Author |
Topic |
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 02/11/2022 : 19:29:25
|
Worldwide... može li to riješiti raspravu za budućnost? Ali kako god završilo... nitko neće ode biti drastično zakinut što se tiče izdavača ali za javnost, dobro je znati kako tko diše. Jer tko je u ovoj priči pizda, uvik će ostati pizda. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29423 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 02/11/2022 : 19:42:33
|
Ne. Dok sam ja vlasnik stripovi.com, a nadam se da će to biti doživotno, nijedan izdavač neće biti izbačen sa sajta. Lako je, i razumljivo, uzvratiti istom mjerom, ali puno je teže ostati iznad toga. Jer inače si isti kao i oni, zar ne?
Mislim, evo konkretan primjer - nisam ja ljut na Vuka Markovića. Vuk Marković je bio i ostao pokvarena, lažljiva pizda. A pokvarene, lažljive pizde samo rade ono što pokvarene, lažljive pizde inače rade. Baš kao i škorpion na žabljim leđima. Ja sam ljut na sebe. Nitko meni nije kriv što sam bio žaba osim mene samoga. No čak i pokvarenoj, lažljivoj pizdi moram priznati da voli strip - jer on ga zaista voli - i da radi neke vrijedne stvari - a radi ih. Ovo je stripovi.com, svim stripovima "u regionu" je ovdje mjesto, a pogotovo onim vrijednima. Pa čak i kad ih objavljuju pokvarene, lažljive pizde.
|
Trouble will find me |
|
|
vladar
Average Member
Serbia
764 Posts
Member since 05/09/2002 |
Posted - 02/11/2022 : 19:54:38
|
quote: Originally posted by jaki
Mogu im nedat svoja izdanja.
Moze Markos (ne mora lično) da osnuje firmu u Srbiji koja ce se baviti uvozom i prodajom Fibrinih izdanja. Da li i tu firmu, poput striparnica, neko moze da uceni time sto joj neće dati svoja izdanja? Šta ce toj firmi tuđa izdanja? |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4746 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 02/11/2022 : 19:54:58
|
quote: Originally posted by Cromwell
A gdje ti vidiš da netko poziva na polu-bojkot?
Nigdje. Nisam ni napisao da netko poziva na bojkot. Napisao sam da ja ne pozivam na smiješne osobne bojkote koje su drugi iznijeli, poput ovoga npr:
Kupujem još tih nekoliko albuma Taličnog i Riđobradog i to je to od ČK što se mene tiče, pa makar izdali i Bermejo-Breccia-Ortiz Omnibuse za koje bih prodao dušu vragu.
Kao, "neću više kupovati ČK iz emocija koje gajim prema Fibri, osim još ovih par serijala". Stvarno solidarno |
Go kneel and weep
|
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4746 Posts
Posted - 02/11/2022 : 20:00:36
|
quote: Originally posted by Markos
Ne. Dok sam ja vlasnik stripovi.com, a nadam se da će to biti doživotno, nijedan izdavač neće biti izbačen sa sajta. Lako je, i razumljivo, uzvratiti istom mjerom, ali puno je teže ostati iznad toga. Jer inače si isti kao i oni, zar ne?
Mislim, evo konkretan primjer - nisam ja ljut na Vuka Markovića. Vuk Marković je bio i ostao pokvarena, lažljiva pizda. A pokvarene, lažljive pizde samo rade ono što pokvarene, lažljive pizde inače rade. Baš kao i škorpion na žabljim leđima. Ja sam ljut na sebe. Nitko meni nije kriv što sam bio žaba osim mene samoga. No čak i pokvarenoj, lažljivoj pizdi moram priznati da voli strip - jer on ga zaista voli - i da radi neke vrijedne stvari - a radi ih. Ovo je stripovi.com, svim stripovima "u regionu" je ovdje mjesto, a pogotovo onim vrijednima. Pa čak i kad ih objavljuju pokvarene, lažljive pizde.
