Author |
Topic |
www2
Senior Member
Croatia
1055 Posts
Member since 11/02/2009 |
Posted - 20/03/2023 : 08:34:20
|
Zašto ovaj Moby Dick ima 200 tinjak stranica više od izdanja Besne kobile?
Hvala
|
The sea was angry that day, my friends - like an old man trying to send back soup in a deli. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 20/03/2023 : 08:36:15
|
Ne veli anto dobro nego anto ne zna za bolje. Ima kod DC-a i Vertiga još sasvim pristojan broj dužih serijala (nesuperherojskih) koji bi trebali biti obljavljeni. Spomenuo sam već SMT, Lucifer i Tom Strong, a nadodao bih još i sljedeće: - Sweet Tooth - Invisibles - Shade, the Changing Man - Human Target (Peter Milligan) - Hellblazer (barem Ennis ako ništa) - Gotham Central (rubno superherojski, ali u suštini je police procedural) - House of Secrets / House of Mystery - Simon Dark - Northlanders
Plus bonus koji ajmo reći jesu superherojski, ali na jedan skroz drugačiji i neobičniji način: - Doom Patrol - Animal Man - Starman
Mini-serijala ima mala gomila koji bi trebali biti objavljeni, a o supeherojskim naslovima da i ne govorim. Pusti to što ti prepoznaješ ili ne prepoznaješ Googlaj ove naslove. Je li nešto masthevuša ili nije je do individualnog dojma... Meni je recimo Sandman Mystery Theatre bolji od jedno 50% stvari koje je Fibra uopće objavila, ne samo od amerikanaca već od svega skupa. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
Edited by - Paka01 on 20/03/2023 08:37:41 |
|
|
ivan_micic
Senior Member
Croatia
2361 Posts
Member since 19/12/2007 |
Posted - 20/03/2023 : 08:37:03
|
quote: Originally posted by www2
Zašto ovaj Moby Dick ima 200 tinjak stranica više od izdanja Besne kobile?
Hvala
ovo je omnibus, još 2 priče idu tu |
|
|
DK24
Average Member
Croatia
624 Posts
Member since 24/04/2020 |
|
naker
Advanced Member
4853 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 20/03/2023 : 08:58:44
|
Za Antoana nisam iznenađen što je neupućen u američki strip, ali od Pcora sam očekivao više
Naravno da postoji još brdo stripova iz DC kujne koji su itekako vredni objavljivanja |
Edited by - naker on 20/03/2023 08:59:02 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8677 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 20/03/2023 : 09:04:22
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Kao što je već rečeno u prethodnim postovima, Sandman Mystery Theatre nije derivat Gaimanovog Sandmana. Wesley Dodds je lik koji je debitirao 60 godina prije Gaimanovog Sandmana.
A jel i Marvelov Sendmen, derivat Gejmanovog? Mora da jeste, jer imaju isto ime. |
|
|
mladeNS
Junior Member
Serbia
376 Posts
Member since 21/02/2023 |
|
mladeNS
Junior Member
Serbia
376 Posts
Member since 21/02/2023 |
Posted - 20/03/2023 : 09:14:46
|
quote: Originally posted by Paka01
Spomenuo sam već SMT, Lucifer i Tom Strong, a nadodao bih još i sljedeće: - Sweet Tooth - Invisibles - Shade, the Changing Man - Human Target (Peter Milligan) - Hellblazer (barem Ennis ako ništa) - Gotham Central (rubno superherojski, ali u suštini je police procedural) - House of Secrets / House of Mystery - Simon Dark - Northlanders
Meni su ovi boldovani zanimljivi i sve bih pokupovao. |
|
|
john connor
Senior Member
Serbia
2752 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 20/03/2023 : 09:29:25
|
Potpis na sve bushido et paka postove.
Mislim da bi Marku bio zanimljiv Seagleov House of secrets, koji je fenomenalan, a ne onaj klasicni. |
|
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2327 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 20/03/2023 : 09:29:40
|
quote: Originally posted by naker
Za Antoana nisam iznenađen što je neupućen u američki strip, ali od Pcora sam očekivao više
Naravno da postoji još brdo stripova iz DC kujne koji su itekako vredni objavljivanja
Ma ok, naravno da ima stvari vrijednih objavljivanja, ali ovi najveći klasici su svi objavljeni. Ne želim reć da npr Sweet tooth ili Northlanders nisu vrijedni objavljivanja nego da nisu klasici tipa Sandman, Preacher i tako to koji su bili masthevuše. Evo, da se ne objavi Sweeth tooth, pa tko bi plakao radi toga? Moj stav je da su one najbolje i najrazglašenije stvari većinom objavljene - osim Invisiblesa - i da sad ostali ti naslovi iz druge lige koji isto vrijede ali ne zavrjeđuju npr poticaje ministarstva kulture i feljtone u Zarezu i Vijencu. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Posted - 20/03/2023 : 09:35:28
|
quote: Originally posted by john connor
Potpis na sve bushido et paka postove.
