Author |
Topic |
dule_car
Advanced Member
Slovenia
4193 Posts
Member since 01/05/2003 |
Posted - 27/05/2009 : 22:09:54
|
5. mjesec- Kupuje se konzola i treba mi par savjeta...
6. mjesec- X box kupljen...sad mi treba par prakticnih savjeta... przim u Imgburn, na 2x, layer brake sam pod options odredio...na šta jos trebam pazit? PAL/NTSC??? mi spadamo pod Pal?
ne pusta mi divx-e???
|
Edited by - manhunter on 08/06/2010 10:11:03
|
|
panzer
Advanced Member
12637 Posts
Member since 18/05/2005 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25527 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 27/05/2009 : 22:56:39
|
Toliko slicne, a tako razlicite, ove tri konzolice...;-) Wii mi je licno bezveze, sarenilo, nova vrsta zabave, gde ne moras samo da sedis i pritiskas dugmice, vec mozes/moras i da se pokreces. Meni je licno PS3 bolji od xboxa, cini mi se da je izbor igrica veci/bolji, a dobijes i blueray plejer pride. Ostaje jos to sa kopijama.. Ukoliko ne mislis da kupujes originale, i kopije su ti dostupnije, onda ti je izbor jasan. Xbox ima nesto slabiju grafiku mislim, ali nista katastrofalno. Najbolje ti je da pogledas koje se igrice nude za odredjenu konzolu, sve fino izvagas i odlucis. Moj favorit je ps3, ali kao sto rekoh... |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 27/05/2009 22:58:06 |
|
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
Posted - 27/05/2009 : 23:13:02
|
x360- jeftiniji, ali nema BR, po meni dosta losiji joypad od ps3-ovog (ne po kvaliteti, već po funkcionalnosti) najveca i ogromna prednost je modificiranje konzole i igranje pirata sto je u mom slucaju presudilo i uzeo sam x360 od 60 gb. Pitas zasto 60 gb? Jednostavno te nije briga koliko ti prostora zauzima kod sejvanja pozicija, daunloudiranja igara sa x box livea, npr starih igara, demo najnovijih igrara i sl... Ako uzimas ne stedi na gb, jer vrijedi svake pare. wii je genijalan za igranje u drustvu, kod djece i sl, ali brzo dopizdi. Naravno, za sve koji ne znaju, bez dobrog lcd ili plazma tv-a nema smisla imati konzolu nove generacije jer ce ti slika biti kao i sa ps2.
Moj izbor je x360, a ako imas para ka blata onda ps3, a ako si drustven wii:) |
https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign |
|
|
PAJDO
Senior Member
Croatia
2236 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 27/05/2009 : 23:27:03
|
Moj savjet je ps3. Zašto? Zato što sony ima (još uvijek) najbolji izbor igara. Igre su skupe kad ih se kupuje u dućanu, ali kad se kupuju preko oglasnika ili recimo njuškala može se uštedit i do 50% tako da cijena igre u konačnici i nije tako velika. i još jedna stvar, sony nikad u početcima prodaje svojih konzola nije "otkrivao" maximum mogućnosti konzole, kako grafički tako i kad je riječ o igrivosti. Tako da prostora za napredak kod 3ice još ima, dok su mu konkurenti skoro na maximumu. |
In spite of my rage I´m still rat in a cage... |
|
|
dule_car
Advanced Member
Slovenia
4193 Posts
Posted - 28/05/2009 : 00:30:08
|
i dalje najvise naginjem xbox-u... a i ovi postovi su me dodatno nagnuli u tu stranu:))...
kako to prakticno ide sa igricama? skinem, sprzim na dvd i igram? jel' tolko jednostavno... pitam posto nikad nisam igrao i neam apsolutno nikakva iskustva. jel mogu igru unest preko usb kljuca- predpostavljam da ima usb ulaz... koje su to fore sa skidanjem zastite za xbox- vidio sam na nekim sajtovima, ali kako nisam strucan, nije mi puno znacilo...flashanje, čipovi...onda sam se izgubio:)) kako funkcionira xbox arcade kod sejvanja i skidanja a nema disk?
