Author |
Topic  |
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13052 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 22/02/2023 : 23:19:27
|
quote: Originally posted by Chui
Jel ko čitao Descender/Predak? Volim SF pa me baš zanima, malo sam škicnuo na netu pa je površni dojam da je više za širu publike ono za djecu i odrasle.
Descender se može čitati, barem prva knjiga (140 str.). Dalje ne znam.
Ascender mi je nešto slabiji, barem prva knjiga (140 str.). Dalje ne znam.
Vrijedi zbog crteža. |
Have mercy |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 22/02/2023 : 23:35:35
|
Uf, baš me nagulozao preview za Petera Kampfa Mislim da ću napraviti narudžbu čim dođe u prodaju. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
 |
|
Chui
Senior Member

1243 Posts
Member since 13/12/2020 |
Posted - 23/02/2023 : 00:04:33
|
Hm nekako iz svega mi miriše na kupnju Descendera da pročitam pa ako ne sjedne skroz može biti odličan poklon nekom mlađem. |
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7635 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41133 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 23/02/2023 : 07:37:52
|
Markose, zanima li tebe Tocak vremena da uvrstis u svoj portfolio? Videh da ima strip od 240 stranica |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29711 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Chui
Senior Member

1243 Posts
Posted - 23/02/2023 : 10:39:13
|
Preview od Tamnovite uf miriše na još jedan must have. 1984 onda vjerovatno ostavim za knjižnicu, limitirani budžeti jebga. |
 |
|
MaddoX
Starting Member
78 Posts
Member since 22/02/2022 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29711 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
BiDi
Senior Member

Slovenia
2453 Posts
Member since 06/05/2002 |
|
udarnik007
Senior Member

Croatia
1210 Posts
Member since 21/10/2013 |
Posted - 23/02/2023 : 10:56:54
|
quote: Originally posted by Markos
Imam. Samo nemojte pitati kad.

Osim ponekog Daredevila za kojeg nema baš nade, Hellblazera sam najviše priželjkivao!  |
 |
|
Chui
Senior Member

1243 Posts
Posted - 23/02/2023 : 11:02:29
|
Marko a Miracleman od Moorea? Valjda sam jedini ovdje koji nije čitao to na engleskom. Nekako se nadam ipak pročitati na hrvatskom. |
 |
|
Biroa
New Member

.jpg)
Croatia
237 Posts
Member since 28/12/2020 |
|
MaddoX
Starting Member
78 Posts
Member since 22/02/2022 |
|
Unngenant
Junior Member

Serbia
401 Posts
Member since 28/02/2012 |
Posted - 23/02/2023 : 13:24:28
|
Apelujem na Marka, bez obzira na onu priču svi oni daju iste kataloge i te bullshit-e (ne kažem da ih nema), ali da više ne radi najave zbog ove situacije. Apsolutno sam siguran da time pomaže urotnicima oko izdanja, a znam sa sigurnošću da su dobar deo naslova iz ove udruge birani isključivo po tome da ih je Fibra objavila i raspitivajući se "kako je prošao"... |
 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3385 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 23/02/2023 : 13:40:33
|
quote: Originally posted by Unngenant
Apelujem na Marka, bez obzira na onu priču svi oni daju iste kataloge i te bullshit-e (ne kažem da ih nema), ali da više ne radi najave zbog ove situacije. Apsolutno sam siguran da time pomaže urotnicima oko izdanja, a znam sa sigurnošću da su dobar deo naslova iz ove udruge birani isključivo po tome da ih je Fibra objavila i raspitivajući se "kako je prošao"...
To kako je nešto prošlo je sasvim sigurno da se radi, i to je normalno. Ali to da neki izdavač ne može da sazna sem preko najava za tuđe planove...ne ide to baš tako.
Uostalom, Fibra je broj 1 izdavač sada. Poenta najave je da znaš da će on nešto izdati, znaš i kada če izaći sa sigurnošću, i da nema potrebe da uzmeš neko drugo izdanje. Ovo što ti pišeš bi možda imalo smisla da se brane samo izdanja koja se preklapaju. Pošto se brane sva, nema zašto da se kriju planovi. Otvorena frontalna bitka ne može da šteti Marku, jer je on u prednosti u startu. |
 |
|
blueberry9
New Member

246 Posts
Member since 14/11/2016 |
Posted - 23/02/2023 : 13:46:14
|
quote: Originally posted by Red Marquis Otvorena frontalna bitka ne može da šteti Marku, jer je on u prednosti u startu.
Hm, nisam bas siguran. Mnogo je lakse nesto rusiti nego nesto izgraditi. Markos je pred velikim izazovom, nadam se da ce uspeti da se odbrani od udruge. |
 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6448 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 23/02/2023 : 13:48:56
|
Marko a Miracleman od Moorea? Valjda sam jedini ovdje koji nije čitao to na engleskom. Nekako se nadam ipak pročitati na hrvatskom.
Ima ga na Sr, odlično DW izdanje. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
 |
|
DK24
Average Member