Djelomično se slažem, ali bojim se da i tvoja leđa imaju limit na broj uboda koje mogu primiti. Što ako te takav stav košta zatvaranja Fibre, ne sad zbog ovog, nego općenito? Više puta si znao napisati da Fibra ima ograničeni vijek trajanja, ali bilo bi fakat glupo zaključiti priču zbog "pokvarenih, lažljivih pizda". |
Go kneel and weep
|
|
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
1978 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 02/11/2022 : 20:06:31
|
quote: Originally posted by drogsy
Nigdje. Nisam ni napisao da netko poziva na bojkot. Napisao sam da ja ne pozivam na smiješne osobne bojkote koje su drugi iznijeli, poput ovoga npr:
Kupujem još tih nekoliko albuma Taličnog i Riđobradog i to je to od ČK što se mene tiče, pa makar izdali i Bermejo-Breccia-Ortiz Omnibuse za koje bih prodao dušu vragu.
Kao, "neću više kupovati ČK iz emocija koje gajim prema Fibri, osim još ovih par serijala". Stvarno solidarno
Ma Savic je nasiroko poznat po tome sto prica jedno radi drugo. Nece CK propasti niti Alan Ford sto on nece uzeti taj 1 primerak.
Drago mi je sto istina izlazi na svetlost dana ko je kakav. Iako sam dosta toga znao, neki izdavaci su me bas razocarali. Ne znam kako im nije jasno da nece naskoditi Fibri, niti ce prodati vise izdanja jer su sjebali uvoz, samo ce naskoditi citaocima i Maretu (Alan Ford) i DW-u. Svi znamo sta su ti ljudi godinama (decenijama!) cinili prvo izdavacima pa onda nama citaocima/kolekcionarima tako da je jako jako jadno i bedno sa njihove strane. DW ne prodaje CK izdanja ali da sam na Maretovom mestu, prekinuo bih saradnju sa CK pa neka valjaju po svojim striparnicama a silno me zanima gde ce ko parkirati kod Doma omladine gde je CK striparnica i da li ce oni katatonicni prodavci biti simaticni i sarmantni kao Mare. Mare trazi od Fibre ta i ta izdanja, plati porez, uvoz i prodaje u svojoj striparnici i to je to. Bora i njemu slicni ljigavci mogu samo da popuse kurac!!
I da, bas me zanima da li ce se zabraniti Nestor Burma od Bookglobe kad Komiko objavi skoro deceniju posle najave ili pak izdanja Strip-Agenta...
Vidim da je neko pomenuo debelog Bobana... Covek koji je relativno upropastio Beli Put, covek koji stampa izdanja bez odobrenja autora i koji (ako ne racunamo ZS i LMS smece koji danas svako pravi) je autor najveceg broja piratskih izdanja. Necu da pominjem koliko je bezobrazan i nadmen...
p.s.samo da napomenem da Deki Najkula ne ucestvuje u ovom vampirskom piru. Bibliomula ce uskoro i od Najkule pa citaoci neka sami biraju sta hoce. Takodje, Golconda su rekli svoje, digli ruke od stvaranja frke i nastavili tamo gde su stali. |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
Edited by - AleksandarN on 02/11/2022 20:10:28 |
|
|
vladar
Average Member
Serbia
764 Posts
Member since 05/09/2002 |
Posted - 02/11/2022 : 20:12:47
|
quote: Originally posted by vladar Verovatno tebe, romantika i čoveka emocija, više pogađa moguća zabrana prodaje nekih hrvatskih izdanja u Srbiji, nego mene, čoveka racia. To što si ti u Hrvatskoj, a ja u Srbiji, verovatno nije bitno, i zbog činjenice da ces, ako do zabrane dođe, ti i dalje veoma lako nabavljati hrvatska izdanja, a ja ne. Bitna je emocija. Verovatno sam ledeni covek racio.
