Author |
Topic |
manhunter
Moderator
Switzerland
25544 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 25/03/2010 : 14:11:18
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Jako je to škakljivo s određivanjem cijene. Ja vidim i dobre i loše strane i kod Fibre i kod BP-a što se tiče tiraža i cijena. Ovako bih ja to radio da sam kojim slučajem izdavač. Izlazi strip i njegova cijena je 150 kn. Prvih mjesec dana, strip ima 10% popusta i košta 135 kn. Sa naznakom da se nakon mjesec dana uspostavlja prava cijena. Znači, navikavati ljude da kupe odmah jer se isplati i njima i izdavaču. Idućih 3-4 godine strip ima svoju redovnu cijenu od 150 kn. Kome nije stalo do popusta, sada ima pravu cijenu i ona je dugo ista (nema promjena). Ako se tiraž nije rasprodao po istjeku tih 3-4 godine, opet ide popust 10% do istjeka zaliha. Tako da sada strip opet košta 135 kn. ako ih još ima za kupiti. Tako se privuče još pokoji kupac, a oni što su platili 150 se ne moraju osjećati loše (prvo, nije velika razlika, a osim toga, taj strip se u prvih mjesec dana mogao kupiti za 135 kn.). Mislim da ovo ima logike.
http://www.eunetcollege.com/documents/2vestine/2upustvozaplan.pdf
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
zorglub
Average Member
Serbia
529 Posts
Member since 02/09/2008 |
Posted - 25/03/2010 : 14:12:35
|
quote: Originally posted by Raspucin ...
Nisam tako mislio. Strip je sa ovim novim i lepim izdanjima stupio na velika vrata na kulturnu scenu ovog dela sveta. Do sada su za neke od albuma koje izdaje Fibra, Beli Put i drugi izdavaci, znao samo uzak krug posvecenika. U tom smislu mislim da nas hobi po malo ulazi u modu.
Čuj ovog. Pa nije strip izmišljen sa pojavom Fibre i Belog puta. Na Maurovićevom albumu Dečjih Novosti stoji tiraž od 10000 primeraka, strip revije su išle u znatno većim tiražima, o ZS i LMS da i ne pričamo. Nije strip nepoznata stvar, samo su ljudi u jednom trenutku prestali masovno da ih kupuju i čitaju. Šta je dovelo do toga, to je već druga priča... |
Odjednom mi se život proširio.
Kupindo |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13484 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 25/03/2010 : 14:22:08
|
@manhunter:
Znam da ima razloga, ali samo kazem da se meni to licno ne svidja, jer ne volim to.
@anto:
Briga mene za trend. Samo mi se ne svidja ta politika koju BP praktikuje. Obi-wan je dao odlican predlog. I razumem savrseno zasto oni to rade, ali opet, samo kazem da se meni to ne svidja.
|
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21264 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 25/03/2010 : 14:22:12
|
Strip album "Kroz minula stoleća " je recimo išao u 10000 primeraka !!! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
kasper
Advanced Member
10902 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 25/03/2010 : 14:39:09
|
Meni bome vise lezi Fibra. Broj stripova koji me interesujuju je mali, a kako Fibra ima daleko vise izdanja od BP stvar je jasna. Na malom broju stripova koje pazarim popusti ne igraju bog zna kakvu ulogu. |
Edited by - kasper on 25/03/2010 14:39:31 |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8192 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 26/03/2010 : 22:21:10
|
quote: Originally posted by Raspucin
quote: Originally posted by Markos
Kamo sreće:)
Jesi slusao Block Out u svastari? Svrati do svastare da cujes kako dobra stvar. Poziv vazi i za ostale, a narocito za Kena dva, mog starog drugara.
