Author |
Topic |
ivanl
Advanced Member
Croatia
15785 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 25/06/2023 : 16:17:00
|
quote: Originally posted by Salkan
quote: Originally posted by ivanl
Imam i ja sve, ali nije na hrvatskome... Da se mene pita 'opalio' bi jednu integralcinu u Orci, 600injak strana. Kad imamo Blasta i 'Katu', mozemo i cijelokupnog Komesa. Ionako nema toga puno, radio je sporo s pomnjom i perfekcionisticki. Pricu po par godina. Ali kakav je to samo opus... cista genijalnost. Meni medu 15 najboljih crtaca ikada. (I najdrazih)
Poslušah te i uzeh sve omnibuse Kad već slušaš Sepulturu, valjda imaš ukusa i u stripovima Do sada sam pratio drogsyjev ukus (-NN) i nije me iznevjerio Da vidimo sad tebe
Stari, mislim da ne mozes biti razocaran. Nikako. Odmah se baci na citanje sva tri omnibusa, i posebice, (gledanje/proucavanje vinjeta i tabli) Pa javi utiske obavezno. (Slusam ja i citam cijelu paletu 'ludosti') ali nije to sad tema...
Jedna od zanimljivijih stvari koju primjećujem na sebi kako ulazim u ozbiljne godine, a samim tim ozbiljnije prilazim i stripovima koje čitam, jeste da se za potpuno predavanje štivu moram našpanovati u poseban ugođaj. Nije dovoljno svjetlo, pepeljara i tekućina, mora tu biti spremnosti na potpuni doživljaj. Ovako kad prelistam omnibuse, neke scene izgledaju zastrašujuće ozbiljno, a na prvu oko zapinje na odnos linija i tamnih pozadina. Sve u svemu, trebaće vremena da spremno uđem u ovo ludilo od stripa.
Samo pomalo rukuj s ovim stivom. Ne tresi. Ne drmusaj... nitroglicerin je to od autora. Kako rekoh, samo pomalo 'zaroni' u to. Otvorit ce ti se 'beskraj oceanskog podmorja'. Sve s pomnjom i natanane, pa cemo onda prodiskutirati... |
Los cukar na fritulama! |
|
|
Salkan
Average Member
Bosnia and Herzegovina
663 Posts
Member since 20/01/2021 |
Posted - 25/06/2023 : 16:44:31
|
Bome Ivane Bolje je da šutim. Pročito sam prvu priču i sad razmišljam dal da uopšte večeram. Ovo je fenomenalno. |
Škafiškafnjak |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15785 Posts
Posted - 25/06/2023 : 18:34:38
|
Bome Ivane Bolje je da šutim. Pročito sam prvu priču i sad razmišljam dal da uopšte večeram. Ovo je fenomenalno.
Mislim da postoji realna 'opasnost' da kad zaklopis treci omnibus, (koji je meni, ne mogu reci najbolji-svi su mu radovi najbolji, ali meni najdrazi), da neces znati sto te je snaslo... Kako sam ti bio kazao, Komes je jedan od 15 najboljih i potpunih umjetnika ikad u devetoj umjetnosti. Rekao bi se cak; most underrated, kod strip fanova ovih prostora. |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15634 Posts
Member since 10/08/2003 |
|
Salkan
Average Member
Bosnia and Herzegovina
663 Posts
Member since 20/01/2021 |
Posted - 26/06/2023 : 11:21:25
|
Bome Ivane Bolje je da šutim. Pročito sam prvu priču i sad razmišljam dal da uopšte večeram. Ovo je fenomenalno.
Mislim da postoji realna 'opasnost' da kad zaklopis treci omnibus, (koji je meni, ne mogu reci najbolji-svi su mu radovi najbolji, ali meni najdrazi), da neces znati sto te je snaslo... Kako sam ti bio kazao, Komes je jedan od 15 najboljih i potpunih umjetnika ikad u devetoj umjetnosti. Rekao bi se cak; most underrated, kod strip fanova ovih prostora.
Pa, nakon prve knjige mogu slobodno reći da sam izbezumljen prije svega lakoćom iscrtavanja ovako kompleksnih priča. Neko je gore nepravedno ocijenio EVU kao lošiju, ja se ne mogu složiti. Koliko god da je Gavranova senka halucinogena i fantastična i okrutna, a Drvosrce tužna, sjetna i britka, toliko je i Eva mračna, moćna i slojevita. Stvarno nevjerovatno da ovakvo djelo prođe ispod radara (kao što ti reče, među stripofilima na ovim prostorima). Što se utiska tiče, Drvosrce me je najjače dojmilo, ali ne mogu reći zato što je najkompleksnija ili najtužnija. Jednostavno, pogubio sam se u sjenama i još uvijek nisam odgonetnuo misteriju onih "fleka" na licima u određenom trenutku, to sigurno nije igra sjenki, to prolivanje tinte prije može značiti lokalizaciju mentalnih oboljenja kod protagonista Ma ludilo jedno, PREzadovoljan sam Komesom. Sad ću ostavit da se otkiseli par dana, pa napasti i drugu knjigu. Ako se ikad odlučim da napišem pokušaj recenzije za nekog Komesa, Drvosrce će sigurno biti prvi izbor. |
Škafiškafnjak |
|
|
naker
Advanced Member
4537 Posts
Member since 05/06/2020 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15785 Posts
Posted - 26/06/2023 : 13:53:34
|
Mislim da postoji realna 'opasnost' da kad zaklopis treci omnibus, (koji je meni, ne mogu reci najbolji-svi su mu radovi najbolji, ali meni najdrazi), da neces znati sto te je snaslo... Kako sam ti bio kazao, Komes je jedan od 15 najboljih i potpunih umjetnika ikad u devetoj umjetnosti. Rekao bi se cak; most underrated, kod strip fanova ovih prostora.