Nisi pazio na satu. Markos je rekao da će i on biti primoran povući iste poteze budući da su već srpski izdavači postavili takva pravila. I da, nisi ti ledeni čovjek, inače te moj upis ne bi pogodio toliko da ostaviš ovaj svoj ironičan komentar. ;)
Ako si mi odgovorio. Btw, da Markos, gotovo sigurno, neće uraditi ništa slično meni govori i njegov post da neće biti zabrane promovisanja tudjih izdanja (pojedinih srpskih izdavaca) na s.com. Ostalo no comment. Da ne spamujemo.
|
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4349 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 02/11/2022 : 20:21:42
|
A koga ja pozivam tim svojim osobnim bojkotom?
quote: Originally posted by drogsy Kao, "neću više kupovati ČK iz emocija koje gajim prema Fibri, osim još ovih par serijala". Stvarno solidarno
Da li smijem zadržati ovih tridesetak ČK strip albuma i desetak sveski ili se i toga moram riješiti? Što savjetuješ? |
Bok, kako si.
|
|
|
Odoakar
Junior Member
484 Posts
Member since 04/02/2017 |
Posted - 02/11/2022 : 20:34:39
|
Jadno je da se ovo dogadja bas u godini kad Fibra izbaci 100 knjiga na kojima će ionako imati minimalnu marzu obzirom na suludi porast troskova, a zadrzavanje starih cijena.
Mogu se samo nadati da prihodi od prodaje u Srbiji nisu toliko značajni da dovedu u pitanje poslovanje Fibre. |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4746 Posts
Posted - 02/11/2022 : 20:41:34
|
A koga ja pozivam tim svojim osobnim bojkotom?
Pretpostavljam ljude-emocije. Romantike.
quote:
quote: Originally posted by drogsy Kao, "neću više kupovati ČK iz emocija koje gajim prema Fibri, osim još ovih par serijala". Stvarno solidarno
Da li smijem zadržati ovih tridesetak ČK strip albuma i desetak sveski ili se i toga moram riješiti? Što savjetuješ?
To moraš sam za sebe odlučiti. Ako te osobnije pogađaju ovakve svinjarije u strip-miljeu, te si štobisereklo previše romantičan, barem pola.
EDIT: ok, zajebavam se. |
Go kneel and weep
|
Edited by - drogsy on 02/11/2022 20:44:17 |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10254 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 02/11/2022 : 20:53:22
|
Iako se to danas više ne vidi, ja san odgojen da buden pristojan, kulturan, uviđavan, tolerantan... I to je funkcioniralo neko vrime, al san primjećiva neke napukline u takvome ponašanju. Nekako san zna ostat posran, a nije mi bilo jasno zašto. A onda mi je jedan pametan čovik objasnija da pristojnost, i ove ostale lipe stvari ljudi uglavnon doživljavaju ka slabost. Od tada pristojnost i korektnost primjenjujen selektivno, i mogu ti reć da se puno rijeđe osjećan posrano. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
Edited by - NESVRSTANI on 02/11/2022 20:57:04 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8290 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 02/11/2022 : 20:58:00
|
Nadam se da će tako i ostati. Ovaj forum je meni dragocen, na prvom mestu, jer je sveobuhvatan što se informacija tiče.
Tek na drugom mestu, jer to povlači i ponekad kvalitetne diskusije.
Ako ta kompletnost izostane, forum gubi svrhu, može postati forum jednog izdavača i početi da životari kao drugi forumi pre njega.
A onda bi za informacije morali da na prvom mestu posluže sajtovi samih izdavača, a s.com forum (ionako zastarela forma komunikacije) gubi na potrebi posećivanja i značaju koji još uvek ima.. |
Edited by - alexts on 02/11/2022 21:00:02 |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10254 Posts
Posted - 02/11/2022 : 21:03:28
|
quote: Originally posted by alexts
Nadam se da će tako i ostati. Ovaj forum je meni dragocen, na prvom mestu, jer je sveobuhvatan što se informacija tiče.
Ako ta kompletnost izostane, forum gubi svrhu, može postati forum jednog izdavača i početi da životari kao drugi forumi pre njega.
A onda bi za informacije morali da na prvom mestu posluže sajtovi samih izdavača, a s.com forum (ionako zastarela forma komunikacije) gubi na potrebi posećivanja i značaju koji još uvek ima..
