forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1050

lwood
Advanced Member

Colombia
47267 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 31/10/2022 : 20:10:58  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alaniusfordius

Sto se tice Vucica, on je smrad i lazljivac, jedno prica a drugo radi. vracam se ponovno na Jafu i Kras - prebroji koliko firmi sa vecinskim srpskim kapitalom posluje u Hrvatskoj a koliko firmi sa hrvatskim kapitalom u Srbiji

dacu ti dva primera za firme koje su po mestu na trzistu i prometu jednake ako ne i vece od ove transakcije Jafa/Kras - Konzum supermarketi nesmetano rade u SRB pod firmom Idea (koliko supermarketa (ne lanaca supermaketa) u srpskom vlasnistvu ima u hr?), a Tedeskijev Atlantik je kupio Soko stark (Smoki, cokolade Najlepse zelje itd) i Grand kafu (kafa Grand i Bakina tajna).

broj nije reciprocan, broj nije ni priblizan jer u HR drzava direktno radi da srpskih firmi uopste ne bude na hr trzistu. to nema veze sa Cokolindom, to je drzavna politika, zato Hrvatska nije dozvolila da se Kras proda

kad si spomenuo Bakinu tajnu, evo ga jedan link - da li ces ga procitati ili ne, to je na tebi, sta je u clanku je druga stvar (ne postavljam ga radi toga) postavljam ga radi slike da ne bude da sam je ja fotosopirao

https://www.sd.rs/biz/vesti/spisak-proizvoda-koje-kupuju-gradani-srbije-kojima-se-finansiraju-penzije-hrvatskih-branitelja-2018-12-10

Bakina tajna se proizvodi u Srbiji ali je u HR vlasnistvu i samo zato je na policama supermarketa, a Jafa keks je bas "retka zverka" (u smislu redak proizvod iz Srbije) na policama supermarketa i pumpi

Nije bas da nema srb proizvoda i da se ne kupuju. Osin jafe imas humus i to je oz iljma konkurencija izraelskom,zbog cijene. A imas i recimo kajmak. Ja recimo spagete kupujen iskljucivo talijanske.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2190 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 31/10/2022 : 20:12:42  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Radih ceo dan, pa me ne bi na forumu.
Iščitah sve. I mogu konstatovati da sam pogrešio u zaključcima. Praštajte.

I ako može neka najava reprinta za sledeću godinu.

Resistance is futile.
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 31/10/2022 : 20:17:03  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Odoakar

"Kao što smo već pisali, Mirovinski fond isplaćuje penzije hrvatskim braniteljima, pripadnicima HVO i hrvatskoj vojsci. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

To bi dalje značilo da građani Srbije kupovinom proizvoda Atlantic grupe finansiraju upravo one koji su vršili progon Srba sa njihovih ognjišta."

lepo sam ti napisao zasto sam postovao link, a ti i dalje ne citas sa razumevanjem, nego kao klinci u osnovnoj skoli kad pred tablom pocnu da vrdaju "ucio sam majke mi al ne znam kako sad ne znam"

dalje na ovu temu mozemo bilo gde, bilo kada, u bilo kojoj formi ali ne na ovoj temi
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29423 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 31/10/2022 : 21:10:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:

Sto se tice Vucica, on je smrad i lazljivac, jedno prica a drugo radi. vracam se ponovno na Jafu i Kras - prebroji koliko firmi sa vecinskim srpskim kapitalom posluje u Hrvatskoj a koliko firmi sa hrvatskim kapitalom u Srbiji

dacu ti dva primera za firme koje su po mestu na trzistu i prometu jednake ako ne i vece od ove transakcije Jafa/Kras - Konzum supermarketi nesmetano rade u SRB pod firmom Idea (koliko supermarketa (ne lanaca supermaketa) u srpskom vlasnistvu ima u hr?), a Tedeskijev Atlantik je kupio Soko stark (Smoki, cokolade Najlepse zelje itd) i Grand kafu (kafa Grand i Bakina tajna).

broj nije reciprocan, broj nije ni priblizan jer u HR drzava direktno radi da srpskih firmi uopste ne bude na hr trzistu. to nema veze sa Cokolindom, to je drzavna politika, zato Hrvatska nije dozvolila da se Kras proda

kad si spomenuo Bakinu tajnu, evo ga jedan link - da li ces ga procitati ili ne, to je na tebi, sta je u clanku je druga stvar (ne postavljam ga radi toga) postavljam ga radi slike da ne bude da sam je ja fotosopirao

https://www.sd.rs/biz/vesti/spisak-proizvoda-koje-kupuju-gradani-srbije-kojima-se-finansiraju-penzije-hrvatskih-branitelja-2018-12-10