ps3 original igrice preko oglasnika? malo sam skeptican, kupim nesto jeftinije pa ne radi. ovako ako imam kopiju, pa ne radi- who cares.
|
to e to
---there is no spoon--- (a viljuske?)
|
|
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
Posted - 28/05/2009 : 01:56:08
|
ovisi kaj želiš
ako se želiš dobro zabavit s ekipom, nasmijate se tuđoj nespretnosti, pravit budalu od sebe, onda definitivno uzmi wii Maloprije sam potjerao ekipu doma. Španali smo wii i bilo je jebeno. Najgluplje igre postanu zabavne kad kreneš mlatiti po sobi.
PS3 je ozbiljna konzola s pregršt mogućnosti. Osim konzole, dobiješ i najjeftiniji a daleko najbolji Blu Ray player na tržištu. Zadivljuje me svojim performansama, igrama, filmovima...ali nema te zajebancije kad se skupi ekipa i svi roku po koju pivu, pa krene udaranje u boksu ili šamaranje loptice u baseballu
o xboxu ne znam ništa, nemam ga i nisam ga nikad vidio |
|
|
jasa
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Member since 26/08/2005 |
Posted - 28/05/2009 : 04:25:58
|
XBox je najjeftiniji i ima prilično lijep izbor igara, tu su Gearsi, Fable 2..., može se modificirati za čitanje kopija al' lahko se kvari.
Wii je zakon, pregršt dobrih, iako ne toliko ozbiljnih igara, meni je must have zbog Super Mario Galaxyja.
PS3 - najjača konzola, skupe igre, ali najviše kvalitetnih ekskluziva, must have za nekih 5 godina moje liste aBd
Ja bih ti preporučio Wii! |
|
|
dule_car
Advanced Member
Slovenia
4193 Posts
|
ordell
Senior Member
Slovenia
1901 Posts
Member since 20/08/2006 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 28/05/2009 : 16:27:07
|
quote: Originally posted by dule_car
Kupuje se konzola i treba mi par savjeta...
Ps3 mi se cini dobar samo zbog hd /bluray gledanja filmova (sto mi i nije jako bitno- ionako nemam jos nista u tim formatima:)), ali me odbija cijena i posebno nemogućnost igranja kopija.
x-box mi se cini ok...jeftniji od ps i mogu kopije. jedino neznam jel se vise isplati arcade ili premium? Kolko je bitno imati tih 60 gb diska- sta mi to prakticno znaci.
O Wii neznam nista- nisam ga bas ni uzimao u obzir previse. Moderatorima- ako je vec bila ovakva tema- sorry:)
Ako si dobro pročitao prethodne postove, situacija ti je valjda jasna... Ne treba ti ni jedna od 3 navedene konzole. Kupi PS2 pa kada ti dojadi za 2-3 godine, PS3 će biti jeftiniji i moguće da će biti pirata za tu konzolu... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 28/05/2009 : 16:32:30
|
Sigurno PS3.. A i zbog nekih igrica kojih se igraju isključivo na PS3, Killzone2 npr, Vjerojatno ovaj Uncharted2 kad izađe, origami killer, itd,itd. Sve veliki hitovi! |
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds- |
Edited by - npetros2@htnet-dsl on 28/05/2009 16:33:29 |
|
|
weljko94
Advanced Member
Serbia
3015 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 28/05/2009 : 19:08:46
|
Ja imam Xbox 360. Xbox je jeftin,dosta pristupacan za razliku od sonija,ali ako gledamo tako soni ima blue ray. Shto se tiche igrica,Xbox definitivno,za sada,ima mnogo boljih igrica nego soni 3. Tu su mass effet gears of war kao shto je jasa rekao fable 2 koja je fantasticna igrica. Ali gledano na soni imash grand turismo,killzone 2 shto je npetros rekao,ali cak vishe ni final fantasy nije ekskluziva.Sledeci deo izlazi i za xbox360. Sada piraterija.Xbox 360 igrice su na dual layer disku koji koshta oko 130 dinara,zavisi od radnje. Mozesh da rezesh do mile volje,meni su sve do sada radile. Onda,gledajuci soni 3,za koji ne postoji mogucnost piraterije,mislim da ce ti to loshe ispasti.Mislim ok,ako imash para,pa da dajesh oko 50 evra za svaku igricu ok. Net.... Xbox360 live se placa,i to je sranje,ali ima mnogo boljeg sadrzaja za razliku od sonija,gde se ne placa.