Ako nije propa kad se pokupija Libellus, još manje će propast zbog neke ČK. Tebi je normalno minirat poslovanje neke firme a istovremeno koristit benefite koje od nje imaš? Ovo bi bilo ka da očekuješ jeftinu rusku naftu i lovu od evropskih fondova. Suludo zar ne? |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26915 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 02/11/2022 : 21:06:04
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Ovo bi bilo ka da očekuješ jeftinu rusku naftu i lovu od evropskih fondova. Suludo zar ne?
Nije da ČK nema uzora |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8290 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 02/11/2022 : 21:10:52
|
A onda bi za informacije morali da na prvom mestu posluže sajtovi samih izdavača, a s.com forum (ionako zastarela forma komunikacije) gubi na potrebi posećivanja i značaju koji još uvek ima..
Ako nije propa kad se pokupija Libellus, još manje će propast zbog neke ČK. Tebi je normalno minirat poslovanje neke firme a istovremeno koristit benefite koje od nje imaš?
Nije, ali ja gledam iz svog ugla. Ovakav forum mi je zanimljiv, sa što više izdavača, kao centar svih dešavanja.
Ako informisanje bude isparcelisano zbog svađa među izdavačima, onda će i moja pažnja biti isparcelisana na različitim internetskim lokacijama. Ne samo u mom slučaju. |
Edited by - alexts on 02/11/2022 21:12:25 |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10254 Posts
Posted - 02/11/2022 : 21:20:32
|
Ako nije propa kad se pokupija Libellus, još manje će propast zbog neke ČK. Tebi je normalno minirat poslovanje neke firme a istovremeno koristit benefite koje od nje imaš?
Nije, ali ja gledam iz svog ugla. Ovakav forum mi je zanimljiv, sa što više izdavača, kao centar svih dešavanja.
Ako informisanje bude isparcelisano zbog svađa među izdavačima, onda će i moja pažnja biti isparcelisana na različitim internetskim lokacijama. Ne samo u mom slučaju.
Lipo je to šta ti oćeš. Ali jebi ga neko je usro motku.
|
|
|
MaddoX
Starting Member
78 Posts
Member since 22/02/2022 |
Posted - 02/11/2022 : 21:25:43
|
Mare,
Programer si, lepo napravi aplikaciju preko koje će moći da se čitaju tvoja izdanja (možda i drugih hrvatskih izdavača, ako podrže inicijativu). Napraviš da kad neko uplati određeni strip, taj strip mu se pojavi u biblioteci, u velikoj rezoluciji, materijale ćeš svakako imati. Ograničeno na tri uređaja i milina.
Ko ne bude ispod žita uspevao da nabavi tvoja izdanja, svakako će moći elektronski da uživa u njima.
A i živimo u ovom dobu gde, hvala Bogu, kompletne kolekcije filmova, biblioteke knjiga nose u džepu, pa ne vidim zašto bi drugačije bilo sa stripovima.
U svakom slučaju, lakše je negde poneti tablet/laptop/telefon nego kutiju Alvara Majora. |
Edited by - MaddoX on 02/11/2022 22:13:01 |
|
|
Chief Warhead
Senior Member
1258 Posts
Member since 28/08/2011 |
Posted - 02/11/2022 : 21:30:03
|
Ako informisanje bude isparcelisano zbog svađa među izdavačima, onda će i moja pažnja biti isparcelisana na različitim internetskim lokacijama. Ne samo u mom slučaju.
Momački si podneo proterivanje Mirabilisa sa foruma, izdrži i ovo. |
Tri ljuta moderatora suzbijala spam. Jedan dobi povišicu, ostade ih dva... |
|
|
malimarinko
New Member
182 Posts
Member since 01/01/2021 |
Posted - 02/11/2022 : 21:35:06
|
quote: Originally posted by Odoakar
Jadno je da se ovo dogadja bas u godini kad Fibra izbaci 100 knjiga na kojima će ionako imati minimalnu marzu obzirom na suludi porast troskova, a zadrzavanje starih cijena.