Bakina tajna se proizvodi u Srbiji ali je u HR vlasnistvu i samo zato je na policama supermarketa, a Jafa keks je bas "retka zverka" (u smislu redak proizvod iz Srbije) na policama supermarketa i pumpi

Nije bas da nema srb proizvoda i da se ne kupuju. Osin jafe imas humus i to je oz iljma konkurencija izraelskom,zbog cijene. A imas i recimo kajmak. Ja recimo spagete kupujen iskljucivo talijanske.

Nema toga tko će mi zamijeniti Jaffa kekse, Pionir medena srca i Plazma kekse.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Betmen987
New Member

Serbia
187 Posts

Member since 27/10/2020

Posted - 31/10/2022 : 21:19:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Betmen987 a Private Message  Reply with Quote
Kao neko ko je dosta dugo izbegavao da kupuje izdanja iz komšiluka, da bih podržao domaće izdavače (ne iz ikakvog drugog razloga), moram da izrazim jedno veliko gađenje prema Čarobnoj knjizi pre svega, a i svim ostalim izdavačima koji su formirali tu ogavnu skupinu ljudi koja svoje vreme troši kako bi nekom drugom upropastila fenomenalan posao koji taj neko radi.
Sve najgore vam želim.

Neka neko izda American Vampire...
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3295 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 31/10/2022 : 21:21:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by borg

Radih ceo dan, pa me ne bi na forumu.
Iščitah sve. I mogu konstatovati da sam pogrešio u zaključcima. Praštajte.

Ti si sve ovo i zakuvao. A sad mala maca

Ovo će jedino stati ako Marko objavi slike majica za Interliber...pa eto...šta čekamo ?
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8188 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 31/10/2022 : 21:27:21  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
plazmu volim i kupujem ju redovito, iako bi mi zbog linije bilo bolje da ju manje jedem
kupujem i srpske ajvare, a kad kupim jaffu, to je obavezno crvenka, jer druge joj nisu ni do koljena...

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21169 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 31/10/2022 : 21:28:51  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH

quote:
Originally posted by Red Marquis

quote:
Originally posted by jaki

Comic book publishing wars has begun!

Ne, već je forum sad upoznat sa tim. Očigledno da on već traje.

Lepo je rekao Dekara jednom, nema biznisa bez stripskog biznisa.
Očigledno u ovome ima novca, a gde ima novca, sve ostalo padne u zapećak. Imamo sreću da nije doba tiraža iz SFRJ, inače bi danas se radili drive by pucnjave na konkurente

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10895 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 31/10/2022 : 21:31:58  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by borg
I ako može neka najava reprinta za sledeću godinu.

eh pa sad i ti. sad cekamo da markos okaci nulti primerak prometeje
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26928 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 31/10/2022 : 21:54:26  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Jesmo li još na keksima(i čokoladi)ili na stripovima?
Činjenica je da srpski izdavači imaju mange,imaju superherojske a toga u HR nema (osim Batmana) pa bi tu mogli napraviti prodor.A i ZS/LMS će uvijek imat svoju vjernu publiku.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1171 Posts

Member since 03/12/2014

Posted - 31/10/2022 : 22:05:04  Show Profile Show Extended Profile  Send petarStripovi10 a Private Message  Reply with Quote
I Munchmallow je odličan.

Takovo Eurocream Blok - izvrsno.
https://www.tommy.hr/proizvodi/cokolada-90-g-eurocrem-blok-takovo

Edited by - petarStripovi10 on 31/10/2022 22:10:32
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8188 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 31/10/2022 : 22:23:38  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
ja sam za malu nabavio gomilu DW mangi
i munchmallow je najbolji od svih
i nadzirači mi bolje zvuče od čuvari
i saša matić dva puta napuni arenu

pa nije baš da smo takvi kompleksaši kakvim nas neki vide
zajebite i vaše i naše psihopate, duplirajte izdanja, svima je to dobro, vidite da se rasprodaju, jedite domaćicu i bajadere, slušajte bareta...

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 31/10/2022 : 22:58:05  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by petarStripovi10

I Munchmallow je odličan.

