forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1050

Betmen987
New Member

Serbia
187 Posts

Member since 27/10/2020

Posted - 03/11/2022 : 10:14:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Betmen987 a Private Message  Reply with Quote
Ja o ovome nisam imao pojma...
Znači, kad bude neka akcija Fibre, mogu da poručim sa sajta, po cenama sa sajta, i ne plaćam poštarinu ako je preko 30kg?
Carina neka, nešto?

quote:
Originally posted by verab

Zanimljivo je da se nitko od prozvanih nije javio. Jesu li urotnici odlučili iz protesta napustiti sajt? buhuhu

Usput, kako misle s tom mafijaškom zabranom napakostiti Fibri i kupcima u Srbiji kad Fibra preko svog web-shopa uredno šalje u inozemstvo? Čak ima i gratis poštarinu preko 30 kg.

back to the drawing board

Neka neko izda American Vampire...
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2780 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 03/11/2022 : 10:21:45  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
Koliki su carinski troškovi ne znam, a sve u vezi naručivanja preko web shopa imaš ovdje:
(skrolaj na "POŠTARINE – BESPLATNE POŠTARINE")
https://www.fibra.hr/uvjeti/

hejt, jal & rock 'n' roll
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40436 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 03/11/2022 : 10:27:29  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Betmen987

Znači, kad bude neka akcija Fibre, mogu da poručim sa sajta, po cenama sa sajta, i ne plaćam poštarinu ako je preko 30kg?
Carina neka, nešto?

quote:

Zanimljivo je da se nitko od prozvanih nije javio. Jesu li urotnici odlučili iz protesta napustiti sajt? buhuhu

Usput, kako misle s tom mafijaškom zabranom napakostiti Fibri i kupcima u Srbiji kad Fibra preko svog web-shopa uredno šalje u inozemstvo? Čak ima i gratis poštarinu preko 30 kg.

Oderace te carina. Nije isplativo. Ako i dobijes besplatnu postarinu ovi iz carine otvore, izubijaju stripove i oderu te sa carinom. Ja zbog toga ne narucujem iz inostranstva. Sve sto mi je stiglo su izubijali...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4032 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 03/11/2022 : 10:29:29  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
Usred najžešćeg rata na ovim prostorima su se nabavljale stvari s one druge strane, a da bi to danas u doba interneta i kada se svakodnevno putuje to bio problem.... Tko želi snaći će se bez obzira na ikakve zabrane. Stvarno se stvaraju nepotrebne tenzije umjesto da još jedni drugima pomažu jer su svi izdavači u istim problemima. Jedino ne znam odakle obraz nekim pojedincima ako nastave reklamirati svoje stripove na sajtu čovjeka kojem su napravili što su napravili....
Go to Top of Page

Chief Warhead
Senior Member

1258 Posts

Member since 28/08/2011

Posted - 03/11/2022 : 10:31:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Chief Warhead a Private Message  Reply with Quote
quote:

back to thedrawing board

A nemoj ta crtanja po tabli, mnogo asocira na učk*

* uzor čarobne knjige

Tri ljuta moderatora suzbijala spam.
Jedan dobi povišicu, ostade ih dva...

Edited by - Chief Warhead on 03/11/2022 10:34:02
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6299 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 03/11/2022 : 10:50:02  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Bilo bi dobro čuti drugu stranu, ali stvarno vidim nema nikoga.
Ni šuć ni muć. Ovo nekako govori dosta o njima, a ne bi me čudilo da se ''ne žele spuštati na taj nivo''.
U cijeloj priči ako sam dobro shvatio će najviše izgubiti kupci iz Sr i Vlasnici striparnica/knjižara.
Tj kupci će se snaći kao uostalom i mi iz Hr.

A što se tiče digitalnih izdanja, nadam se da je to dalek budućnost tj ako ikada bude, da to bude UZ papirnata izdanja.
Ako ne bude papirnatih izdanja onda se barem meni gubi smisao, boli me briga onda i za prijevod i za izgled naslovnice npr...nema ni kutija za ljubitelje istih, a umjesti maijca ćete dobivati digitalne značke na Fibrinom profilu. :D :D

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 03/11/2022 : 11:02:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH

A što se tiče digitalnih izdanja, nadam se da je to dalek budućnost tj ako ikada bude, da to bude UZ papirnata izdanja.