.jpg)
Croatia
646 Posts
Member since 24/04/2020 |
Posted - 23/02/2023 : 13:53:04
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
Marko a Miracleman od Moorea? Valjda sam jedini ovdje koji nije čitao to na engleskom. Nekako se nadam ipak pročitati na hrvatskom.
Ima ga na Sr, odlično DW izdanje.
E ja mjerkam to izdanje već duže vrijeme, ali nikako se odlučiti za kupnju. Pokušao sam čitati na engleski i prestao vrlo brzo jer me strašno satralo |
 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3385 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 23/02/2023 : 13:54:06
|
quote: Originally posted by blueberry9
quote: Originally posted by Red Marquis Otvorena frontalna bitka ne može da šteti Marku, jer je on u prednosti u startu.
Hm, nisam bas siguran. Mnogo je lakse nesto rusiti nego nesto izgraditi. Markos je pred velikim izazovom, nadam se da ce uspeti da se odbrani od udruge.
Šta hoćeš da kažeš u konkretnom slučaju? Da Marko treba da ćuti šta će da izda dok se ne odštampa? I šta, izdavač iz Udruženja vidi da on ima prava, kupi, izda pre njega, i pokupi deo kajmaka koji ne bi da je Marko to najavio. |
 |
|
blueberry9
New Member

246 Posts
Member since 14/11/2016 |
Posted - 23/02/2023 : 13:55:45
|
Ne, Marko zna najbolje sta treba da radi. Znaci da ne mislim da je u prednosti u startu i da nije da moze da prodje bez stete, jer je u poziciji da gradi nesto dok drugi ruse, sto im je mnogo laksi zadatak. Ceka ga teska borba. |
 |
|
Unngenant
Junior Member

Serbia
401 Posts
Member since 28/02/2012 |
Posted - 23/02/2023 : 13:58:57
|
quote: Originally posted by Red Marquis
quote: Originally posted by Unngenant
Apelujem na Marka, bez obzira na onu priču svi oni daju iste kataloge i te bullshit-e (ne kažem da ih nema), ali da više ne radi najave zbog ove situacije. Apsolutno sam siguran da time pomaže urotnicima oko izdanja, a znam sa sigurnošću da su dobar deo naslova iz ove udruge birani isključivo po tome da ih je Fibra objavila i raspitivajući se "kako je prošao"...
To kako je nešto prošlo je sasvim sigurno da se radi, i to je normalno. Ali to da neki izdavač ne može da sazna sem preko najava za tuđe planove...ne ide to baš tako.
Uostalom, Fibra je broj 1 izdavač sada. Poenta najave je da znaš da će on nešto izdati, znaš i kada če izaći sa sigurnošću, i da nema potrebe da uzmeš neko drugo izdanje. Ovo što ti pišeš bi možda imalo smisla da se brane samo izdanja koja se preklapaju. Pošto se brane sva, nema zašto da se kriju planovi. Otvorena frontalna bitka ne može da šteti Marku, jer je on u prednosti u startu.
Da, znam za one objave na samom sajtu originalih izdavača o tome kome su dali prava za izdavanje na drugim jezicima ups, zemalja. On jeste u prednosti za borbu za srpske čitaoce u kratkom periodu, čak iako se nađe način da ne distribuira svoja izdanja u Srbiji, dugoročno bojim se da ne. Iako meni stvarno neće odgovarati da idem svaka 2-3 meseca da bih kupio u HRV stripove (osim na Interliber), svakako neću lično popustiti oko kupovine izdanja izdavača koja mi brane šta ću sa svojim novcem da radim i koji kvalitet želim.
Svakako tačno je to što kažeš, ali sam gotovo siguran da i oni nisu toliko revnosni i ovo im olakšava i sigurno će da koriste čak možda i da idu u neki mali minus sada namedno duplirajući naslove. |
 |
|
stripadzija
Average Member

Slovenia
528 Posts
Member since 03/03/2009 |
Posted - 23/02/2023 : 15:19:16
|
Hm nekako iz svega mi miriše na kupnju Descendera da pročitam pa ako ne sjedne skroz može biti odličan poklon nekom mlađem.
Sprema se i TV serija.
https://www.slashfilm.com/574798/descender-tv-series/
Meni je ovo najiščekivaniji naslov u ovoj turi, ali ja sam baš zaluđeni fan SF-a, pa možda nisam kritičan.
Na primer još uvek ne mogu da verujem da se UW1 još nije rasprodao i da sada ide po sniženoj ceni. Strip je odličan! |
 |
|
Chui
Senior Member

1243 Posts
Posted - 23/02/2023 : 15:55:03
|
quote: Originally posted by stripadzija
Hm nekako iz svega mi miriše na kupnju Descendera da pročitam pa ako ne sjedne skroz može biti odličan poklon nekom mlađem.
Sprema se i TV serija.
https://www.slashfilm.com/574798/descender-tv-series/
Meni je ovo najiščekivaniji naslov u ovoj turi, ali ja sam baš zaluđeni fan SF-a, pa možda nisam kritičan.
Na primer još uvek ne mogu da verujem da se UW1 još nije rasprodao i da sada ide po sniženoj ceni. Strip je odličan!
Bio sam kupio UW1 i bio mi je full zabavan i napet do kraja al mi nije nešto sjeo taj koncept ozbiljnosti Interstelara sa likovima iz Dana nezavisnosti pa sam ga prodao. Al svakako je vrlo zabavan strip. |
 |
|
Chui
Senior Member

1243 Posts
Posted - 23/02/2023 : 15:56:21
|
Vidio sad genijalan moment u previewu Breme junaka kad mali Sala ode na wc i a u wcu cijela knjižnica, ko si danas to može priuštiti i uopće zamisliti haha |
 |
|
Topic  |
|