Pa, nakon prve knjige mogu slobodno reći da sam izbezumljen prije svega lakoćom iscrtavanja ovako kompleksnih priča. Neko je gore nepravedno ocijenio EVU kao lošiju, ja se ne mogu složiti. Koliko god da je Gavranova senka halucinogena i fantastična i okrutna, a Drvosrce tužna, sjetna i britka, toliko je i Eva mračna, moćna i slojevita. Stvarno nevjerovatno da ovakvo djelo prođe ispod radara (kao što ti reče, među stripofilima na ovim prostorima). Što se utiska tiče, Drvosrce me je najjače dojmilo, ali ne mogu reći zato što je najkompleksnija ili najtužnija. Jednostavno, pogubio sam se u sjenama i još uvijek nisam odgonetnuo misteriju onih "fleka" na licima u određenom trenutku, to sigurno nije igra sjenki, to prolivanje tinte prije može značiti lokalizaciju mentalnih oboljenja kod protagonista Ma ludilo jedno, PREzadovoljan sam Komesom. Sad ću ostavit da se otkiseli par dana, pa napasti i drugu knjigu. Ako se ikad odlučim da napišem pokušaj recenzije za nekog Komesa, Drvosrce će sigurno biti prvi izbor.
Eto, sve si kazao. Nevjerovatno izgraden kompletan autor. Genijalac. (Po meni sad ti idu jos jace, jos bolje price, a kako rekoh, treci omnibus mi je osobno grande finale.) |
|
|
petarStripovi10
Senior Member
Croatia
1160 Posts
Member since 03/12/2014 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15785 Posts
Posted - 26/06/2023 : 15:20:11
|
quote: Originally posted by petarStripovi10
Onda Comesa očekujemo u Fibri, kad ste ga toliko nahvalili.
Pa da, to je i bilo moje prvobitno pitanje i velika zelja. Da se ikako mene pita ja bi to 'strpao' u jednu integralcinu, ili jos bolje, u vise knjiga pa u box! Zaista autor koji zasluzuje takvu paznju. (Mogu samo jos nadodati da njegove price u Komikovim omnibusima, ne drzim na policama sa ostalih desetak tisuca stripova, vec su mi stalno na rukohvatu. Na nocnom stolicu. Toliko mu se stalno vracam i buljim u table.) |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38022 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 26/06/2023 : 22:37:51
|
Uf, ovo spominjanje Komesa me podsjetilo, da sam 3. omnibus nabavio pocetkom 2020, a da ga do danas jos nisam procitao... prvom trebam skuziti gdje mi se uopste nalazi, ali prva dva su me oduvala, ludo, luđe, najluđe, sve u pozitivnom smislu. Jedva sam cekao ovu trecu knjigu, a vidim da si cak nisam zapisao u "svoj topic" da mi je ta tura nabavljena tada. Uglavnom, Komesa sigurno nikad dosta, pogotovo ako bude kod Fibre jos nesto neobjavljeno (nisam pratio koliko toga je u te 3 knjige od svega?).
A pravda i za Tardi integral! Tardija nikad dosta.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11862 Posts
|
don_draper
Advanced Member
4348 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 29/06/2023 : 23:22:30
|
Vjerojatno prozvakano pitanje, ali postoje li sanse za Ennisovim Hellblazerom u izdanju Fibre? |
I sell the fact that I can't be bought |
|
|
ZoranM
New Member
Serbia
127 Posts
Member since 07/12/2010 |
|
DRAŽEN
New Member
183 Posts
Member since 06/12/2015 |
|
john connor
Senior Member
Serbia
2697 Posts
Member since 15/02/2011 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21091 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 01/07/2023 : 19:09:25
|
da li su u planu Hjubertovi Ma Vie posthume i Les ogres-Dieux, ili da im se nadamo od čakejaca? |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
1938 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 01/07/2023 : 22:52:57
|
quote: Originally posted by anto
da li su u planu Hjubertovi Ma Vie posthume i Les ogres-Dieux, ili da im se nadamo od čakejaca?
Mislio sam da ne kupujes CK izdanja... |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
|
|
Odoakar
Junior Member
477 Posts
Member since 04/02/2017 |
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 02/07/2023 : 14:11:01
|
quote: Originally posted by don_draper
Vjerojatno prozvakano pitanje, ali postoje li sanse za Ennisovim Hellblazerom u izdanju Fibre?
Negde je već rekao Markos da planira. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21091 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 02/07/2023 : 15:04:35
|
quote: Originally posted by Odoakar
To za frendove pita.
normalno,uvek pitam za druga(re) |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7264 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
borg
Senior Member
Serbia
2121 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 02/07/2023 : 23:10:23
|
quote: Originally posted by Shaner
Marko, čitam po internetu kako te Žeželj hvali, a novi strip mu izdaje Fraktura. Što će reć?
+1 |
Resistance is futile. |
|
|
mladeNS
Junior Member
Serbia
370 Posts
Member since 21/02/2023 |
Posted - 02/07/2023 : 23:27:23
|
Da li je tura za 20.07. ovih devet naslova u najavi ili ima nesto jos? :) I da li ce biti nekih naslova pre 09/23?
Pita moj novcanik. XD |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3280 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 02/07/2023 : 23:37:45
|
Ne verujem da bi Markos ovako kasno dodavao još nešto u novu turu. A posle uvek ide pauza do jeseni. Mislim da ti je to to.
|
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7818 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
Topic |
|