Zašto se nadaš da je daleka budućnost?
Ja se baš nadam da će biti skora budućnost I naravno da bi išlo paralelno s papirnatim izdanjima... Baš kao što ni digitalna muzika nije skroz izgurala fizičke medije (CD i vinil), tako ni digitalni stripovi nisu i neće izgurati papir. Mislim, recimo Comixology postoji već 15 godina i ima ogromnu bazu korisnika, no fizički stripovi uza sve to idalje idu punom parom.

Lijepo je imati što veći izbor. Nekome možda više pašu digitalna izdanja, zašto mu ne pružiti mogućnost da uživa u njima na legalan način?

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6299 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 03/11/2022 : 11:10:08  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

quote:
Originally posted by DiSkAcH

Zašto se nadaš da je daleka budućnost?
Ja se baš nadam da će biti skora budućnost I naravno da bi išlo paralelno s papirnatim izdanjima... Baš kao što ni digitalna muzika nije skroz izgurala fizičke medije (CD i vinil), tako ni digitalni stripovi nisu i neće izgurati papir. Mislim, recimo Comixology postoji već 15 godina i ima ogromnu bazu korisnika, no fizički stripovi uza sve to idalje idu punom parom.

Lijepo je imati što veći izbor. Nekome možda više pašu digitalna izdanja, zašto mu ne pružiti mogućnost da uživa u njima na legalan način?

Čitam ja dosta na tabletu, ali samo sam napomenuo da se ne želim odreć papira.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4973 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 03/11/2022 : 11:10:15  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
CD-i su digitalni ;)
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 03/11/2022 : 11:11:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

CD-i su digitalni ;)

Ne cjepidlači, znaš šta sam mislio reći

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Betmen987
New Member

Serbia
187 Posts

Member since 27/10/2020

Posted - 03/11/2022 : 11:47:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Betmen987 a Private Message  Reply with Quote
Hvala!

quote:

Koliki su carinski troškovi ne znam, a sve u vezi naručivanja preko web shopa imaš ovdje:
(skrolaj na "POŠTARINE – BESPLATNE POŠTARINE")
https://www.fibra.hr/uvjeti/

Go to Top of Page

Betmen987
New Member

Serbia
187 Posts

Member since 27/10/2020

Posted - 03/11/2022 : 11:48:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Betmen987 a Private Message  Reply with Quote
Znači i to nije opcija :D
Ima onda poslovnih saradnika iz Zagreba, pa će doneti valjda neko, ako zabrane..

quote:
Originally posted by sawitch

quote:
Originally posted by Betmen987

Carina neka, nešto?

quote:

Oderace te carina. Nije isplativo. Ako i dobijes besplatnu postarinu ovi iz carine otvore, izubijaju stripove i oderu te sa carinom. Ja zbog toga ne narucujem iz inostranstva. Sve sto mi je stiglo su izubijali...

Go to Top of Page

Unngenant
Junior Member

Serbia
398 Posts

Member since 28/02/2012

Posted - 03/11/2022 : 12:49:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Unngenant a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma ja mislim da od toga nema nista. Pusta zelja. Mogu samo iznapadati i ucenjivati Marka i Darkwood kao jedine striparnice kod nas i to je to.

Kako mislis to je to. To jeste to. I odmah cu ti reci itekako ima od toga nesto. I to mogu reci spada u redi najogavnijeg reketa. Plus ako imaju zaledjinu SNS gotova prica...a kako je i Laguna tu negde nesto zamislja...

Sad pitanje je kako ce pre svega Darkwood reagovati. Njih CK ne moze da uceni nicim, osim inspekcijama, ali pitanje je da li ce i kako ce drugi izdavaci iz Srbije da se odnose...ukoliko ne naprave zakonske probleme...podseticu jajare da su te striparnice uglavnom zivele od onoga sto je u Hrvatskoj izlazilo pre nego sto njih jajca zasvrbela za izdavanje stripova.

Edited by - Unngenant on 03/11/2022 12:50:07
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1978 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 03/11/2022 : 13:23:35  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by AleksandarN
Eh, da samo znas ko su mi istomisljenici... (ne)Prijatno bi se iznenadio.
Tesko da ce me pogoditi tvoj pokusaj uvrede jer ocigledno ne znas znacenje upotrebljene reci.
Mnogo sam propatio kad si me blokirao jer sad ne mogu da ti kvarim lihvarske radnje. Tvoj blok me dotice kao vremenska prognoza u Runandi.

