forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1084

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 16/08/2022 : 19:50:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ne znam, meni ovo izgleda poprilično sterilno.
Sva tri samostalna dijela Inkala u Fibrinom izdanju mi imaju bolji dizajn. Tekst na hrbatu mi posebno bode oči. Mislim, nije da mi je ružno sve skupa, već me niti malo ne dira, ostavlja me ravnodušnim.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6431 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 16/08/2022 : 20:00:34  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
U pa puno lijepše mi je ovo izdanje sa YT, posebno hrbat i zadnja strana sa DiFoolom.

I od mene +1 da su prvotna Fibrina izdanja puno lijepša, šarenilo FTW.
Nada je kurva, pa se nadam da će same knjige biti šarenije.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 16/08/2022 20:03:40
Go to Top of Page

ŠAŠ
Average Member

666 Posts

Member since 13/10/2013

Posted - 16/08/2022 : 20:10:50  Show Profile Show Extended Profile  Send ŠAŠ a Private Message  Reply with Quote
stari moj,ovo izgleda prekrasno!
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29655 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 16/08/2022 : 20:11:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Gornja, donja, stražnja strana super
Bočne stranice solidne
Prednje stranice (hrbati stripova) odlične, jedino fontom nisam zadovoljan
Go to Top of Page

ŠAŠ
Average Member

666 Posts

Member since 13/10/2013

Posted - 16/08/2022 : 20:12:49  Show Profile Show Extended Profile  Send ŠAŠ a Private Message  Reply with Quote
prekrasnoća!
Go to Top of Page

verab
Advanced Member

Croatia
3152 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 16/08/2022 : 20:21:21  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Sva tri samostalna dijela Inkala u Fibrinom izdanju mi imaju bolji dizajn. Tekst na hrbatu mi posebno bode oči. Mislim, nije da mi je ružno sve skupa, već me niti malo ne dira, ostavlja me ravnodušnim.

Apropo fonta, mislim da je font je dobro riješen. Ideja da se font izvuče iz samog Inkala bila je odvažna i dobra. Meni je font legao na prednjoj i zadnjoj strani kutije, kao i na hrbatu, koji je savršen.
Taj font kod jedne riječi mi je sjeo, ali ne i cijeli naslov albuma "Prije Inkala, Poslije Inkala", tu mi je već priča nečitka. Ali to sam samo ja...

Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4624 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 16/08/2022 : 20:22:04  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Sjajno izgleda izdanje
Pobuduje divljenje, vrlo impresivno

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 16/08/2022 : 20:27:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by verab

quote:

Apropo fonta, mislim da je font je dobro riješen. Ideja da se font izvuče iz samog Inkala bila je odvažna i dobra. Meni je font legao na prednjoj i zadnjoj strani kutije, kao i na hrbatu, koji je savršen.
Taj font kod jedne riječi mi je sjeo, ali ne i cijeli naslov albuma "Prije Inkala, Poslije Inkala", tu mi je već priča nečitka. Ali to sam samo ja...

Ma jasna je meni namjera, ali prenapadno mi je. Međutim da, u pravu si. Ovako kad se gleda samo riječ "INKAL" na bočnim stranama kutije nije loše, no kompletni nazivi na hrptima knjiga mi djeluju poprilično kaotično i neprivlačno.

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
16697 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 16/08/2022 : 20:32:54  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ma jasna je meni namjera, ali prenapadno mi je. Međutim da, u pravu si. Ovako kad se gleda samo riječ "INKAL" na bočnim stranama kutije nije loše, no kompletni nazivi na hrptima knjiga mi djeluju poprilično kaotično i neprivlačno.

