Author |
Topic |
noemis
Senior Member
Serbia
1320 Posts
Member since 11/05/2010 |
Posted - 28/10/2011 : 11:49:46
|
odrednice primitivizma su vam svoj trojici (izuzev mairosua, koji se javio zajebancije radi) do kurca!
|
"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim." |
|
|
noemis
Senior Member
Serbia
1320 Posts
Posted - 28/10/2011 : 11:52:17
|
quote: Originally posted by Amos
Presveto srce sigurno neće ići na moju shoping listu, a ako zbog toga ispadam primitivac i osoba koja ne razumije umjetnost, da citiram Joda: Jebat ga!
ma kakva crna umetnost, hodo i umetnost su ti ko dupe i oko!!! |
"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim." |
|
|
noemis
Senior Member
Serbia
1320 Posts
Posted - 28/10/2011 : 11:55:13
|
Ostajem kod toga da je Jodo ovdje napravio mambo džambo koji je za moj ukus pretjeran i kojega mi je što ide dalje sve teže provariti jer prestaje i onaj blasfemični sud kojega imam te postaje jednostavno dosadan. Naime, za čitanje istoga ulažem sada već veliko strpljenje i malo mu fali da ga ne zafitiljim u zid i pošaljem u 3 filozofske p.zd. m.t.r.n.
slobodno ga (strip) rokni o zid, i ja sam ih na desetine tako (mislim na knjige)... |
|
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 28/10/2011 : 12:13:12
|
Znaš što, jedva sam ga dočitao od kraja i za malo je letio. Inače, do sada su mi letili samo udžbenici, ali nikada ne bih rekao da će i stripovi doći do ruba..
|
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
|
|
noemis
Senior Member
Serbia
1320 Posts
Posted - 28/10/2011 : 12:19:19
|
btw, ako je fizička vaspitna nega žene odlika primitivizma, ondak sam i ja primitivac! |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 28/10/2011 : 12:22:12
|
vi koji bacate stripove, nemojte, dajte ih meni da jih probam :D pa ako ne valjaju, vraticu vam da ih tresnete u zid :D |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21286 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 28/10/2011 : 13:06:14
|
Ajde kad se vidimo Vejderu imaš od mene Pričera 1.Nije baš nešto očuvan.Čeka te! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21286 Posts
Posted - 28/10/2011 : 13:11:21
|
quote: Originally posted by noemis
btw, ako je fizička vaspitna nega žene odlika primitivizma, ondak sam i ja primitivac!
znao sam brate da nisi posrnuo baš do kraja! još kada bi počeo da se skidaš na grupnim fotkama ... |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21286 Posts
Posted - 28/10/2011 : 13:12:35
|
quote: Originally posted by lwood
btw, ako je fizička vaspitna nega žene odlika primitivizma, ondak sam i ja primitivac!
eto vidiš kako san te otkria. pokuša si se prikrit jeftinom filozofijom ali uzalud.
Lwoode,ti il si pizda il si peder. Cenim da si peder. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21286 Posts
Posted - 28/10/2011 : 13:16:56
|
Lwoode, čoveče, šta ti je ?? Danas nisi baš raspoložen za šalu? |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21286 Posts
Posted - 28/10/2011 : 13:18:47
|
quote: Originally posted by anto
Lwoode, čoveče, šta ti je ?? Danas nisi baš raspoložen za šalu?
potpuno sam poludeo.
jedi govna!
|
|
|
noemis
Senior Member
Serbia
1320 Posts
Posted - 28/10/2011 : 13:23:37
|
eto vidiš kako san te otkria. pokuša si se prikrit jeftinom filozofijom ali uzalud.
|
|
|
noemis
Senior Member
Serbia
1320 Posts
Posted - 28/10/2011 : 13:24:04
|
znao sam brate da nisi posrnuo baš do kraja! još kada bi počeo da se skidaš na grupnim fotkama ...
a ne, to je primitivno! |
|
|
noemis
Senior Member
Serbia
1320 Posts
Posted - 28/10/2011 : 13:24:41
|
Lwoode,ti il si pizda il si peder. Cenim da si peder.
cenim da je pizda
|
|
|
noemis
Senior Member
Serbia
1320 Posts
Posted - 28/10/2011 : 13:25:07
|
potpuno sam poludeo.
ako brate, na pravom si topiku za to!!!! |
Edited by - noemis on 28/10/2011 13:25:40 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21286 Posts
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 28/10/2011 : 13:54:03
|
Ajde kad se vidimo Vejderu imaš od mene Pričera 1.Nije baš nešto očuvan.Čeka te!
aj da si barem rekao Preacher 5 :D ovako nista :D
no, cenim gest, zaista :D |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Posted - 28/10/2011 : 14:40:46
|
al nevjerovatno. do jučer navečer nikad nisan uša u ovaj topic. kako nanjušin konflikte ,čudo jedno.
Gdje si u ovom topicu našao konflikte? Bilo je razmjena mišljenja (više ili manje energičnih), ali sve mirno. |
|
|
noemis
Senior Member
Serbia
1320 Posts
Posted - 30/10/2011 : 20:44:57
|
al nevjerovatno. do jučer navečer nikad nisan uša u ovaj topic. kako nanjušin konflikte ,čudo jedno.