Takovo Eurocream Blok - izvrsno.
https://www.tommy.hr/proizvodi/cokolada-90-g-eurocrem-blok-takovo

na zalost, ni Eurokrem namaz ni Eurokrem blok nisu vise ono sto su bili :(
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 31/10/2022 : 22:59:41  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:

quote:

potpisujem za Jafu i Medena srca, za plazmu bas i ne, Krasev Petit Beurre mi je ostao u ljepsem sjecanju. Jesi li probao onu travestiju od slane Plazme?
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10255 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 01/11/2022 : 03:11:40  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Odoakar

"Kao što smo već pisali, Mirovinski fond isplaćuje penzije hrvatskim braniteljima, pripadnicima HVO i hrvatskoj vojsci. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

To bi dalje značilo da građani Srbije kupovinom proizvoda Atlantic grupe finansiraju upravo one koji su vršili progon Srba sa njihovih ognjišta."

Mi smo zaostali, ali Srbi su teška tragikomedija.
Mi brijemo na devesprvu, oni su su još na četeresprvoj.

Dok god pune glavu ljudima ovakvin pizdarijama imat ćemo većih problema od dupliranja izdanja.

On topic, Crvenka Jaffa i Munchmellow klasa iznad svih ostalih.
Jel se sića neko reklame zajedničke kad se u svemiru bore Jaffe i Munchmellowi?
Eurokrem je uvik bija grozan. U to vrime Kinderlada je bila broj 1.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 01/11/2022 03:13:36
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47267 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 01/11/2022 : 05:38:02  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:

quote:

Aj ta srca mi nikad nisu bila nesto. Jafa je najbolja od tih keksiju. Niko od konkurencije nije ni blizu. Ima nekih stvari u kojima neki proizvod bas dominira. Slag,samo Ledo. Nema sanse da kupin ona visokotlacna svapska govna.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6299 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 01/11/2022 : 06:13:43  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
MunchMallow je do jaja, bez konkurencije, mislim da mi je to naj sr slatkiš.
Ali Jaffa od Crveneke mi je malo suhonjava, ima i boljih, samo ih nisam jeo već 100 godina.
Eurokrem blok je užas koji povremeno tu i tamo kupim i zdrobim odjednom. Zašto ako mi se ne sviđa?! Ne znam. :D
Oni EK ešleri su mi kul i fini.
I Keksići od SŠ su isto fini, rekord mi je 2 kutije odjenom u šutu. :D :D

Plazma keksi su isto jako fini, ali i skupi. Okus mi nema veze sa Petit Beurom.

Srca od Pionira su dosta dobra, ali ima puno boljih medenjaka.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 01/11/2022 06:15:20
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40436 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 01/11/2022 : 08:08:32  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ja sam ovih dana pricao sa par kolega stripadzija i svima se gadi ovo ponasanje CK. Da nisam zapoceo serijale Ridjobradog i Talicnog ne bih nijedan strip vise kupio. Ovako cu njih da ispratim i sto se mene tice sa CK sam zavrsio. Ponasanje me jako podseca na jednu politicku stranku kod nas koja je okupljala brdo malih pa ih jela i unistavala jednu po jednu zarad licnog interesa. Dno dna. To sta je domace je kod mene malo siri pojam. Bosanski, hrvatski ili srpski strip, meni je to sve domace. Tako da odlucujem samo na osnovu tri stvari sta cu kupiti a to su prvo kvalitet izdanja, sigurnost u zavrsetak zapocetog i cena.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2721 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 01/11/2022 : 08:23:08  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Carobna knjiga se tako ponasa od pocetka, zajebala nas nakon treceg Torgala, ne libi se da prekine serijal koji ne ide, ne obraca paznju na formate, papir, povez, ostale stvari koji stripofilima znace. To ide 10god vec...

Meni ova stvar ne smeta jer je ocekivana, i ne zameram ukoliko se koriste sve legalne metode, to ce utvrditi pravnici. U poslu, kada su u pitanju interesi ljubavi nema. Ali godinama zameram svu nebrigu prema stripovima od strane Carobne knjige.

Mozda je to nekad izgledalo preterano, ali to je zbog toga sto smo imali izdavace koji su dostojno tretirali strip, i navikli se da tako treba.
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2484 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 01/11/2022 : 08:27:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

...To sta je domace je kod mene malo siri pojam. Bosanski, hrvatski ili srpski strip, meni je to sve domace. Tako da odlucujem samo na osnovu tri stvari sta cu kupiti a to su prvo kvalitet izdanja, sigurnost u zavrsetak zapocetog i cena.