Idi opet robi neku babu za postere moralna gromado i sverceru Carobne knjige

Baba je ziva i zdrava sa svojih 90 godina i ja tebi zelim da toliko prozivis da imas vremena da shvatis koliko si ogranicen.
Ne znam o kakvim posterima pises ali bitno je da ti znas. "Svercer Carobne knjige" Sad si me nasmejao jer stvarno ne znam ko kupuje stripove pa valja po fejsbuku.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

Saale
Starting Member

76 Posts

Member since 26/09/2022

Posted - 03/11/2022 : 13:36:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Saale a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Ne. Dok sam ja vlasnik stripovi.com, a nadam se da će to biti doživotno, nijedan izdavač neće biti izbačen sa sajta.
Lako je, i razumljivo, uzvratiti istom mjerom, ali puno je teže ostati iznad toga. Jer inače si isti kao i oni, zar ne?

Mislim, evo konkretan primjer - nisam ja ljut na Vuka Markovića. Vuk Marković je bio i ostao pokvarena, lažljiva pizda. A pokvarene, lažljive pizde samo rade ono što pokvarene, lažljive pizde inače rade. Baš kao i škorpion na žabljim leđima. Ja sam ljut na sebe. Nitko meni nije kriv što sam bio žaba osim mene samoga. No čak i pokvarenoj, lažljivoj pizdi moram priznati da voli strip - jer on ga zaista voli - i da radi neke vrijedne stvari - a radi ih. Ovo je stripovi.com, svim stripovima "u regionu" je ovdje mjesto, a pogotovo onim vrijednima. Pa čak i kad ih objavljuju pokvarene, lažljive pizde.

Meni je zanimljivo da niko od moralnih gromada nije komentarisao ovaj post. Markos dušu otvorio, a vi i dalje po Bori...
Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 03/11/2022 : 14:30:27  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Saale

quote:

Ne. Dok sam ja vlasnik stripovi.com, a nadam se da će to biti doživotno, nijedan izdavač neće biti izbačen sa sajta.
Lako je, i razumljivo, uzvratiti istom mjerom, ali puno je teže ostati iznad toga. Jer inače si isti kao i oni, zar ne?

Mislim, evo konkretan primjer - nisam ja ljut na Vuka Markovića. Vuk Marković je bio i ostao pokvarena, lažljiva pizda. A pokvarene, lažljive pizde samo rade ono što pokvarene, lažljive pizde inače rade. Baš kao i škorpion na žabljim leđima. Ja sam ljut na sebe. Nitko meni nije kriv što sam bio žaba osim mene samoga. No čak i pokvarenoj, lažljivoj pizdi moram priznati da voli strip - jer on ga zaista voli - i da radi neke vrijedne stvari - a radi ih. Ovo je stripovi.com, svim stripovima "u regionu" je ovdje mjesto, a pogotovo onim vrijednima. Pa čak i kad ih objavljuju pokvarene, lažljive pizde.

Meni je zanimljivo da niko od moralnih gromada nije komentarisao ovaj post. Markos dušu otvorio, a vi i dalje po Bori...

Kad pozivas na komentarisanje mozes i ti prvi da pocnes, daj nesto socno molim te :). Nije ok da bilo ko samo gleda i nasladjuje se :) a da ne pokaze primerom.
Salu na stranu, za bilo kakvo osudjuvanje i komentarisanje treba naravno cuti i drugu stranu price, pa ako je znas, bilo bi lepo da je podelis sa nama.
Go to Top of Page

Saale
Starting Member

76 Posts

Member since 26/09/2022

Posted - 03/11/2022 : 14:47:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Saale a Private Message  Reply with Quote
Pa upravo na to ukazujem...svi nešto poludeli morališu, a ne vidim da se prozivaju ostali. Da li je to primer koji navodiš??

edit

Da pojasnim - svi se slažu da je Bora "najviše kriv", a ostali...pa oni su "manje" krivi. Nisu bitni.

Edited by - Saale on 03/11/2022 14:52:27
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1560 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 03/11/2022 : 14:56:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
Koliko dramosera na jednom topiku...
Ne lamentujte, neće ni Marko ni Fibra da propadnu. Zar i sam Marko nije nedavno izjavio da u Srbiji proda tridesetak primeraka, nije to neki gubitak.
Ovo će pre da oseti Alan Ford negoli Fibra.
Sem toga, ne sećam se da ste bili toliko ozlojeđeni onomad sa Pergamom kad je epilog bio gašenje izdavačke kuće, naprotiv, gomila vas se i naslađivala.

Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti.
Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40436 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 03/11/2022 : 15:48:10  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:
Eh, da samo znas ko su mi istomisljenici... (ne)Prijatno bi se iznenadio.
Tesko da ce me pogoditi tvoj pokusaj uvrede jer ocigledno ne znas znacenje upotrebljene reci.
Mnogo sam propatio kad si me blokirao jer sad ne mogu da ti kvarim lihvarske radnje. Tvoj blok me dotice kao vremenska prognoza u Runandi.

Idi opet robi neku babu za postere moralna gromado i sverceru Carobne knjige

Baba je ziva i zdrava sa svojih 90 godina i ja tebi zelim da toliko prozivis da imas vremena da shvatis koliko si ogranicen.
Ne znam o kakvim posterima pises ali bitno je da ti znas. "Svercer Carobne knjige" Sad si me nasmejao jer stvarno ne znam ko kupuje stripove pa valja po fejsbuku.

Pobrkao sam te sa nekim drugim. Pojma nemam onda ko si niti sto si pakostan ali tek me onda zabole.. Necu vise da spamujem... Stojim na raspolaganju uzivo da se izobjasnjavamo kad pozelis..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26927 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 03/11/2022 : 15:56:34  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by henry

Sem toga, ne sećam se da ste bili toliko ozlojeđeni onomad sa Pergamom kad je epilog bio gašenje izdavačke kuće, naprotiv, gomila vas se i naslađivala.

Mi još neznamo zašto je Pergam propa.
Ne nagađanja nego baš točan razlog.
Ako ti znaš nešto o tome napiši.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 03/11/2022 : 16:45:15  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa kako to uopće može biti isto ? Stavljati bilo kakav znak jednakosti između jednog giganta tipa Fibra i jednog pokušaja izdavanja kao što je bio Pergam?
Pa oni su sa ukupno izdali 2 i pol stripa. Normalno je da čitalačka publika ne reagira isto.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10255 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 03/11/2022 : 16:58:58  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Koliko dramosera na jednom topiku...
Ne lamentujte, neće ni Marko ni Fibra da propadnu. Zar i sam Marko nije nedavno izjavio da u Srbiji proda tridesetak primeraka, nije to neki gubitak.
Ovo će pre da oseti Alan Ford negoli Fibra.

Ne pišeš ovde često.
Moš slobodno i rijeđe.

Iskreno, boli me krasan kurac za Pergam i njihovu propast.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 03/11/2022 17:19:58
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 03/11/2022 : 17:02:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
quote:

To je bio tajni sastanak, ne zna se ko je tačno učestvovao ali će se pričati da je to bilo zlatno doba srpskog zavereništva. Svi su nosili maske sa likom Riđobradog i majice sa slikom Marka Šunjića na nišanu snajpera. Glasalo se uzvikivanjem "Fail Fibra!", jedino još vredno pomena se dogodilo kada su se bacale kolorke na lomaču pa se nekome otelo "Seti se Zaliva kanua!".

Edited by - Colt on 03/11/2022 17:11:13
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10255 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 03/11/2022 : 17:08:13  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zare80

quote:
Originally posted by Saale

quote:

Kad pozivas na komentarisanje mozes i ti prvi da pocnes, daj nesto socno molim te :). Nije ok da bilo ko samo gleda i nasladjuje se :) a da ne pokaze primerom.
Salu na stranu, za bilo kakvo osudjuvanje i komentarisanje treba naravno cuti i drugu stranu price, pa ako je znas, bilo bi lepo da je podelis sa nama.

Meni druga strana ne triba.
Marka znan više od 15 godina, to mi je dovoljno.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29423 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 03/11/2022 : 17:12:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Colt

quote:

To je bio tajni sastanak, ne zna se ko je tačno učestvovao ali će se pričati da je to bilo zlatno doba srpskog zavereništva. Svi su nosili maske sa likom Riđobradog i majice sa slikom Marka Šunjića na nišanu snajpera. Glasalo se uzvikivanjem "Fail Fibra!", jedino još vredno pomena se dogodilo kada su se bacale kolorke na lomaču pa se nekome otelo "Seti se Zaliva kanua!".

Ne vjerujem da bi netko nosio tako ružne majice!

Trouble will find me
Go to Top of Page
Page: of 1050 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.36 seconds. Snitz Forums 2000