Znachi ja imam xbox360 vec oko pola godine i prezadovoljan sam. Shto se tiche tvog pitanja za hard disk.Ja imam hard od 80gb i to mi je sasvim dovoljno.Taj prostor ti jedino zauzimaju save-ovi i achivementi,a ako ne idesh na net,tesko da cesh popuniti svih 80 :)
shto se wii-a tiche,on je super za zabavu sa porodicom i prijateljima,ima zanimljivog sadrzaja,ali nema one klasicne koljacine :)
Odluka je na tebi!
EDIT:
Zaboravio sam na chuveni "ring of death".Nemash cega da se plasish,ako pazish konzolu tesko ce ti se to desiti,pogotovo shto kupujesh tek sad,odnosno ne one prve primerke.I ako ti se to desi,moze da se popravi. Isto tako i sony 3 ima kvar.Crkne napajanje,a kad crkne ne mozesh ga popraviti.Cesce se deshava ovo sa ring of death-om,ali barem to mozesh popraviti! |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
Edited by - weljko94 on 28/05/2009 19:12:26 |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 28/05/2009 : 22:07:56
|
Veljko, kako funkcionira X-360. Ugrađuje se čip za pirate ili što? |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
makikatalinic
Advanced Member
Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
|
amigo8
Starting Member
Serbia
20 Posts
Member since 02/04/2009 |
Posted - 29/05/2009 : 12:57:36
|
xbox 360 je zakon. Preko 450 naslova,mnogo ekskluziva i mnogo zabave. nemoj da se brines zbog kvarova jer se to novim serijama retko desava,a i moze da se popravi,bilo bi dobro da ne uzmes konzolu sa hitachi drive-om jer pravi dosta problema sa flesovanjem |
|
|
weljko94
Advanced Member
Serbia
3015 Posts
Posted - 29/05/2009 : 13:28:08
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Veljko, kako funkcionira X-360. Ugrađuje se čip za pirate ili što?
Pa kada kupujesh xbox360 mozesh da ga uzmesh sa i bez cipa.Ako kupish konzolu bez cipa,mozesh opushteno da ga ugradish.Ja mislim da je oko 40 evra posebna ugradnja cipa.Mada nisam siguran. Ti kada imash cip za pirate mozesh da igrash naravno,piratske igrice,kao i one originalne. Mada,nisam bash u pitanju shvatio shta zelish da pitash? Ako si zeleo da znash shta se izbacuje onda ti je kornboy-ov odgovor dovoljan. |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
|
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
Member since 14/07/2006 |
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
Member since 14/07/2006 |
|
jasa
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Member since 26/08/2005 |
Posted - 29/05/2009 : 14:58:48
|
PC zakon, evo uzeo ga nedavno, ne znam koju bih igru prije, prešao sam Prey, igram Gobliiins 4, GTA 4 i HL 2, toliko naslova, tolika zahvalnost, nema dalje + emulacija! |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 29/05/2009 : 15:06:27
|
quote: Originally posted by hello
Uključio bih se u raspravu s jednim pitanjem: zašto ne PC? Malo bolja grafička kartica, monitor... najveći broj igrica, mogu pirati, može sve... + gomila drugih mogućnosti. Što to konzole imaju, a PC nema?