poslušao, dobri su to neki zvezdaši, kad umeu samo dve reči da kažu |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 27/03/2010 : 00:27:03
|
Ja sam praktican covek, ja u kosarci jos od Djordjevica navijam za Partizan. U fudbalu, zna se-Zvezda. Neki kazu da to ne moze. A sto ne moze? Normalno da moze. |
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21264 Posts
Posted - 31/03/2010 : 09:00:55
|
quote: Originally posted by Imrahil
Izasao Zigfrid, 1500 din. u Alan Fordu :)
Hoće li se javiti još neko ko je kupio Zigfrida i Animal da baci neki komentar. Ovaj topic bi valjda trebao tome da služi. Počev od Barselone u svitanje ne sećam se da je iko dao neki komentar tipa "album je odličan, priča rastura, ..", " album je bezveze, šta im bi (VČ) da ga izdaju", ...šta god. Jedino sam video par komentara za Maloga princa, ali i to je bilo nešto šturo. Fibra, LL , BG,SA za svaki album ponaosob imaju topic pa tu lepo može da se vidi da li se strip svideo ljudima, nedostatci , mane, kvaliteti stripa, .... Za albume VČ - ništa, puška, Zato verovatno nemam nijedan album VČ, jedino mi je u planu Bilal. |
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
Posted - 31/03/2010 : 13:19:16
|
Zar nije bilo vise pozitivnih reakcija na Cetvorku iz ulice Bejker ? I mene zivo zanimaju impresije citalaca na Zigfrida? Na zalost, tek sledece nedelje cu za BG, tako da kazite koju rijec... |
Jel to štos iz Minhena? |
Edited by - culfis on 31/03/2010 13:21:55 |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4773 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 31/03/2010 : 13:36:08
|
Ja Zigrida otpakujem tek kada ga klinac izvadi iz Zekinog gnezda za Vaskrs, pa će onda biti i komentara. |
________________________ Remember, remember the fifth of November, The gunpowder, treason and plot, I see of no reason why gunpowder treason should ever be forgot. |
|
|
JAH WOBBLE
Average Member
639 Posts
Member since 20/01/2009 |
Posted - 31/03/2010 : 21:17:46
|
I ja sam ga kupio za klinca ali sam ga već pročitao. Recimo (4+) Animalz (5)
Ostala izdanja VČ-a me ne interesuju. Joann Sfar je OK, međutim, ne mogu da podnesem bilo koju drugu vizuelizaciju Malog princa osim Exupéryevih crteža. Možda kasnije uzmem i Barselonu, samo zbog priče o anarhistima. |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4773 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21264 Posts
Posted - 31/03/2010 : 21:47:55
|
Krešo ti si jedini koji je prokomentarisao albume Doviđenja, gospodine, Poslednji dan ... i U kažnjeničkoj koloniji. I to si svima dao odlične ocene, tj. fenomenalno, genijalno i odlično. Nije da ti ne verujem, ali kako da se ovakva ( po tebi) remek dela provuku tako nezapaženo na inače poprilično oskudnom strip-album tržištu Srbije ? Šta sam to propustio ??? |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 31/03/2010 : 22:25:20
|
Ne treba Kreshu slusati, koliko sam ga ja procenio, njegovi kvaliteti su neizmerno niski |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13484 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
mrmada
Junior Member
Serbia
440 Posts
Member since 05/04/2009 |
|
drakulloni
Senior Member
1317 Posts
Member since 25/09/2009 |
Posted - 01/04/2010 : 17:13:26
|
Ne zna vise covek ni gde da postuje o albumima Toliko se pise, a malo toga vezano za samu temu. Ali evo, izgleda da se vracamo na pravi kolosek
Dakle, za Animalz sam se zainteresovao, prvenstveno zbog crteza. Negde sam procitao da je kod Bilala crtez podredjen boji, te da su mu boje daleko bitnije od samog crteza. Ali, kod Animalz se vratio sustinskoj strip tehnici - crtezu, a kao veliku inspirsciju za ovaj strip spomenuo je naseg slikara Vladimira Velickovica. Naravno, nije on jedini njegov uzor, ali meni je to bilo najzanimljivije.