A možda se sve ovo događa upravo zbog toga. Vrag će ga znati. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40434 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 02/11/2022 : 21:36:59
|
quote: Originally posted by AleksandarN Ma Savic je nasiroko poznat po tome sto prica jedno radi drugo. Nece CK propasti niti Alan Ford sto on nece uzeti taj 1 primerak.
Da mi kaze covek neki ovo zapitao bih se gde sam pogresio. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6226 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 02/11/2022 : 21:47:25
|
Na popisu će u obe zemlje biti manje za oko milion, milion i po ljudi. Nestaje jezik, a na ovim prostorima se ljudi ponašaju kao nezrela deca.
Je li zato Srbija neće u EU, da zajebava sve oko sebe, a najviše svoje? Ovo pitanje bi u EU bilo lako rešivo, ovako je dozvoljena kaubojština. Čuj, smeta im konkurencija... |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4349 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 02/11/2022 : 21:52:25
|
quote: Originally posted by drogsy Pretpostavljam ljude-emocije. Romantike.
Uf jesam ih pozvao svaka mi čast. Ako se netko zbog mene osjetio pozvan onda bolje da si romantično puca u glavu.
quote: Originally posted by drogsy To moraš sam za sebe odlučiti. Ako te osobnije pogađaju ovakve svinjarije u strip-miljeu, te si štobisereklo previše romantičan, barem pola.
Haha cool. nekoliko puta si me danas tak posprdno i neizravno prozvao/sprcao, samo ne znam s kojom namjerom. Hoćeš da se ubijem takav sav osjetljiv i romantičan!? Smiješan sam ti zato što na ovu našu zajednicu gledam idealistički? Pa ok, jebiga smij se al daj me onda ubuduće barem quotaj izravno, kak spada, pa da se pokefamo ko ljudi ako ti je takva sila.
quote: Originally posted by drogsy EDIT: ok, zajebavam se.
Bmk prekasno je sad i dobit ćeš zabranu. Samo da osnujem nekakvo vrlo Udruženje. |
Bok, kako si.
|
|
|
Chief Warhead
Senior Member
1258 Posts
Member since 28/08/2011 |
Posted - 02/11/2022 : 21:54:54
|
quote: Originally posted by Jasko
ovako je dozvoljena kaubojština.
Da bar dozvoljena kaubojština, da bar, lepo uzmeš vernu četerespeticu i sve potanko objasniš... ovde nema ni osnovnih uslova za pejbek madrfakers |
Tri ljuta moderatora suzbijala spam. Jedan dobi povišicu, ostade ih dva... |
Edited by - Chief Warhead on 02/11/2022 21:55:48 |
|
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
1978 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 02/11/2022 : 21:56:10
|
quote: Originally posted by sawitch
quote: Originally posted by AleksandarN Ma Savic je nasiroko poznat po tome sto prica jedno radi drugo. Nece CK propasti niti Alan Ford sto on nece uzeti taj 1 primerak.
Da mi kaze covek neki ovo zapitao bih se gde sam pogresio.
Samo sam preneo ono sto sam cuo u nekoliko navrata a i sam znas da je to istina, ja potvrdjujem. Mi u muzickom svetu takve poput tebe zovemo pozeri. |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29423 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 02/11/2022 : 21:58:30
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI Iako se to danas više ne vidi, ja san odgojen da buden pristojan, kulturan, uviđavan, tolerantan... I to je funkcioniralo neko vrime, al san primjećiva neke napukline u takvome ponašanju. Nekako san zna ostat posran, a nije mi bilo jasno zašto. A onda mi je jedan pametan čovik objasnija da pristojnost, i ove ostale lipe stvari ljudi uglavnon doživljavaju ka slabost. Od tada pristojnost i korektnost primjenjujen selektivno, i mogu ti reć da se puno rijeđe osjećan posrano.
Ma razumijem te, ali nekako mi se ne cini da cu se osjecati posrano. |
Trouble will find me |
|
|
Topic |
|
|
|