Gdje si u ovom topicu našao konflikte? Bilo je razmjena mišljenja (više ili manje energičnih), ali sve mirno.
potpisujem!
i dodajem da sam oduševljen da je rasprava išla u svim pravcima, nekim i nedozvoljenim, a da nije završila ključem...
|
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17833 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 30/10/2011 : 22:07:50
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
vi koji bacate stripove, nemojte, dajte ih meni da jih probam :D pa ako ne valjaju, vraticu vam da ih tresnete u zid :D
vjeruj mi dobar je samo za potpale... ne bih da oštetiš zid |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Posted - 30/10/2011 : 23:49:42
|
Gdje si u ovom topicu našao konflikte? Bilo je razmjena mišljenja (više ili manje energičnih), ali sve mirno.
potpisujem!
i dodajem da sam oduševljen da je rasprava išla u svim pravcima, nekim i nedozvoljenim, a da nije završila ključem...
Ma samo fini ljudi na ovom topicu! |
Edited by - Amos on 30/10/2011 23:50:24 |
|
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5470 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 03/11/2011 : 09:13:05
|
Što, tebi nije blasfemično da se ukrade blagoslovljeno ulje iz crkve pa se onda podmazuje dupence dobrog profesora za ugodniji utovar u to isto dupence?
hm... ajde, probaću da ti objasnim - zašto ništa tu nije blasfemično...
kao prvo transmutacija tekućine (ulja, vode i vina) predstavlja proces koji je isključivo vezan za određenu crkvenu praksu i suština svetosti se ne može posmatrati izvan dotičnih praksi, elem, to znači da ako otrgnete vino iz pomenute prakse i odnesete hemičaru/fizičaru, on će ga ispitati i utvrditi da nije reč o krvi već o vinu, tj. da njegove fizičke osobine i hemijski sastav potvrđuju - vino, a svi dobro znamo da je o krvi reč... isto važi i za ulje, vodu, krekere... (što nema smisla raditi jer vino zaista postaje krv u jednon nadfizičkoj dimenziji vere, i u takvoj paradigmi, pripadnici drugih tj. hemičar/fizičar nemaju šta da traže... iliti, da gurmen prst u oko, vino fizički ostaje vino, ali nadfizički se transmutira u krv...)
elem, u stripu samo ulje i dalje ima svoju presvetu ulogu, štaviše, bez njega se proces krštenja ne može izvršiti... nigde se tu ne prlja svetost ulja... e sad, ako ti smatraš da se fizičkim prljanjem ulja guranjem u prljavo dupe prlja i njegovo transmutirano, nadfizičko svojstvo, tj.njegova svetost, to znači da je "ono sveto" za tebe, zapravo duboko fizičko, ili u najblažem slučaju podložno fizičkim uticajuma, što mu dođe na isto, ako ne i na gore... no da ne dužim dalje, jer ćemo opet kod fizičara/hemičara a oni kažu - ulje ko ulje, vino ko vino...
dakle, ulje kod hodorovskog ostaje sveto i neuprljano u svojoj svetosti! hodorovski je samo modifikovao proces krštenja, jer je on sav u ploti, ono duhovno kod njega je neraskidivo sa telesnim u smislu da i jedno i drugo moraju transmutirati, a ne, prema tradicionalnoj doktrini, da se jačanje duha sprovodi (između ostalog i) kroz gušenje tela, stoga se cela telesna transmutacija kod njega uvek izvodi kroz osnovne "želje tela" a i kako drugačuje... da crkva zna za drugačije, ne bi telo imalo ulogu koju uglavnom ima...
jodorovski, na sebi svojstven način rešava čuvenu "verničku" dilemu (20. veka), o kojoj je kazancakis tako lepo pripovedao; da parafraziram: "ljubio sam svoju dušu, nisam hteo da posrne, voleo sam svoje telo, nisam želeo da propadne" no, kazancakisa su optužili za opscenost i blasfemiju i isključili iz pravoslavne crkve
kao i sa hodorovskim u pitanju je ista stvar, da citiram jednog kritičara: Oni koji su se protivili "Poslednjem iskušenju“ to su, verujem, u svim slučajevima činili a da nisu pročitali roman (npr. amos). Oponenti nisu razumeli niti sam roman niti Kazancakisovu duboku religioznost (anto & co.).
a blasfemija koju si mi, amose, trebao navesti je sledeća: sveštenik koji sve vreme spava u crkvi, prazna crkva u kojoj su jednini posetioci one koje ti smatraš blasfemičnim (i koji se jebu u crkvi, jer jebanje smatraju neraskidivom praksom pročišćenja i telesno-duhovne transmutacije), dok jedina "pravoverna" dvolična pljuvačica ispred crkve i uz to bi se jebala i sa popom i sa blasfemičnima i sa svojim kerom, i sa svo troje istovremeno...
elem, za hodorovskog stiglo je jedno novo doba, pa možda je red i za jednu novu crkvu... u svakom slučaju, za neke je neophodno jedno novo čitanje...
Ma kakav si ti lik BRAVO |
|
|
Topic |
|