Mislim da bi Marku bio zanimljiv Seagleov House of secrets, koji je fenomenalan, a ne onaj klasicni.
Na taj sam i mislio kao i na Sturgesov i Willinghamov 'House of Mystery'. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8677 Posts
Posted - 20/03/2023 : 09:42:02
|
quote: Originally posted by anto
koji su po vama još neki DC serijali (ne pričam o superherojima) koje bi valjalo videti u Fibrinom ruhu
Enemy Ace Sgt. Rock Tarzan Kamandi New Gods Amethyst Arion Lord of Atlantis Nataniel Dusk House of Mystery Star Trek Doc Savage |
Edited by - alexts on 20/03/2023 09:43:51 |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12945 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 20/03/2023 : 10:03:39
|
quote: Originally posted by kasper
quote: Originally posted by Mr. Bushido Mislim, nije mi baš jasan taj argument. Recimo, Štrumpfovi su derivat serijala Johan i Pirlouit. Znači li to da su manje vrijedni?
ti derivati i izvedenice u novijem potrosackom dobu su obicno prilicno losije, stavi se tu neki pocetak da valja a ostalo bude cisto mlacenje para
Uopće se ne slažem.
Dapače, živimo u dobu kada su čak i licencirani stripovi vrhunski. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 20/03/2023 : 10:07:16
|
daj neke primere malo neki tako, Strumpfovi-level vrhunski derivat |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Posted - 20/03/2023 : 10:07:34
|
Fourth World je neupitan, to bi definitivno trebalo objaviti, mada mislim da bi to bilo financijsko samoubojstvo. Enemy Ace i Sgt. Rock moram priznati da nisam baš čitao ove stare stripove (na koje alexts vjerojatno misli ), no oba imaju odličnih modernih priča... Sgt. Rock ima dva super mini serijala koja su radili Brian Azzarello i Stanley Ticci, dok je npr. Enemy Ace: War In Heaven Gartha Ennisa jako dobar ratni strip, a Enemy Ace: War Idyll autora Georgea Pratta odlično napisan i naprosto fenomenalno nacrtan strip koji bi fenomenalno upao u biblioteku Kolorka.
|
|
|
kasper
Advanced Member
10905 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 20/03/2023 : 10:10:49
|
quote: Originally posted by kasper
quote: Originally posted by Mr. Bushido Mislim, nije mi baš jasan taj argument. Recimo, Štrumpfovi su derivat serijala Johan i Pirlouit. Znači li to da su manje vrijedni?
ti derivati i izvedenice u novijem potrosackom dobu su obicno prilicno losije, stavi se tu neki pocetak da valja a ostalo bude cisto mlacenje para
Uopće se ne slažem.
kakogod, no sendmen ovaj sto samga markirao nije ta izvedenica. deluje mi super |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12945 Posts
Posted - 20/03/2023 : 10:15:43
|
quote: Originally posted by pcoro
quote: Originally posted by naker
Naravno da postoji još brdo stripova iz DC kujne koji su itekako vredni objavljivanja
Ma ok, naravno da ima stvari vrijednih objavljivanja, ali ovi najveći klasici su svi objavljeni. Ne želim reć da npr Sweet tooth ili Northlanders nisu vrijedni objavljivanja nego da nisu klasici tipa Sandman, Preacher i tako to koji su bili masthevuše. Evo, da se ne objavi Sweeth tooth, pa tko bi plakao radi toga? Moj stav je da su one najbolje i najrazglašenije stvari većinom objavljene - osim Invisiblesa - i da sad ostali ti naslovi iz druge lige koji isto vrijede ali ne zavrjeđuju npr poticaje ministarstva kulture i feljtone u Zarezu i Vijencu.
The Sheriff of Babylon ti je drugorazredni strip? Sandman Mystery Theatre? The Flintstones? Jonah Hex? Lucifer?
