravi. Također ona bonus epizoda sa Metabarunom (s upisanim tekstom u balončiće) bi se mogla ubaciti u dodatak. |
 |
|
naker
Advanced Member

5536 Posts
Member since 05/06/2020 |
|
borg
Senior Member

Serbia
2425 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 16/08/2022 : 22:10:48
|
Hrbate možda probati još neku varijantu. Ostalo je sve za deset.
Možda horizontalno preko sve tri knjige da se uklopi reč Inkal, a na drugoj i trećoj dodati malim fontom Prije i Poslije.
Jeste malo ovako robusno kad se gleda na prvu. Uostalom, može da se ostavi i samo INKAL, preko sve tri knjige. Ionako su deo kompleta, celine. A na naslovnim stranicama imaju detaljnije podatke. Nešto kao hrbat kutije.
|
Resistance is futile. |
Edited by - borg on 16/08/2022 22:13:35 |
 |
|
don_draper
Advanced Member

4624 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 16/08/2022 : 22:30:43
|
Izdanje svakim pogledom izaziva nevidenu zelju, iskreno bez vecih prigovora sam Hrpti su oda Moebiusu, a kutija te onako uvuce i odaje dojam misterija koji zelis otkriti Brazilsko izdanje izgleda dobro, ali u odnosu na ovo preklasicno i nekako sterilno, ovo je avangarda |
I sell the fact that I can't be bought |
 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10640 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 16/08/2022 : 22:34:35
|
quote: Originally posted by Zula
Kad su mnogi već rekli svoje, hajde da se i ja malo ubacim... Meni je sve dobro i lijepo, osim što bih možda na hrbatima stripova (umjesto istaknutih riječi Inkal, Inkala i Inkala) naglasio Inkal te Prije i Poslije (a Inkala u ta 2 naslova manjim fontom). Jasno je da je sve to Inkal, pa mislim da nije potrebno naglašavati u svakom naslovu, osim u prvom. A u sljedeća 2 naslova važno istaknuti da je jedan Prije, a drugi Poslije Inkala. Inkal Prije Inkala Poslije Inkala
+1 |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29693 Posts
Posted - 16/08/2022 : 22:49:07
|
quote: Originally posted by JAH WOBBLE
Trebalo bi da preskočim ovo izdanje jer sve ovo imam u više verzija. Međutim, nikad se ne zna...
Imam dva pitanja:
1. Kakav će biti papir? Hoće li se razlikovati od prvih izdanja? 2. Da li će u dodacima Inkala sada biti štampano i dodatno poglavlje od osam strana u kome Anima predaje Lunasola Metabaronu, koje je u prvom izdanju izostavljeno? Znam, štampano je kao dodatak u Metabarunima samo bez teksta.
Papir klasicni Fibrin papir za kolor stripove u zadnjih x godina, voluminozni mat kunstdruck sa vrlo blagim odbljeskom. Ta dodatna epizoda, koliko je meni poznato, nije u nijednom izdanju Inkala odstampana tako da mi je glupo praviti se pametan i sad je ja tu prvi staviti. |
Trouble will find me |
 |
|
Topic  |
|