Evo i male komparacije :
Siegfried je totalno drugaciji, ali ga uzimam sigurno. Samo da mi popust skoci na 25% |
Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek. |
|
|
noemis
Senior Member
Serbia
1320 Posts
Member since 11/05/2010 |
Posted - 17/05/2010 : 23:32:59
|
Kao školski primer sentimentalizma u slikarstvu, najčešće se navodi poetika prerafaelizma: Roseti, Milej, Vulner i sl. Čežnjive modulacije, brižljivo i naglašeno prikazivanje svakog emotivnog tona neizostavno vodi u sentimentalizam. Čisto osećanje je prirodni dodir sa stvarnošću, kaže Venturi, a sentimentalizam je, naprotiv, želja da ubedimo drugoga posredstvom osećanja. Sentimentalizam poništava čisto osećanje i predstavlja nedostatak ukusa. Crtež je sama umetnost i čim ga upotrebljavamo kao sredstvo – tu prestaje da bude umetnost!!! Ne znam kakve su pobude, lične i/ili umišljene naterale autore da na svet donesu ovakvo jedno mrtvorođenče, ali "Do viđenja, gospodine" predstavlja najodvratnije štivo pod parolom devete umetnosti. O sižeu i načinu pripovedanja neću ni da počinjem... Uglavnom sam sklon zajebanciji kada je strip u pitanju, ali od ovakvih pretencioznih pokušaja zaista padam u vatru... ne mogu više... ...ostavljam vas da prosudite sami gledajući/čitajući priču o trinaestogodišnjem proćelavo-rahitičnom dečaku, negovoj napaćenoj i sirotoj majci, neprilagođenom, neshavćenom i labilnom ocu, zatim radnoj, mudroj a ipak nežnoj baki koja je oličenje jednog vremena koje s njom umire i ostalih prenaglašenih stereotipa koji se ponavljaju u nedogled... |
"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim." |
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 18/05/2010 : 10:43:49
|
quote: Originally posted by noemis
Uglavnom sam sklon zajebanciji kada je strip u pitanju, ali od ovakvih pretencioznih pokušaja zaista padam u vatru... ne mogu više...
Ovako se počinju pisati recenzije za stripovi.com |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4773 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8567 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 18/05/2010 : 16:08:22
|
Otišao ja do Kraljeva pre neku nedelju i uđem u prodavnicu Štampa, koja drži VČ stripove.
Neka izdanja tek što su dobili, jer su tad tek bila izašla. Bio sam neprijatno iznenađen, čak šokiran.
Korice na albumima su drastično krive!! Najviše sam zagledao Bilala, Zigfrida i Četvorku uz ulice Bejker, jer me oni zanimaju, ali je slično bilo i sa ostalim, ovim BD albumima manje poznatih autora, po romanima itd.
Nisam planirao da kupujem, ali pre ulaska reših da nešto neplanirano kupim, a posle pregledanja odustadoh od neplaniranog plana.
Takav neprofesionalizam ne služi na čast i to posle svih komentara na loše koričenje drugih izdavača (da dodam da problematični albumi Bookglobe-a i Marketprinta izgledaju mnogo bolje od ovih), ali džabe to kad oni koji se bave kvalitetom koričenja u VČ (da sad ne ponavljamo štamparska pravila o držanju pod presom posle koričenja) ne čitaju komentare na ovom forumu, a i ako ih čitaju, ne uvažavaju ih (setimo se dizajna naslovnih strana). |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4773 Posts
|
Born To Run
Average Member
901 Posts
Member since 05/01/2009 |
Posted - 18/05/2010 : 17:11:21
|
quote: Originally posted by kreŠa
Ali su svi albumi zaista odlicni, bilo je recenzija u dnevnim novinama, sajtovima, blogovima... Neki albumi su i skoro rapsprodati (neki i skroz, verovatno).
koji su skoro rasprodati ?
|
Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste |
|
|
Topic |
|