Jesi li čitao išta od navedenog? |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12945 Posts
Posted - 20/03/2023 : 10:31:16
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
daj neke primere malo neki tako, Strumpfovi-level vrhunski derivat
Nightwing Toma Taylora i Bruna Redonda Black Cat Jeda Mackaya Venom Donnyja Catesa Red Sonja Gail Simone i Marka Russella
Od licenciranih: Mighty Morphin Power Rangers Kylea Higginsa i Ryana Parrotta Transformers vs G.I. Joe Toma Sciolija Jem and the Holograms Kelly Thompson |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 20/03/2023 : 10:41:42
|
boze zdravlja da za 30-40 godina vidimo kako ce ih raja pamtiti! |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8677 Posts
Posted - 20/03/2023 : 10:50:22
|
quote: Originally posted by Paka01
Enemy Ace i Sgt. Rock moram priznati da nisam baš čitao ove stare stripove (na koje alexts vjerojatno misli ), no oba imaju odličnih modernih priča... Sgt. Rock ima dva super mini serijala koja su radili Brian Azzarello i Stanley Ticci, dok je npr. Enemy Ace: War In Heaven Gartha Ennisa jako dobar ratni strip, a Enemy Ace: War Idyll autora Georgea Pratta odlično napisan i naprosto fenomenalno nacrtan strip koji bi fenomenalno upao u biblioteku Kolorka.
Pa nisam ih čitao ni ja, zato bih i voleo da ih neko objavi (ima nas koji ne čitamo digitalno, prisetimo se).
Enemy Ace sam konkretno mislio i na nove stripove. A Sgt. Rock i druge ratne stripove Joe Kuberta, a i ne-ratne kao Tarzan, bih voleo da vidim u nekakvom izboru/integralu, prvenstveno zbog njegovog crteža, jer u svetu izlaze razna Artist's Edition izdanja. |
Edited by - alexts on 20/03/2023 10:51:19 |
|
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2327 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 20/03/2023 : 10:59:49
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido The Sheriff of Babylon ti je drugorazredni strip? Sandman Mystery Theatre? The Flintstones? Jonah Hex? Lucifer?
Jesi li čitao išta od navedenog?
Mislio sam druga liga po smislu popularnosti i značaja, ne kvalitete. Ako ćemo o kvaliteti svako će od nas moći navesti neki opskurni naslov koji mu je vrhunski i drag i vapiti zašto, o zašto još nije objavljen
I, još jednom, Šerif i Flinstoni nisu serijali, oni su kao DKR ili Watchmen mini serije koje bi kod nas bile izdane u jedom trejdu. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8677 Posts
Posted - 20/03/2023 : 11:09:07
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido The Sheriff of Babylon ti je drugorazredni strip? Sandman Mystery Theatre? The Flintstones? Jonah Hex? Lucifer?
Jesi li čitao išta od navedenog?
Mislio sam druga liga po smislu popularnosti i značaja, ne kvalitete. Ako ćemo o kvaliteti svako će od nas moći navesti neki opskurni naslov koji mu je vrhunski i drag i vapiti zašto, o zašto još nije objavljen
I, još jednom, Šerif i Flinstoni nisu serijali, oni su kao DKR ili Watchmen mini serije koje bi kod nas bile izdane u jedom trejdu.
I mini serije su serije. Ti bi hteo neki dugačak on-going serijal, a da ga objavljuje DC, a da važi Antov uslov, da nije super-herojski.
Pa da ima puno takvih, DC bi bio izdavač drugačijeg profila. Čak i podetikete, kao što je bio Vertigo, kad rade nešto "za odrasle" više idu na celine sa ograničenijim brojem epizoda. Što je i logično, ozbiljnije stvari imaju početak, sredinu i kraj, ne razvlače se beskonačno, a za to razvlačenje - serijalizaciju su potrebni popularni likovi, široka publika itd. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12945 Posts
Posted - 20/03/2023 : 11:35:31
|
boze zdravlja da za 30-40 godina vidimo kako ce ih raja pamtiti!
Pusti ti raju, te lijepo čitaj navedeno. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12945 Posts
Posted - 20/03/2023 : 11:40:10
|
Mislio sam druga liga po smislu popularnosti i značaja, ne kvalitete.
Kako glasi slogan Fibre? Samo popularni i značajni stripovi?
I, još jednom, Šerif i Flinstoni nisu serijali, oni su kao DKR ili Watchmen mini serije koje bi kod nas bile izdane u jedom trejdu.
Tomejto, tomato.
Serijal je serijal. Bez obzira da li ga objaviš u 5 ili 50 sveščića. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 20/03/2023 : 11:46:18
|
boze zdravlja da za 30-40 godina vidimo kako ce ih raja pamtiti!
Pusti ti raju, te lijepo čitaj navedeno.
pa citam ja, ne dovodimo to u pitanje ovom pricom |
|
|
Topic |
|