+1

Carpe diem
Go to Top of Page

mushe_m
Starting Member

Bosnia and Herzegovina
53 Posts

Member since 28/01/2022

Posted - 01/11/2022 : 08:55:48  Show Profile Show Extended Profile  Send mushe_m a Private Message  Reply with Quote
Na žalost ova situacija pokazuje staru boljku ovih naših naroda da će ti se sve oprostiti osim uspjeha. Nije li indikativno da se samo Fibra spominje u toj priči oko zabrana,a da drugih izdavača nema ni na mapi. Markos radi izvrstan posao, ovi formati, ova oprema stripova jednostavno su u ovom trenutku top u regiji i to je činjenica. Bio sam na sajmu u Beogradu i vidio, meni se čini da je u izdanju ČK izdanje, Ubij ili budi ubijen. Nisam otvarao strip, ali format je puno manji. Ja lično ne bih nikad uzeo to izdanje pored Fibrinog Ubij ili umri. Uzeo sam Konana, i već nakon 20-tak stranica dočekao zameljanu stranicu... Još jedna stvar, koju treba razmotriti jeste da je jako upitno šta je to srpsko odnosno hrvatsko tržište. Kao dvije najznačajnije tržnice stripova, ali i baze izdavača, ipak se mora reći da se često previđa tržište susjednih zemalja, gdje dobar dio tih stripova završava. Na primjer, u tom istom Alan Fordu, ja sam ove godine kupio najmanje 30 Fibrinih stripova. Neko će pogledati papir i reći da je to srpsko tržište, ali ti stripovi završiše na mojoj polici u Sarajevu. Isto tako, kad sam ljeti ili zimi na moru, obavezno skoknem do Hoću knjigu u Joker Mallu i opskrbim se. Razlog = u Bosni ne postoji dobra distribucija Fibra stripova i mi smo prisiljeni kupovati te stripove drugdje. Sad, ako se na primjer ukine ta distribucija u AF, neće se ništa postići time osim što će se oštetiti kupci i sami distributeri. Moja poruka svima, koji hoće da "cenzurišu" Fibru jeste da se ugledaju na Markosa, a ne da pakoste čovjeku.
P.S. Jedva čekam Interliber i Fibrin štand :)
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40436 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 01/11/2022 : 09:07:02  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Interesantno je to da niko stvarno ne zabranjuje druge izdavace. Libellus recimo ne smeta.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2853 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 01/11/2022 : 10:12:51  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message  Reply with Quote
@Markos

Uvijek si uspio da su vec prvi dan bila sva najavljena izdanja na stantu. Pisem zato, jer si stavio razlicite datume najava. Recimo Prometeja 10.11., Rahan 11.11., sve ostalo 8.11..

U stvari me samo zanima, jer ionako planiram biti prakticki cijeli tjedan na sajmu :).

Jack the Black.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29423 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/11/2022 : 10:30:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Pa nisam bezveze stavio takve datume, guzva je, teško da će sve biti prvog dana. Vidjet ćemo.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Chief Warhead
Senior Member

1258 Posts

Member since 28/08/2011

Posted - 01/11/2022 : 11:06:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Chief Warhead a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by john connor

Carobna knjiga se tako ponasa od pocetka, zajebala nas nakon treceg Torgala, ne libi se da prekine serijal koji ne ide, ne obraca paznju na formate, papir, povez, ostale stvari koji stripofilima znace. To ide 10god vec...

Meni ova stvar ne smeta jer je ocekivana, i ne zameram ukoliko se koriste sve legalne metode, to ce utvrditi pravnici. U poslu, kada su u pitanju interesi ljubavi nema. Ali godinama zameram svu nebrigu prema stripovima od strane Carobne knjige.

Mozda je to nekad izgledalo preterano, ali to je zbog toga sto smo imali izdavace koji su dostojno tretirali strip, i navikli se da tako treba.

Dal ti svestan da zvučiš ko prilog iz tv dnevnika? Pitam zato što znam da nisi glup.

Tri ljuta moderatora suzbijala spam.
Jedan dobi povišicu, ostade ih dva...
Go to Top of Page
Page: of 1050 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.56 seconds. Snitz Forums 2000