+1 nečitko i zbunjujuće

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 16/08/2022 : 20:42:34  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
Ono brazilsko izdanje je vrh. To izdanje sam i sam postavio na forum prije koju godinu. Iskreno, puno bolje rješenje od ovog.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29693 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 16/08/2022 : 20:53:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ne moze se svima ugoditi. Zao mi je sto se nekima dizajn ne svidja ali puno smo verzija vrtili dok nismo dosli do ove koja nam je najbolje sjela i mislim da je totalno u duhu stripa. Nije to bas lako postici.
Font koji je Melina izabrala za naslov je meni fenomenalan, pogotovo na kutiji kad je samo jedna rijec, koja bas djeluje mocno, plus taj briljantan detalj kose koja prelazi preko slova. Nazalost, nas jezik je takav da imamo deklinacije pa onda na hrbatima imamo inkal, inkala, bilo bi puno ljepse da su sva tri hrbata s istom rjecju, tu bi se dalo sloziti jos bolje rjesenje, ali tu nema pomoci:) Ovako se slazem da je naslov na hrbatu malcice necitak, ali to nije toliko strasno.
U svakom slucaju, jako smo se potrudili i ja sam jako zadovoljan, a vama koji niste ostaje prvo izdanje, koje ce sada vjerojatno biti dostupno u second hand varijanti na aukcijama.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 16/08/2022 : 20:59:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ma mislim da se razumimo, da nemam prvo izdanje Inkala, svakako bih uzeo kutiju. Ovako mi se ne da mijenjati, a nadam se da će Prije i Poslije prva izdanja sad ići po nešto nižim cijenama na aukcijama.

S druge strane, na polici imam stripova s puuuuuno gorim naslovnicama (Green Lantern: Secret Origin, movie cover variant, gledam u tebe!)

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29693 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 16/08/2022 : 21:01:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sumohrvat

Ono brazilsko izdanje je vrh. To izdanje sam i sam postavio na forum prije koju godinu. Iskreno, puno bolje rješenje od ovog.

Brazilsko izdanje je ovo:
https://www.reddit.com/r/graphicnovels/comments/vf6dhy/brazilian_edition_of_jodorowskys_incal_is_the/

Meni je skroz ok, ali nije mi bolje od naseg.

Ovo sto je netko poslao video je americko izdanje i to samo Incala, a ne cijelog inkala. Nije lose, dapace, ali iskreno ne kuzim kako nekome to na videu moze biti bolje od ovog rjesenja, ali dobro, ukusi su razliciti.

Trouble will find me
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27618 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 16/08/2022 : 21:11:44  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Isprve mi se nije svidjelo kad sam vidio šta je Marko stavija ali sad kad je verab stavio umanjene slike me gusta
Još samo kad bi ono na hrptu prije i poslije bilo napisano nekim normalnim fontom tako da samo riječ inkal ostane sa posebnim fontom možda bi moglo biti ljepše?možda?
Cijena je prihvatljiva.

Ja sam fetišist papira!

Edited by - jaki on 16/08/2022 21:12:18
Go to Top of Page

JAH WOBBLE
Average Member

646 Posts

Member since 20/01/2009

Posted - 16/08/2022 : 21:30:45  Show Profile Show Extended Profile  Send JAH WOBBLE a Private Message  Reply with Quote
Trebalo bi da preskočim ovo izdanje jer sve ovo imam u više verzija. Međutim, nikad se ne zna...

Imam dva pitanja:

1. Kakav će biti papir? Hoće li se razlikovati od prvih izdanja?
2. Da li će u dodacima Inkala sada biti štampano i dodatno poglavlje od osam strana u kome Anima predaje Lunasola Metabaronu, koje je u prvom izdanju izostavljeno? Znam, štampano je kao dodatak u Metabarunima samo bez teksta.
Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
391 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 16/08/2022 : 21:36:39  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
Zarazna je ova kosa.... čak se i miče kad duže gledaš u nju :).Ko moruzgva na korentu:)Odlično napravljeno!
quote:

quote:

https://www.youtube.com/watch?v=OVAA9Ov-z0k

Edited by - igor23 on 16/08/2022 21:39:38
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1636 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 16/08/2022 : 21:40:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Kad su mnogi već rekli svoje, hajde da se i ja malo ubacim...
Meni je sve dobro i lijepo, osim što bih možda na hrbatima stripova (umjesto istaknutih riječi Inkal, Inkala i Inkala) naglasio Inkal te Prije i Poslije (a Inkala u ta 2 naslova manjim fontom). Jasno je da je sve to Inkal, pa mislim da nije potrebno naglašavati u svakom naslovu, osim u prvom. A u sljedeća 2 naslova važno istaknuti da je jedan Prije, a drugi Poslije Inkala.
Inkal
Prije Inkala
Poslije Inkala
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27618 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 16/08/2022 : 21:53:43  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ali font za Inkal je baš dojajan.
Šteta bi ga bilo smanjiti u korist prije i poslije.
Ja bi to prije i poslije napravio u drugom fontu tako da samo Inkal/a ima svoj font.

Ja sam fetišist papira!