Eh, neće zakleti konzolaš igrati na PC-u. Nije to taj filing. Ne bih znao bolje obrazložiti. Ja se recimo nikako ne mogu igrati na PC-u, ne privlači me... |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 29/05/2009 : 15:08:40
|
quote: Originally posted by weljko94
quote: Originally posted by Obi-wan
Veljko, kako funkcionira X-360. Ugrađuje se čip za pirate ili što?
Pa kada kupujesh xbox360 mozesh da ga uzmesh sa i bez cipa.Ako kupish konzolu bez cipa,mozesh opushteno da ga ugradish.Ja mislim da je oko 40 evra posebna ugradnja cipa.Mada nisam siguran. Ti kada imash cip za pirate mozesh da igrash naravno,piratske igrice,kao i one originalne. Mada,nisam bash u pitanju shvatio shta zelish da pitash? Ako si zeleo da znash shta se izbacuje onda ti je kornboy-ov odgovor dovoljan.
Baš to me zanimalo, čip. Malo sam surfao i negdje pročitao da čak svaka šesta X-box 360 konzola ima onaj neki problem (krug smrti) i da ne radi... |
|
|
weljko94
Advanced Member
Serbia
3015 Posts
Posted - 29/05/2009 : 18:47:13
|
Izgleda da je moja srecna :D Ali kazhem ti nema da brinesh,taj ring of death se javlja sve manje i manje.To je bilo dosta zastupljeno u prvim modelima zato shto je microsoft zeleo da izbaci svoju konzolu pre sonijeve da bi zaradio extra casha,pa su se javljali kvarovi.Sada je to sve otklonjeno. Evo ja upravo skidam Rise Of The Argonauts,ostalo mi je josh par delova i onda przim! |
|
|
weljko94
Advanced Member
Serbia
3015 Posts
Posted - 29/05/2009 : 18:51:57
|
quote: Originally posted by hello
Uključio bih se u raspravu s jednim pitanjem: zašto ne PC? Malo bolja grafička kartica, monitor... najveći broj igrica, mogu pirati, može sve... + gomila drugih mogućnosti. Što to konzole imaju, a PC nema?
Zashto?
Zato shto npr. da bi igrao GTA 4 na PC-u treba ti graficka 8600 GT dual core sa najmanje 3 Ghz neko jako cooler master napajane etc.. da ne nabrajam. A da bi igrao GTA 4 na konzoli jednostavno ti treba TV,konzola i dzojstik.To je presudilo.Jebiga da budzim komp svake 3 godine da bih mogao da uzivam mi se ne da.Ovako uzmem konzolu i miran sam najmanje 5 :)
EDIT:
LOL i posle reci da se ameri ne razbacuju parama !!! :D
Gigant iz Redmonda je objavio podatke o prodaji svoje konzole Xbox 360. Do sada je širom sveta prodato preko 30 miliona konzola. Dok je 2008. godina bila najbolja po pitanu prodaje, u 2009. godini dolazi do dalje ekspanzije i porasta prodaje od čitavih 28%.
Takodje, Microsoft ističe i visoku popularnost njihovog Xbox LIVE servisa, koji broji preko 20 miliona članova. Xbox Live servis omogućava vlasnicima Xbox konzole on-line igranje, download celih igara, kao i demoa. Osim ovih mogućnosti tu je su usluge gledanja TV programa i filmova, kao i slušanja muzike.
Kako navodi Microsoft samo u Americi krajnji korisnici su potrošili oko 14.5 milijardi američkih dolara na Xbox hardver i ostale Xbox servise.
:O :D
Preuzeto sa noobclub.org
|
Edited by - weljko94 on 29/05/2009 19:05:26 |
|
|
Milazzo
Senior Member
Croatia
2136 Posts
Member since 30/01/2008 |
|
Topic |
|