Zna li netko na kojem su ono topicu objavljene izbačene stranice 'Demoni ludila' - 'Divovi dobra i zla'
nisam dosad vidio da ima taj topic. možeš sa stripzone skinuti talijanske originale i uporediti. imaš više o tome,kao i link u topicu ultimat zagor fanovi,strana 180 i prije.
Napokon našao Znam da je (radi meni apsolutno neshvatljivih razloga)zabranjeno postavljanje linkova bilo kakvih stripova objavljenih na ovim prostorima (pa i starih!), ali ovo nisu linkovi stripaova onakvih kakvi su izdani od Dnevnika, dakle defektnih, već onakvi kakvi su trebali biti! Svaka čast dečkima koji su ispravili Dnevnikovu brljotinu. Šteta što još rade samo Rapidshareovi linkovi
tantus Senior Member
Slovenia 1522 Posts
Member since 10/09/2003 Posted - 27/08/2007 : 11:12:43 --------------------------------------------------------------------------------
Zahvaljujući djukaku (napisao organizaciju stranica koje nedostaju), cortu33 (sken stranica koje nedostaju) i ljusi (prevod sa italijanskog i preklop teksta) imam zadovoljstvo da vam ponudim kompletan sken Demona ludila, Sclavijevog remek dela rada na Zagoru! Zaista je neverovatno šta je Dnevnik uradio sa ovom epizodom...
napokon sam završio sa postavljanjem svih izbačenih stranica i pasica koje su izbačene u zagor extra. savjet onima koji će ih koristiti,(ako uopšte i ima takvih) da je možda bolje napraviti posebnu knjižicu gdje će biti tih 30 - 40 stranica šta su izbačene sa naznakom gdje ta stranica ili pasica treba da stoje u stripu. to piše ovdje u topicu. nekako mi je to bolje nego ih ljepiti u strip,pogotovo što ima negdje po jedna pasica pa je to malo nezgodno. u tu knjižicu možete dodati i onih 5 kratkih priča koje su u posebnom topicu... sad je na redu mister no,preko 400 stranica koje je dnevnik izbacio a koje će biti u 3 knjižice od 100 - 150 strana... to neću nigdje stavljati. to meni ostaje,ali to planiram raditi na duže vrijeme... ako ko bude zainteresovan može mi se javiti na pm pa ću mu jednog dana to i poslati nekako.
izbačene pasice su na prvoj strani u prvom postu ovog topica.
Zahvaljujući djukaku (napisao organizaciju stranica koje nedostaju), cortu33 (sken stranica koje nedostaju) i ljusi (prevod sa italijanskog i preklop teksta) imam zadovoljstvo da vam ponudim kompletan sken Demona ludila, Sclavijevog remek dela rada na Zagoru! Zaista je neverovatno šta je Dnevnik uradio sa ovom epizodom...
Levo je popis stranica koje fale iz talijanske epizode (navedene u "naslovu" iznad), a desno (u zagradi) je popis u kojemu broju Zlatne Serije bi se te stranice trebale nalaziti i izmedju kojih stranica.
Npr.
53 (ZS #941 87-88)
Znači da fali stranica 53 (iz talijanskog broja #276), a trebala bi se nalaziti u ZS #941 izmedju stranica 87 i 88.
Izbačena pasica sa stranice 98 (trebala bi biti u ZS #941 na str. 45). Od stranice 98 iz #275. "Incubi" i stranice 5 iz #276. "Il demone della follia" složena jedna stranica u ZS #941 (stranica 45).
Zagor #280. La fine del mondo 39 (ZS #946 36-37) 46 (ZS #946 42-43)
E sada, ja imam ove brojeve ali mi je upload tako slab (64 kbps) da nema šanse da okačim ponovo brojeve koji nedostaju. Moda eventualno samo te stranice jer ih imam i na italijanskome i prevedene.
They have money for wars, but can't feed the poor!
jučer sam počeo čitati zagora kronološki od početka i evo što me muči.
uspoređujući SD extra sa prvom kolekcionarskom knjigom iz ludens biblioteke primijetio sam da u svakom extra broju fali po 4-6 tablica, tj tamo gdje je bio kraj epizode i početak nove epizode u originalnim brojevima. to je manji problem jer sam vidio da su te tablice u ovoj temi manjeviše rekonstruirane.
međutim postoji veći problem.
što se tiče originalne epizode broj 5 pod naslovom I DUE SOSIA, evo citat sa bonelijeve stranice: In this issue: The cover story ends on page 58. There are two more stories in this issue: “The Mysterious Footprint” (text and illustrations by Gallieno Ferri) begins on page 59; “The Mystery of the Vanished Men” begins on page 112 and continues to the end.
A evo što piše za epizodu 6 LA LANZIA SPEZzATA: In this issue: The cover story begins on page 57.
E sad ja gledam sd extra izdanja i vidim da je broj 36 završava sa epizodom dvojnici i broj 37 započinje sa epizodom slomljeno koplje. ALI ŠTO SE DOGODILO SA OVE DVIJE PRIČE THE MYSTERIOUS FOOTPRINT i THE MISTERY OF THE VANISHED MEN???!!!
Imamo gomilu reprinta Extra serija,Tuto serija a nemamo najbitniji reprint. Ludens bi treba da objavi prva 32 broja Extra Zagora koje je objavila Slobodna Dalmacija i to sa pravim numeracijama.I to manje vise, vec je bitnije da objavi te price bez ikakvog secenja,dodatnih naslovnica, i tako isptravi gresku predhodnika.A da ne pricamo da bi time dobili jednu potpuno savrsenu kolekciju sa ispravnim brojevima i originalnim stranama koje dalmacija nije postovala. Alan Ford ima i duplu seriju extra pa se i to odlicno prodaje i ako ona nije ni cenzurisana ni izbutanih naslovnica ni brojeva.
Imamo gomilu reprinta Extra serija,Tuto serija a nemamo najbitniji reprint. Ludens bi treba da objavi prva 32 broja Extra Zagora koje je objavila Slobodna Dalmacija i to sa pravim numeracijama.I to manje vise, vec je bitnije da objavi te price bez ikakvog secenja,dodatnih naslovnica, i tako isptravi gresku predhodnika.A da ne pricamo da bi time dobili jednu potpuno savrsenu kolekciju sa ispravnim brojevima i originalnim stranama koje dalmacija nije postovala. Alan Ford ima i duplu seriju extra pa se i to odlicno prodaje i ako ona nije ni cenzurisana ni izbutanih naslovnica ni brojeva.
imala je SD još tih izbačenih strana kod drugih serija i junaka... kod zagor red. br. 8,zatim kod prvih par mister noovih epizoda,pa su morali na kraju jednog stripa ubacivati jednu kratku priču od lazarusa da bi strip mogao imati 96 stranica... kod nathan nevera,mislim da je broj 16(gdje piše zagor extra na kioscima) su izbacili neki dodatni strip..zatim imamo još nekih neredovnih izdanja poput onog texa br. 12 od 144 stranice.