Edited by - jaki on 16/08/2022 21:54:50
Go to Top of Page

petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1294 Posts

Member since 03/12/2014

Posted - 16/08/2022 : 21:59:21  Show Profile Show Extended Profile  Send petarStripovi10 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by izivko

Malo sam pogledao na netu i mislim da sam vidio čak i mrvicu bolji dizajn. Jako sličan Fibrinom.

misliš na ovo izdanje?
https://www.youtube.com/watch?v=p8csRDH0ffw&ab_channel=NearMintCondition

Cijena, sitnica.
https://www.amazon.com/Incal-Limited-Oversized-Deluxe/dp/1594653445
Go to Top of Page

Vorador
Senior Member

Croatia
1587 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 16/08/2022 : 21:59:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Vorador's Homepage  Send Vorador a Private Message  Reply with Quote
Krasno izdanje. Da nemam prva izdanja kupio bih sigurno.Malo sam ljubomoran.

Font mi je prva liga, retro kao u biblioteci Kentaur i baš paše. Jedino možda da hrptovi nemaju šareni motiv, da se ponavlja uzorak s naslovnice, da box bude obavijen aurom mistike dok ne izvadiš knjige i ne ugledaš naslovnice.

U prvom Inkalu je jedna stranica lošije otisnuta (i u nekom kasnijem izdanju sam uočio da je tako) pa je ovo možda prilika da se to ispravi. Također ona bonus epizoda sa Metabarunom (s upisanim tekstom u balončiće) bi se mogla ubaciti u dodatak.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5536 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 16/08/2022 : 22:02:34  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Radna verzija je daleko prevazišla moja očekivanja, sjajno izgleda. Absolute Incal
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2425 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 16/08/2022 : 22:10:48  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Hrbate možda probati još neku varijantu. Ostalo je sve za deset.

Možda horizontalno preko sve tri knjige da se uklopi reč Inkal, a na drugoj i trećoj dodati malim fontom Prije i Poslije.

Jeste malo ovako robusno kad se gleda na prvu.
Uostalom, može da se ostavi i samo INKAL, preko sve tri knjige.
Ionako su deo kompleta, celine. A na naslovnim stranicama imaju detaljnije podatke. Nešto kao hrbat kutije.

Resistance is futile.

Edited by - borg on 16/08/2022 22:13:35
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4624 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 16/08/2022 : 22:30:43  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Izdanje svakim pogledom izaziva nevidenu zelju, iskreno bez vecih prigovora sam
Hrpti su oda Moebiusu, a kutija te onako uvuce i odaje dojam misterija koji zelis otkriti
Brazilsko izdanje izgleda dobro, ali u odnosu na ovo preklasicno i nekako sterilno, ovo je avangarda

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10640 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 16/08/2022 : 22:34:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula

Kad su mnogi već rekli svoje, hajde da se i ja malo ubacim...
Meni je sve dobro i lijepo, osim što bih možda na hrbatima stripova (umjesto istaknutih riječi Inkal, Inkala i Inkala) naglasio Inkal te Prije i Poslije (a Inkala u ta 2 naslova manjim fontom). Jasno je da je sve to Inkal, pa mislim da nije potrebno naglašavati u svakom naslovu, osim u prvom. A u sljedeća 2 naslova važno istaknuti da je jedan Prije, a drugi Poslije Inkala.
Inkal
Prije Inkala
Poslije Inkala

+1
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29693 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 16/08/2022 : 22:49:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by JAH WOBBLE

Trebalo bi da preskočim ovo izdanje jer sve ovo imam u više verzija. Međutim, nikad se ne zna...

Imam dva pitanja:

1. Kakav će biti papir? Hoće li se razlikovati od prvih izdanja?
2. Da li će u dodacima Inkala sada biti štampano i dodatno poglavlje od osam strana u kome Anima predaje Lunasola Metabaronu, koje je u prvom izdanju izostavljeno? Znam, štampano je kao dodatak u Metabarunima samo bez teksta.

Papir klasicni Fibrin papir za kolor stripove u zadnjih x godina, voluminozni mat kunstdruck sa vrlo blagim odbljeskom.
Ta dodatna epizoda, koliko je meni poznato, nije u nijednom izdanju Inkala odstampana tako da mi je glupo praviti se pametan i sad je ja tu prvi staviti.

Trouble will find me
Go to Top of Page
Page: of 1084 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.59 seconds. Snitz Forums 2000